Pišete gluposti, da je UG htio kupiti optimu onda bi dao pravovaljanu ponudu, nebi propao natječaj.
Molim Vas kolega, objasnite Vi nama kako to natječaj ide, pa da više ne pišemo gluposti.
Hvala.
Pišete gluposti, da je UG htio kupiti optimu onda bi dao pravovaljanu ponudu, nebi propao natječaj.
Molim Vas kolega, objasnite Vi nama kako to natječaj ide, pa da više ne pišemo gluposti.
Hvala.
Novac polako ulazi, po n-ti put.
ZEM je koliko se može čuti iz krugova bliskim ministarstvu odmah na redu za zakonodavnu proceduru. Javna rasprava je provedena.
ZEM se ne tiče samo Optime, novim zakonom se mnoge druge stvati reguliraju a koje su do sada bile neregulirane (vidjeti e savjetovanje), odnosno nisu bile usklađene sa pravnom stečevinom EU.
Dakle, sam zakon je bitan da prođe što prije, i to iz puno razloga, a jedan od njih je i problematika oko UG grupe i Optime.
+IGH po 115 kuna
Kolegice svaka čast, pa Vi razvaljujete market.
Evo, ja sam danas, da ne bi bilo da ste Vi jedini koji razvaljujete, prodao DLKV po 6.60 misleći, ah, dosta, bit će za zimske gume.
Nakon toga sam i ja kupio IGH, naravno, po malo većoj cijeni od Vas. Ali samo kunicu/dvije više.
Nadam se da ćemo se tako lijepo pratiti zauvijek.
Sad kad ste se svi dobro nasmijali, odmorili, okupali, nasunčali, galebarili ako je tko što uhvatio, napili, najeli, i sve što ide uz mjesec kolovoz svake godine, vrijeme vam je da sutra počnete lupati po asku da spasimo ovaj Crobex od propada ispod 1600.
Tipa ATPL, DLKV, IGH i tak...
Zaboravio sam napomenuti i odmetnutu princezicu Optimu...
Sad kad ste se svi dobro nasmijali, odmorili, okupali, nasunčali, galebarili ako je tko što uhvatio, napili, najeli, i sve što ide uz mjesec kolovoz svake godine, vrijeme vam je da sutra počnete lupati po asku da spasimo ovaj Crobex od propada ispod 1600.
Tipa ATPL, DLKV, IGH i tak...
Možda ne bi bilo zgorega angažirati kakvu "influensericu" pa nek obajvi na nekoj štoriji na Instagramu link, uz guzicu i tange, a za uzvrat, dadnemo joj 15 komada DDJH.
Može žuti karton za ovo.
Spreman sam.
Može li prijateljski savjet, odakle si krenuo s edukacijom vezanom uz TA, imaš li neku literaturu za preporučiti?
John J. Murphy- Technical analysis of the financial market, alfa i omega tehničke analize
Slažem se. To je knjiga koja se uči, stalno lista i proučava.
Evo, i na plaži dobro dođe.
Kolega toliko ja zaradim za jedan dan na dlkv i igh(3×100 oira), a pretpostavljam da je ovo visegodisnja investicija.😂
Yeap, i ja mislim da izlaze sa 90 posto gubitaka.
ma tko će s vama IT stručnjacima, pa vi čim upalite kompjutor počne ispadati lova iz njega
, a prosječna hrvatska građevina ide 1/3 mjeseca na posao za taj iznos i onda se još nabacujete blatom na ZSE muzaru iz dana u dan, a toliko dobroga vam pruža, što vrhnja što kajmaka
pa što bi vi u tjedan dana da postanete Buffet, koji se evo skoro puno stoljeće bakće na burzi i još nema dosta
Majke mi, leće su mi iz očiju ispale od smijeha...
Opte ima u ponudi 70K dionica na bidu u sutu..veselo..
Cisti igrokaz se odvija
sada ce to Krešo počistit u šusu sve do 7 kn
![]()
Do 17, zašto ste tako skromni?
-Dlkv po 6.50 kuna
Privremeni izlazak.
Mogao bi sutra biti ulaz po 6.80.
Tak se i meni zna dogoditi.
Često.
Moram vas ispraviti samo da je Crobex sada na razini iz 2004. ili 2005. godine, jer je onda zadnji put bio oko 1600 bodova, dakle mi smo na razinama od prije 15 - 16 godina
Mozda je to dobra stvar za nas nove na burzi jer od sada moze ici samo gore.
Kolegice, mislim da ćete se načekati da to "ode gore".
Prije će to malo "ići dolje".
Dao Bog i Gospa da sam u krivu, zbog novih.
-DLKV
Vjerujem Mittku, ali treba biti skroman. Ulaz 5,6 izlaz 6,20.
Ovo je već peti ulaz/izlaz ove godine.
Možda sam ja nešto prespavao ali ovakvi su prometi več 2-3mjeseca......ako ovu godinu gledamo......
je, ali jesen je svakim danom bliže
Početak jeseni računamo kalendarski, ili meteorološki, npr. nakon prve jače kiše?
Slijedece informacije su 3Q FI.
Mislim da do kraja prodaje, osamoj prodaji necemo nista cuti i meni je to OK.
Imamo i GS 28.08. u 12 h.
Možda se što tamo isčeprka.
nije li addiko u vezi s onim fondom za kojega se prica da je zainteresiran za optimu ?
Ne znam za to, ali prodavao je na 6 kn neke količine, odnosno štopao, sad pak kupuje...možda mu se omaklo.
+ DLKV jučer i u ponedjeljak nešto.
prodajni 90 000 na opte
... i odma nestao
Koji performer.
Svako malo dolaze ti likovi i odlaze.
Kako netko cijedi.
Display MoreKad niste u dionici onda stvari gledate drugim očima, jer u prirodi čovjeka je da bude optimist.
Bilo je milijun znakova da nece dobro proći a evo ovdje neki od njih.
- ht daje oglas zadnji dan i to takav da oni kao prodavač mogu sve a kupac može samo pare donijeti .
- atzn je krajnje neozbiljno a možda i namjerno dopustio takav oglas koji mijenja pri samom kraju razdoblja.
- u dionici odavno nema fondova, a to su ljudi koji ipak imaju inside info ma koliko mi mislili drukčije.
- iz dionice su izišli neki veliki igrači kad je dionica bila na vrhuncu, Tuđman i Tokic (u čijem NO sjedi grubisic) ovo je bio opasan signal koji sam i ja ignorirao opijen velikim ciframa
- nedavno su jos 3 velika dioničara rasprodali portfelj, tad sam i ja svoje rjesio kad se cjena vratila na 6 kn
- kopesjak je mene koštao love, mislio sam da on nesto zna. Da njega nije bilo nikad nebi ušao po drugi put u dionicu , ovako sam izgubio 50k kn . Svaka škola se placa
HTu nije u interesu da se optima proda, sjetimo se samo sto je VIP napisao prilikom produženja upravljanja prosli put. "Optima ce ostati samo prazna ljuštura kad HTovo upravljanje završi "
I opet se vidim neki tjese da ce sad investicijska banka prodati bolje, ja vam to gledam kao prodaju of strane stecajnog upravitelja .
Žao mi je što ste toliki novac izgubili.
Velika većina svega što ste napisali je točna.
I slažem se da čovjek različito gleda na papir, ovisno o tome ima li ga ili ne.
No postoji treća opcija, a to je vaša. Kada je novac već izgubljen. Stoga niti Vi ne možete biti objektivni.
Bez obzira na odnos HT/Optima i cijeli proces prodaje, zašto svi tu stalno zaboravljamo najvećeg vlasnika, Zabu?
Dakle, Zaba je vlasnik 36,9% dionica, koje su stečene debt to equity swap-om (ili nekim derivatom istog) po 10 kuna.
Zar stvarno netko misli da je HT ovdje, bez obzira na drag along odnos, toliko jak da ima takav utjecaj, pa čak i na štetu Zagrebačke banke? Da može ovo držati do kada, i održavati status quo do iznemoglosti? I da će netko u Zagrebačkoj banci, ili matici okrenuti glavu? Ili možda netko očekuje da će se HT namiriti Zabu na neki drugi način, ukoliko Zaba okrene glavu? Za 200 mil. kuna neće sigurno.
Zagrebačkoj banci su u ovoj godini, a izvjesno i u idućoj ti novci koje bi (ili će) dobiti prodajom Optime važni. Pa govorimo o cifri od 150-250 mil. kuna. To predstavlja cca 1/5 dobiti koje će banka generirati ove godine, što je za očekivati s obzirom na polugodišnje izvješće (pod uvjetom da se stvari u Q4 drastično ne promjene na gore ili bolje, što neće).
Vi kolege brže pišete nego što kupujete/prodajete.