Očekujem dividendu između 30 i 40 kn....sve iznad toga bilo bi dodatno iznenađenje....
Ja očekujem dividendu između 60 i 80 kn...sve ispod toga bilo bi veliko razočaranje...
Dobro, Chuck, znači 50,00 Kn. Potpisujem!
Očekujem dividendu između 30 i 40 kn....sve iznad toga bilo bi dodatno iznenađenje....
Ja očekujem dividendu između 60 i 80 kn...sve ispod toga bilo bi veliko razočaranje...
Dobro, Chuck, znači 50,00 Kn. Potpisujem!
U knjigama o TA kazu da dionica ide gore kada zadnji optimist proda.
Jednostavno je. Nema tko vise prodati
Tada sve izgleda lose i bez perspektive.
Milijarder, niste vi gradjevinar?
Nisam, strojar sam, ali vezan i za građevinu!
Optimist sam, ali ne znam, tko je zadnji, možda ja, ili Pila?
Možda sam vjernik, po tom pitanju, jer vjerujem da mora gore!
Ovo s Paladinom je ogoljelo mnogo toga, pa se da svašta zaključiti.
Inače, ja sam tu "dugoročni", i svaka tri mjeseca se nadam da ću biti bliže nuli, ali sve sam dalje!
Pa reži to i uloži u štagod drugo, što je na zdravim nogama i sa prihvatljivom cijenom na burzi...
Imaš pravo, ali kud baš sada, kada je najvjerojatnije na dnu dna!
Display MoreDisplay MoreNama ovdje na temi fali jedan do dva drukera koji bi malo stavili temu, ako vec ne dionicu, u fokus. 😁
Recimo, ja cu sada nabrojati dva-tri podatka koja su u sustini tocna, ali malo im je iskivljeno znacenje ako ih se krivo interpretira, odnosno gleda izvan konteksta... dakle, napravit cu isto ono sto se recimo na temi ATPL svakodnevno radi.
Dakle:
- Proslogodisnja neto dobit iznosi 100 milijuna kuna (ukljuceno 60 milijuna dobiti od revalorizacije brodova, ali to je podatak koji drukeri vole zanemariti), sto je 61 kn po dionici... dakle, firma je u jednoj godini zaradila prakticki cijelu svoju trzisnu kapitalizaciju! 💪🚀 Ovaj podatak je vjerojatno mnogima promakao jer je tek sada objavljen u revidiranom godisnjem izvjescu.
- Brod star preko 20 godina, vrijednosti 6M USD ugovore na 5 godina za 27k USD vozarinu, sto uz 13,5k breakeven daje godisnji profit od 5M USD!!! Kroz 5 godina samo taj jedan brod ce im zaraditi neto 25M USD, odnosno 180M kn, odnosno 110 kn po dionici!!! 💪🚀 Samo taj jedan brod!
- Ako uzmemo trenutne futurese za 2022. kao referentne, svaki brod ce uprihoditi 30k USD dnevno, sto daje profit od 16.500 USD dnevno po brodu, a sto je dobit od 200 milijuna kn u ovoj godini, odnosno 120 kn po dionici, sto daje P/E od prakticki 0,5!!! Halooo, P/E=0,50!!! 💪🚀
Ima jos ovakvih zgodnih podataka, ali valja druk rasporediti kroz vise dana, tako drzimo temu podgrijanom. 😁
Dakle, da rezimiram... TO THE MOON!!! 🚀🚀🚀🦬🦬😇
PS
Ovog posta se ne bi ni The Kolegica posramila
Halooooo....puno se druzis s drugom kolegicom mora da je zarazna
Tocka 2. Mogao bih se okladit se da racunica nije takva kako si je napisao i da tu ima puno vise troskova u tim prihodima da bi to bilo tako, a mogao bih se okladiti i da kolegica br.1 zna vise detalja o tom dealu ali o tome joj se izgleda ne govori puno
Tocka 3.
3.1.Realnost kaze da to nije bas tako jednostavno, vozarine od 30k su vec prisutne skoro 9 mjeseci, pri cemu po prihodima vozarine JDPL nisu presle 22k do sada, a po svemu su trebale biti daleko vece, zasto je to tako moguce zbog toga sta dva starija broda tesko postizu dobre vozarine nego index to reprezentira i moguce sta brodovi s manjim dwt-om isto imaju manji prosjek vozarina od indexa koji reprezentira vozarine s vecim dwt-om
3.2. Ocekivat 200mil i 30k vozarine prosjek za ovu godinu, a vec prvi kvartal imamo 22k vozarine i dobit 22mil, da bi dobili taj prosjek onda bi vozarine do kraja godine koje postize jdpl trebale biti 33k, a s obzirom na dosadasnje pracenje prosjeka vozarina na trzistu i vozarine od JDPL nesto mi govori da bi prosjek vozarina na trzistu treba biti oko 40k duze vrijeme da bi do kraja godine jdpl ostvario 33k prosjek vozarine i da svi brodovi vrlo brzo izadju iz chartera i ugovore se na nove vozarine koji opet jos nisu toliko visoke da bi taj prosjek dobili, realnost mi kaze da je ovo vise druk na kvadrat nego variabla koja je tek tako moguca, veca dobit vjerovatno ali 200mil hmm, realnost mi nekako sugrerira da ce prvo polugodiste biti na oko 50-55mil dobiti bar tako 1Q kaze, a vec smo na 1/3 2Q kvartala .
To The Moon da ali ne Full Moon vise First Quarter Moon
Kolega lakše malo!
I ja bih voljela cuti misljenje dionicara Igh o buducim perspektivama firme. Proslost svi znamo kakva je.
Tim vise jer mene zanima ulaganje u posrnule firme.
Ovo s Paladinom je ogoljelo mnogo toga, pa se da svašta zaključiti.
Inače, ja sam tu "dugoročni", i svaka tri mjeseca se nadam da ću biti bliže nuli, ali sve sam dalje!
Sve točno i krasno. Ali postoji razlog zasto je ova dionica na cijeni kojoj je, a to je da se država rješava svog udjela. A to može svašta značiti...ako malo bolje sagledamo, to uglavnom znači loše po postojeće dioničare. Evo jedan kontradruk. Naravno, može se opet objašnavati kako je dobra dokapitalizacija za postojeće dioničare po upola manjoj trenutnoj vrijednosti, ne fer vrijednosti već trenutnoj. E to je već pravi druk.
Trenutno je kupnja po ovim cijenama visestruko manje rizicna nego prosle godine po 25 kn. I to uzevsi u obzir i dalje prisutne sve nepoznanice oko dokapa. IMHO.
PS
Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina. Puno toplih pozdrava mojoj odredjenoj frustriranoj "special someone", koja me vjerno prati, cita i ocjenjuje kud god ja posao 😗
Ljubav nema granica!
Ali, zar nisu dvije u pitanju: jedna koja samo okreće prst, a druga koja piše epove!?
Jeste primjetili da je kalkulacija vozarina za supre i panamaxe za 2023. presla 17.5k $ 😎 znaci da tako ostane veca zarada sljedece godine, nego 2021.
https://m.braemarscreen.com/?fromweb=true
Pa ti prodaj brodare ili trejdaj i igraj se :). Prije par mjeseci, kvartala sam bio napisao da se u globalu to ne isplati.
Kako sam 20tak godina na zse, sjecam se kad je pocelo padati 2008. Da sam dosta puta izlazio, ulazio. kao palo je poprilicno pa onda da iskoristis priliku i sacuvas vrijednost. Ali sa odmakom mogu reci da bi bolje prosao da sam izasao i ne pokusavao trejdati kad je sve negativno oko brodara. Nekad zaradis, ali kad te uhvati pad unutra, jbga. U konacnici super da je cijena bila pala na brodarima na te vrijednosti, bas se moglo pokupiti stvarno povoljno tko je malo riskirao.
Zato sada kad su sljedece godine, dvije bas stabilne, vise se moze izgubiti da nisi unutra kad opali rast, nego u tom trejdu da pokupis 10-20%
Ja sam radio slično s ATPL 2008. godine i kasnije (slali su mi i časopis i obavijesti iz firme, fora), ali da se isplatilo, nije!
OK to s Paladinom će se riješavati ovako, onako ili nikako. No ne vidim da netko komentira sadašnje stanje u firmi. Ima li smisla išta očekivati u doglednoj budućnosti osim nastavka sapunice u RH stilu ?
Pila bi mogao znati više o tome, s obzirom na svoju poziciju?
Vlen je jako podcjenjena dionica. Ali sa ovim rezultatima i dividendi, a nadam se i sa vecim volumenom trgovanja zreli su za razine 20+. Moramo imati na umu da izvan top-10 ima manje od 10% dionica.
Isto tako mislim i na Jdpl da je jako podcjenjen. Sad sa ovim rezultatima nadam se da ce dostici svoju razinu gdje je bio davne 2014 i prije.
Posjedujem jednu i drugu dionicu.
U ponedjeljak bi se trebali vidjeti rezultati ovih spoznaja. Mislim na JDPL.
Display MoreBilo je i vrijeme da se uzari na tpng threadu.
Dionica je u usporedbi sa stranim tankerasima/produktasima (u 2022. +40% do +60%) podcijenjena a doslo je do inflection pointa u smislu da bcti vozarine u zadnjih 60 dana rastu na avg razine koje nisu videne 13 godina.
Bcti je avg 1010 u zadnjih 60 dana.
UP Trend frend-spika potvrdena🐰
I za manje od toga je tpng bila na 59 kn.
Ako i ne vrijedi kako neki pisu ali sa preostalim cashom ja cu udariti po asku bez obzira na koliko se postavi u pon odmah na otvaranju pa cemo vidjeti tko je bolje prognozirao.
A po asku JDPL?
ZNA SE, gdje sve, i kako, svršava.
S obzirom da mi je postalo nemoguce vise dobit like od diokidine vec samo dislike, pitam se zasto al sam nesto krivo rekao sta nije bila istina
Tipujem na 25mil, moram nekako taj lajk dobiti makar i iznudjen, idealna prilika mozda i jedina
Isto tako ja patim da dobijem like od Ivane7, ali ona uglavnom okreće prst dolje!
Je li to znači izlazak na teren u prvih 10!?
Pa zar nije vec u TOP10?
Ne znam! Neka se izjasni ako želi!
Kako izgledaju te okrugle brojke? S kojim brojem počinju? Ja sam neiskusan pa ne kužim!?
Znam da znas i kuzis
Je li to znači izlazak na teren u prvih 10!?
Bijelu da mogu na hajduka u njoj
Mislis "bilu"
Može "bijela" za Poljud!?
Priču o dokapitalizaciji nakon ovakvog kvartala više ne bi pojeo ni pas s maslom, firma je (u ovom trenutku) keš mašina. Čestitke imateljima, ako ne poskoči previše pridružujem se u ponedjeljak na otvaranju.
Oslobodio sam si danas nesto kesa pa mislim da cu ti se i ja pridruziti u ponedjeljak u trgovini, moram zaokruziti kolicinu.
Kako izgledaju te okrugle brojke? S kojim brojem počinju? Ja sam neiskusan pa ne kužim!?
Možda još danas krajem dana krene šamaranje fondova po asku sa 500-ticama!
Promatrajmo!
Da, fondovi su poznati po šamaranju 500-ticama taman prije novog lockdown-a u Kini i vjerojatne recesije iduće godine.
Kolega nam je postao u par dana indikator.
Uputa: raditi sve obrnuto od onoga što kaže, i rezultat je TOP!
Ništa osobno. Nemam loše namjere, uopće!
Eto dokupio danas, ipak ide kriza lockdowni, kraj svijeta i tako to 😁 sad bi tradicionalno trebala past da mi digne živac 😅
Uvijek suprotno od očekivanog!
Ocekujem dns do kraja dana da liznemo ovog ljepotana na 550kn🙂
Ja očekujem zakucavanje, a poslije njega, ima samo 139 komada na prodaji do 560,00 Kn.
Pametnome dosta!
Možda još danas krajem dana krene šamaranje fondova po asku sa 500-ticama!
Promatrajmo!