Kakav je ovo volumen?
50% volumena ima od prosjeka na ovih 10 papira koje pratim?
Kakav je ovo volumen?
50% volumena ima od prosjeka na ovih 10 papira koje pratim?
Ne bih se kladio da će danas biti nešto zeleno.
Futersi su se istopili zadnjih pola sata.
te opcije ne kužim kujca ali kužim da ti jako dobro ide. šta reći nego svaka čast. ja nikako da opet krenem s tom američkom... žena, malo dijete, vrtići... e da mi je 20 godina opet
Nisu te opcije toliko komplicirane, njima se trguje kao i svakom drugom robom na burzi. Imaju jednu prednost ali i nedostatak. Brzo se sa malim novcima mogu zaraditi veliki novci, no opet, može se pogubiti ajme majko.
Sa 13000$ na računu je jako teško dionicama zaraditi svaki dan 500$ (znam jer pokušavam ).
Hoću reći, ima i jednostavnijih načina za ubiti se od opcija.
Danas dan super. S obzirom na okolnosti.
Prva dva sata trgovanja plus na plus. Nakon toga neka brlja sa dva loša trejda. Poslije popravak.
Sva sreća što nisam sudjelovao u ovoj ludnici na kraju.
Dan je bio za BTFD!
Čestitke longašima, i onima koji su na početku dana dobro shortali.
Meni čestitka za glupost što ponovno nisam nakon dobrih shorta ušao u long. Doduše, nisam ni pratio cijeli dan.
Pogledajte si ZNGA, u premarketu +48%. Mogla bi biti odlična za short danas.
To divljaštvo od papira ne želim niti gledati.
Kupuje li itko dip danas?
Ponovno short na 276, pokrivanje na 272. 150 komada.
Mislim da je to - to.
Ciao bella!
Napokon da sam ubo dobar moment sa dobrom količinom!
Short NVDA sa 150 komada na 282.50, pokrivanje na 277.
Dobar završetak tjedna. Moglo je i više, ali teško je to sa 45000 dolara na stolu.
Sjećam se jednom davno, kada sam bio mlad i neiskusan, držah long taj GME na 9 dolara, 500 komada, misleći, tamo neki short squeez nije moguć, kada ono dva tjedna poslije.... 400.
To je bila jedna od najvećih propuštenih prilika ikada.
Kod mene jučer opet ista priča kao i u utorak.
No, jučer sam imao i tehničkih problema.
Cijeli TWS je "leggao", odnosno, kao da je kasnio nekih 10 sekundi,na otvaranju, i idućih 15 minuta, što je dosta neuobičajeno. Tako da mi je to prouzročilo gubitak živaca. Uspio sam napraviti neki minus, onda sam ipak sve to ispravio sa krasnim shortom na NVDA, popratio ju od 288 do 281. Tako nekako. Prije onog izbijanja do 285. Tu sam i ugasio monitor, što zbog frustracije što zbog južne.
I onda opet, naravno, propuštenih 10 dolara pada. Pred kraj sam ušićario još $200 tamo ispod 280 i to je bilo to. Sve u svemu, dva dana za redom drastično lošije (ipak sa dobrim plusom) nego što je moglo biti.
I evo, da sam sebe ne citiram, vraća se sve na svoje mjesto, skoro od kuda smo krenuli.
Ljudi moji svi vi koji ne shortate-počnite.
Dakle, danas NVDA sa 304 na 283 cca i evo je na 294.
Samo je trebalo pogoditi tajming.
I buljiti cijeli dan u ekran.
Pa tko ima vremena i volje....
Ovo danas na NVDA se stvarno nije moglo predvidjeti. Mislim da sam početak odradio školski, poslije toga povremeno bacio pogled na monitor, bez akcije.
Kad papir padne tako puno, teško je ponovno ulaziti u short. Posebice kada probije prvu potporu, onda kada počne plesati po drugoj, misliš si, sad će se odbiti.
Kifla.
Kada se uzme u obzir da je bilo dana da je nadoknađivala ovakve minuse intraday, ne treba žaliti za propuštenom prilikom.
De, ovo postaje sve lakše i lakše!
13 minuta "posla".
Over and out!
Display MoreZIM ne izgleda dobro danas
svi brodari u plusu izuzev njega
ipak se čini da je tu negdje top
možda se varam al pogledajte druge, pa skoro svi su na +3%
Zloćka nam je u pravu izgleda
---
Danas sve leti na dobrim prodajnim rezultatima Tesle, tako da vjerujem da će biti dobar long na LCID, NIO, i takvima...
eto lijepo si napisao... i onda odeš šort na NVDA
moraš više paziti na vijesti: AMD je prolongirao akviziciju Xilinxa, dobili su i rejting upgrade
to je dovoljno da ga digne, a onda u paru se diže i NVDA
LCID nekih 5% od otvaranja
Ma di bi došao kada bi još i vijesti čitao!
Sve u svemu dan je dobar.
Još par sitnih trejdova sam napravio i bog te veseli!
Baš se netko iskrcava na ZIM, u jednoj minuti je bila 1/4 današnjeg volumena!
Krivo sam počeo 2022.
Loš tajming za short na NVDA me koštao 400$, nakon toga dobar tajming i veća količina papira za plus 650$, onda poslije još jedan dobar trade za plus 80$. I mislim da je to za danas to.
accountant slažem se sa tih 60/62$. Ta razina je ključna. Iako ne znamo koliko veliki prodavač još papira ima, izgledno je da će istresti ponovno na taj razini.
Međutim, mene ovdje brine što nema informacija o kupnji institucionalaca. Ukoliko je papir fudamentalno dobar,sa krasnom dividendom, nema razloga da se veliki kupci ne uključe u igru.
Vidjeti ćemo što nose idući dani.
Danas sve leti na dobrim prodajnim rezultatima Tesle, tako da vjerujem da će biti dobar long na LCID, NIO, i takvima...
Dečki, na SA su počeli hvaliti ZIM, mislim da je vama vrijeme za bijeg, meni vrijeme za short!
Evo i slike od jučer.
Kako je to bilo "školski", samo što eto.
Head fake na otvaranju?
Sad bi rekao da je.
Dosta bearish zatvaranje. Imam dojam da bi sutra mogao nastavak, a možda i u idući tjedan.
Cijeli dan jučer čekam da okrene iz one zelenjave, premda sam svoje obavio u prvih 30 minuta trgovanja.
Jedan nesmotren debeli prst koji me dosta preplašio me koštao dobre zarade.
Uopće ne znam kako mi se to dogodi da uzmem nečega 250 umjesto 100.
No, NVDA je bila u pitanju, short na 299.30, kada sam shvatio da sam unutra sa toliko novaca, malo me panika ulovila. Onda sam se brže bolje pokrio na 299, da se ne znojim, i da ne osjećam tu nelagodu. No, nije mi jasno zašto nisam ostavio bar 100 kom. To je bilo oko 21 h.
Nakon pokrivanja naravno da je za ozbiljno krenula dolje. Do kraja dana skoro 5 dolara razlike.
Nadam se da Zloćka bude sretna, ovo radim samo zato jer je rekla da je to razumno... Pokratio 1/3 ZIM na $58.50
Iako... gledam graf i liči mi sve više na nekakav špičasti cup s vrhom na $61
pogledajte količinu na ovom potezu gore: ZIM 30min chart
ježi ga!
rekao bih da to stvarno mora dolje?
Svako malo on ima takve volumene! To je ono što sam jučer komentirao.
Ali, da, na 60 bude za short.