+ERNT
Skupljam ove fondovske papiriće koji žive na staroj slavi.
+ERNT
Skupljam ove fondovske papiriće koji žive na staroj slavi.
Sami smo ih izabrali. Jer smo nacija koja voli dobro drpiti i meziti.
Da barem od tog ekstra profita naprave pametno nešto. Oni će samo sanirati gubitke u HEP-u, HŽ-u i podjeliti rođacima za masline.
HEP i HŽ najveće rupe bez dna ove Države. Treba se toga što prije rješiti.
IGH je poput kamena u vodi. Znaš da će potonuti samo ne znaš točno koliko mu treba.
Stečaj je poprilično sigran, samo ne sada i sigurno ne zbog ovog HŽ jamstva. To je sića.
Znam da će te napisati glupost, a sada znam i kada
Aj olakšat ću vam da ne spamate bzvz i da vas pustim da tonete skupa sa IGH. Dat ću vam za burek kad izađete iz IGH. I staviti na block/ignore vaših 8 profila.
U međuvremenu:
IGH je bio zadužen za nadzor projekta. Ali sumnjam da ima prste u aferi.
Ma to je u redu, nego pazite se vi, da vam se ne dogodi, da krivo stisnete i sve prodate dobrano ispod cijene, e to je pravi zajeb.
Vidio sam to nekoliko puta na ZSE ali i na stranim burzama. Ako je se baš previše utjecalo na cijenu, onda se zovne Broker. On zovne ZSE i trgovina se poništi ili korigira za određeni iznos.
Srećom na ZSE nema futuresa i poluge pa ne može biti bolno kao na stranim burzama.
No nadam se da mi se neće to dogoditi. Kupnja HPB na ovim razinama je ok.
+HPB
Išao staviti nešto na prodaju po 118 EUR, kupio sve do 118 EUR. Krivi nalog. Umjesto Prodajnog izvršio Kupovni. Tako da sam nadokupio za skoro 28k EUR.
Jbg. Zadržat ću ih. Možda i uletim u Top10 do kraja godine ako nastavim ovako mješati naloge
Možda da pitate čika Frojda što kaže na ovu vašu podsvjesnu transakciju...možda instinkt bolje trguje od intelekta...
A mislim da je dobro. Imaju sasvim solidne rezultate. Ili će se privatizirati ili Država spustiti svoj udio ispod 25% a i mora Država kad tad vaditi dobit kroz dividendu. Treba Državi parice. A dobiti ima mnogo. Vjerujem da je sve to dobar okidač za rast. Premda bih najviše volio da se privatizira.
Ode moji 230 slučajno!!!!!
Sad trebam čekati na bidu za još kupiti. Ovaj broj mi nije lijepi okrugao. Treba mi neki da ljepše figura 😅
+HPB
Išao staviti nešto na prodaju po 118 EUR, kupio sve do 118 EUR. Krivi nalog. Umjesto Prodajnog izvršio Kupovni. Tako da sam nadokupio za skoro 28k EUR.
Jbg. Zadržat ću ih. Možda i uletim u Top10 do kraja godine ako nastavim ovako mješati naloge
Ima dojam po ovoj temi da je jedan dio kolega forumaša prespavao zimu u kešu, i sad se lagano ljutnja i frustracije usmjeravaju ka vlasti, državi i lokalnim moćnicima, svi su krivi što je netko propustio rast marketa...
A gdje je taj rast na ZSE majko mila?
Država puca po šavovima, uzele ljudima pare kroz narodne obveznice da mi pokrila gubitke HEP-a. Vani raslo a kod nas mrtvilo. Kad vani krene pad, a pada već 10 mjeseci...onda će i kod nas biti bajno. Imamo najgoru vlast na svijetu.
S obzirom da idu u akviziciju vrijednu dvije godine profita i da je odnos dug/kapital iznad 100%, nekako sumnjam da će biti neke divke ove godine. Možda bude neka simbolična. To bi uostalom bilo normalnije nego li da isplate svu dobit pa da se zbog akvizicije zaduže za isti iznos uz kamatu 5% 😅
Ako bude dividenda veća od 0.9 EUR bit će pravo iznenađenje. Osobno očekujem 0.7-1 EUR
IGH je poput kamena u vodi. Znaš da će potonuti samo ne znaš točno koliko mu treba.
Stečaj je poprilično sigran, samo ne sada i sigurno ne zbog ovog HŽ jamstva. To je sića.
Pa ovi su dužni 240-270 mil HRK.
Šta uznemiruju ljude sa ovih 7.2 mil HRK.
Sa time ne mogu ni kamate pokriti.
+IGH
-IGH
Ovo je bilo glupo.
+LKRI (neka me vade kao Excalibur iz nje, ne prodajem po cijeni iz članka)
Kao što sam već napisao na drugom forumu.
Mislim kako nas nitko ne može natjerati da prodamo po ovoj cijeni. Neka Država radi sa svojim djelom šta hoće. Neka ga proda za pola bureka.
Nas se ne može natjerati ili istisnuti po cijeni ispod 3mj prosjeka.
A ovaj članak mi se čini kao teška magla.
Ako se ne varam autorica je bila vinska kraljica 2015 godine. Svašta to vino zna učiniti čovjeku
No bilo kako bilo, ja ne izlazim. Mogu me samo izbaciti kao i kod ATLN
Ko to more platit.
Kinezima bi trebalo par mjeseci, ovi genijalci ne mogu par km željeznice u desetljeće. Genijalno 🤣
IGH bi mogao u stečaj. Ide aktiviranje bankovne garancije od HŽ-a, na cca milijun eura!
Odakle vam taj info?
to su informacije zbog kojih ZSE treba obustaviti trgovinu a ne ostaviti IGH u slobodnom padu.
QuoteTako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura.
Koje su ovo sad igre i prevare. Gdje je tromjesečni prosjek. Jeftinije je Državi zapaliti cijelu luku i opet je sagraditi nego li prodati po ovom iznosu.
(...) "Tako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura." (...)
Što kažete na ovo?
Kao što smo i očekivali, tu neće biti hleba za male. Samo pušiona. Mogli su im pokloniti besplatno ili simbolični iznos kao za brodogradilišta.. Ulaz kinezima i rusima u srce Europe za 1 kn.
Sad će ZSE blokirati trgovinu zbog zaštite ulagača... pa neće izaći po 8-9 nego će ih izbaciti po 5. Mirno. Čega se sve neće ljudi nagledati na ovoj ZSe.
Idem povući par linija da se smirim.
Ja ne poznajem nikoga da želi ići raditi u Kinu. Možda ako netko ima malog, voli jesti pse, gušiti se u smogu ili da te pretuče milicija jer nemaš masku pa se i nađe netko da otiđe. Ali znam mnogo njih šta iz Kine i Azije žele na Zapad.
Koga boli ku... uostalom jer zapad nema resurse. Prodat će nam ih ionako sa onim istim bezvrijednim novcem koji smo tek isprintali. Posječemo stablo, napravimo 10 mil EUR i kupimo brdo resursa 🤣
To je najveća prevara Zapada. Sa ničim kupimo sve 🤣
Pa pola Zapadnjačkih poslova se bazira na novcima koji nemaju ili će se tek izmisliti. Iz šupljeg u prazno.
Ovi su već dali do znanja koliko vrednuju LKRI prethodnim transakcijama. Nema tu hleba za male.
Jedino tko bi dao kesu su Kinezi, a oni su trenutno nepopularni Europskim "vrijednostima" i politici.
Treba prodati Česima za siću, za 7-8 EUR oi dionici pa neka oni prodaju Kinezima po 20 EUR