Uzeo 10 komada put opcija, strike 395, za 0.54$ sad sam prodao zadnju na 1.34.
Pf.
Uzeo 10 komada put opcija, strike 395, za 0.54$ sad sam prodao zadnju na 1.34.
Pf.
Izlila se ona prva crvena svjećica, izgledalo je ko da neće stati.
Uopće ne želim ni pričati da sam početkom tjedna kupio 5 komada PUT opcija TSLA strike 170, kao bum si to pričuval, bile su tada 3$.
Eto, sad su 15.
Možda je ipak ljepše u miru spavati.
Evo vraga, nisam bio u potpunosti u pravu, ali potop i potop, čak nema ni odbijanja, pa izbacivanja. Imao sam SPY put opcije strike price 395, kupljene po 0.60 centi, danas popodne, eto njih na 2.3$ sad.
Naravno to je bila kocka.
I naravno da sam prodao na 1$.
I za slom burze prije Božića postoji prvi put!
Za danas vele da je 75% šanse da rate hike bude 0.5%.
Pa sad....
Nekako si mislim da bude 0.75%, Jučerašnji CPI i nije bio neka špica, pa si je tržište dalo za pravo da se istrese, dobrano.
Nagurati SPY na 414 i zabiti ga na 399, pa natrag malo gore mi ne ulijeva neki bull feeling. Vick ne ES je takav da boli glava.
Kakav Pump takav će biti i Dump!
Nekako mi je ovo najvrijedniji graf od svih grafova/podatakA. Čak ga i shizoidna biofarma slijedi.
Sta se vise testira linija vjerovatnije je da ce se probiti, nego da je otpor na toj liniji jaci
Ja sam 100% uvjeren da će probiti 11.500 ovaj tjedan i da idemo lagano prema 11.000.
No...
Evo, update charta, lijepo smo se odbili od gornje linije, sad bi mogla biti neka konsolidacija....pratimo i dalje...
Display Moreslično razmišljamo... s tim da ja gledam kotu 3.900 i hoće li pasti
a mišljenja sam da hoće jer smo skočili na nju (gap)
ako ju održe, lako moguće 4.100 do Božića
ako ne, moguće novo godišnje dno
AAPL će tu biti ključan i razvoj oko njega
fun fact: Bakić kupio nešto METAe.. Čini mi se po $113
Bakić kao Bakić Varteks?
E sjećam se onomad kada je ko ralicom čistio ask na BLJE i VPIK, baš se dobra lovica zarađivala.
Nema sad ralice da gura...
Ovo jučer je bilo dosta neoubičajeno.
Kako ja vidim (trgovinu) u dane CPI ili FOMC. Zadnji put kada je bio FOMC bilo je izuvanje shorta, pa izbacivanje longa, pa ponovno kratki leg gore i onda potop longa. Dakle jako gore, pa jako dolje, pa opet malo gore i zakucavanje. Zig zag sa lower high. I tako je bilo svaki put kada se vijest percipirala kao loša.
I to je sve odradila UI (AI).
Jučer, ravna crta gore. Umjesto usis longa, pa žvkanje shorta pa malo drobljenje longa i onda izuvanje iz cipela shorta.
Čak nisu imali volje izbijati na obje strane da zarade novac od svih magaraca, već su samo uzeli pare od medvjedića.
Sve u svemu, mislim da je ovo jedan od onih rally-a u zeleno, koji su baš karaktristični za bear market. No, bumo videli...
mislim da treba čekat kotekciju u 18.00
Kakva korekcija u 18 sati? O čemu vi to svako toliko?
To je takozvana korekcija poslije gableca, kada fond menađeri na wall streetu, nakon što su malo pojeli i malo više popili počnu stiskati crvene gumbe. Pa tako svaki dan, svaki drugi krene nizbrdo oko tih 18 sati.
Iako, nakon prelaska na zimsko računanje vremena, biološki sat im je zbrčkan, pa sad počnu malo ranije ili malo kasnije.
Eto..
Eto, ista igra kao i prošli put...
Tako je market reagirao i prošli put kada je bio FOMC. Prvo ispiranje prema gore, onda utapanje prema dolje. Sada ćemo vidjeti hoće li leg down ponoviti.
Iako, najavljeno je popuštanje u hajku, pa sad..
Ovo jučer stvarno nije bilo čudno. Mislim da je u zadnjih 2 mjeseca petak završavao u crvenom možda dva puta. No, sve je to zbog opcija.
Uglavnom, izgleda da je puno jednostavniji play sa opcijama, tko želi igrati opcije, jednostavna oklada (barem ovih zadnjih tjedan dana).
Put opcija recimo META, strike price 90, dan prije objave FI je bila 29 centi.
Nakon objave 12$.
Pa sad, tko je htio, i mogao, i želio (eventualno) kupiti 10 komada i riskirati 300$, a zaraditi oko 12000, mogao je.
Ja recimo nisam...
Isto i sa AMZN.
Risk/reword je strašno dobar ovih dana.
Ne gatam ali danas računam na potop.
Nekako.
Jučer je bilo ispiranje, danas potop bikova.
Display More...i tako smo, u biti, došli do jednog sektora (tech security) koji će vjerojatno biti odlična prilika za kupnju, pa ne bi bilo loše da kolege malo bace oko na fundamente i grahove, ili možda ima neki ETF koji to prati?
brajo, evo članak (čak je i rel. frižak kako ti kažeš, iz 08/2022 )
tu imaš cijelu listu tzv. cyber security diona
što je najbolje, dobar dio ovih sam ja ima na listi za šort
ali nekako ih je zadnje vrijeme sve teže šortat, izgleda da smo stvarno blizu dna za neke softver kuće, recimo CRWD nije ponovio dno iz srpnja, kao još neke s ove liste (ne govorim za S&P500, on još ima odraditi do dna o-ho-ho)
evo potrudio sam se i napraviti listu na Finviz, valuacije i grafovi (klik na tab daje drugačiji pregled) pa gledajte
valuacije su još visoke al' valjda to tako mora biti u softver dionama?
nema na čemu!
Kažu u Šibeniku - Friški predmet (to je neka dotepenka).
Kuda danas?
Vidim ima neki novi sleng. AI dan. Dakle mašine rade.
Ne sjećam se kada sam vidio ovakav sell off na ovom volumenu, tu prolazi po 40.000 kom u minuti, npr. TSLA, u ovo doba dana, strašno.
Kupio sam PUT TSLA 280 na 3.20, prodao na 4.90 ili 5, ode ona na 15.
Ali ajde, sutra je novi dan.
Uf kakav sell-off.
Možda kakav bounce ali baš ga drobe. Držite gaće.
strašna borba, prsa o prsa
Spremno da pukne dolje!