1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Milijarder

Posts by Milijarder

• Birtija

• Milijarder
    • March 6, 2022 at 4:33 PM
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Opet moram šutiti, jer će mi Admin odrezati 3 dana odmora od pisanja!

Ali vi samo nastavite u istom tonu!

Ali evo ipak samo tri primjera s Istarskog poluotoka za koje sigurno znam: Rabac, Lovran i Opatija, imaju ali baš sve hotele s centralnim grijanjem! :)

E tako jos x 30 pa dobro. BTW Lovran nema sve. A " narod " gotovo uopce nema. Ili ima ono sto radi i zimi. Ono sto nema, ne radi. A ne radi skoro nista. Od 11 mjeseca pocinje bukvalno studeni. A temperature vam se izjednacavaju s vanjskim, a tako i sa brojem turista.

Koji u Lovranu nema centralno?

• Birtija

• Milijarder
    • March 5, 2022 at 6:45 PM
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Na ovu provokaciju ne smijem odgovoriti, jer će mi Admin pomoći, da tri dana odmaram od pisanja na forumu. ;)

Evo ja cu vam odgovoriti, ako se vi ne usudite :

https://www.glasistre.hr/istra/zimski-v…te-istre-576527

Epilog tog clanka je :

. Takva je u principu i naša struktura smještaja. Dakle, tu moramo izuzeti kampove, hotele bez grijanja, većinu turističkih naselja bez grijanja. Uzmemo li to u obzir, ako u Istri zimi imamo tri, četiri ili pet tisuća gostiju, to su izuzetno velike brojke, ali su definitivno neusporedive s obzirom da im je baza jako mala, objašnjava Ivošević.

Kod nas je Hrvatska 365 propala jer se preko 500 hotela zatvorilo. Nema grijanja, nema turista.

Istra nudi široku paletu mogućnosti, ali zimi je u Istri sve bez grijanja.

U isto vrijeme ljetovalista koja su se pretvorila u zimovalista i Spanjolskoj, Portugalu vrve turistima. I grije se.

Imate vrlo povoljne aviokarte za Portugal i za Malagu iz Zgb pa pogledajte kako izgleda zimovanje uz more. U sobama je ugodno i toplo. 😂 Kod nas nema grijanja u hotelima, a o privatnom smjestaju da ne govorimo. Sezona Vam je do listopada, a onda chiuso, jer tehnika jos nije dosla narodu. Cini mi se da ce Dalmatinci to prvi shvatiti. Zapravo, oni to vec znaju.

Display More

Opet moram šutiti, jer će mi Admin odrezati 3 dana odmora od pisanja!

Ali vi samo nastavite u istom tonu!

Ali evo ipak samo tri primjera s Istarskog poluotoka za koje sigurno znam: Rabac, Lovran i Opatija, imaju ali baš sve hotele s centralnim grijanjem! :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Milijarder
    • March 4, 2022 at 11:41 PM

Zanimljivo, da je zanimanje, za kupnju, na ovako niskim razinama, slabo!

A i kada naraste, teško se prodaje.

Šteta. :(

• DRY BULK

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 10:18 PM

Supre na futuresima, pucaju po šavovima! :)

• Birtija

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 10:01 PM
    Quote from renchi
    Quote from havi

Sad se sjetio jedne poslovice;

Svi slikaju jelo koje jedu a nitko

ne slika tablete koje pije .

a ja se sjetila " ono si što vidiš oko sebe " ( u prenesenom značenju )

meni se npr. poslovice s tabletama ne padaju na pamet iako ih često viđam, ali znam kada se netko impulsivno sjeti nečega da da je to nešto što je iskusio, kao havi tableta

Evo ja se impulsivno sjetim plinskog grijanja kada dođem u Istru zimi

Spomjao je jedan dan havi i Vukovar, ali to nije bila impulsivna asocijacija, tj poslovica, to je bilo gruntanje tj razmišljanje što će sada napisati. A kada je zgruntao to je bila uvredljiva glupost. Glupost je bilo utolike veća zato što nije znao kome se obraća i što laprda, a nije baš niti razumio tijek razgvora.

BTW u Istri je zimi hladno i treba im grijanje. Modernije i cjelokupnije enregtesko rješenje nego " klime ".

Display More

Sve u redu, ipak su to oni inverter dani u mjesecu! Svakom dođe takav dan! Ne treba zamjeriti, nego razumjeti! :)

• Birtija

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 9:56 PM
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Odustajem od daljnje rasprave jer je besmislena! :)

Talijani o vrijednosti i značenju grijanja i osjećaju wellbeinga znaju oduvijek tako da su čak reklamirali " Cirkus Moira Orfei " na turneji po Hrvatskoj s reklamom : Cirkus se grije. U Italiji ga vjerojatno nisu tako reklamirali, jer tamo se to podrazumjeva.

U Istri i dan danas, poneki, ne znaju za centralno grijanje ili podno grijanje nego " griju na inverter klimu " gdje proizvode decibele kao u avionskom motoru, puše vjetar kao na Himalaji, a čim ga ugasiš postaje hladno. A tek centralno na drva !?! I onda se smiju te pozivaju na tehniku narodu, a narod neće :))))

Na ovu provokaciju ne smijem odgovoriti, jer će mi Admin pomoći, da tri dana odmaram od pisanja na forumu. ;)

• Birtija

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 4:05 PM
    Quote from renchi
    Quote from Milijarder

Vi ste pričali da sezona traje dva mjeseca.

Zaista dugo nisam pročitao ovakvu glupost.

Inače klima uređaji odlično griju i hlade.

Tehnika narodu, a narod je neće! ^^

vjerovali ili ne, znam jako dobro sto su inverteri..i to vam ne pomaze u Istri..jednostavno je kod vas hladno..i kada kao grijete je hladno, a sezona je kratkta..hladno je, kapaciteti su vam hladni za goste..molim lijepo sve forumase uputiti se u Istru, npr Premanturu, Rovinj - zimi..izgleda kao ghost towns, a gdje odsjednes moras biti u rukavicama..iako imaju grijanje " na klimu "... dođe li vam netko iz Hamburga, Beča, Zagreba, Osijeka crkne od hladnoće u vašim " grijanim prostorima "

Odustajem od daljnje rasprave jer je besmislena! :)

• Birtija

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 3:49 PM
    Quote from renchi
    Quote from Lemi

Kakve gluposti vi pricate. Svi imaju klima uredjaj pa onda imaju i grijanje preko istog uredjaja. Plin ima u Puli,Porecu, Rovinju, Umagu....

Postoji i druge vrste grijanja na pelet, drva, loz ulje, propan butan, solarno itd. To sto ste vi odsjeli kod nekog skrtice koji to nije ugradio je vas problem.

u Rovinju se ne grije na plin jednako tako niti u Puli, osim rijetko, ne niti u Porecu..na klimu se ne moze grijati nista..ostale alternativne metode grijanja u usporedbi sa plinom su alternativne..zato i imaju cijeli istru zatvirenu 6 mjeseci..naime hladno je

A to i turisti misle..ljudi koji izdaju apartmane ne izdaju ih zimi, govorim konkretno o Rovinju, jer imaju zbog klima uredjaja i ciče zime niske ocjene

Pogledajte samo na sto Premantura lici u studenom, prosincu..kao na Alpama, hladno u svim kapacitetima i nigdje nikoga..

Vi ste pričali da sezona traje dva mjeseca.

Zaista dugo nisam pročitao ovakvu glupost.

Inače klima uređaji odlično griju i hlade.

Tehnika narodu, a narod je neće! ^^

• Birtija

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 3:13 PM
    Quote from renchi
    Quote from verdi

ko kaže da nije plinificirana. imaš plin u raznim "pakovanjima". ne mora se uvijek vući cijev za par kuća. posebno gdje je sezona grijanja 3 mj.

Dalmacija nije plinificirana. Zašto bi sezona grijanja bila " samo 3 mjeseca ". Nikada se u životu nisam smrzla kao u Istri ili Dalmaciji. U Istri je posebno hladno i njima je sezona turistička samo 2 mjeseca. Poznajem osobno Istrane koji nemaju dužu sezonu u svojim kapacitetima jer nemaju riješeno grijanje.

Zašto se plinificira strana zemlja iz jadranskih luka, a ne plinificira se hrvatsko stanovništvo na istoj toj obali ?

One bitange iz "hrvatske " vlade opasno ugrožavaju Hrvatsku.

Istra ima najdužu sezonu popune kapaciteta, o čemu vi pričate?

A i bure nema kao u Dalmaciji!

More je toplo i kupanje traje od svibnja do listopada (plitko more)!

A da može svatko naletjeti na loše vrijeme, u bilo koje doba godine, i na bilo kojem mjestu, može! :)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Milijarder
    • March 3, 2022 at 1:42 PM
    Quote from plavi05

Rat će završiti kao što su svi završili, a pitanje je tko će živjeti i izgrađivati novu Ukrajnu kad je EU donijela zakon o slobodnom boravku i zapošljavanju izbjeglica iz Ukrajne u trajanju od 3 godine, tko će ih kasnije protjerati iz Njemačke ako budu dobri radnici?

Nama bi odgovaralo, da se u RH, naseli nekoliko stotina tisuća Ukrajinaca sa djecom! :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 3:34 PM
    Quote from NaBiduAsku

rijetko kad nisam u nekoj poziciji na dionici koja je vruća. i aktivno radim na tome da mi je ulaz što niži. tako da kad se smjer okrene ili se nešto pokrene krenem podebljavati poziciju i tako je gradim... često se desi da kad je smjer već okrenut i počne lupanje po asku, prosjek kojeg imam je 2-3 % niži od cijene po kojoj se udara... i onda dodajem kako cijena raste. To je sva mudrost. Naravno nekad ne funkcionira ali najčešće funkcionira... tako da teško je izbijati trejdere iz pozicija baš skroz :)

Sa kamikazama se ne ratuje! ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 3:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Milijarder

Što si u cash-u? ^^

92% dionice

Quote from Moller

nekako sam mišljenja da se ovih dana vrti uvijek istih 15ak mil. na burzi

I lova se seli iz dionice u dionicu, svaki put iz druge dionice se bježe kad su crveni dani, ovisno gdje je taj novac bio u tom trenutku...

Jesu li to oni dani u mjesecu!? ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 3:00 PM
    Quote from Marin83

ne mogu vjerovati portfelj mi je na ATH....koje ludo vrime ahhahahaha

Što si u cash-u? ^^

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 2:53 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Milijarder

Za svaki rat su potrebna dva vrhunska idiota!

A ko je drugi idiot?

Zelinski, veća budala od Putina!

Glupan koji izaziva nečastivog!

Tko bi normalan dozvolio bojeve nuklearne glave u susjedstvu svoje prijestolnice?

Jesu li možda Ameri tolerirali Ruse, kada su htjeli instalirati AB na Cubi?

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 9:42 AM
    Quote from mikromakrto
    Quote from Milijarder

Ja se sav tresem prije objave financijskih izvješća za ATPL.

Što su bolji rezultati to više zaranja nakon objave. :(

Ako vjeruješ u firmu, može li ti se išta ljepše dogoditi?

Ako firma zarađuje, dobro radi, planira dividendu, rješava se kostura iz prošlosti ili što se sve ovdje ne događa, nije li odlična stvar kada ti to netko želi jeftinije prodati?

Ili je problem u tome što ne možeš (trenutno) ti skuplje prodati?

Dugoročni sam, pa me iritiraju ova rušenja.

Pun ko brod! :)

U suštini dobro je da nam daju priliku za dokup!

Sjećam se kada je bila na 3.500 Kn! :S

Sada se čini da je to jako nedostižno!

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 8:52 AM
    Quote from D_artagnan

Da, ne vidim zasto se ukrajina mogla odvojiti od rusije, a sad krim ne moze od ukrajine ako to tamosnje stanovnistvo stvarno zeli. Ipak iza svega stoji nafta i plin oko krima….

Granice i drzave su samo umjetne ograde. Ali dolazimo do pitanja svih drugih podrucja u svijetu, da se ne dozvoljava slobodna volja u svijetu. Recimo katalonci, baskijci, pa tirol u italiji je vecina austrijanaca…. Vjerujem da bi zeljeli biti neovisni… Ukratko, cirkus ako cemo tako gledati 😒

Za svaki rat su potrebna dva vrhunska idiota!

• Milijarder
    • March 2, 2022 at 8:50 AM

Ja se sav tresem prije objave financijskih izvješća za ATPL.

Što su bolji rezultati to više zaranja nakon objave. :(

• Milijarder
    • March 1, 2022 at 10:24 AM
    Quote from Marielena

Ne znam cemu zivciranje. Stoput vidjeno na ovoj dionici. Cekajte da izadju trejderi koji su kupovali na 370 kuna kao spekulaciju i da uzmu za burek.

Treba cekati BDI u 14 sati pa ce onda smjer gore ili dolje.

Ako nas Vlado do onda ne napadne nuklarnim oruzjem. Do onda ce ovi panicari barem posljednje sate uzivati u bureku.

A mi ostali gladni, a sline cure na njihove masne bureke! ^^

• DRY BULK

• Milijarder
    • March 1, 2022 at 10:22 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from Milijarder

JDPL u minusu, mogla bi uskoro i ATPL! ^^

Očito se teže daju navući kupci na JDPL ovaj put ;)

Vjerojatno ova dobit od preko sto milijuna kuna, previše utječe na odluke investitora. ;)

• DRY BULK

• Milijarder
    • March 1, 2022 at 10:11 AM

JDPL u minusu, mogla bi uskoro i ATPL! ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt