1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • January 24, 2021 at 5:50 PM

Da se nadovežem sam na sebe :)

Pratiti ću kao i svaki tjedan "zvijezde u usponu", dakle biotech/pharma papire, tu se stvarno može jako dobar novac u kratko vrijeme zaraditi.

Od papira iz tog sektora pratim SAVA, PRFX, TAK, MTNB, OLMA.

Također, jako se dobro može zaraditi na najavi da će pojedini papir u dogledno vremenu udovoljiti jednoj od regulacija sa ove liste:

https://listingcenter.nasdaq.com/rulebook/nasda…daq-5500-series

To je bio slučaj sa BNGO pa je poletila sa 2 na 9 u mjesec dana.

• BSOD
    • January 24, 2021 at 4:38 PM
    Quote from LadyM

Eeeehh onda što imate u planu kupovati u narednim danima,pitam čisto da vidimo svi zajedno koja bi po svima nama potencijalno bila najbolja investicija s najvećim povratima za sljedeći tjedan ;)

Ja mislim kupovati samo klasične stečajuše.

:)

Jel itko malo bolje pratio SNDL?

• BSOD
    • January 24, 2021 at 9:59 AM

Koga zanima, slična priča kao i na GME, BBBY, AMC bi se mogla dogoditi ina TR (Tootsie Roll Industries Inc.) Pa si stavite na watchlistu.

• BSOD
    • January 23, 2021 at 11:38 AM

Dakle, jučer sam stvarno previše scalpirao... :)

Sve se svodi na to da si na kraju dana u plusu, minusi tokom dana su normalna stvar.

Počeo sam uredno u 15.30, mislio sam završiti kao što završim i svaki dan do 16.30 ili 17.00. Bio je u tom trenutku dobar plus, no, vrag mi nije dao mira, onda jedan stvarno loš i nepromišljen trade, pojeo zarađeno do tada, i još malo. Onda mi je proradio inat, uletio sam u par ovih ludosti u pravo vrijeme, i to nekoliko put (GME, BBBY, AMC i još neki kojima ni ticker više ne znam)... trebalo bi malo odmoriti, jer scalp postaje malo naporan... i na kraju dana kupio CNDT, po 20-ti put.

• BSOD
    • January 22, 2021 at 6:54 PM

Sjećam se prije dva mjeseca, GME na 13...

Prodao na 12.70.

AMC +3,05/-3,20 upravo.

• BSOD
    • January 22, 2021 at 1:11 PM

Pratim volumen i rast nakon otvaranja.

Ukoliko imam volje, oko 17/18 h se prebacim na one koje padaju u tom trenutku. Uglavnom oko 17/18 h sve pada, ali tražim one koje padaju najviše. Onda biram koju ću "obraditi", nacrtam ju malo ako vidim kakav pattern pa to još odvozim... ali uglavnom sve riješim do 16.30.

Quote from Backdraft
    Quote from BSOD

Da se nadovežem na kolegicu...

Dakle, odustao sam od day trade i swing trade, jer imam osjećaj kao da stojim u staroj zgradi i samo čekam potres da mi strop padne na glavu (osjećaj se počeo javljati kada je DOW prešao 30.000 bodova).

Jučer 4 trejda, AZRX i QTT (svaki po dva puta). Ukupno, pola sata posla, ne više.

U AZRX sam bio manje od 4 minute.

Da se razumijemo, ovo je ciljano skapliranje, ti papiri su nakon mog izlaska napravili još 50% ili više. Ali, meni to nije bitno. Bitna je dnevnica.

Danas opet nešto lovimo.

StockBeep jako pomaže u scalpiranju, premda Tradingview "lovi" kretanje papira po zadanom parametru puno brže i neovisno o volumenu zadnjih par dana.

Sve u svemu....učimo se.

Display More

na koji nacin koristite stockbeep za scalping, sto pratite?

Display More

• BSOD
    • January 22, 2021 at 10:39 AM
    Quote from accountant

spominjao se Pfizer, pa evo moj doprinos: PFE the Honeymoon is Over

kak' vele turopoljci 'zgleda da vam tu nebu kruha' iako autor misli drugačije? analitičari zasad nisu uvjereni u dionicu

BSOD kolega, ima još prilika za swing

ali scalping s pravim alatom, o da, itetako manje stresno i obaviš pos'o u par minuta

Svakako da ima, no, sad učim scalping. Dok savladam sve tehnike, dotle će se DOW ohladiti na 25000 bodova, pa ćemo onda i swingati.

Ha!

• BSOD
    • January 22, 2021 at 9:14 AM
    Quote from zlocesti

Ovdje se danas moglo uzeti novaca.

Paper trade, lakši je naravno od trejda.

Al' kažu da moraš i paper trade odraditi, jer igra je brza

Upalio se dakle alert za rast cijene na velikom volumenu, pa sam išla poviriti , oko 17 h

Moglo se, pod uvjetom da se ne brza. Ulaz na drugu zelenu svjećicu, brzi izlaz nakon par minuta, sto dolara plusa na ulog od 1000 dolara

Činilo mi se da bi mogao right angled, ali nije, običan staromodan up kanal.

Sigurno ima i lakših i težih načina da se zaradi novac, ovo je prilično lonely business, ne viđaš frendove, ne kuhaš, ne peglaš, nema ni TV, al' za silu moglo bi se.

Ovo mora da je u stvarnosti teže, moraš imati uvid u naloge, i najbrži prst, ovo je scalping

Al' poznam nekoga tko to radi često, i dobro mu ide... i kapa dolje majstoru

Display More

Da se nadovežem na kolegicu...

Dakle, odustao sam od day trade i swing trade, jer imam osjećaj kao da stojim u staroj zgradi i samo čekam potres da mi strop padne na glavu (osjećaj se počeo javljati kada je DOW prešao 30.000 bodova).

Jučer 4 trejda, AZRX i QTT (svaki po dva puta). Ukupno, pola sata posla, ne više.

U AZRX sam bio manje od 4 minute.

Da se razumijemo, ovo je ciljano skapliranje, ti papiri su nakon mog izlaska napravili još 50% ili više. Ali, meni to nije bitno. Bitna je dnevnica.

Danas opet nešto lovimo.

StockBeep jako pomaže u scalpiranju, premda Tradingview "lovi" kretanje papira po zadanom parametru puno brže i neovisno o volumenu zadnjih par dana.

Sve u svemu....učimo se.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BSOD
    • January 21, 2021 at 1:49 PM
    Quote from Moller
    Quote from prdekalo

kad objave cijenu idem prolistat katalog sta audi nudi :) :) :) :) :) :)

ma pusti katalog, imaš na sve strane njihovu rasprodaju i velike popuste, sa uštedama do 150 000kn, A6 već od 422 000 pa do A8 i Q7 za 1mil. ako cijena bude 12 isplati se kupiti, ako ostane na 5 imati ćeš za A3 ma nemoš falit

Kak se sad čini neće imati ni za felgu na A3.

• BSOD
    • January 19, 2021 at 3:04 PM

Znate onu staru, čim je tržištu igranka sa pennystockovima najslađa, onda i debela pjevačica zna da se pjesmi bliži kraj.

p.s. nisam spavao sa papirima preko produženog vikenda.

• BSOD
    • January 17, 2021 at 1:52 PM

Ma trejd veseli zato što smo nestrpljivi da bi zaradili, pa makar i mali plus. Pa se onda osjećamo ispunjeni za taj dan. Jedan šut dnevno i to je to.

A ovo čekanje... Ubije.

Ja sam čučio u APWC od 2.10 prodao na 2.50, dan prije (ili dva) nego što je otišla preko 4.50. Da sam ostao u unutra, pala bi na 1.80. Sigurno.

Na GME je došlo do short squeeza, to sam imao po 13...

Uvijek je za većinu nas nedostatak novaca problem, dok je još veći problem strpljenje

• BSOD
    • January 17, 2021 at 9:45 AM
    Quote from accountant

jučer se dalo fino zaraditi na BB i LXRX

prva dionica je u parabolic mode, dakle još stignete na vlakić koji tek kreće BB in parabolic mode (Fool.com)

drugoj je odobren lijek od FDA i ne samo to, nanizale su se same dobre vijesti oko nje, ali je riskantnija priča od ove gore, pa se sami potrudite naći vijesti i odlučite jeste li ili ne za trejd (jučer je BID bio vrlo vrlo nestrpljiv do vremena njihovog ručka, pa mala pauza, i onda rastur nakon toga, evo!

i ne, nije Lexicon Pharm gotov s plesom, jučer je odmah došla i prva 'povišica' rejtinga i PT-a sa $7 na $13

u obje sam prenoćio jer je vrijedno rizika za moguće puno veći upside

LXRX mi je bio prvi papir koji sam kupio preko Revoluta u 5. mjesecu prošle godine, na oko 1,8 dolara (tu negdje, uglavnom, ispod 2). Nisam pojma imao čime se firma bavi, no, bilo je volumena.

Prodao sam ju sa sitnim minusom ili tako nešto.

U četvrtak mi se ukazala na gledalici ponovno, kupio sam nešto po 4,80, prodao na 5.40, misleći, kako dobar posao, a ono, ode na 9. Ok, zaradio se, ali brate mili, da će ju nagurati u jednom danu 100%, to nisam očekivao.

• Birtija

• BSOD
    • January 13, 2021 at 2:16 PM
    Quote from D_artagnan

Lako poslati $$$ vani, samo ih treba i vratiti nazad 😂

Ne bi vjerovao, jednako lagano (i slatko) vratiti veću količinu nego koja je poslana.

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • January 13, 2021 at 11:25 AM
    Quote from verdi

to je jasno. jedino ako se tko javi sa nekim prijedlogom onda je to nečiji plaćeni lobista. ne troše oni zube za badaf.

Nekako mi se čini da mi uopće nismo svjesni "borbe" iza kulisa oko ovog zakona i oko same prodaje Optime.

• BSOD
    • January 13, 2021 at 10:04 AM

Svi ovi papiri ispod 2 ili 1 dolara s koma se volimo igrati, to sve ludo da ne može biti luđe. Trejdao sam jučer TANH, ali da bi spavao s njim u krevetu, ne hvala.

• BSOD
    • January 13, 2021 at 7:22 AM

Možda smo svi trebali držati APWC...

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • January 12, 2021 at 8:46 AM
    Quote from accountant
    Quote from BSOD

Pitanje za korisnike Trading212 aplikacije.

Kako funkcionira stop limit nalog?

Meni nikako....

pa to smo već raspravili: Trading212 je dobar, nema provizije osim one sitnarije od cent ili dva za burzu i regulatora

naloge dajem samo po točno određenoj cijeni

bilo je slučajeva i kod većih (boljih) brokeraja gdje stop ili market nalozi budu provedeni po čudnim cijenama

pa onda često rušenje na otvaranju... to je tako, ima mana ali kad se privikneš, funkcionira sasvim dobro

nešto bolje - košta

Display More

Ma ok, poklonjenom konju se ne gleda u zubalo!

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • January 12, 2021 at 6:41 AM

Pitanje za korisnike Trading212 aplikacije.

Kako funkcionira stop limit nalog?

Meni nikako....

• BSOD
    • January 8, 2021 at 9:20 AM
    Quote from Toni
    Quote from BSOD

Je, i 1999 je bila ideja da HŽ stvori svojeg Telekom operatera, pošto ima kablova i željeznice po cijeloj državi...pa ono, nek se nađe.

To nije onaj projekt konsolidacije sve "državne" optike - HŽ, HEP, HAC,...? https://oiv.hr/hr/infrastruktura/opticka-mreza/

Ne, to je tada u toj ideji trebao biti "državni telekom", a ideja je bila da se krene sa infrastrukturom po infrastrukturi HŽ-a.

• BSOD
    • January 7, 2021 at 10:02 PM
    Quote from Milo

Trenutno di god se kopa za kablove od struje, konkretno hep, polaže i dvije cjevi za optiku i sam sam ih polaga bar u jednom gradu.I sad se samo provuče optički kabel...

Je, i 1999 je bila ideja da HŽ stvori svojeg Telekom operatera, pošto ima kablova i željeznice po cijeloj državi...pa ono, nek se nađe.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt