1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• kupoprodajnik
    • August 15, 2020 at 8:54 AM

https://net.hr/danas/hrvatska…znamo-o-virusu/

Znaci nema zatvaranja vise.

A ovi su malo zesci talibani.

Jest malo offtopic, ali upravo na strahu od ovog se temeljila cijena Atpl od 200 kn.

S vozarinama i ovim to bi uskoro trebalo postati proslost. Bar po meni...

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • August 14, 2020 at 11:35 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from kupoprodajnik

Ma to su te stvari... Nikad ne znas kad ce ispasti da se odbije od dna, a kad moze propasti u bezdan. Pa ispadne kako ispadne. Nekad udjes, nekad ne, nekad kratis odmah, nekad odigras do kraja, zavisi...

Mate Baturina trejdovi.

Dikod uđe, a dikod ne uđe ^^

Dikod odnaprid, a dikod sazad.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • August 14, 2020 at 9:48 PM
    Quote from Marielena
    Quote from kupoprodajnik

Ma to su te stvari... Nikad ne znas kad ce ispasti da se odbije od dna, a kad moze propasti u bezdan. Pa ispadne kako ispadne. Nekad udjes, nekad ne, nekad kratis odmah, nekad odigras do kraja, zavisi...

Gle, meni je sve ispod 200 na Atpl no brainer. Iznad 200 vec nisam sigurna s obzirom na trenutno poslovanje. Istina je da je ovo dionica gdje se mogu zaraditi, ali i izgubiti, veliki novci. Naravno treba prepoznati trenutak kada ce to krenuti prema dolje.

Tako je. Ali i trenutak kad ce otici na one razine koje su uobicajene za ovu dionicu. Ocekujem pozitivan kvartal, a onda kad se najesen vidi da od generalnih zatvaranja nema nista i da je cjepivo blizu idemo next year na 400-500 kn. To je taj no brainer o kojem ja govorim. Samo naravno, ako mislite da ce biti novih opcih zatvaranja onda ste drukcijeg misljenja.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • August 14, 2020 at 9:18 PM

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • August 14, 2020 at 7:49 PM

Vec vidim kako cete ulaziti u Atpl na 280, jer tad ce vam to izgledati jeftinije nego sad na 220. Tako vam je to na burzi...

I meni se na 160 cinilo skupo.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 11:07 PM

Kratkorocno, dobro je da je sezona ipak nesto odradila, ali dugorocno to je lose, bilo bi bolje da je skroz propala i da su naznake za iducu lose. Jer bi prisililo drzavu na promjenu ekonomskog modela. Ovako vise nema poticaja za to, sad ide business as usual.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 11:05 PM
    Quote from BudFox

Vani brodari otvorili u zelenom 8)

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…skip=1597328227

I zatvaraju mjesovito.

Kao da nas prate. :P:D

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 3:59 PM

Razumljivo mi je da netko zeli kupiti tu kolicinu, ali mi nije jasno zasto bi netko tko takvu kolicinu ima prodao na ovoj cijeni.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 3:56 PM

Podigao je letvicu za 2 kn u odnosu na jucer.:D

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 3:31 PM

Ma joj, pa to je sve trgovina. Kako bi kupili da nema prodavaca?

Samo neka vozarine rastu i jos vaznije traju na ovim razinama. Ako ostane ovaj prosjek do kraja rujna FI ce biti bomba.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 3:23 PM
    Quote from Marielena

Kolega kupoprodajnik ,

Vama svaka cast. Treba imati hrabrosti zagaziti jako u opte, viro, atpl i sl, ali tko ne riskira ne profitira.

Viro je bilo nekoliko tisuca EUR. Mislim 200 ili 250 kom po 300, tu negdje, ne sjecam se vise. Ali to je bio gubitak od brat bratu barem 25%, ako ne i 30.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 2:49 PM

Bas tako! Hehe.

On je na drugom forumu.

