1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • December 3, 2021 at 1:29 PM
    Quote from accountant

ljudi, danas oprez, suša u PM

osim DIDI (gdje je panika zbog uskorog delistiranja) nemaš dionice da se znatnije trži

prevladava opet crvenilo...

u ovakve dane sam oprezan, ne ulijećem grlom u jagode već čekam razvoj

full sam CASH-r-a

namjeravam iskoristiti Christmas Rally (valjda ga bude i ove godine?) za pokratiti CNX i DOW, a možda i izaći skroz

još jednom koristim priliku za zahvalu kol BSOD za nesebičnu pomoć pri trejdanju (savjeti, cake, IBKR račun i to...)

sve se više spominje tightening od strane FED-a, a to neće završiti na dobro po dionice, gdin Chair je sad zasjeo opet pa će lakše vući poteze

protivno svakom razumu (?!) podebljat ću eventualno ALK pa nek stoji: ALK na Finviz

imaju većinu domaćih intra-state linija s iznimkom Meksika, Kostarike i Belizea te Kanade, pa ne računam na neka 'regulatorna' zatvaranja zbog kovida

osim toga, JEDINA su US avio kompanija s pozitivnim Q3/21 rezultatom

nek to bude ostatak value investitora u meni

zlocesti

sjećaš se DOCU? komentirala si kako je skupa...

e pa upravo su ju 'oborili' za preko 30% (!!)

razočarani očekivanjima za slj. kvartal, iako je ovaj bio skroz dobar

još jedan znak gdje su cijene u odnosu na valuacije i što nas čeka kad krene show s dizanjem kamata

Display More

Kolega, pomalo sa zahvalnicama. Uspio sam danas ipak na DIDI nešto uloviti u shortu, premda nisam znao da ide u delistiranje. Da sam ostao eh...

Što se DOCU tiče, zakasnio sam jučer 10 minuta, ipak, na 184 ušao u short, pa se pokrio, pa ponovno ušao, pa se pokrio, pa ponovno ušao, onda mi dojadilo, ugasio sve. I naravno, nakon mog zadnjeg pokrivanja pad od 10 dolara. Shortao sam sa 100 kom.

Ukupan pad je od više od 50 dolara.

Uglavnom, mogao sam a nisam zaraditi oko 1200 eura. Da sam ostao minutu duže. Ali pospan sam bio previše.

• BSOD
    • December 2, 2021 at 2:41 PM

igranka na CFVI!

Tko hoće, može i ima živaca.

• BSOD
    • December 2, 2021 at 1:06 PM

Short ABUS 500 kom na 5.30, pola sam pokrio na 4.98, sa polovicom čekam rasplet.

Dobro, nije neka para ali veseli.

• BSOD
    • December 1, 2021 at 10:27 PM

LCID danas opet časti.

Ali nikako da skupim hrabrosti pa iz shorta odmah u long.

Pokrivanje 10 centi iznad najniže dnevne danas.

Da se pohvalim.

• BSOD
    • December 1, 2021 at 7:29 AM

Jučer je stvarno bila jako čudna trgovina.

Bio sam okupiran izvlačenjem minusa, najuvjerljiviji kandidat je bio LCID. Shortao sam ga tri puta, ona dva velika shorta i jedan manji, ni dno ni vrh nisam pogodio, no, dobro sam odradio ta dva od tri trejda. Prvi trade na kojem sam spalio pare je bio izrazito glup potez, kao da sam preskočio koji stadij mentalnog razvoja prosječne osobe i našao random papir i random kliknuo sell. Onda je taj isti papir random napravio dolar razlike u jednu minutu, dok sam ja to, mentalno zaostao kakav sam bio, promatrao. Na kraju, da sam ostao, i trpio glupost uzeo bi 1000 eur na tom papiru. Više mu ni ticker ne znam.

U 22.00h je bila, kak bi naši rekli "dogovorena transakcija", od mislim 13 mil komada na LCID. Dok su cijeli dan išli paketi od 30.000/50.000 komada, skidani sa aska. Netko se dobro iskrcao. Oni koji koriste Level II to vide.

Uglavnom danas bi se trebalo sabrati.

• BSOD
    • November 30, 2021 at 6:22 PM

Recap dana.

Prvo sam si natukao 500 eura minusa, onda je LCID sve vratio, i još malo.

Užasno se teško vaditi iz minusa, ali i to se može.

• BSOD
    • November 29, 2021 at 2:11 PM
    Quote from BudFox
    Quote from BSOD

Preko IB!

Umjesto buy kliknite sell. I to je cijela priča.

Ovo je TWS (desktop verzija aplikacije).

Aha, tnx, ja se samo spajam preko moba

Plus kaj trebate imati margin račun.

• BSOD
    • November 29, 2021 at 1:45 PM

Preko IB!

Umjesto buy kliknite sell. I to je cijela priča.

Ovo je TWS (desktop verzija aplikacije).

• BSOD
    • November 29, 2021 at 1:14 PM

Evo, kao što sam puno blebetao preko vikenda, da ne bi bilo da samo blebećem, short APDN, dva puta, prvi puta sam se pokrio odmah, sa sitnom zaradom (i bila je dobra procjena), drugi puta sam se pokrio sa malo boljom zaradom. Ulog je bio 400 komada. Prvo sam riješio 200, pa 100, pa opet 100 kada sam vidio da to dolje više neće ispod 6.50 (barem ne sad). U gornjem desnom uglu se vidi P&L.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • November 29, 2021 at 11:44 AM

BFRI short 10.70 pokrivanje 10.25

• BSOD
    • November 27, 2021 at 5:33 PM

BudFox samo pitajte kolega.

No, svakako bi svima preporučio da pročitaju Trading in the zone. Mislim da je to jedna od top 5 knjiga koje svaki trader treba pročitati.

Najvažnije od svega je upoznati, spoznati sebe. Svoje "ja". Bez toga nema niti naprijed, samo nazad.

Mene je knjiga osvojila u prvih par stranica.

Jedino čemu težim sada je konstanta. U početku sam se jako opterećivao sa količinom zarađenog novca (smatrao sam da što više zarađujem da ujedno i napredujem kao trader - to je laž), što me često puta vraćalo na početak (čitaj - čistilo dobit koju sam ostvario u nekom prethodnom periodu).

Jučer sam bio izrazito razočaran što sam se pokrio na tom ISPC 10 sekundi prije nego što je stvarno pala dolje. Razočaranje nije bilo zato što nisam zaradio onoliko koliko sam mogao, već nisam popratio i zatvorio trade kako je trebalo. Naravno da dno ne bih pogodio, ali da sam uzeo još dolar više (od 3 koja su bila ponuđena) bio bi zadovoljniji.

Poanta - fokus na dobar trade. Novac će doći. Prije ili kasnije.

I za kraj, stop loss je iz raja izašao, konstanta će se poboljšati drastično ukoliko odmah zadnjeadajemo stop loss naloge. Barem je to kod mene slučaj. Ako imam u danu npr 20 trejdova, 15 ih je zelenih, 5 crvenih, tih 5 zajedno kada se zbroje ne "pojedu" zaradu na 3/4 pozitivna. Dakle, dobar mi je ratio.

Ali nikako naučiti "let the winners run".....

• BSOD
    • November 27, 2021 at 3:39 PM
    Quote from BudFox
    Quote from BSOD

Recap jučerašnjeg dana.

Nisam se najbolje snašao, da budem totalno iskren.

Istresanje se dogodilo u prvoj sekundi u PM, tu sam ulovio nešto LCID, zatvorio poziciju za 30 sekundi, premda bi drastično bolje prošao sa CCL, LUV, itd. No, teško je reagirati (algoritam je brži, plus radiš i neki regularni posao). Teško je i odabrati dionicu kada krene dolje.

Drugo, iza 11 do 13 je bila ravna crta, uz neke iznimke koje nisam uspio poloviti.

Na otvaranju se odbilo ponešto prema gore, a palo je ono čime se trgovalo u PM nije, npr MTDR je propuštena prilika dana, on se kilavio prvu minutu i ravna crta dolje. Pao je oko 12%.

Treće, dan je bio kratak, uspio sam na onom divljaštvu od ISPC uloviti 3 puta po dolar razlike u moju korist, jednom 75 centi u tuđu korist. Od ta tri puta dva puta sam se jako rano pokrio, čak mislim da sam propustio tjednu zaradu u zadnjem shortu.

No bilo kako bilo, pouka je da nije lako - nikada.

Plus što sam naučio uz školarinu od skoro $200, je da kada se zada nalog 5 min prije otvaranja, nema više mijenjanja, otkazivanja, čekaš da se otvori i bogu se moliš. Tako sam lijepo gledao kako LCID ide u 15.28 iznad moje razine za short. Onda sam sam se nakon otvaranja nadao da "to mora dolje", prvu minutu. Sva sreća pa je nada bila kratkog vijeka, pa sam izašao sa prihvatljivim minusom od 200, mogao je biti i 500.

Display More

Kolega, koja je u prosjeku cifra s kojom ulazite u trejd? Naravno bitna je i likvidnost dionice, vani je dosta likvidna vecina izdanja, ali ipak treba uvijek pripaziti.

Display More

Nemam pravila, stvarno. Što je i dobro i loše.

Trudim se da je lot manji od $20.000 (znalo se dogoditi da je i $50.000).

Shvatio sam da mi je za day trade/scalp sweet spot do $15.000. To mi je neka komforna zona. Količina novaca na stolu (barem kod mene), izrazito utječe na decision making.

No, počeo sam učiti i graditi poziciju, dakle prvi ulaz sa 25% količine, ako ode u moju korist trade dodam još 25% i tako dalje.

Dakle pravila nema. Najbolji lot je onaj u kojem se osjećaš komforno.

Znao sam zaraditi sa 2500 dolara 500. Na jako dobrim trejdovima. Tome trenutno i težim. Manje trejdova a bolji tajming.

Naravno da sam najviše novaca ispušio kada sam ušao sa 50.000.

To je tak normalno.

Uz sve, nitko tu baš ne piše koliko je zaradio i izgubio, no meni je neki dnevni cilj $100-500. Uz stop loss od max $100 po trejdu.

Najviše što sam uzeo ujednom trejdu koji je trajao 2 minute je $2000. Najviše što sam izgubio je $1200.

Mogao bi napisati još 1000 redova na ovu temu...

• BSOD
    • November 27, 2021 at 1:05 PM

Recap jučerašnjeg dana.

Nisam se najbolje snašao, da budem totalno iskren.

Istresanje se dogodilo u prvoj sekundi u PM, tu sam ulovio nešto LCID, zatvorio poziciju za 30 sekundi, premda bi drastično bolje prošao sa CCL, LUV, itd. No, teško je reagirati (algoritam je brži, plus radiš i neki regularni posao). Teško je i odabrati dionicu kada krene dolje.

Drugo, iza 11 do 13 je bila ravna crta, uz neke iznimke koje nisam uspio poloviti.

Na otvaranju se odbilo ponešto prema gore, a palo je ono čime se trgovalo u PM nije, npr MTDR je propuštena prilika dana, on se kilavio prvu minutu i ravna crta dolje. Pao je oko 12%.

Treće, dan je bio kratak, uspio sam na onom divljaštvu od ISPC uloviti 3 puta po dolar razlike u moju korist, jednom 75 centi u tuđu korist. Od ta tri puta dva puta sam se jako rano pokrio, čak mislim da sam propustio tjednu zaradu u zadnjem shortu.

No bilo kako bilo, pouka je da nije lako - nikada.

Plus što sam naučio uz školarinu od skoro $200, je da kada se zada nalog 5 min prije otvaranja, nema više mijenjanja, otkazivanja, čekaš da se otvori i bogu se moliš. Tako sam lijepo gledao kako LCID ide u 15.28 iznad moje razine za short. Onda sam sam se nakon otvaranja nadao da "to mora dolje", prvu minutu. Sva sreća pa je nada bila kratkog vijeka, pa sam izašao sa prihvatljivim minusom od 200, mogao je biti i 500.

• BSOD
    • November 26, 2021 at 6:57 PM

Short ISPC na 22. Pokrivanje na ispod 21. Gasim komp, kako dobar posao.

Upalim mob. Eno ga na 17.

Loš posao.

• BSOD
    • November 26, 2021 at 3:14 PM

ISPC in play ako tko voli grubo!

• BSOD
    • November 26, 2021 at 1:58 PM
    Quote from BudFox
    Quote from accountant

kako došlo, tako o'šlo

DAC prodan po $69, ići će i više, al trebaju mi novčeki za vatromet otvaranja

zarada cca 9%

pa ti budi long bilo u čemu?

Gdje vi to trgujete prije otvaranja USA? Pre market?

Interactive brokers!

:)

Samo rokaj!

• BSOD
    • November 26, 2021 at 10:49 AM

Ja sam se riješio pozicije u 10.02 h.

Dakle, nije neka kocka.

Sumnjam da će danas biti nekog većeg pada od ovog.

(doduše, kratak je i radni dan danas).

:)

• BSOD
    • November 26, 2021 at 10:38 AM

Mlako mlako!

Ulovio 2 dolara razlike na LCID. I sve je stalo.

Čekamo 13.00h.

• BSOD
    • November 26, 2021 at 9:40 AM

Kaj shortati danas???????????????????????????

• BSOD
    • November 24, 2021 at 2:54 PM

Ovaj KTTA je pao na 3.80.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt