1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • March 18, 2020 at 10:50 AM
    Quote from accountant
    Quote from kupoprodajnik

Kontinent je zapravo socijalisticki, jedino su im Amerikanci doveli trzisnu privredu, ali zapravo i Fra i Ita i Njem imaju jake sindikate, socijalnu drzavu, hrpu penzica, golema prava itd. I zato je i pristup ovome takav: neka bude sto veca steta svima, samo neka je "pravedno".

pa ne baš... pogledajte kad je NED stekla neovisnost od Španjolske a kad je bio američki rat za neovisnost, razlika je skoro dva stoljeća

plus nizozemci su bogato financirali taj rat kupnjom obveznica, a kasnije su zajmom na neki način spasili du_e amerima

Na NL sam mislio kao iznimku.

Slazemo se.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 18, 2020 at 10:11 AM
    Quote from Rocky

Cijena ovih dana puno govori, pa priznali mi to ili ne. Imam dionice i cekam rasplet!

Cijena na burzi nikad, ali apsolutno niti u jednom trenutku, od 1.6 do danas, nije imala niti ima niti ce imati veze s konacnim ishodom. To je igra malo vecih majstora.

• kupoprodajnik
    • March 18, 2020 at 9:42 AM

Nisi lud.

Ne kupuje se to zato jer puno vrijedi nego da ne uzme onaj drugi i on napravi vrijednost umjesto tebe. Ovo je cisti zero sum game.

• kupoprodajnik
    • March 18, 2020 at 9:35 AM

Isto kao jucer na zatvaranju, ali u drugom smjeru. Nisu to profici nego kokosari.

Nebitno, uskoro imamo smjer rjesenja.

Ako Optima bude prvi i jedini telekom koji se nije prodao za kvalitetnu cijenu onda smo stvarno baksuzi. Ali ne vjerujem u to. Nemoguce...

• kupoprodajnik
    • March 18, 2020 at 9:33 AM
    Quote from gta1
    Quote from accountant

Bariče, u knjigama koje pišu o porijeklu bogatstva u svijetu, znate koje su dvije najnaprednije zemlje? Koje su najranije stekle institucije, zaštitu prava i osobnih sloboda pojedinca, te tržište (robno i financijsko)? Gle čuda, upravo Velika Britanija i Nizozemska

Vrlo radišan narod ti Nizozemci, što su sve sa sustavom brana, vjetrenjača i navodnjavanja postigli a mogli su biti neplodna poplavna vuko_ebina

Samo kažem da možda postoji drugi način, tko kaže da smo mi (ost. Europe i Kinezi) u pravu

eto i Šonje piše o 'zdravstvenim herojima' a pita što s ekonomijom (s Ticom je gostovao negdje, da sad ne tražim)?

Još jednom , ove mjere odgode plaćanja su nedovoljne, skromne i neće polučiti efekt

Vjerujem da Vlada RH čeka lovu od EU fondova i institucija, inače - loše nam se piše, nažalost!

Display More

da se i ovdje nadovežem... osobno radim sa 1 firmom iz Nizozemske , vrlo precizni i poslovni, gust je radit s njima . Sad, da li će im ova mjera njima i UK donijeti na ekonomsku dobrobit, po meni, hoće. imat će startno puno oboljelih i starijih mrtvih, ali to će kasnije kliznuti kao u Italiji. Nakon toga im slijedi brzi ekonomski oporavak. Ostatak EU će i dalje cviljeti sa ekonomijom, trebat će im puuuno više vremena .

Display More

Kontinent je zapravo socijalisticki, jedino su im Amerikanci doveli trzisnu privredu, ali zapravo i Fra i Ita i Njem imaju jake sindikate, socijalnu drzavu, hrpu penzica, golema prava itd. I zato je i pristup ovome takav: neka bude sto veca steta svima, samo neka je "pravedno".

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 8:38 PM

Moja logika je da nema teorije da Optima bude prvi telekom koji nije preuzet uopce, a i po masnoj cijeni. Pa prodala su se smeca poput Amisa, Metroneta, slicno po Bosni i okolo... S najkomatoznijim parametrima, puno manji, beznacajniji, s ozbiljnim cijenama. Stvarno, ako Optima bude prvi koji se ne proda e onda neka sve ide niz vodu...

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 5:17 PM
    Quote from Mrcash

To vam samo govori kakva se igra igra.

No bilo je očito da će povući nalog, ovo je više bilo za publiku. Sutra je dan D. Ne zaboravite samo da nije nemoguće da se pretace iz supljeg u prazno, sa par skrbnickih računa SB d. D. To se radilo i dosad.

Da nema koronavirusa cijena na burzi bi bila u skladu s indeksom, znaci 7-8 kn, sto znaci da niti na ovoj cijeni trziste ne sumnja u uspjeh preuzimanja. Jedino je pitanje cijene i dinamike zbivanja.

Inace, snazno prosipanje po bidu i njegovo brzo obnavljanje me podsjeca na fazu 1.6 kn. Znamo sto je uslijedilo.

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 4:48 PM

Fino se iskrcava na 21-22 dok ne dodje 1.maj i spoznaja da od sezone nema nista jer Italija i EU gori od zaraze, a mozda do tada i mi. Jer tada ide na jednoznamenkaste brojeve.

Treba znati otpiliti gubitak i krenuti dalje.

• Turističke dionice i perspektive

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 2:02 PM

A tko ce ti doci ako mora u karantenu??

Pa u lipnju ce biti stotine tisuca zarazenih u svim EU zemljama. Talijani su lijepo rekli da ove godine ne ocekuju da ovo prodje, da je ideja u narednim tjednima stvoriti preduvjete da se u narednim mjesecima ne prosiri medju milijune ljudi, a tek onda nakon toga slijedi dugacko smirivanje i cjepivo u 2021, ako Bog da.

Ovdje nije pitanje spasavanja sezone 2020 nego 2021, na vrijeme. Jer ako se cjepivo ne pojavi za Bozic nema ni sezone 2021. Trebaju dugi mjeseci da se proizvede, distriubuira i ljudi procijepe.

Ljudi, budite realni. Prestanite slusati svoje zelje i nade. Bavite se realnoscu i brojevima.

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 11:37 AM

Znaci sjednica je nakon isteka roka za ponude. Mozda misle da nece biti odgoda?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 17, 2020 at 10:03 AM
    Quote from Barikb
    Quote from NaBiduAsku

Danas teško. Do 20 kn je ogromna količina naloga na kupnji... za proboj 20 očito će trebati neki užas od vijesti da li o koroni ili o recesiji...

Je li vam baba Vanga u srodstvu ? Katastrofa i pad od 50 i više % se već dogodio.

Pitanje je gdje će cijena biti kada se napuni 50.000 mjesta u hotelima i kampovima koje Valamar ima i kada će to biti.

Ove godine nece.

To ne kazem ja nego epidemiolozi i zdrav razum.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 10:10 PM

Kolega, nazalost, to sto nismo rasli ne znaci da necemo padati. Uvijek moze nize. I sto si nize isti % pada je manji apsolutni iznos pada. Trava ne raste do neba, ali kamen pada do poda. A ovo je kamencina samo takva...

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 9:09 PM

Kad padnu ispod 10k kupim prnje tamo u neki indeksni fond, cekam koju godinu i idem u penziju. A mi se jos necemo iscupati iz crne rupe dok se oni vrate i odu preko 30k.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 5:57 PM

Ja ocekujem da drzava napadne drugi stup kad ostane bez para jer nece biti sezone. A vi onda pricajte o rastu i padu.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 4:29 PM

Sasvim je moguce i to. Mada nije to neka para za njih.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kohlberg_Kravis_Roberts

Upravljaju sa 153 mlrd USD.

• Turističke dionice i perspektive

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 2:28 PM

Kapitalizam i globalizacija ce sigurno prezivjeti jer je to jedino dobro, uspjelo, iako sve ima svoje slabije strane. Socijalizam, etatizam, dirizizam i sl. je odavno porazeno i nece se vracati. Ma sto god da se desi.

Nama je samo bitno dozivjeti dno, prepoznati ga i uletjeti na vrijeme, par tjedana prije ili poslije pocetka odlucnog oporavka. Zato se ovim i bavimo.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 1:42 PM

Kolega, Italija je rekla da ce ovo potrajati mjesecima, povratak u normalu jos mjesecima do kraja godine, u optimisticnom scenariju, a ratna ekonomija dvije godine. Umjesto pjevanja borbenih radije napravite projekcije gubitaka za ovu godinu barem. Iz palca, 600 mil kn. Hladni pogon imas, prihode nemas. Eto. Mozda i vise.

Onda jos ubacite u jednadzbu sentiment najesen kad izadje taj FI, kad krenu otkazi po firmama, pa predvidite cijenu.

Moj target je 5 kn i tad krecem s kupovinom, pa makar padalo i nakon toga. Jer dno ce biti tamo negdje. Po mojoj prognozi. Nikome nece biti do dionica.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 12:53 PM

Jasno. Kupovna moc padne i to je to. Takodjer, da, beton ostaje, a papiric lako propadne. Sve je moguce.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 12:38 PM

Nekretnine ce pasti samo 40-50%, a dionice vise. To je tako. Pa bilo je skoro tako i 2008.

• kupoprodajnik
    • March 16, 2020 at 9:55 AM
    Quote from my moon

Pa nema se što pisati osim palo je vani . Uobičajeni komentari gdje dijoničari hvale svoje pulene tipe "samo nekretnine vrijede ko sadašnja dijonice" i slično su potrošene kao zadnji ešalon obrane nekidan.
    Kao čista devijacija ostaje OPTE kojoj ideprektički preuzimanje za dva dana, no sumnjam da se neće naći razlog odgode, mislim ako su se nalazili do sada, đe neće sad....

Koronavirus nije razlog da se ne posalje mail s ponudom i posalje posta iz Zagreba u Zagreb. Iako ni mene ne bi nista cudilo vise. ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt