Uskoro i ovdje pomak cijene. Vidi se konvergencija koja znaci iscrpljivanje prodaje na razini 15.xx. Znaci slijedi katapult prema gore. Desetak % za pocetak.
Mada bi najnovije vijesti opravdale i znatno vise.
Uskoro i ovdje pomak cijene. Vidi se konvergencija koja znaci iscrpljivanje prodaje na razini 15.xx. Znaci slijedi katapult prema gore. Desetak % za pocetak.
Mada bi najnovije vijesti opravdale i znatno vise.
Ovdje je potpuno jasno da ce prihodi i dobit dugi niz godina rasti po visokim dvoznamenkastim stopama. A koncentracija vlasnistva je vec toliko visoka da je bilo kakva spekulacija o razvodnjavanju nekoliko % malih dionicara zapravo presmijesna.
Kolega, gleda se ono sto pise i kako po pravilima to ide. Ceteris paribus, neka sve ide svojim tokom, to ce netko kupiti, nemam ni najmanje dvojbe oko toga. Sve sto vredi proda se. Osim ako nisi Adris pa se odupres.
A valuacije tipa 2xx nece biti u igri tada kad se to desi.
Svadjate se bez veze oko SAPN.
Dionica vrijedi bitno vise, a totalno ce biti news driven. Kako dodje info tako vozi. Ako imate carobnu kuglu vi ste Bog.
Ali ako se odigra ono sto mislim da hoce, a ja bih tako da sam Grba, onda ce to biti somic kuna i ne manje. Za godinu dve, dok sve konsolidira i proda.
Nemam Sapn. Ali imat cu.
Ovo ce sada ispasti kao neko bezocno navlacenje, ali moja analitika je slijedeca:
AD Plastik je presla 1.5 mlrd prihoda, s tendencijom rasta i dalje. Ako bi za 2021 ili najdalje u 2022 dosegnula 2 mlrd to postaje, ako vec i nije, meta za preuzimanje. Naprosto firme te velicine i profitabilnosti ne ostaju dugo u domacem vlasnistvu. Ocekujem P/S oko 1 kod preuzimanja. Mozda Kinezi kao Gorenje. Rusi bi prodali za dobre pare, a i nasi mirovinci te svi ostali.
To je 400-500 kn po dionici. S P/E oko 14-15 sto je i realno, za brojeve tada. Mozda grijesim, gledam predaleko, preoptimisticno, ali sacekat cu...
Tko ima drukciju metodu vrednovanja neka slobodno puca.
Hahahaha. Odlicna fora, odlicna...
Molim admina da sredi ono sa zadnjim postom za mobitele. Znaci da pise tko je zadnji postao, a ne tko je otvorio thread. Hvala!
Strpite se. Ide po mojim procjenama i na mnooogo vise, ali naprosto bez strpljenja ovdje ne treba sjediti.
200 kn pometeno. Suvereno.
Mitkko
Dobra ideja. Podrzavam. Ali i ovo s brokerajima je ok.
Neka idu oglasi i sto se mene tice nemam nista protiv da to bude i profitna varijanta za osnivace. Mene zanima mogucnost citanja i pisanja, da je sve kvalitetno i u realnom vremenu. Ostalo kako bude. Ako pod utjecajem oglasivaca redakcija foruma pocne naginjati nalijevo ili nadesno to ce se osjetiti i ekipa ce o tome pisati i govoriti. Sve se na kraju korigira.
Pitanje je da li ce ici kroz dokape. Moguce je da nastave s kreditima. Jeftin je novac danas i bit ce i dalje. Jer i mirovinci imaju ogranicenja koliko smiju ulagati kapitala u nesto. Uglavnom, vidjet cemo.
Nova izjava? Isprike moje onda molim primite. Nisam tenkre da ne kazem ako jest... Imate neki link za to?
Mislim, nacelno, ja bih se radovao malo vecoj cijeni dokapa, ulaganjima i rastu. Ne vjerujem da bi oni istiskivali male dionicare jer mirovincima je uvjet za ulaganje da je d.d. na burzi, bar je tako bilo. A za to treba i neki free float. Inace nema smisla.
Da, da, nakon dokapa dokap. I da, nakon kredita za ulaganja. Ono, onako, joj, sjetili smo se jos malo dokapa... Heh.
Upravo sjajno.
Lijepo sam rekao da je to Best buy.
Sad se vidi i zasto.
Lkpc i Jdrn ce gotovo sigurno narasti 100%. Nazalost ne znam kada, ali sam poprilicno siguran da nece narasti toliko ove godine. Vjerovatno dosta manje.
Neo
Nitko vam jos nije objasnio da TA na ovakvom trzistu vrijedi koliko i misljenje babe Vange?
Ma da, ovo su totalni pajaci.
Da, izgleda da je tako.
Svakako je znaci bolje ici na uplate iz brutta. Makar se kasnije i oporezovalo.
Da. I jedna i druga imaju svoje prednosti i mane. S tim da je Solaris blize divki, zbog ciklusa ulaganja, ali mozda i delistu. Medjutim, ako dosad nisu valjda ni nece.