Jer se nadamo dividendi ove godine ?
Naravno!
Jer se nadamo dividendi ove godine ?
Naravno!
pa to su strašno veliki skokovi... po 100%
Danas je u USA dan zahvalnosti, pa uz puricu na stolu treba biti zahvalan što je ZSE tako troma, nelikvidna i
nezainteresirana burza, te što nije jako pala ove godine, kao USA burze i crypto burze gdje je velika većina
ekipe ove godine odnijela gaće na štapu
Ono što se ne digne, ne može ni pasti. Prirodni zakon.
tko nije pročitao ...
ja sam zatvorio rba 3. dobrovoljni stup, napravili su mi samo gubitak i da gubitak bude još veći, ne možeš ti to samo tako prekinuti i povuči svoje pare, ne. nee...samo 30% su mi isplatili jednokratno a ostalo na 20 god. i to uz takvo otezanje sa isplatom tražeći više puta iste potpise, pa šalji mailom pa poštom pa opet iz početka i sve to je trajalo 2 mjeseca.
ljudi moji, sva ova društva za "upravljanje" tuđim parama, bez obzira koje namjene, sve je to čista prevara da vam se uzme, bježite od toga, samo ono što moraš, nikakakvi mirovinski stupovi, nikakve "dobrovoljne" štednje i sl. gluposti, sve je to prevara da vas izuju hoštapleri paraziti i lešinari, ...sami potrošite ili dajte pare svojoj djeci(ali to nitko ne radi ) jer sve je bolje nego uzdržavati to fondovsko blato u kojemu samo ti imaš obvezu a neki drugi prava, koje s raznim hoštaplerskim strukturama služi kao samoposluga i to u milionima a ja svoje "dobrovolno" moram čekati 20 godina
dakle ekipa, prijateljska sugestija, samo ono što moraš, niti lipe više a ako vam netko uvaljuje navlakušu zapamtite onu narodnu "u tuđoj ruci samo k... raste"
Igra samo ova naša igra ovdje!
Meni nije sjela niti na PBZ investor, niti na tekući račun od PBZ-a.
kod PBZ ide na žiro račun...
Leglo na tekući ali sa zadrškom!
Meni nije sjela niti na PBZ investor, niti na tekući račun od PBZ-a.
Display Moreevo još jedan sistemski rizik koji dolazi
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…nastava-1234224
znači, žele povećati udio u gimnazijskim programima (sic!) i u visokom obrazovanju.
evo, to se događa kad naši samo gledaju kako je vani, a ne gledaju do kojih je posljedica to dovelo (ogromna nezaposlenost mladih i nedostatak zanatlija, pa EU mora uvoziti radnu snagu).
i, naravno, nova zapošljavanja u javnom sektoru.
evo šta se dogodi kad samo gledaš statistiku bez gledanja u trend i posljedice 🤦
Danas više vrijedi dobar zanat, nego dobar fakultet.
Na MojPosao su promijenili image. Prešli su na oslovaljavanje s TI, naglašavaju tim i izazov. Zvuče jednostavno, poletno i ambiciozno. Good job!
Ali ono što mi se posebno sviđa je dio u kojem se kaže: "Planiramo rasti i dalje.". Nice. Živi bili pa vidjeli...The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Tko su oni da se posve nepoznatoj osobi obraćaju sa "TI".
Jeste li primijetili da to rade i neki voditelji na radio stanicama?
Nisu normalni. Mene time osobno vrijeđaju. Nismo zajedno ovce pasli, pa neka oslovljavaju svoju mamu sa "TI".
Kako god bilo lijepo je vidjeti zelenilo ovdje. Nadam se da ce probiti 80 do kraja mjeseca. Kakva su vasa razmisljanja?
Meni se čini da bi to moglo biti do kraja ovog tjedna!
kakva bespoštedna borba protiv bogataša, a njih svakim danom sve više, imam osjećaj da se oni tako žestoko ne bore, da bi mi svi već postali milijarderi,
kako je gospođa osjetljiva na sitnu raju, a nebi bacila koju stotinu €urića kakvoj sirotinji od svojih 6-7000€uroparlamentarnih, Josipa Lisac dobila konkurenciju
Osjećam se osobno ugroženo!
Mislim da je LPG okidač.
Sve se nešto čekalo, a sada je vrag odnio šalu!
bilo je tu svega i svačega. od zelenih planova do prevara u kojim su sudjelovali ljudi koji su poslije postali elita.
Super je što danas toga nema!
nemojmo zaboraviti da u tim 80:tim krediti nisu bili baš toliko i svakome dostupni. trebalo je dobrih veza za dočepati se kredita. istina bok ja znam i ljude koji su imali sreće i na nikakav način nisu bili uvezani sa tadašnjim sistemom. većina tadašnjih kuća su građene realnim novcem u okruženju gdje je bio deficit građevinskog materijala.
Stambene zadruge su doslovno štancale ne samo zgrade nego i cijela naselja, a tko je bio kreditno sposoban (kao i danas), bez problema je mogao dići kredit, a procedura je bila brza i jednostavna!
Sve govorim iz osobnog iskustva i iskustva okruženja u kojem sam živio!
Blago onima do grla zaduženima u stambenim kreditima s fiksnom kamatnom stopom 2-3 posto.
Ponavljaju se "zlatne osamdesete" po pitanju stambenih kredita (na 20 godina), nakon pet godina preostala glavnica kredita mi je iznosila 1/3 mjesečnog osobnog dohotka!
Počeli su šaptati o promjenjivoj kamatnoj stopi, pa sam ga otplatio istog trenutka!
Plus 2 posto na stranim indeksima mi se ne čini baš kao pokolj. Možda ja krivo gledam.
Dobro gledate kolega samo ste vjerojatno malo “ubili oko “ popodne, a ja otišla van iskoristiti ovaj prekrasan jesenski dan za boravak u prirodi i vratila se iz zelenila u zelenilo
Svaka čast, odlična preporuka!
Dok se na ekranu crveni, zaista treba otići i uživati u prirodnom zelenilu, umjesto beskorisnog trošenja živaca!
Kad ide izvanredna divka obzirom da ovu nisu niti osjetili zbog tečajnih razlika?
Pravo vrijeme bi bilo pred Božić, a to je i moj prijedlog upravi, još barem tričavih 30 Kn/dionici!
Agrokor više ne postoji, lopovi su proveli svoje.
Ovo je pljačka tisućljeća, a ono u Ini, je bila samo domaća zadaća za vježbu! Nadam se da im neće proći lišo!
Todorić mi se nikada nije sviđao, ali Ivica samo gazi bandu, mi smo uz tebe! Neka Ameri učine što treba učiniti!
Di je nestao kolega Mittko,fale mi njegovi grafovi...
Eto ga kod susjeda!
mislim da se nema potrebe zavaravati sa time da će se dionice poništavati jel svi znamo da će se djeliti upravi i to več vjerovatno nagodinu bez obzira kakvo stanje u bry bulku bude te 2023. god.......a isto tako vrlo je vjerovatno da neće ići ni u veći otkup dionica kako bi ih podjelili kao oblik dividende ili uz dividendu........isto tako čak ne vidim ni kako su oni izuli trejdere, baš naprotiv, jel (vrlo vjerovatno) plačaju dionice više nego bi trebali a cijenu ipak bitnije ne dižu, več trejderima,bar trenutno, omogučavaju bolji izlazak (pri tome ne tvrdim da dionica ne vrijedi ove pare da nebi netko krivo shvatio).......ako ne misle dugoročno biti kupac dionica za trezor od ovoga trenutno samo trejderi profitiraju, a dugoročni nemaju ništa......
Upravo tako hugh, netko je napisao da su izuli trejdere. Pomislio sam upravo suprotno, ali nisam ništa htio komentirati i inače od kada sam prodao gotovo ne komentiram atpl, da nebi ispalo da drukam. Kada sam ja koji nisam vješt trader, u ovoj situaciji uspio zavrtiti 200 tin jak dionica i danas zadnje prodao po 437.
Kako onda da su vješti traderi izuveni, nisu naravno nego su iskoristili i koriste ovu kupovinu za izlazak. I naravno opet čekam na 400 i niźe, i još jedanput do listopada istrejdat i to je to za ovu godinu. Nekako mi je za sada bolje biti u gotovini, ako dođe do većeg pada ja spreman, ako ne, opet spreman za ući.
Buregđije definitivno koče rast ove dionice.
Kada bi barem neko vrijeme mogli apstinirati od bureka, rast bi bio osiguran, a oni bi se zahvaljujući strpljenju kasnije omastili s janjetinom sa ražnja.