1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Milijarder

Posts by Milijarder

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Milijarder
    • April 22, 2022 at 10:25 AM
    Quote from Parica
    Quote from Milijarder

Je li ovo Zloćka, jutros na početku, odmah prodala, jer se uplašila, da futuresi na capeovima, neće opet odraditi 5000 $ u plusu, kao jučer!? :) :/

Ajde,

Pustite gospodju Zlocku na miru...svi ulazemo/riskiramo kapital najbolje sto znamo, sukladno zivotnoj dobi i osobnoj averziji prema riziku...ponekad pogrijesimo i to dovoljno boli samo od sebe...nije u redu se nasladjivati tudjim pogresnim odlukama...to ne bi trebala bit svrha foruma...

Kako kaze prozvana kolegica...burza je maraton...u tren oka se sve preokrene...

Kolega Parica, ovo je samo šala koju Kolegica Zloćka kuži, ali vi očito ne!

S moje strane ovdje ima 0% loše namjere! :)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Milijarder
    • April 22, 2022 at 10:01 AM
    Quote from Manu

Ovo oni zovu plan? Fali deseta točka. Trebali su još pozvati ljude da 50% manje jedu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…redisnje_teme_d

Pozvali su građane da:

• smanje grijanje zimi, a ljeti manje koriste klima-uređaje
    • podese postavke bojlera
    • ekonomičnije koriste automobil
    • smanje brzinu na autocestama, s isključenim klima-uređajem u automobilu
    • nedjeljom u velikim gradovima ostave auto kod kuće
    • kratka putovanja obavljaju pješačenjem ili biciklom umjesto vožnje
    • koriste javni prijevoz
    • koriste vlak umjesto aviona.

Odmah će ih poslušati!

Kao u Sjevernoj Koreji! ^^

Ups!

Ovo se odnosi i na nas!

Posebno treba naglasiti vozačima utrke WRC Croatia, da poštuju ograničenje brzine! :)

• Milijarder
    • April 22, 2022 at 9:40 AM

Je li ovo Zloćka, jutros na početku, odmah prodala, jer se uplašila, da futuresi na capeovima, neće opet odraditi 5000 $ u plusu, kao jučer!? :) :/

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Milijarder
    • April 22, 2022 at 9:10 AM
    Quote from diokidina

Bit ce rekordan 1Q.

Ne sumnjamo, samo da vidimo cifru! :)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 5:35 PM
    Quote from renchi

Predsjednik "ruski agent ", a premijer " sin UDBINOG majora ". ( UDBA bratska sluzba KGB ). Pa mi smo vec ruski, samo nam to jos nitko nije rekao.

Više su svima dosadili.

Neka odigraju ruski rulet sa punim .......!

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 5:34 PM
    Quote from zlocesti

Tko vam je rekao da sam prodala ?

Ja sam danas kupivala :)

Sorry, ali ne vjerujem.

Ovakvi trtaroši prodaju kada samo šušne! :) ;)

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 5:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

zato me i strah što ste ušli u Viro, jel vi te grafove možda okrenete naopako kada crtate :/

ja kupujem sve što kolegica proda....samo problem je što rijetko kaže na vrijeme da je izašla...kako bilo imamo snažan kontraindikator na forumu kada treba kupovati ...:)

Vas dvoje se možete dogovarati van burze i uštedjeti na provizijama! :)

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 4:01 PM
    Quote from Moller

sve će to ministar pokupovati kada dođe do njemu prihvatljive cijene

Ne znam je li u Remetincu dozvoljavaju trejdanje? 8o

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 10:41 AM
    Quote from Moller
    Quote from Ivana7

- stvarno pošteno od vas, evo nagovorili ste me da nešto i napišem.

- više nećete na ovoj temi od mene imati palac dolje.

- ne znam kako ste se zvali u za prošlog forumskog života, ali i to je nebitno.

- nego što bi ja učinila da imam dionice Dalekovoda odnosno da sam zaglavila u istim.

- ja bi lijepo zamolila za pomoć gospodu Nabiduiasku, Mollera i Marina da mi svojim pisanjem na temi i naročito što smo tržili napišu nekoliko redaka i pohvale se svojim zaradama za burek, ne bi bilo loše ni zamoliti gospona Mittka da nacrta koji uzlazni graf.

- a ja vam mogu obećati da s moje strane više neće biti negative.

- i ako sve to dobro posložite s još nekim forumašima cijena dionice stvarno ima šanse za neku uzlaznu putanju, jer nije bitna dionica, bitna je priča, jer priča i svijetla budućnost se dobro prodaju.

Display More

o Gospo od Malog hotelčića, moje isprike jer tek sada svrnuh na temu i pronađoh se prozvanim u nekoj burekopoteznoj skupini malih dijoničara, pa da samo dam kratki osvrt na vašu prozivku;

bolje živjeti i uživati u svome pošteno zarađenom bureku, nego nekome ukrasti janje iliti ne daj bože kakvu firmu, a ima svakakvih ljudi, koji na kraju krajeve za sebe misli kako su oni nešto posebno pametno daroviti pa misle da je cijela naša država kakva buregdžinica

i moram vas izvijestiti da sam odustao od prehrane burekom , jer mi se previše masti volan na novom Mercedesu srednje ulagačke klase

Display More

A Bože dragi, burek je burek, tradicija je tradicija, trebao bi zatražiti burek s posnim sirom! :)

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 10:38 AM
    Quote from tin

Najbolje ponude [ ATPL ]

KupnjaCijena
    40 506,00
    15 504,00
    220 502,00
    177 500,00
    91 498,00
    68 495,00
    51 494,00
    113 493,00
    75 491,00
    300 490,00
    14 489,00
    100 487,00
    170 486,00
    CijenaProdaja
    510,00 67
    512,00 88
    514,00 110
    516,00 144
    518,00 160
    520,00 46
    522,00 157
    524,00 124
    526,00 125
    528,00 143
    530,00 112
    532,00 50
    534,00 50
    536,00 3

Strpljivo se skuplja za sada....samo je pitanje do kada...atmosfera je sve napetija i napetija...sljedeći tjedan izvješće pa odmah iza poziv na GS i mogući prijedlog za dividendu....

Imam sve više osjećaj da je to jedan od onih dana kada se vrše pripreme za lansiranje, pogodite čega? :) :S

• Milijarder
    • April 21, 2022 at 7:05 AM
    Quote from mikromakrto

Ovakvo samoubojstvo iz zasjede dugo nije viđeno

Da pogodimo, tko ga je uvjerio, da mu nitko ništa ne može! ^^

• Milijarder
    • April 20, 2022 at 10:37 PM
    Quote from PILAPILA

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Gotovo sve Paladinine nekretnine su bivša imovina IGH. Evo kako ih se dokopao

Remetinec, Remetinec, mjesto moje drago! ;)

• Milijarder
    • April 20, 2022 at 9:51 AM

Nevjerojatno, malo zacrvenili futuresi (ne mogu svaki dan samo rasti), i već se kupci predomišljaju da li bi ..... ili bi ......!? :)

• Problemi zdravstvenog sustava

• Milijarder
    • April 20, 2022 at 8:38 AM
    Quote from zlocesti

Pao mi je pogled na naslov u Novom listu, ne prenosim ga jer nisam željela prihvatiti "kolačiće"

Medicinska sestra sa 10 godina staža radi za plaću od 5300 kn ?????

Ne čudi me da radije idu raditi kao sobarice.

U isto smo vrijeme svjedoci nabave bez javne nabave, poticaja u poljoprivredi, subvencija kojekuda...,

Četiri milijuna ljudi liječi se iz sredstava koje uplati milijun zaposlenih :/

Bojim se da se uopće ne liječe u ovom sustavu, jer dok vremenski obaviš sve potrebne pretrage (redovnim putem; bez VIP-a ili privatno), već si ili mrtav i hladan, ili čudesno iscijeljen, ili ti nije bilo ništa! X(

• Milijarder
    • April 20, 2022 at 8:32 AM
    Quote from MihoMato

Ako je svih 3267 dionica ,riješila van burze 12.04.22. onda " Sorry -No comment ". Taj uvid za sve dioničare nemam.

Ideš na "Moje dionice", klikneš na dionice, promjene u prvih 10, za sve dionice, i izbaci ti +/- promjene i novo stanje vlasničkih udjela.

Za Annu je 0. :)

Novi vlasnik, Ante Drnasin sve preuzeo i zauzeo njeno 10. mjesto!

• Milijarder
    • April 19, 2022 at 10:48 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from Milijarder

Eto,

Anna je iskipala sve do zadnje dionice!

Novi broj 10. je Drnasin Ante!

Čestitke! :)

E moj Miljarder, slabo Vi to skontavate, Anna nije više među prvih 10 , međutim ima ona toga još poprilično da proda. Ne valja napamet nešto zboriti, a da nije provjereno !

E moj MM, Anna više nema niti jedan komad. Riješeno van burze!

Stanje: 0 komada! :)

• Milijarder
    • April 19, 2022 at 10:35 PM

Eto,

Anna je iskipala sve do zadnje dionice!

Novi broj 10. je Drnasin Ante!

Čestitke! :)

• Milijarder
    • April 19, 2022 at 10:16 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Milijarder

Ako svaku stvar, na kraju, moram obaviti kod privatnika, čemu plaćanje takvog zdravstvenog sustava?

Da ti zatreba hitna pomoć (ne daj Bože), zvao bi privatnu hitnu?

Ozbiljne operacije, transplantacije? Privatno?

Porodilišta, onkologije, borba protiv Covid19, sve privatno?

Pobrkao si lončiće!

• Milijarder
    • April 19, 2022 at 9:56 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Milijarder

Svako čekanje više od nekoliko dana je katastrofa za sustav!

Zamislite da vam pukne guma, došlepate se u vulkanizersku radnju, i oni vas naruče za punih 5 mjeseci, kao mene neki dan za specijalistički pregled!

Inače svaki mjesec mi na plaću skinu prilično ozbiljnu cifru para, i to bez odgode, za usluge koje su praktično nedostupne. :cursing:

16.5% na bruto plaću od cca 10k kn je 1650 kn za zdravstvo mjesečno po zaposlenom. A taj plaća za sebe, jednog maloljetnog i jednog penzionera i još malo.

Dobro je da imamo i ovakvu uslugu kakvu imamo. Daj Bože da potraje.

A medicinari (u javnom sektoru) potplaćeni i podcijenjeni. Svi mlađi odlaze.

Display More

Ako svaku stvar, na kraju, moram obaviti kod privatnika, čemu plaćanje takvog zdravstvenog sustava?

• Milijarder
    • April 19, 2022 at 6:22 PM
    Quote from mitkko

Buduci da su narucili dvije novogradnje, to mi govori da vjeruju u dugotrajno dobru perspektivu dry bulka, a ako je to tako, onda mi ova prodaja nikako nije logicna. Da su prodali 20 g star brod ne bih nista rekao, ali ovako...

Naime, trenutno je 1y TC oko 29k USD, sto znaci da su jednostavnim fiksiranjem broda na samo jednu godinu mogli zaraditi vise od 6M USD - to daje P/E malo iznad 3. Ali ako ubrojimo i scrap vrijednost broda broda koja trenutno iznosi 7M USD, to znaci da su brod prakticne vrijednosti najmanje 13M USD vrijednosti prodali za svega 19,5M. Uzmite u obzir i da je samo u ozujku vrijednost bulkera porasla 5-10%. Sta ce biti za 6 mjeseci, godinu dana?

Meni ovo nije nikako logicno. Risk/reward mi izgleda takav da je potpuno nelogicno prodavati ovaj brod. Imas sigurnih 2/3 vrijednosti broda u dzepu za godinu dana... pa zasto to prodavati? Pogotovo sa ovako dobrom perspektivom kakva je trenutno u sektoru.

A ako ne vjeruju u dugotrajni oporavak sektora (kako Marielena kaze - "a nagodinu tko ziv tko mrtav"), pa zasto onda uopce kupuju nove brodove?

Zaista nelogično!

I šta ćemo sad? :) :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt