Da mi je još keša!
Posts by Milijarder
-
-
Evo nas za koji trenutak iznad 2000!
Čestitke novim vlasnicima dionica!
-
Evo ATPL već na 400 Kn.
Čestitke kupcima ispod 400 Kn.
Sućut prodavateljima.
-
ATPL već okreće prema gore.
Treba biti brz!
-
Biti će danas finih ulaza za bulkere!
-
misljenja da sam ZSE nece zaroniti rpevise jer je mala likvidnost... evo bas me zanima kamo ce HT i ZABA uslijed najave dividende. .. a znati cemo kroz pola sata
Danas ćemo imati psihološki test za ulagače na ZSE.
Stvarni utjecaj na nas bi u ovom trenutku trebao biti minimalan, ali psihološki.......?
Što mislite, koliko bi Crobi mogao zaroniti ili?
-
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
Mislim da nije moguc jer bi rusi sigurno izgubili rat protiv drzave sa 44 mil stanovnika.
Usljedila bi velika materijalna vojna pomoc zapada.
Oni koji brane svoju drzavu pobijeduju.
Poraz rusije kao u afganistanu.
I placanje velike odstete kada bi rat zavrsio.
Morali bi vratiti i Krim ukrajini.
Putin blefira,diplomatski ce dobiti garanciju duze odgode razmatranja za primanje ukrajine u nato.
Posljedice rata bi bile za neke negativne,za neke pozitivne.brajakicaFebruary 12, 2022 at 7:32 PM Ukrajina je nemocna jer nema vojnu tehniku i ne pomisljaju na pokusaj.
Putin je paranoican i ne zeli ukrajinu u nato savezu.
Po njegovim mjerilima preblizu rusiji.
Rusija ima naftu i plin i ovisi o potrosnji europe i kine.
Ratom bi uzdrmali cijenu nafte i plina.
Rusija si ne moze priustiti rat.
Bio bi to ludi i skupi potez sa
velikim negativnim financijskim posljedicama.
Totalna izolacija zapada i placanje ratne odstete na kraju.
Ako se priklone kinezima oni ce ih isisati kao pijavice dok ce im trebati fosilni izvori i pregaziti na kraju.
Zapad ne zeli pregaziti ruse, samo ih zeli drzati pod kontrolom.
Kada su bili na koljenima nudilo im se u nato i EU ali su htjeli biti vazni i neovisni.
Sada su ovisni o kineskom uvozu nafte i plina i postat ce nevazan poltron kine.
Ako si Putin izabere kineze i rat sa zapadom.
Sam pao,sam se ubio.
Nisam ocekivala da je toliko lud da ce sam sebi proskrbiti mjesto na povijesnoj crnoj listi negativnih licnosti.
Rat ce dugo trajati, sve do poraza rusije.
Brojcano veliki narod nikad ne gubi obrambeni rat.
Zapad ce slati moderno naoruzanje i prije ili kasnije
Ruske majke ce se dignuti protiv bespotrebne pogibije svojih sinova. U vrijeme drustvenih mreza nista se ne moze zataskati duze od jednog dana.
Biti ce to nesto kao napad usa na vijetnam.
Rusi su imali i sami iskustvo sa afganistanom.
Tim vise cudi ova ludost.
"sam pao sam se ubio"
Zao mi je ukrajinaca,ima ih puno i moraju se boriti
A zapad mora slati oruzje.
Jedno je tenkovima proci kroz neku drzavu a drugo je kada moras izaci iz tenka.
Gerilski rat nosi velike zrtve na obje strane a ne samo na jednoj.
Shvatit ce Putin, svaki poginuli ruski bojnik biti ce spomenik njegove bolesne i lude ambicije.
Ne mogu vjerovati, da se to doista događa!
Izgledalo je samo kao pokazivanje mišića, da se diplomatskim putem riješi problem.
Ovo je potpuno druga dimenzija događaja.
Ovdje nema pobjednika.
Svi gube, i zaraćene strane i cijeli svijet.
Životinjska vrsta pod nazivom: čovjek, nikako da se razvije u nešto bolje.
-
-
I onda bi romi imali prirast od milion posto , valjda bi svi zivjeli u stanovima od 200 kvadrata jer bi imali 10 djece, koja bi opet imala 10 djece i tako bi za 20 godina bili vecinsko stanovnistvo u RH ...................... ok malo karikiram sa brojevima ali taj scenarij bi bio moguc .
Naš problem je što petina žena uopće neće imati djecu, a trećina ima samo jedno i to rode u kasnim 30-tim ili ranim 40tim....kako njih privolit da imaju makar dvoje...ovaj model koji se propagira je jednostavno neodrživ..da vidite samo koji je raspad sistema u istočnoj Aziji.
Koji raspad sistema, može info?
-
10.05.2021. CT 347,00 392,00 347,00 385,00 370,39 +13,91 % 253 11.635 4.309.525,00 07.05.2021. CT 324,00 355,00 324,00 338,00 343,70 +6,62 % 221 12.684 4.359.517,00 06.05.2021. CT 320,00 329,00 301,00 317,00 318,68 +6,73 % 177 5.632 1.794.833,00 05.05.2021. CT 283,00 298,00 281,00 297,00 292,27 +6,07 % 107 4.233 1.237.193,00 04.05.2021. CT 258,00 286,00 258,00 280,00 269,85 +12,00 % 166 8.715 2.351.762,00 Mislim da griješite...podaci vas demantiraju....još uvijek ovdje ne ma prave likvidnosti...ali moglo bi biti vrlo brzo.
Dionica zna imati 20-50 posto dnevnog prometa ZSE-a... evo sad se jedan bacio na 421kn, a mogao je ladno prodati po 428kn. Zašto udarat po asku kad ti se cipli sami bacaju u mrežu. I neka sat vremena nema trgovine odma nervoza i ruši se cijena.
Zaista je teško razumjeti takve likove.
Na žalost ima ih previše na ovoj burzi i negativno utječu na kretanje cijene, pogotovo dok ne uđu veliki igrači!
-
APN je tu radi građevinara, a ne kupaca. To je mislim već svima jasno.
Ne mogu se složiti. U branši sam.
Izvođači su rasprodani i do godine dana unaprijed.
I biraju poslove.
APN je na dnu liste njihovih interesa, upravo zbog niskih cijena!
-
-atpl, otpustio malo radi održavanja likvidnosti
Imaš spoznaje da bi moglo još krenut i prema dolje?
Iskreno sumnjam!
-
Jel sada barem do ponedjeljnika jednosmjerno?
bili bi mi nsa 500 da nema ovog nadmudrivanja oko ukrajine... mi smo ekstra oprezni ameri i norvežani su valjda kamikaze.
Još da nema ovih Kamikaza, daytradera na ZSE, gdje bi nam bio kraj?
-
Ekipa, navalite na ask, nitko vam ne brani, čak ni Putin!
Čemu pa svaka kupnja po asku odmah se poklapa udaranjem po bidu.
Onda bildaj po bidu, pa ti dođe na isto!
-
Supramax Apr 22 - 30000
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. I onda ti opravdaj štopanje cijene...pa da nije tužno bilo bi smiješno, korupcija i namještaljka uzduž i popreko u ovoj Lijepoj našoj.
Ekipa, navalite na ask, nitko vam ne brani, čak ni Putin!
-
-
-
-
jadna Europa nikako da se odluči, povijesno su imali orijentaciju prema amerima i savezništvima sa njima... i nikako da shvate da sami moraju početi donositi odluke koje su najbolje za njih - u skladu sa vremenima kakva jesu.. dok god će europa biti uz suknju amerima - nikad ozbiljnog igrača od nje.. polako se kreira novi svjetski poredak.. ameri koliko god su još uvijek vojno najjača sila na svijetu.. gube ekonomsku bitku sa kinom., a u nekom roku (ako nisu već i sada) i u vojnom dijelu.. Nekad si pomislim da je fakat bilo bolje sa onim trampom nego ovim starcem koji huška rat.. Rusija kao takva po meni ima puno pravo da štiti svoj utjecaj u zemljama bivšeg sssr-a.. i normalno da ne žele da ima saveznici dođu tako blizu.. sjetimo se samo kube i kako su ameri reagirali kad su im rusi došli u krilo..
Po vama bi onda i srbija inala pravo štititi svoj utjecaj u zemljama bivše yuge
Falio si ceo futbal!
-
čekaj, čekaj ništa od rata??
Mame su ih zvale doma!
Treba ići u školu.
Za danas su se dosta naigrali!