1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • November 9, 2021 at 1:41 PM
    Quote from BudFox
    Quote from accountant

nismo mi tome vični, prebjezi sa ZSE ^^

kod nas ne bude šortanja još bar 10-ak godina, slobodna procjena izvučena iz prsta

Ja nemam pojma kako se to radi, ali kolega BSOD više šorta nego longira i vidim da ima iskustva :thumbup:

Danas bi mogao biti mali šort skvizič na bulkerima vani, jer se trend okreće i treba pokriti šort(šrot) pozicije :) :saint: 8)

Kolega, ja nisam išao u long (do jučer) zadnji 6 mjeseci. Nisam prespavao u papiru, niti long niti short.

Obratite se na DM iliti PM da vam objasnim jednostavnu tehniku.

Šalu na stranu, ovo je toliko slađi novac da je to neopisivo.

:)

• BSOD
    • November 9, 2021 at 1:27 PM

Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.

• BSOD
    • November 9, 2021 at 12:12 PM

Short LAZR na 29, pokrivanje sad na 27.90.

• BSOD
    • November 9, 2021 at 7:41 AM
    Quote from BSOD

Jučer nakon zatvaranja short SDC i PYPL.

nisam mogao više biti budan, ali PYPL je jako lijepo častio.

Danas imate prije otvaranja PLTR, a nakon AFRM (to su jučer pumpali, da bi na kraju sve završilo skoro u minusu). Tak da, kak se meni čini, a i TA nalaže, hlađenje od jedno 20 dolara po papiru.

Edit:

AFRM je tek sutra.

• BSOD
    • November 9, 2021 at 6:45 AM

Jučer nakon zatvaranja short SDC i PYPL.

nisam mogao više biti budan, ali PYPL je jako lijepo častio.

Danas imate prije otvaranja PLTR, a nakon AFRM (to su jučer pumpali, da bi na kraju sve završilo skoro u minusu). Tak da, kak se meni čini, a i TA nalaže, hlađenje od jedno 20 dolara po papiru.

• BSOD
    • November 8, 2021 at 6:04 PM

LCID

short / long

short / long

......

• BSOD
    • November 8, 2021 at 10:21 AM

Short LCID.

Ide jako lijepo.

I odmah pokrivanje.

Dosta za danas.

• BSOD
    • November 7, 2021 at 9:28 PM

Ekonomija se "oporavlja" od količine tiskanog novca, a ne od stvarne vrijednosti.

Ekonomija je sada kao recimo Tesla, radi se nešto, idu ti auti, vozikaju se, sitna neka proizvodnja, sa MCAP koji je veći u zbroju od prvih 10 proizvođača automobila na svijetu po količini isporučenih vozila (govorimo o ukupnosti, nevezano jel se vozimo na struju ili ugljen). Sad, koliko je to realno?

A gdje nam je housing market?

Isporuka roba, pogledajte luku ispred LA-a. Ima brodova natovarenih i stoje. Sa količinom kontejnera da kada ih se posloži jedan iza drugoga, crta je od LA-a do NYC.

Pa mi smo na rubu kolapsa, treba samo jedan mali, ali stvarno mali katalizator i fiju. Ode sve u minus 20%. Nitko nije anticipirao crne ponedjeljke, 2008, 1928, sve dok se nisu dogodili. A prije nego što su se dogodili svi su se ponašali isto kao i danas. Našmrkani bijelog, jer eto, stonks only go up, till they don't.

Sutra opet SP500 bar pol posto gore.

:D

• BSOD
    • November 7, 2021 at 8:32 PM
    Quote from Jure

Ovaj tvrdi baš suprotno.

1 Simple Reason I Don't Think a Stock Market Crash Is Coming Soon

https://www.fool.com/investing/2021…k-market-crash/

Zato i je Fool. :D

Ne znam, meni se sve čini da smo mi blizu tobogana prema dolje.

Eno, američka vlada daje 7,2% prinosa, garantiranog, na neku "obveznicu", za sve državljane te za one koji imaju radne dozvole u USA. Maksimalan ulog je 15000$, na godinu dana. Risk free (potražite članak na bloombergu).

• BSOD
    • November 7, 2021 at 5:56 PM

Evo još jedan članak o potencijalnoj kata-klizmi.

https://finance.yahoo.com/news/robert-kiyosaki-just-warned-giant-130000215.html

• BSOD
    • November 7, 2021 at 9:37 AM
    Quote from mariv002

Kolege, čitam Vas i pratim koliko stignem, ali uz redovni posao ne stigne se biti aktivan ko vi i tako zarađivati.

Imate li koji prijedlog za više tjedni-mjesečni long što očekujete lijep prinos? Da ne moram "svaki dan gledat kako stablo u šumi raste".

Dok ne odem na godišnji ili u državnu firmu ili pogodim neki pick da ne moram više bit zaposlenik, pratim Vas sa štovanjem

Tko je rekao da zarađujemo? Mi svi pišemo da zarađujemo a u biti nas šišaju algoritmi gdje i kada stignu. :D

Tak da se to stablo može i osušiti.

Ukoliko nemate vremena bolje čuvajte novce, ovo je sve gruba igra. Najiskreniji savjet koji vam se sada, kada je DOW na 37000, SP500 na 4650 može dati je da i dalje radite svoj posao i čekate korekciju.

• BSOD
    • November 7, 2021 at 8:12 AM

Pazite sa PFE idući tjedan, tko misli kupovati i/ili dalje držati. Širi se (očito) fake news da je CEO uhićen. Zbog nekakve prevare, a i ima dosta demantija (znanstvenih) o toj njihovoj piluli za Covid.

A tu je i neki double top...

• BSOD
    • November 6, 2021 at 5:38 PM

accountant na listu za short treba staviti i OPEN (premda mi je neko vrijeme i bila na listi ali sam ju skinuo).

Moram javno pohvaliti kolegu accountant , stvarno ste svi mogli zaraditi samo da ste čitali njegove analize (koje su se pokazale točnima). Čovjek radi bolje nego SA ili slični. Samo naprijed. Jedna od najljepših ljudskih osobina je dijeljenje znanja i spoznaja, a još je ljepše kada se može na tome zaraditi. A mogli smo (ste) svi zaraditi. Da ste zaradili, svaki ponaosob bi mu bili dužni barem večeru.

Volio bih moći tako lijepo opisati svoj model trgovanja, način na koji donosim odluke, zašto ih donosim, zašto ih donosim baš u tom trenutku, ali nije to tako jednostavno. Nakon toliko pročitane literature, nakon toliko sati buljenja u grafove, stvari krenu po inerciji.

U zadnjih npr. 15 trgovinskih dana sam imao dva negativna (minus 700, minus 30). Sve ostalo plusevi.

Na YouTube ima dobar video, zašto je day trade i scalp poput igranja videoigara, u kojima sam svojevremeno jako uživao i bio izrazito uspješan (generacija COD4).

fajrvol short je super, dok ne skužiš da papir može i gore.

:D :D :D

• BSOD
    • November 6, 2021 at 6:47 AM

Jučerašnji dan, odnosno cijeli tjedan mi je definitivno potvrdio tezu da se u shortu zarađuje - bolje i brže (ne i lakše). No, nisam se dobro pripremio, treba biti brz na okidaču, posebice u doba objave earningsa (čekati iza 22h).

Pročešljati ću ovaj vikend što nas čeka idući tjedan, baš po ovim papirima koji su poput PTON, napuhane zvijezde, igračke za malu djecu bez prihoda i/ili dobiti, samo fešn.

Tu bi stavio možda za početak BYND, LMND i takve.

Šteta što sam neki dan kasno vido Zillow (hvala kolega accountant) za tu dojavu.

Tu mi se dogodio manji tipfeler. Inače imam sistem trgovanja, kojeg se dosta često i držim (odnos tajminga, veličine pozicije, sentimenta, općeg sentimenta na tržištu).

No, da skratim, na IB mi je predefinirana količina 100 komada. Nisam bio spreman puno riskirati, a i bilo je hoće li odbijanac ili neće. "Smanjim" ja na 70 kom (po npr 66$), i gledam, curi ona cent po cent. Odjednom drop od skoro dolara. Meni u p&l piše +650. Brže bolje pokušavam dokučiti gdje je problem (matematika mi nije jača strana), kad ono ja držim 700 kom, umjesto 70. Dakle short od skoro pa 50.000,00$. Uglavnom, na kraju sam izašao van sa dobrim plusom.

Moglo je isto takvom brzinom okrenuti i gore...

• BSOD
    • November 5, 2021 at 4:34 PM

Short:

PTON, MRNA, NKLA, SAVA.

Mislim da bi i Martina Dalić bila zadovoljna.

Ona je shortala Agrokor.

• BSOD
    • November 4, 2021 at 9:25 PM

Short PTON...fino, di ćeš bolje!

:D

• BSOD
    • November 4, 2021 at 2:29 PM

Ako itko prati SAVA, halted je u premarketu.

To je jako rijetka pojava.

T1 halt. News pending.

Hm..

• BSOD
    • November 4, 2021 at 1:59 PM

MRNA in play za short, ali brate mili spread 2 dolara.

Uletiš sa 100 kom, već si u minusu 200.

;(

• BSOD
    • November 4, 2021 at 8:43 AM

AFRM je bio potpisao ugovor sa Amazonom o nekoj obročnoj otplati ili neki vrag ne kužim ni sam, no naguralo je cijenu za 100% u zadnjih mislim 2 mjeseca, što nije puno. :D

Mislim da je objava rezultata 10.11., pa ukoliko se to nešto počelo sa Amazonom vrtiti moguće da će biti dobro.

AEHR semikonduktor, nema se tu šta više za kazati..to ide po svojoj inerciji očito.

• BSOD
    • November 4, 2021 at 6:43 AM

Za long igrače, AFRM i AEHR.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt