Evo nesto i za ovu uspavanu ljepoticu.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Meni poslodavac uplaćuje u treći stup i to 500 Kn koliki je mjesečni maksimum. Za ovo mi je promijenjen ugovor, tj. bruto plaća mi je 500 Kn manja, tako da je poslodavcu svejedno (zapravo su na malom dobitku, jer bruto 2 ispadne nešto manji pa plate manje doprinosa).
Moj gubitak je manja neto plaća, i 25 Kn manja uplata u drugi stup. S druge srtrane, mjesečni dobitak je 500 Kn uplaćenih u drugi stup + 62,5 Kn državnih poticaja. Kad se podvuče crta, razlika je cca 250 Kn mjesečno u moju korist
Ako imate mogućnost da vam poslodavac uplaćuje na ovaj način, mislim da se svakako isplati.
Ako se koristi porezna olaksica, a ovdje to jest jer ide iz brutto place, onda ce vam sd to oporezovati jednog dana kad budete primali isplate. Mislim da je takav zakon na snazi. Ako pak uplacujete iz netto placr onda nece. Molim da se ovo potvrdi ili opovrgne jer nisam siguram, samo prenosim sto sam cuo.
Inace, imam 3. stup vec 11 godina i uplacujem iz netto place 500 kn mjesecno.
-
Imam jednu primjedbu za Admina:
Zasto se na pregledu liste topica ispod naziva topica nalazi ime onog tko je thread otvorio umjesto onog tko je zadnji postao? Nema bas neke logike, zar ne?
Molim da se to popravi.
Inace, forum je sjajan. Bit ce tu jos malo dotjerivanja, ali super je.
-
Odlicno, znaci uskoro smo skoro svi ovdje. Treba jos nekoliko starih drugara dovuci i migracija je kompletna.
-
Rekao sam vam lijepo nekoliko puta da je to best buy. Ne u smislu najveceg moguceg rasta, nego kao optimalna komba rasta, divke i sigurnosti ulaganja. Meni osobno je bitno sve troje. Pogotovo kad je veeelika lova u pitanju. A jest, za mene jest...
-
Izbjesce sjajno. Bas udarnicki. I sto je jos bolje novi projekti su u tijeku, relativni dug se smanjuje, sve skupa ceka nas jos ljepsa buducnost. A bas ta toboze neizvjesna buducnost je kocila dionicu. Kakva glupost... Bezgranicna.
-
PRODAJE (2.360) - ADPLKUPNJE (4.169) - ADPL Cak i vaznije od kolicina kupnje i prodaje je njihov polozaj. Sve je dosta blizu linije fronte, s tim da kupnja ipak preteze. Ne vjerujem da cemo jos dugo boraviti ispod 200.
-
Naravno, sve sto ja imam je best buy, barem meni, jer inace ne bih bio kupovao, ne?
Znaci to su redom Adpl, Jdrn i Lkpc.
Transparentno prijavljujem da ne ispadne da drukam, navijam ili sto vec.
Razlozi su vec objasnjeni mnogo puta, ne samo od strane mene.
-
Svakako je dobro rjesavati se svega sto je non-core, smanjivati dug i investirati u core business.
Predvidjam nakon ovog i prodaju Kandita, konsolidaciju matice i prodaju core business-a Henkelu ili nekom.
Nemam Sapn, ali imat cu.
-
Kolege pozdrav!
Svi sve znamo, necemo jedan drugom soliti pamet, samo kvalitetna rasprava.
Danas je bio dobat retest na 192. Nadamo se dalje up.