stize $$$... bit ce posla i IGH i THNK i INGR
Dajte još nabrojite i HDEL.
Kod nas ima građevinskih kompanija koje su sposobije i kapacitiranije od ovih nabrojanih barem 10 puta. I nisu pri kod ili u stečaju.
Šteta što takve prave nisu izlistane.
stize $$$... bit ce posla i IGH i THNK i INGR
Dajte još nabrojite i HDEL.
Kod nas ima građevinskih kompanija koje su sposobije i kapacitiranije od ovih nabrojanih barem 10 puta. I nisu pri kod ili u stečaju.
Šteta što takve prave nisu izlistane.
Strašan graf. U SAD-u u zadnja dva mjeseca ogromno povećanje broja nezaposlenih, toliko da se zadnja recesija iz 2008. čini beznačajnom.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Brojka je zastrašujuća. No, struktura novo nezaposlenih je drastično drugačija od strukture nezaposlenosti 2008-2010. To naravno ne umanjuje tragediju brojke. No daje nadu.
WSJ je neki dan objavio izvrstan članak na tu temu. Naime, preko 70% tih nezaposlenih su part-timeri, radnici koji prvi dobivaju otkaze, ali i koji kad vlak ponovno krene se izrazito brzo zapošljavaju. Ima i graf koji prikazuje strukturu s obzirom na rasu, nacionalnu pripadnost etc.
Tako da to što nam se dogodilo u zadnja 2 mjeseca ide u prilog tezi da će ovo biti V shaped recesija.
Možda lupetam i krivo rezoniram, ali nisam ekonomist već pravnik koji voli čitati i proučavati ( i kupiti koju dionicu).
Za jesen i dalje su dominantna dva rizika, a oba proizlaze iz dekintiranosti drzave te ekonomske depresije koja slijedi:
1. Ukidanje drugog stupa, sa svim sto uz to ide, naravno radi krpanja dugova,
2. Rasprodaja narodnih dionica po principu daj sta das. Ljudi imaju dosta dionica iz rada, braniteljstva, kupljeni paketi nekad davno itd. U krizi se dionice prodaju za speceraj. Po bilo kojoj cijeni.
I oba rizika ce se materijalizirati, samo neka kriza jos malo potraje. V oporavak bi to predupredio, ok, ali on nije vjerovatan.
U puno gorim vremenima od ove nadolazeće recesije drugi stup se nije dirao. To svi znamo, to je činjenica.
A nekada davno kupljeni paketi dionica su nekada davno već i prodani u gorim i dugotrajnijim recesijama.
Treće, i najbitnije, raja ima 200 mlrd. keša po jastucima i madracima.
Da se razumijemo, nisam optimista, ali ne naginjem niti toliko crnom scenariju.
Uostalom, za razliku od 2008. ušli smo u (ipak) uređeniji svijet, gdje vrijede nekakve direktive, upute, preporuke i naredbe.
Koliko god mi to ne željeli sami sebi priznati, ipak je ovo društvo, kakvo je da je, malo uređenije od ondašnjeg gangsterluka u kojem je prevladavao Sanaderov narativ "nemere nama nitko ništa".
Display MoreDisplay MoreAjde biti ozbiljni.
Kupili smo mačka u vreći... i to jako puno mačaka.
Ako padne odgoda, ponavljamo priču. Nice
Ako bude prodaje, besprizorna je pomisao da će biti po 5 kn
U posljednje smo vrijeme imali Liburnija poučak, Kraš poučak.... ovdje očekujem fer preuzimanje, veliki su to sustavi. Natječaj je međunarodan, postoji i neka Europska komisija.
Al' ovdje ćemo svi postati religiozni............. Bože od Burze, tebi se molim.......
Karte su još na stolu, novac se ne broji, dok čekamo možemo se jedino žafrkavati
Forumom zavladala kolektivna pošast zvana nestrpljenje.
Očit je nedostatak insajderskih info pa je nastalo plodno tlo za kojekakve teorije , konstrukcije , sumnje, rasprodaje .....
Za pravne savjetnike nisam sigurna jer o njima malo znam , ali financijski savjetnik Andrej Grubišić čini mi se sasvim OK i sigurna sam da će povjereni mu posao odraditi korektno , pošteno i u krajnjoj diskreciji.
Prošlo je tek mjesec i pol od završetka natječaja , korona i potres su možda malo utjecali na dinamiku odvijanja svih faza procesa prodaje , možda je kupac/ kupci želio napraviti dubinsko snimanje , pa dok Agencija dade odobrenje itd.....
Sve je još unutar prihvatljivog vremenskog okvira jer realno gledajući postupak ide normalnom tijekom i niti ne može brže.
Pretpostavljam da nakon dubinskog kreću ponovno razgovori , dogovori , licitiranje , inače bez mogućnosti korekcije cijene u neobavezujućoj ponudi na više , ali i na niže , dubinsko snimanje nema smisla, a za sve to u ovim otežanim korona uvjetima treba vremena. Da će prodaja do sredine ljeta biti realizirana ja uopće ne dvojim jer i HT- u i Zabi dodatni keš je svakako dobrodošao.
Još malo strpljenja ,ne vjerujem u pokojnika pa ni u pukovnika već generala .😆
Apsolutno.
Sva danas ova prosipanja po bidu na OPTE je bilo isključivo da bi se uletilo u DLKV ili INGR, pa će kasnije opet u OPTE.
Svi su željni bureka....
Uostalom, ubrzo će i GS.
+ OPTE 2000 komada
Band vratio one pare od propale svadbe...
Izašao u minusu iz neke dugoročne pozicije i ušao do kraja u opte. Ne želim riskirati čekajući da padne još malo cijena, jer očekujem objavu prodaje svaki čas.
Na ovoj dionici dječaci postaju muškarci, hladne glave.
Dok žene, poput naše Zločeste, one postaju još veće žene nego što su bile.
No, to smo sve već vidjeli 2008. i 2009.. nadalje.
Negdje sam pročitala, naslov samo u stvari... da su mirovinci uskočili državi u pomoć sa milijardu i pol kuna, obveznice, sa kamatom 0.75%
Za ulaganja na burzi više nemaju više novčića
U tom smjeru idu izmjene zakona o OMF-ovima. Nakrcat ce se gomilom papira bez prinosa kojima ce se oboriti rejting. A onda dalje slijedi ukidanje, kakti privremeno, uplata u drugi stup, i onda u konacnici ukidanje. Sve je zacrtano. GDP pada barem 20%, kumulativno u narednih 10 godina cupanja iz rupe to ce biti kumulativno izmedju 70 i 100% GDP-a, znaci manjak poreznih prihoda barem 150 mlrd kn, i u tim okolnostima nema nacina da se drugi stup odrzi.
Jako bih volio da sam u krivu, ali ne vjerujem.
Čitavši malo prijedlog Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o mirovinskim fondovima, smjer mi baš nije jasan. Ovo je samo neka interventna (privremena) mjera, odnosno izmjena, te predlagatelj zakona to na taj način i obrazlaže. Ok, živimo u državi u kakvoj živimo, i svima su slatki ti naši novci iz mirovinskih fondova, ali neće to tako lako i tako crno postati.
QuoteHRVATSKO gospodarstvo ušlo je u koronakrizu u znatno boljem stanju nego u krizu 2008. te bi se nakon velikog pada BDP-a u 2020. godini od 9,1 posto moglo brzo oporaviti sljedeće godine po stopi od 7,5 posto, procjena je Europske komisije koja je objavila proljetne ekonomske prognoze.
kako to oni misle u boljem stanju...u cijeloj eu, jedino grčka(9,7%) i italija(9,5%) imaju veće projekcije pada od hr. 9,1%
jedino što je u bitno boljem stanju za razliku od 2008. su banke dok se "gospodarstvo" nikada nije oporavilo od tada...a možda i je upravo u tome i stvar...
Pa da, niska nam je baza tako i tako.
Rast sa 1 na 2 je 100%.
No, to smo sve već vidjeli 2008. i 2009.. nadalje.
Negdje sam pročitala, naslov samo u stvari... da su mirovinci uskočili državi u pomoć sa milijardu i pol kuna, obveznice, sa kamatom 0.75%
Za ulaganja na burzi više nemaju više novčića
Ma imaju samo što su malo sramežljivi.
Zatišje pred buru??
koju onu prema dole ili gore?
Nebitno, samo da počne puhati.
Zatišje pred buru??
Ček ček, ako svi svaki dan malo kupimo OPTE, pa, tko to onda prodaje?
Ovdje se stalno vrti ista priča, ne mjesecima, već godinama.
Da nema ponuda, HT bi to javno objavio i čekao bi se angazman investicijske banke za prodaju. Odnosno ono sto nalaze faza II. Ne vidim razlog zašto bi HT skrivao bilo kakvu takvu informaciju jer nisu nikad nešto prešućivali. Osim toga, i njima je u interesu (ako već moraju prodati firmu) da postignu sto bolju cijenu odnosno prodajne uvjete za sebe. Zabi i ostalim dioničarima također.
Nisam ja apologet ovdje. Kome se ne sviđa ima burza pa nek prodaje, kupuje, oduzima i dodaje.
Na OPTE su i Partibrejkersi zasvirali....
Nasmijali ste me do suza!
😊
Crvenilo gdje pola dionica pada na volumenima od jeftinog LED TVa do cijene organizacije vjenčanja. Bit će bolje -sutra.
Nemoj mi vjenčanja spominjati. Ja svoje odgodio/otkazao. Kapare nekako vratio. Za te sitne pare kupio Optimu.
Mogao bi i bez zaručnice ostati....
evo prilike za shopping, 44.000 kom po 5 kn (bilo je 60.000, pa se višak povukao)
Pobjego, ostalo 14.000.
Kakve prozirne igrice.
Nalog prodaja na 5.02. Hoće li se realizirati u16.00?
Display Moreajmo stvari sagledati i iz ove perspektive.
HT-ov i ZABA-in novčani tok se poprilično smanjio, HT-ov otišao u negativnih 0,6 M kn, a ZABA-in se smanjio na 0,5 M kn.
https://hr.investiramo.com/ZSE/HT/financials/cash_flow/ttm
https://hr.investiramo.com/ZSE/ZABA/financials/cash_flow/ttm
imajući u vidu pripremu za Korona situaciju i rizike nenaplativosti, to nikako ne izgleda dobro, osim ako nisu uračunali da će se riješiti Optime.
već sam prije pisao da svima odgovara da se ova priča završi što prije i, iz svih informacija koje nadiru, čini se da je prodaja do kraja srpnja jako izgledan scenarij.
Apsolutno se slažem sa navedenim, svim akterima je bitno da se to proda što prije, Zaba ima preko 22 mil. dionica. Da ode po 10 kuna.....