1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 56
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • March 20, 2022 at 8:23 PM

I ekipa, što očekivati od nadolazećeg tjedna? Nastavak ovog bulla, ili?

Nekako sam na strani ideje da će se sve zeleniti, tu i tamo koji dip.

Odavno su ekonomski pokazatelji pali u vodu, sad nekako burza jaše na...kokainu.

Rat je old news, ništa se preko vikenda drastično nije promijenilo, nafta stabilna...

Izgleda da čekamo.

Na mnogo papira koje pratim smo došli do vrha oko 15.02. (SPY također).

Sad ćemo vidjeti hoće li tu ostati, ili probijamo i taj otpor i idemo gore.

• BSOD
    • March 8, 2022 at 7:18 AM

Meni se jučer po deset put dogodila ista stvar. Pošto uglavnom (90%) igram short, za očekivati je da su dani poput jučerašnjeg za mene bogom dani.

Kifla.

Nisam sretan, jer sam iz svega izašao rano, BBBY nisam ni ušao a imao sam pripremljen nalog na 34.

NVDA short na početku i padala je ona, ali brate ja se pokrijem na 223. Onda kada nastavi padati, mislim si, pa do kud će, mora negdje stati, moraju se negdje početi pokrivati, no to se jučer nije dogodilo. Ode na 212.

Isto sa UPST.

Uglavnom, lakše mi ide kada je raspon uži (dnevni).

Nisam toliko nesretan zbog toga što "nisam zaradio koliko sam mogao", već zbog toga što sam loše radio! Baš loše.

• BSOD
    • March 7, 2022 at 2:45 PM

Kakav skviz na BBBY! Ajme!¨

• BSOD
    • March 6, 2022 at 4:48 PM

Očekivanja za sutra?

Ja osobno očekujem rally, onako, dobar odbijanac, zelenilo, cvata cveće u naše preduzeće, ali ipak ne mislim da ćemo ovaj tjedan nadoknaditi kolaps prošlog.

Tak, u petak se moglo na NVDA (meni referentni papir) ubrati vrhnje u 4 shorta i 3 longa sa rasponima od 2-5 dolara.

Heaven!

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• BSOD
    • March 6, 2022 at 12:04 PM

Meni ništa više nije jasno.

Spominju se milioni vojnika za kakav kakti napad na Rusiju, pa koliko je ljudstva trebalo NATO-u za Irak. Šuplje brojke.

Da je Rusija toliko vojno moćna, što očito neki ovdje misle, pa preorali bi tu Ukrajinu za 4 radna dana. A ne, zapeli u koloni od 63 km, jer je prvom u koloni pukla guma, drugi u koloni ostao bez nafte, u trećem gusjeničaru je vozač ostao gladan.

Da je ovo slučajno sukob protiv imalo ozbiljnije vojske, Rusija bi zube polomila trećeg dana.

Od 6600 nuklearnih glava, koliko ih imaju, izgleda da niti 1/5 nije operativna.

Zašto? Iz istog razloga što je ovom prvom u koloni pukla guma. Korupcije u vojsci ne manjka, uslijed čega je došlo do lošeg održavanja opreme, i to na svim razinama.

Stvarno ne želim ulaziti u geopolitiku, ali pričati da će netko sravniti Bukurešt sa zemljom je notorna budalaština.

Samo slatki primjer, B. Jelcinj je otišao nakon što je polomio zubiće tamo gdje ih je polomio, uslijed čega je BDP u idućoj godini pao 4,8%, uglavnom zbog sankcija.

Projekcija je da će sada BDP pasti više od 10%. Pa sad...

Lijepe su mirovine u Rusiji, samo, od čega će ih isplaćivati? Najveća mašina Putinovog "režima" su baš ti, umirovljenici. Sigurno nisu tik-tokeri.

Quote from ZoD
    Quote from Shogun

Ma koja suplja prica!! Je je eto oni ce sravnit Bukurest sa zemljom jer su tamo instaliranr rakete. Znaci, Rusija ce odlucivat NATO clanicama sto i gdje trebaju imat oruzje? Ne bode njih oruzje nego sto je Amerika iza NATO a pa znaju ako nesto probaju da imaju cijeli NATO na vratu. A sto se tice Bukuresta, za par mjeseci ce od njih Rusi zicat hranu!

Ma nema nikakvih raketa, njih je strah MK 41 VLS sustava. Nuklearno oružje se nalazi u Turskoj u Incirlik zračnoj bazi.

Mislim da VLS postoji u svakoj državi članici u EU u većoj količini, izuzev kod nas.

• BSOD
    • March 5, 2022 at 7:18 AM

Po nekim procjenama (ne znam koliko je točna informacija), Rusiju ovaj rat košta 20 mlrd dolara dnevno. Jel to moguće?

Oni realno imaju svega dovoljno da rat nastave. Osnovno naoružanje mogu proizvesti sami, samo c/p Njemački model iz WW2.

Doduše, ako prodaju barel uz diskont od 30$, puno je to barela dnevno da se pokrije dnevnica rata.

Sve skupa, malo me ljulja, jedan dan mislim neće to potrajati, drugi dan si mislim ovo ide u nedogled.

• BSOD
    • March 4, 2022 at 12:17 PM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from BSOD

1) Ne vjeruj liku koji ima grb sa prvim bijelim poljem.

2) Uvijek kada je neki rat, sukob, uvijek, ali uvijek se pojavljuju imena poput Rotschilda i sličnih, još samo fali Đingis Khan i Masoni.

3) Novi svjetski poredak se spominje već 40 godina.

4) Itd....

ok. ne kažem da će tako biti ali mi smeta jednoumlje i licemjerje zapada. a naravno da sam protiv bilo kakvog rata pa i ove invazije na Ukrajinu. 1) nije uvijek sve crno ili bijelo.

2) gdje ima dima, ima i vatre

3) sretno do 2030.

Display More

Tko živ tko mrtav do 2023.

:D

• BSOD
    • March 4, 2022 at 11:45 AM
    Quote from NaBiduAsku

ne znam što se događa ali znam da me se lagalo i ne vidim zašto bi me htjeli prestati lagati. Ova plandemija je bila čisti dokaz a sad vidimo i ekonomske posljedice svega toga, sve je to vrlo vjerojatno isplanirano i ovo je sljedeća faza. mi obični ljudi već najebavamo i još ćemo... vidim većina ovdje navija protiv putina, naravno kad nam je tako sve prikazano, uvijek iz jednog kuta... a šta ako je sve ovako? ne kažem da je, ali šta ako je? ne bi se tako lako svrstavao.

1) Ne vjeruj liku koji ima grb sa prvim bijelim poljem.

2) Uvijek kada je neki rat, sukob, uvijek, ali uvijek se pojavljuju imena poput Rotschilda i sličnih, još samo fali Đingis Khan i Masoni.

3) Novi svjetski poredak se spominje već 40 godina.

4) Itd....

• BSOD
    • March 1, 2022 at 5:40 PM

Kako rastakanje index-a zadnji 15 minuta.

Shortam NVDA od... 242? tak..

• BSOD
    • February 28, 2022 at 3:00 PM

Krasno. Rusi počeli koristiti (neselektivno) termobaričku municiju od 10T (briše sa lica zemlje sve u krugu od 500m).

Plus što su izgleda počeli koristiti i sustave TOS. To je tek pakao.

Termobarička municija ide jedino iz zraka, dakle, kontroliraju i ZP. Barem dio.

Jače konvencionalno oružje od toga rusi nemaju.

Korak do pakla.

• BSOD
    • February 27, 2022 at 8:40 PM
    Quote from Shogun

Kolega 5.Element pretrazite malo principe nuklearnog odvracanja. Ukratko, tko prvi zapuca nije bitno jer proces je takav da kad sustav (US ili Ruski) prepozna da je nuklearna bomba bacena, krece automatsko istresanje par tisuca bojevih glava cak i ako je npr. Wash. ili Moskva izbrisana sa zemlje.

Plus što postoje sustavi za obranu od balističkih projektila koji nose nuklearno oružje. Nije to sam tak, stisnut gumb, dati koordinate i priča gotova.

Od ispucanih 50 možda bi udarilo tamo gdje treba njih par.

Kakav Washington, Moskva, i jedna i druga strana znaju da tamo nema šanse uspjeti.

Pa danas ne možeš ni kutiju od nosača aviona potopiti "sam tak".

Ima toliko sofisticirane (US) tehnologije protiv razno raznih projektila da Rusi mogu pucati dan noć i 1% će doći do cilja.

A već su u Ukrajini potrošili 50 razno razne opreme.

Precjenjujemo mi tu Rusiju. Puno previše.

Velika je ona na karti, ali unutra, šuplje.

Osim toga,s obzirom na to kakvo im je stanje temeljne vojske, od tih 6600 nuklearnih glava, sumnjam da je znatna količina operativna.

Rusi gube u svakom slučaju. Samo je pitanje hoće li nas biti ili ne.

Za ove na Novom Zelandu se ne brinem.

• BSOD
    • February 27, 2022 at 7:19 PM
    Quote from Milo

On sam neodlučuje sigurno, ovisi o ljudima oko njega.Ako bude baca atomsku neće na Ukrajinu sigurno, nego na druge zemlje, koje imaju nuklearnog oružja...

Jedine koje imaju u Europi nuklearno oružje su UK i Francuska. Do Pariza ili Londna je i za projektil daleko prije nego što ga se presretne, pošto postoji (djelomično instalirani) proturaketni štiti NATO-a.

Sumnjam da će baciti na članicu NATO-a.

• BSOD
    • February 27, 2022 at 6:11 PM

Ne želim prosipati crnilo ali:

Putin ima samo dvije i pol opcije trenutno, pošto mu ovaj "blitzkrieg" na Ukrajinu nije uspio kako je planirano.

1)Povući se (što neće)

2)Baciti nuklearnu na koji veći grad i tako prisiliti Ukrajinu da se "preda".

3)Polovina opcije - nastaviti ovaj blitzkrieg još par dana pa onda ponovno priprijetiti.

Nuklearni napad na Ukrajinu ne znači i opći nuklearni rat, da se razumijemo, neće se tu baš NATO miješati previše, sve dok su članice NATO netaknute. Putin će možda time uzeti Ukrajinu, ali srednjoročno Rusija kao država pada 30 godina unatrag zbog svih nametnutih sankcija.

Tak da, puno je tu ako, ali što...

Nitko ne spominje Kinu, njihov položaj i odnos sa Rusijom. Koliko to njima odgovara ili ne, hoće li i oni stiskati da se stvari smire.... ima tu jako jako puno faktora za razmatrati, što sa Taivanom sada, itd.

Ukratko, shit show.

Plus, postoje razrađeni protokoli iz SSSR (koji nikada nisu modificirani), kada i kako se koristi nuklearno oružje.

Glavni razlog je - napad na teritorij SSSR-a. Teritorij sadašnje Ruske Federacije nije nitko napao, no Lunatic svašta može interpretirati.

Pa..

• BSOD
    • February 27, 2022 at 3:27 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from noviulagac

Putin u ovo nije ušao da bi izgubio. Ukoliko zapad nastavi ovo što radi, do kraja tjedna očekujem prvu nuklearnu iz Rusije prema zapadu. Uglavnnom, burza će nam biti najmanji problem...

Zapad radi ispravno. Ali preslabo.

Treba ga naciljati i jasno mu reci da ako ispali samo

U EU nema 500 komada.

Uostalom, nakon 20-te mislim da je sasvim sve jedno koliko ih tko ima.

Ode sve u kiflicu.

• BSOD
    • February 24, 2022 at 3:36 PM

Nisam neki stručnjak, ali mislim da Rusija neće tako lako preko te Ukrajine.

Prvo, prostor je ogroman, 55 mil. stanovnika, plus što su u ovom konfliktu ipak u situaciji da se brane, pa je "lakše".

Sve bude ok dok se silosi ne počnu otvarati, bit će puškaranja, projektila, žrtava, tenkova, aviona.

Npr. uopće mi nije jasno zašto nisu išli u ofenzivu zrakom (avionima), već onim škatuljama od helikoptera kakve i MORH koristi. Ako već ideš, imaš SU-30,34,35 i ostalo u arsenalu. Nešto što je jako teško ili nemoguće srušiti (Ukrajincima barem).

Onda padnu te dvije kutije šibica, i eto ti, diže se moral na drugoj strani.

Ne znam, za sad, izgleda kao da bi oni (Rusi) nešto puni sa malo resursa.

Pa kada su Ameri napdali Afganistan i nevidljivog neprijatelja, to je bio svaki B-2, B-52 i ostala mašineriji u zraku.

• BSOD
    • February 24, 2022 at 2:43 PM

Ja ipak na početku očekujem da se short od jučer počne pokrivati, pa recimo tako malo da se to gurne gore, pa kada se oni pokriju onda opet strijela prema dolje. Bude puno drhtavih ruku na oba kraja, pa treba biti ekstremno oprezan (to uvijek kažem, a rijetko se kada toga držim).

• BSOD
    • February 24, 2022 at 7:26 AM

Izgleda da ćemo danas u 10h vidjeti kako to izgleda kada bid-a "nema".

Ja sam jučer cijeli dan shortao NVDA, no, naravno, pošto mi je pravilo ne spavati sa papirom, pokrio sam se. Danas ću pak gledati dok se stvari ne "ohlade".

Ne bu ovo dobro (teško bude i u short ući).

Očekujem jako hektično trgovanje.

• BSOD
    • February 21, 2022 at 3:56 PM

Ako se sa futersima ovako nastavi i sutra, bit će bid na oko -5% svugdje.

Pa sad..

Trebalo je u petak ostati u short poziciji, ali onda opet, tri dana su tri dana, mogli su plesati kolo do sada, piti rakiju i eto, opet kifla.

Šta je tu je sutra će nam svima biti zanimljivo.

• BSOD
    • February 21, 2022 at 3:04 PM
    Quote from etoimene

Dax propiknuo važan support.

DAX je samo jako lijepo popunio gap koji je trebalo popuniti....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • February 15, 2022 at 9:32 AM
    Quote from Backdraft

Koja vam je prognoza za danas?

Short ili long 😁

Zgleda da je long, futersi podivljali!

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 56
  1. Privacy Policy