Crnjaci tamo.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 2:46 PM

Sto se tice korone, lockdown-a itd., a gledajte, sve je moguce, svijet je totalno poblesavio, ali kad stvari razlozis na proste faktore zapravo vidis da je vjerovatnost nekih velikih negativnih utjecaja na dry bulk sad zapravo vrlo mala.

Idemo redom, otprilike po vaznosti za dry bulk:

1. Kina: velike potrebe za hranom i svim sirovinama, dobra kontrola epidemije, ali i lazno prikazivanje podataka, uglavnom vrlo male sanse za eskalaciju kakva je bila zimus.

2. Indija: vec sad je epidemija izvan kontrole pa ne zatvaraju vise nista jer bi pocrkali od gladi. Tako da nece ni na zimu.

3. USA: usprkos epidemiji sve vezano za dry bulk vozi. Osim toga, tamo je prema seroloskim podacima zarazeno skoro pola svih stanovnika tako da je vrlo moguc imunitet krda i prije cjepiva.

4. Brazil: isto tako kao USA.

5. Australija: Victorija je u policijskom satu, totalne budaletine, ali sto je tu je. Medjutim, ne vjerujem da ce se zatvarati Port Hedland i rudnici. To je zila kucavica za dolare. Radit ce pa makar s drugom posadom.

6. Afrika: tamo je zivot vrlo jeftin i radit ce se pa makar svi crkavali.

7. EU: ovo je najveci rizik za lockdown, ali opet, jako je rizicno to opet izvoditi, sasvim moguc kolaps redom nekoliko velikih ekonomija i raspad EU, jedva su ovo sad dogovorili. A i u tom slucaju utjecaj EU na dry bulk je zapravo minoran. Azija je glavna, pa onda ostali, kako sam ih naveo.

Eto, kad se sve skupa sabere i rasclani, zakljucujem da je ispred nas mirno more. Osim ako se ne desi neki drugi kataklizmicni dogadjaj.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 2:37 PM

Kolega Budfox,

Pitanje je veliko da li je to nos ili samo ludost. Ali da se na priliku treba baciti odvazno, to da. Samo je pitanje definicije sto je prilika. Neki smatraju da Atpl sada i na ovim razinama to nije. I to je ok.

To sto ja mislim drukcije je stvar procjene.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 2:21 PM

Ja mislim da je maratonac u pravu i svoje uvjerenje sam podrzao s preko 1500 kom.

Vidimo se za godinu dana!

I jos nesto: come back nije iduce godine. Come back je SADA. Vec je krenuo.

Ovaj kvartal je u plusu garantirano.

• kupoprodajnik
    • August 13, 2020 at 12:36 AM

Kod normalnih vozarina cijena ATPL je 400 kn, uvijek bila i uvijek bit ce, kome pravo kome krivo tko ga j... Hehe

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • August 12, 2020 at 9:28 AM

Naravno da ima. Ima vec 10ak cjepiva po svijetu. A nisu u upotrebi nego se furaju istrazivanja zato jer korona nije toliko smrtonosna da bi bila velika zurba. Da je smrtnost kao kod ebole bilo bi udaraj, daj sta das.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • August 11, 2020 at 6:03 PM

+ Atpl, prosjek 206. Ispoklapalo me na bidu.

• OPTE prodaja - kladionica

• kupoprodajnik
    • August 11, 2020 at 5:21 PM

Ovo je fakat za tuzbu.

Bitno je da se ispostuje forma, a sadrzaj kojinje stvarni meritum cijelog postupka e to je poslovna tajna.

• OPTE prodaja - kladionica

• kupoprodajnik
    • August 11, 2020 at 5:18 PM

Lijepo vam kazem, prica s poslovnom tajnom je totalni bullshit. Ako je drustvo izlistano, a jest, ako je regulatorno uvjetovana prodaja, a jest, i ako je cjenovno osjetljiva informacija, a to prehebeno jest, onda pravo javnosti da zna kljucne detalje postupka mora imati prednost pred poslovnom tajnom. Ako to ne nalaze zakon, ne znam, onda gotovo sigurno niti ne zabranjuje, a dobra kultura bi bila da je tako. Prema tome ovo je cisti idiotizam.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt