1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • October 29, 2020 at 7:53 AM
    Quote from alias

BBBY je ogromno shortan, pa od tu i toliki skokovi i padovi. Najbolje ga ne dirati, jer ce se tesko pogoditi dno ili top, a strah cesce prevlada, pa se samo izgubi lova.

Hvala kolega!

Pošto smo priučeni na našoj ZSE da shorta nema, treba se naučiti i pogledati short interest prije nego što se išta kupuje.

• BSOD
    • October 29, 2020 at 7:40 AM

Ništa osim day trade ne igra sada.

Noćiti u papiru je izrazito opasno.

• BSOD
    • October 29, 2020 at 7:28 AM

Jučer je bio super zanimljivo popodne.

Inače ne volim kupovati ovakav oštar pad, no nisam mogao odoljeti.

PLTR kupljen po 10.30 (moglo je i niže), i prodan po 10.90. Pratim taj Palantir neko vrijeme, prošli tjedan se moglo kupiti i oko 9.20. No...dolarima se ne gleda u zube. 😂

Nije loše za par sati posla i u takvom općem crvenilu.

Danas vidim, nešto se zeleni, trebalo bi naći papir koji će se dobro odbiti.

Možda BBBY, izvješće izašlo, premašilo očekivanja, iako su analitičari srezali procjenu na $17. Ali te procjene analitičara ništa ne vrijede inače, a kamoli za dnevni trade kakvom težimo u ova crvena vremena.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • October 27, 2020 at 1:15 PM
    Quote from my moon

hah, pozivao sam na pobunu i zajedništvo no onda ovdje nije bilo nikog, a vidi sad <3<3<3

Nadam se da se toleriraju nespretni izleti u postovima, jer većina ovdje razgovara o počecima....

Priučeni sam trgovatelj dionicama sa petnaestogodišnjim stažem, izuzetno sam zadovoljan zaradom na ZSE u zadnjih godinu dana, no to polako ide svom kraju.......

Komforan sam, staromodan trejder što znači da ću radije dati koju kunu više ali zauzvrat želim imati potrfelj pod šapom, tj njegovog skrbnika.

ZB Global je otpao jer mi se ne da tamo otvarati čitav paket.

dakle zbog svega navedenom, i ponavljam, češće trgujem, 3 do 4 puta mjesečno, okrenuo sam se Optimatader.hr i od njih naručio demo.

Znam da neke iritiram, neki su indiferentni , no svi su dobrodošli da prokometiraju moj post i sugeriraju neki drugi način ako misle da je bolji.

Pogled u bolju budućnost svima želim :)

Display More

Skup taj Optimatrader.

• BSOD
    • October 25, 2020 at 12:30 PM
    Quote from BSOD

Tko voli short evo prilike!

Rising wedge!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Update!

Bila da ovo dobra prilika za short. Papir je napravio -16/17%.

• BSOD
    • October 23, 2020 at 8:48 AM

Ovaj tjedan je bilo turbulentno, no jučer je bio dan za in/out. Malo risky, ali kada se nudi što ne uzeti.

Kupljeno po 5,30 prodano po 5,80.

Minutni graf.

Files

BPTH.png 114.72 kB – 0 Downloads
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BSOD
    • October 15, 2020 at 7:51 PM
    Quote from bumbar
    Quote from st-brajo

Raoul Pal, jedan od osnivača Real Vision-a, 50% svoje imovine drži u Bitcoinu, 25% u zlatu i 25% u cash-u, jer lik, iako se baš sa trejdanjem rano umirovio, ne vidi neke bolesno dobre prilike na tržištu.

ali mene fascinira kakav njihovi fond manageri imaju odnos prema klijentima.

tamo se tresu svaki mjesec jesu li ostvarili prinos ili ne, a ovima našima sjeda naknada ostvarili prinos ili pržili novce.

i zanimljivo kako nijedna politička stranka niti da zucne da se to promijeni, pa ni Peovićka koja bi plijenila ušteđevinu.

to je dvosjekli mač

ako se tresu oko prinosa, onda će beskrupulozno ko zvijeri pokušavati ostvariti prinos da bii imali za svoje vile, kurve i kokain

ako im je svejedno kao kod nas, onda fond u kojem rade najebe i ulagači

što je gore?

