Moze mi, molim vas, netko meni laiku objasniti:
Sto se dogadja sa Optimom ako na kraju ne bude zainteresiranih kupaca jer im odredjeni uvjeti ne odgovaraju ili vide da im je neisplativa kupnja?
10.7. HT prestaje s upravljanjem, medjutim ako sam dobro shvatio i dalje ima pravo posjedovat svoje dionice??
Moze li u tom slucaju ATZN, buduci da nema kupaca, produziti HT-u rok upravljanja tek tolko da netko vodi Optimu?
"Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
Upravljačka prava proizlaze iz udjela, odnosno dionica. Ako se prodaja ne ostvari u zadanom roku i npr. ZABA preuzme dionice, HT izlazi iz upravljačke strukture. To bi po meni bio impuls za što bržu prodaju nekom igraču iz industrije. Jer je ZABI u interesu dobit svoju lovu, a ne baviti se non-core businessom. Samo bi ZABA onda vjerojatno trebala pristati na neki diskont u prodaji, jer sumnjam da bi s vremenom uspjeli podići vrijednost kompanije.
Ali tko zna, možda u ZABi imaju nekog talentiranog menadžera koji bi se upustio u takvu avanturu pa mu daju da se igra