danas bi mogla biti interesantna trgovina ovdje
Da ne bi bilo suza za zagroske brege..
danas bi mogla biti interesantna trgovina ovdje
Da ne bi bilo suza za zagroske brege..
Display MoreDa ne saramo po raznim temema postavicu ovdje jer se tice inozemnog ulaganja.
Kakvi ste s ulaganjima u IPO.
Ovaj tjedan bi ovih par trebalo izac na burzi:
Airbnb
Rablox
Wish
Doordash
Sve to ide dolje 50% tjedan dana poslije IPO.
Ukoliko trgujete sa više od 50.000 dolara, mislim da je uopće glupo trgovati preko Zabe. Oni rade preko Saxo banke.
I naknade su niže, a sučelje 10x bolje.
Otvaranje računa jednostavno kao i na Trading212.
Vi se bute svi raspukli od tog trejda.
Bogme i rano u PLTR.
Ispod 20 to treba čekati.
ocito je bio dobar potez, pretpostavio sam da ce pltr zatvoriti taj gap, ali nisam imao strpljenja i pokupio burek, a mogao sam cijelu tepsiju
Hoće to tako....
jbg.
Još malo pa metla do 6...
Ipak je ovo kladionica.
Vicky danas priča u 10,35 na
malo uranio s izlaskom iz amd :(, usao u pltr
Bogme i rano u PLTR.
Ispod 20 to treba čekati.
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…oblema-s-mrezom
I telemach ima problema sa mrežom.
Jedini operator koji nije imao problema sa mrežom od vremena Covid pandemije je Optima Telekom.
Izgleda da smo dioničari operatora sa najboljom fiksnom mrežom u HR😂
Sve to bude dobro dok se spoje na Opte.
ne znam niti ja kol. BSOD, možda zato jer sam proslijedio insajder info da dlkv intezivno radi na ulasku na njemačko tržište...ali opet, osim što su i jedna i druga "stečajuše", ako nije rekapitulacija transakcija današnjeg trgovanja koju sam naveo u postu ranije, što te je onda navelo na neuroznu reakciju
Uopće nije "neurozna" reakcija. Samo sam sretan što nešto ipak raste, a nema ni zadužnica iza ugla koje bi mogle pokvariti veselje.
U DLKV se priča o ulasku na tržište SR Njemačke od prosinca prošle godine, intenzivno, a do tada je to bio samo mokri san, premda je bilo pokušaja i prethodnih godina i prethodnih uprava. Sada je krenuo veći "šus" u ulaganje u obnovu željezničke infrastrukture, koliko ja imam informacije, te se u DLKV nadaju velikom, renesansnom tenderu.
Ja se iskreno nadam da će koji posao i dobiti. I ako ga dobe, biti ću sretan jednako kao što sam sretan što je OPTE ponovno u fokusu ulagača. Iz bilo kojih razloga.
p.s. Istrejdao sam taj DLKV od 3.8 do 7 jedno 10 puta. Misleći da će me renesansni tender tajmingom zahvatiti u poziciji. No, nije.
Nadam se da Vas hoće.
Display MoreSad kad krene kuknjava, evo, već su neki i počeli, zapeli tamo u ovim stečajušama, čekaju poslove iz dojčland na nekakvim semaforima, kablovima, dalekovodima.
Isuse ljudi kaj se ne možete malo veseliti da je papir na ovom trulom tržištu u jednom danu napravio 6,40% plusa na dobrom promet? Pa i razlog je nebitan.
Ali ne, već se netko iskrcava, već je pump i dump.
Napisao sam Vam kako će to izgledati, nije to još to.
Češkanje po glavi počinje tamo oko 6,50.
ne znam kakve veze imaju kablovi, dalekovodi i moja pozicijica u aludiranoj dionici sa tehničkim stavkama današnjeg trgovanja na opte ali dobro...+ je + a stečajuša stečajuša, bilo da razvlači aluminijske ili polimerske kablove...kladionice su i tako zatvorene pa ne škodi malo dinamike a i sv. nikola kuca na vrata, treba kupiti djeci bonbone
Uopće ne znam zašto ste se Vi kolega osjetili prozvanim?
Sad kad krene kuknjava, evo, već su neki i počeli, zapeli tamo u ovim stečajušama, čekaju poslove iz dojčland na nekakvim semaforima, kablovima, dalekovodima.
Isuse ljudi kaj se ne možete malo veseliti da je papir na ovom trulom tržištu u jednom danu napravio 6,40% plusa na dobrom promet? Pa i razlog je nebitan.
Ali ne, već se netko iskrcava, već je pump i dump.
Napisao sam Vam kako će to izgledati, no to još nije to.
Češkanje po glavi počinje tamo oko 6,50.
U 11 počinje i ETF kupovati (eventualno).... pa da ne bi bilo jefitno i po 5.50.
Zašto u 11?
Tad dolaze ljudi na posao...
U 11 počinje i ETF kupovati (eventualno).... pa da ne bi bilo jefitno i po 5.50.
Kretanje cijene na burzi obično je iz nekih razloga i indikativno glede mede i razvoja događaja o kojima ne znamo ništa.
Osim što nas zabavlja gledati, u nedostatku pametnijeg posla.
Živ se čovjek mora negdje i zabaviti. 🙃
nema ovdje više zabave, postalo je sada ozbiljno, a ni kočničar se više ne pojavljuje često, valjda mu dosta rasipanja dionica, nema više bubanja po 4,90
Sad će malo kočničari biti ovi koji su uzeli 30 lipa po papiru, to bude trajalo dan dva....
Display MoreDisplay MoreI eto nas na četrdesetoj stranici🙂
I sve nas je više.
Veselim se svim vašim trejdovima.
Zloćka je van stroja, zapela u raljama života, šmrcko.
Al' važno je naučiti trgovati. Burze, papira i prilika će uvijek biti.
Navijam za vas, dakle. Trejdajte, pišite.
Happy Riding, ekipa !
znam samo da nisam pravi trejder dok ne uspijem skoro svaki trejd pogoditi:
ako fulam, izaći s malim minusom
ako pogodak, onda jašem na valu
imam alat, softver i hardver
glava me još muči
psihologija je gadna stvar, treba se prisiliti zaboraviti na glavu i srce, samo graf, monitor i tipkovnica
ja protiv tržišta
vrlo jednostavno
i ne znam kaj da velim za noćenje u dionici, koliko puta sam se opekao i opet...
možda danas bude drugačije? futuresi u plusu
ipak je novi dan
Kolega, nema pogađanja.
Za trejd treba imati dobro znanje o barem jednoj ili više od navedenih stvari:
1)tehničku analizu
2)psihologiju tržišta
3)osjećaj (koji se brusi, razvija godinama).
Vrhunski trejderi imaju uspješnost do 80%. Preko toga samo neki odabrani.
Osim toga, napisao sam par stranica prije, najveći problem nas trejdera/swing trejdera je glava. Ukoliko uspijemo pobijediti sebe, pobijediti ćemo i tržište.
Uglavnom to bude tako.
Meni je jučer bio jedan od boljih dana.
Dva puta ulazak u WWR (i izlazak).
Sve po grafu, čak mislim da je na grafu target skoro pa u cent pogođen. Ja tako naravno trgovao nisam. Nema veze.
Bilo je svašta na popustu.
Vidjeti ćemo hoće li se popust vrijediti i danas.
Neću previše grafova stavljati više, jer, sve ste lijeni!
Jedino mojim prijateljima u naše privatne razgovore!
Evo jedna ideja za ovaj tjedan..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hvala lijepa!
Nisu mi jasna ova liparenja.
Svi znaju otprilike po koliko ovo ide, i sad tu jel 4,94 ili 4,99 kupovna..
Danas ce vjerovatno malo vise pasti alibaba i jd pa ne kupujte jer je u srijedu glasanje dal treba drzati kineske dionice na americkoj burzi bez racunovodstvenih provjera ovo ono, pa ce to utjecati ovih dana na njihovu cijenu. isto su za alibabu rekli da im vjerovatno nece uspjeti IPO ant-a sljedece godine, jer ima previse problema koje moraju napraviti da bi dosli unutar zakona. uglavnom, ukratko, ne kupujte na padu. tek vecem
A i president elect je slomio stopalo.