Display More

Bolje vile, kurve i kokain.

😂😂

• BSOD
    • October 15, 2020 at 7:49 PM

+EPD na 16.90

Očit je jači uptrend, već treći ili četvrti put ga trejdam.

• BSOD
    • October 15, 2020 at 1:32 PM

Danas se sve jako lijepo crveni vani, treba odlučiti "buy the dip" ili pričekati da se strasti smire.

AMD mjerkam, ima dobru potporu na 81,xx.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • October 15, 2020 at 8:01 AM
    Quote from Lurker458
    Quote from mitkko

Bravo za ovu temu, tek sam ju sada skužio. Planiram već nek vrijeme početi vani trgovati (ovo kod nas je mrtvo), ali nikako da nađem pravu platformu. Važno mi je da ima dobre alate za tehničku analizu i automatske naloge. Jel imate kakvu preporuku?

Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.

Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).

Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.

Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.

Hvala.

Otvaranje računa za 5 minuta.

Sučelje super. Web, aplikacija, sve.

• BSOD
    • October 14, 2020 at 7:56 PM
    Quote from BSOD

I za kraj dana da dodam.

+ET @5.95

Dobro napredujemo. Sad je samo pitanje kada ju pustiti.

• Prosječna plaća u RH

• BSOD
    • October 14, 2020 at 12:03 PM

Govorili smo o prosjeku. Sasvim je jasno da je medijan druga priča.

• Prosječna plaća u RH

• BSOD
    • October 14, 2020 at 11:28 AM
    Quote from harpun
    Quote from dionicar

Iskreno što se mene tiče ,ako HT ponudi 50% veću cijenu od drugog kupca neka i ostane duopol. Na prosječnu plaću u državi od 6500 kn mislim osobno da telekomunikacijske usluge i usluge ipftva nisi više toliko skupe kao recimo pred 15 godina kada je tek došao Tele2.

Prosječna plaća na žalost nije 6 500 nego oko 4 000 kn

DZS se ne bi složio sa ovom tvrdnjom.

https://www.dzs.hr/Hrv_Eng/public…-01_06_2020.htm

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BSOD
    • October 14, 2020 at 9:35 AM
    Quote from harpun

imamo li sad neki rok koji čekamo

Nemamo roka.

Na vjetrometini smo.

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• BSOD
    • October 13, 2020 at 8:26 AM
    Quote from accountant
    Quote from emil

hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...

jedino eto ima opciju upozorenja koja ne radi :(

ni ovaj dio nije skroz točan, može se odrediti cijena kupnje/prodaje i u običnom paketu, nije prepreka

kad si na ekranu kupnje / prodaje, tamo gdje piše 'tržišni nalog' (dakle prije nego što odabereš 'pregledajte narudžbu') stisni prstom i otvoriti će se meni s opcijama: tržišni, ograničeni i nalog za zaustavljanje

probaj!

znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut

Display More

Ne puno. Zadnji put kada sam isplaćivao sa Revoluta na PBZ uzeli su oko 7,5 kn na 7000 kn isplate.

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• BSOD
    • October 13, 2020 at 7:38 AM

Slažem se sa kolegom, mislim da je stvar samo do postavki na mobitelu, odnosno do "push notoficationa". Trebalo bi ući u postavke mobitela i aplikacije i pogledati.

Revolut je stvarno super igračka, posebice za trgovanje sa "manjim" iznosima.

Ali najviše od svega vesele nikakve naknade, osim one mjesečne. Tako da se isplati i trejdati i za sitne zarade. Jer i te vesele.

• BSOD
    • October 12, 2020 at 10:20 PM

I za kraj dana da dodam.

+ET @5.95

• BSOD
    • October 12, 2020 at 3:52 PM

+CNDT @3,60

Pa da vidimo.

• BSOD
    • October 11, 2020 at 2:58 PM

Opet jedna midstream kompanija.

Nevezano za graf, jednako kao i EPD i Energy Transfer treba gledati zajedno sa potražnjom.

Pošto je potražnja trenutno izrazito mala, valja još pričekati.

Očekujem rast potražnje oko Thanksgivig day-a. Tu bi i cijena mogla jače cuknuti gore.

Falling wedge.

• BSOD
    • October 11, 2020 at 12:11 PM

Tko voli short evo prilike!

Rising wedge!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt