PTVE! Bikovi vode igru, ponekad i popuste, ali to je za nas mrak pozicija.
Sve piše na grafu.
Moj doprinos za danas je dovoljan.
Ajmo ostali, šta ste se stisli!
PTVE! Bikovi vode igru, ponekad i popuste, ali to je za nas mrak pozicija.
Sve piše na grafu.
Moj doprinos za danas je dovoljan.
Ajmo ostali, šta ste se stisli!
Idemo dalje u revijalnom tonu!
Dakle, APHA! To sam nešto trgovao ispod 5, super sam si zaradio 10 centi po papiru
U grafu sve piše.
Hvala na slušanju, idemo dalje!
Jutro!
Pošto mi je naložena samoizolacija dok ne dođu nalazi testiranja, danas crtamo do padanja sa stolca (ili kreveta). Sva sreća simptoma nemam, no ukoliko počnem crtati nebuloze, udarila me temperatura i sve što uz to ide. Stoga, pažnja sa grafovima koji budu objavljeni.
Ha!
Dakle, KRMD. Prvo, hvala kolegi accountant što ju je otkrio.
Svaki put ću se zahvaliti svima koji otkriju neki dobar papir, jer to je postalo izrazito teško, zbog količine dostupnih papira.
Dakle, KRMD polusatni!
Imamo i jedan hammer na dnevnom, solidan volumen.
Ja bih ga pričekao u povlaćenju, hoće oni njega pri otvaranju malo ugušiti na dolje, pa tako, oko 4.30/4.50 bi bio fin ulaz. U srednjem roku očekujem target prema nacrtanom. Sve je to dosta bullish.
Ja se dvoumim između optimtradera i zabe za dugoročno ulaganje,za igranje i trejdanje, koristim revolut. Najveći problem kod optimtrader mi je sigurnost, jer ih nisam našao u HANFA registru ovlaštenih brokera?
Optimtrader niti ne mora biti u registru HANFE, jer je to društvo sa pravnim nastanom u SR Njemačkoj.
Stoga, treba biti u nadležnom registru u SR Njemačkoj.
Display MoreGdje vidite koji su papiri popularni na RobinHood platformi ?
Ako i nepamentno čine osiguravaju volumen . Ništa bez volumena
Nema u stvari lako zarađenog novca.
Tko je probao trejdati na dnevnoj bazi, košer trgovati, zna o čemu pričam. Priprema oduzima najviše vremena i u načelu je dosadna. A onda moraš i popratiti trgovanje= sjediš uz monitor. To je prilično lonely business.
Znala je reći moja kolegica sa posla- Da i sladoled ližemo svaki dan, i on bi nam dojadio.
A da se može zaraditi novac, može. Mada da kažemo nekom sa strane da smo kliknuli na monitoru na Buy, i nakon par sati sjedenja uz monitor na Sell, i zaradili novac, zvuči kao Stoliću prostri se.
Neki će od nas trejdati samo rekreativno i ponekad, neki će to izabrati kao profesiju. Biti će to zgodno vidjeti za nekoliko godina. Kažu da 90% ljudi ode sa marketa unutar godine dana, iz ovog ili onog razloga
Tu je nekakva lista...
Kakvo inozemno tržište, tamo dionice rastu od 2008 ili 2009.g. Naše i eks yu jedino, koje su zabite na dno ili još nisu razvijena.
Baš je strašno na tom inozemnom tržištu.
Tamo se novaca zaradi u mjesec dana koliko na ZSE u 3 godine.
Tu nam je baš super svima.
Nikad ne znaš gdje kakva zadužnica iza ugla čuči (vidi ATPL i VIRO).
Jutro!
Popratio sam više tih stranica poput ove koju je predložio my moon.
No, nekako mi se čini da, čim vidim "lifetime access", to mi je kao kad kupiš Zepter lonac, pa dobiješ lifetime garanciju koju nikako ne možeš claimati.
Hoću reći, odnosno citirati Eldera, da pickove treba tražiti sam, potpuno neovisno od razno raznih stranica, tip renksova, Seekin alpha itd.
A tek nakon što pronađemo neke koje su nam na prvu zanimljive (prema filteru koji smo sami stvorili, što pak ovisi jesi li fundamentalist, tehničar ili kockar), tek u tom trenutku krećemo u istraživanje.
Npr. za Palantir su svi "analitičari" davali hold ili sell preporuku kada je bila na 11 dolara, čak je bila u jednom trenutku ciljana cijena 9$, par tjedana nakon, Sorosevi fondovi, Blackrock fondovi su ju počeli kupovati kao ludi. Danas je 19.
Napisao sam post dužine koja više priliči kolegi toluen, a sve sam mogao sažeti u dvije rečenice.
Birajte sami svoje pickove, prema vlastitom nahođenju, pa ih istražujte, a ne obrnuto da vam netko drugi (ili nešto drugo) da ideju, pa tek nakon toga u istraživanje, jer u tome trenutku kada vam analitičar, tipranks, seeking alpha da target i to potkrijepi u 2 rečenice, u tom trenutku postajete lijeniji za 85% jer posao je odradio netko drugi i to u 70% slučajeva krivo.
Ponavljam, uspjeh u ovom poslu je prvo pobijediti sebe i svoje nagone, nakon što to učinite, pobjeđujete i tržište.
Ja sam na ovaj način u mjesec dana napravio 30% plusa. Pa sad....
Ovako izgleda Level II.
Slažem se sa kolegom accountant.
Naime, moj princip je ukoliko skidam skalpove (dakle 5 minuta in and out) tu ulazim sa većom lovom, ukoliko je day trade sa nešto manjom, a swing sa još manjom količinom.
To je tako sada, kada se tržište "istrese" (DOW je pobjegao od 30.000 bodova kao hadezeovac od istražnog zatvora, već treći put, i to tehnički nešto znači), tada ću promijeniti taktiku, skaklpove im skidati neću, jedino ako se baš nude, već ću u swing stavljati veću lovu, jednako kao i u day trade.
Uglavnom, osim što mi je tehnička analiza temelj trgovanja, ovi brokeri koji su besplatni, ne nude book order, pa sam jučer od Nasdaqa uzeo za 15$ mjesečno Level II bookviewer. Jako korisno, a nije neki trošak, jer ipak su nam brokeraji bez provizija (Revolut, Trading212).
Plus što sam kontaktirao ekipu iz Trading212 s pitanjem hoće li nuditi Level II bookwiew, uz napomenu da bi to i platio tipa 20$ mjesečno, dobio sam odgovor da se na tome intenzivno radi.
I još nešto, ukoliko vam Trading212 pri otvaranju tržišta "šteka" kada zadajete market nalog, radi se i na tome, ima jako puno novih korisnika zadnjih mjesec dana pa ponekad zaguši sustav. A svakako je bolje zadavati limit naloge nego trčati za papirima.
30 centi za 22 minute.
Dobar posao ako stw uzeli bar 500 komada.
Ne čujem da je itko od nas pogubio novac vani na marketu.
Početnička sreća, ili je samo dobar vjetar na marketu ? Kad puše dobar vjetar, i purani lete
Što me podsjetilo na izreku- Nije važno u kojem smjeru puše vjetar. Važno je u kojem ćeš smjeru okrenuti jedra.
Početnička sreća dakle, ili smo trgujući na ZSE ispekli zanat
Ja sam spušio pare na VLO. Ne puno, ali jesam. Uopće se ne sjećam te epizode. Valjda potiskujem.
Kupio sam to oko 39.00 zaboravio staviti stop loss, palo u momentu na 37, pušiona.
I kao što to obično biva, za 4 dana ode to na 50.
Uglavnm, držim se Elderovog pravila od 2% i odmah po kupovini stavljam stop nalog, koji mičem cent gore dolje, da me buka ne pomete.
Ukoliko pripremu za dionicu odradim kako treba, stop odradi svoje u jako malom broju slučajeva. No, dogodi se.
Veći mi problem predstavljaju rani izlasci. I to je vrsta pušione. Ali to je strah, to se uči i prevladava.
Livent spominjete?
ne znam, jučer slabiji promet, možda je vrijeme za konsolidaciju na ovoj razini, prije nego što krene gore?
što mislite ekipa
Istina, cijeli dan je bio jako mali volumen, ali onda je u 22.00 eksplodirao.
Eno ga u premarketu na 15.25.
Ne znam.
Jebote kuki faktori. Di god da se okreneš sve slatko, osim kada postane gorko.
Ajmo pali motore!
A to si ti?
Neki dan sam gledao par videa!
Bravo!
Bravo!
Ajmo ljudi kako i gdje dobiti level II market data??
CNDT ponovno ulazi u zonu kupnje, ali ipak mislim da treba pričekati koji dan.
Jučer i danas kupljen APWC po malo manje od 2.10. Čekamo.
I tak...para se vrti.
Dečki moji (i cure), kakav dan...
Prodan APWC na 2.38.
To je bila dobra količna papira kupljena.
Sutra dan za odmor.
Yeah right.
Svakako pročitati, tko želi, psihologija uglavnom:
D. Kahanemamn - Thinking, fast and slow
M. Gladwell - The tipping point
Ima ih još...
CNDT ponovno ulazi u zonu kupnje, ali ipak mislim da treba pričekati koji dan.
Jučer i danas kupljen APWC po malo manje od 2.10. Čekamo.
I tak...para se vrti.
način trgovine i jeste to što daje potporu mome optimizmu. znači nigdje veze sa realnošću. čim malkice krene gore odma se pali nekakav program i suzbija to. što je veća akcija i reakcija će biti žešća.
I taj "program" će jednom doći do svog limita.
Ili će netko upaliti napredniji program.
Ovo je čisto iscrpljivanje papira.
Ne znam jel vec bilo, ali nisam uspio naći tu niti na starom forumu:
1.) koliko otprilike košta provođenje 1 km optičkog kabla?2.) koliko otprilike košta marketinški (ako se može nekako izračunati) da se pridobije 1 novi korisnik?
Sjećam se da sam negdje vidio te informacije i sad ih ne mogu naći.
Tnx
Odgovor pod 1.) ne znam, ali odgovor pod točkom 2.) bi bio oko 50-tak EUR u državama EU.
Svakako, neka me netko sa točnijom informacijom ispravi.
Ma gdje će ju nagurati do 600 vjerojatno.
Ukoliko sve ovo ne popuca.
Nekako mi se čini da je svaki trejd sve riskantniji.
Ali, 20/30 centi po papiru se može uzeti svaki dan, nekoliko puta.