1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. slovojed12

Posts by slovojed12

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• slovojed12
    • May 17, 2021 at 9:41 AM
    Quote from Ledica
    Quote from Jubito
    […]

Nakon 10.7. nije moguće da se neće ništa dogoditi.

Zagrebačka banka će prodati dionice HT i pretpostavljam također i svoje.

Prodaja Optime se jednostavno mora dogoditi.

Hm..ovo je zanimljivo, ja to nisam ovako protumačio.

Po meni, HT mora prenjeti dionice na ZABAu, ZABA dostavi ugovor AZTNu u kojem piše da HT više nije unutra. I vjerojatno pišu uvjeti transakcije između ta dva entiteta i onda ZABA odlučuje što će dalje. Može prodati odmah, ne mora, proba tražiti najbolju cijenu, odluči sama upravljati (malo vjerojatno)...

10.07. HT mora van. Sve ostalo - bumo vidjeli

• slovojed12
    • May 14, 2021 at 1:15 PM

toluen apsolutno, to sam i napisao u prve dvije rečenice.

U nastavku sam dao viđenje trenutne situacije zašto cijena tabori na razinama ispod 6 kn i zašto će po meni tu i ostati dok ne dođe neka vijest, bilo kakva.

• slovojed12
    • May 14, 2021 at 11:01 AM
    Quote from toluen

Nisam mjerodavan da o OPTE išta govorim, ali ovo što je maga napisao mi ima smisla, kao i kupovanje dionice po ovoj cijeni jer je (po meni) ovdje samo pitanje kada će se predviđena prodaja OPTE dogoditi. Podebljao sam potfelj na ovim neočekivano diskontnim cijenama i mirno čekam realizaciju.

Istina da je samo pitanje kad će se to dogoditi, ali to ne znači da se to mora dogoditi u sljedeća dva mjeseca.

Po meni je Vaš stav ispravan, pravi investitorski, jer očito vjerujete u dionicu i pozitivan rasplet i po Vašem komentaru svejedno Vam je ako se ta prodaja dogodi za godinu dana.

Samo, izvjesno je da ako ne dođe signal o prodaji u tom periodu, cijena dionice će značajno pasti. Zato su traderi dobrim dijelom izašli iz dionice i keširali dobitke jer su i ušli u nju s vjerom o skoroj prodaji, koja se u međuvremenu nije dogodila.

• OPTE prodaja - kladionica

• slovojed12
    • May 10, 2021 at 6:06 PM
    Quote from lebowski
    Quote from slovojed12

Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.

Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.

Osnove špekulacije - OPTE će početi rasti kod prve korekcije ATPL. Ako je netko uletio u ATPL iz OPTE, onda će se iz ATPL vratiti u OPTE.

Lako moguće - ATPL je narastao 50% u zadnjih nekoliko trgovinskih dana. Ovisi kakav ste trader i koliki je tko imao ulaz u ATPL te po kojoj cijeni, no bilo bi razborito sad malo pokratiti poziciju u ATPL i unovčiti dobitke. Pa onda vidjeti da li se dio toga isplati prebaciti/vratiti u OPTE.

ALI ovo je ZSE, tu praktički ni zakoni fizike ne vrijede, a kamo li zakoni normalnog burzovnog trgovanja. S tim da "normalno burzovno trgovanje" treba uzeti sa zrnom soli.

• slovojed12
    • May 7, 2021 at 10:27 AM

Obzirom da je ova dionica manje-više odradila svoje, čini mi se da smo sad u mirnim vodama što se tiče cijene. Dok ne dođe signal oko prodaje kompanije ili izlaska HTa po sili odluke AZTNa, ne vidim sile koja će značajnije gurati cijenu u jednom ili drugom smjeru. Tim više što je taj datum relativno blizu.

Osim naravno, puno bolje prilike drugdje, kao što su trenutno brodari, ali i to je kratkog daha. Impact tog izlaska je bio 5% cijene, sigurno potpomognut lošijim izvješćem.

• slovojed12
    • May 5, 2021 at 11:43 PM
    Quote from Ivanderos

Moze mi, molim vas, netko meni laiku objasniti:

Sto se dogadja sa Optimom ako na kraju ne bude zainteresiranih kupaca jer im odredjeni uvjeti ne odgovaraju ili vide da im je neisplativa kupnja?

10.7. HT prestaje s upravljanjem, medjutim ako sam dobro shvatio i dalje ima pravo posjedovat svoje dionice??

Moze li u tom slucaju ATZN, buduci da nema kupaca, produziti HT-u rok upravljanja tek tolko da netko vodi Optimu?

"Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."

Upravljačka prava proizlaze iz udjela, odnosno dionica. Ako se prodaja ne ostvari u zadanom roku i npr. ZABA preuzme dionice, HT izlazi iz upravljačke strukture. To bi po meni bio impuls za što bržu prodaju nekom igraču iz industrije. Jer je ZABI u interesu dobit svoju lovu, a ne baviti se non-core businessom. Samo bi ZABA onda vjerojatno trebala pristati na neki diskont u prodaji, jer sumnjam da bi s vremenom uspjeli podići vrijednost kompanije.

Ali tko zna, možda u ZABi imaju nekog talentiranog menadžera koji bi se upustio u takvu avanturu pa mu daju da se igra :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt