1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Dr.Kalica

Posts by Dr.Kalica

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 5:09 PM

Ja još uvijek pokušavam naći šta je to toliko loše u izvješću. Vidi se u ovom kvartalu da su smanjili obveze za 2 MIL i kupili sirovina i materijala 2-3 mil više nego inače. Što je rezultiralo manjom dobiti.

Niti prdi niti smrdi. Niti za kupiti niti za prodati.

Ako pak u uto bude jaki rast ili pad, skratit ću ili kupiti još. Nikakav smjer ne pokazuje izvješće. HOLD

• SPAN (SPAN d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 5:06 PM

Izvješće je u redu.

To što je narasla 20% bzvz i mala divka je donijelo zahlađenje i otrežnjenje.

Vjerujem da će nastaviti rasti. Jer poslovanje je solidno ali ima taj jaki kupac. Tko će ga znati iz kojeg razloga skuplja sve šta mu se nudi.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 3:28 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Laudator

Šta sad više ne pratimo cijenu Kraljice i SPANa?

Kraljica će u utorak vjerojatno doživiti ovo što je SPAN danas..rast na nerealnim očekivanjima poslovanja, vozarina i slično...

A tek na ex-dividend day... bit će traktorijada.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 3:23 PM
    Quote from BudFox

Jesam napisao jučer da mi smrdi na korekciju...

Predvidjeli ste Japan policy statement, german CPI, EUR BDP kao i lošije izvješće SPAN-a uz manju dividendu, podjelu ATGR dionica zaposlenicima kao i prodaju iste... pa vi ste genijalac. Toliko toga znati. Čestitam.

Ja nemam ni približno IQ 2754632 da bih uspješno svladao takve stvari.

A još brodari grobari kad dođu na red....

Mene sve skupa to veseli da se krećem rješavati keša na brokeroskom. Rado ću hvatati padajuće noževe na nekim perjanicama.

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 1:01 PM

Koliko je ono prognozirao onaj sa Barcelonom, da će Crobi probiti 2350? ;(

Od Barcelone do Cibalije.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 12:58 PM

Ne isplati se čamiti u ovome za 2% divke i mizeriju od dobiti.

Idem prodavati čarape na pazar. Bolja marža i povrat.

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 10:53 AM

U tome i jest ljepota. Prijavi se.

Iako u ovom slučaju nije ista stvar jer već 12 kvartala davaju sve bolja i bolja izvješća.

Ali ako baš sada, gle vraga, bude lošije a netko počistio 10 kupnji i srušio 10%... naročito ako uvidom u transakcije bude vidiljivo i kupovina prije prošlih :whistling:

Javite joj se. Ona će to prosljediti Ivani pa će se nešto rješiti.

Šteta što nije kao u Europi. Dobijte 500 EUR za uspješno potvrđenu prijavu :D

Pa rođenu mater prijavite :)

U svakom slučaju, ili teška bud*la ili povlaštena informacija - jučerašnja prodaja.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 10:06 AM
    Quote from Sokolic

Koliko je dobro procijenio prodao je 40 tis kom po 32 eur sad je 62. U par mjeseci je izgubio preko 1 mio eura. Zasad nije pogodio

Barem nije prodao BTC na 400 USD kao ja 8)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 10:03 AM

Ovo zasad izvješća šta sam vidio na ZSE, uglavnom svima sve mnogo bolje.

Toliko o krizi, Inflaciji i rastu enrgenata i matarijala/sirovina.

Oderalo se potrošače kao male ovce i okrivilo centralne banke i Ukrajinu. haha

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 10:01 AM

Nisu mi jansi ovi šta krate ovako VLEN prije izvješća.

Očigledno imaju uvid u Izvješće prije većine.

Ali kad izađe Izvješće i bude li mnogl lošije, samo će otići jedna prijavica Tajani u HANFA.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 8:46 AM
    Quote from havi
    Quote from Dr.Kalica

Osobno sam nekako skeptičan da će Varge prodati svoj udio. Poprilično sam siguran da CKML neće biti prodan.

Zato mi ovaj medijski članak ide na živce. Mislim da je plaćen kako bi netko izašao. Ni prvi ni zadnji put. Ipak je riječ o sedmorazrednom mediju.

Ukoliko pak nekad dođe do prodaje, ićć e preko 14-15 i pri tom čvrsto stojim.

Što se tiče dividende, to ćemo još vidjeti na Skupštini. Da li će mirovinci provjeriti.

Posljednjih par godina išli su sa mršavom dividendom pa bi je uvijek digli na Skupštinu.

A ako stvarno ne bude, onda je vrlo izgledna prodaja cijele firme. Vidjet ćemo ubrzo.

Dugo sam već ovdje, sviđa mi se kompanija i dionica. Nemam ništa protiv da držim ovaj papirić još godinama.

Display More

Drugim riječima jedva čekaš da izletiš van… 😁

Display More

Svatko polazi od sebe.

Ako biste vi radi izašli, ne znači da bih i ja.

Imam je dugi niz godina i njezinim prodajom ne bih ništa dobio. Nešto gotovine sa kojom ne znam što bih. Možda ubacio u neko smeće pa samo spušio. Neka je u CKML.

Ostajem pri svome. HODL

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 8:14 AM
    Quote from D_artagnan

Bit ce za psihijatriju ako zavrsi godinu ispod 60-80 🤣🤣

Uz slabi dolar, labave vozarine i podjelu plijena ispod stola. jako teško.

Ali i dalje bolje ulaganje od recimo ULPL :D

• Što smo danas tržili

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 8:12 AM
    Quote from tento
    Quote from Ledica

Danas su Zaba brokeri imali tehničke probleme , nisu bili povezani s burzom tako da si naloge mogao zadavati na traderu ali isti nisu dolazili do burze i nije bilo protrgovano, ali nažalost i obrnuto, otkazani nalozi su se protrgovali. I ja sam danas jednu dionicu u dvije transakcije poprilično preplatila jer otkazan naloga kod brokera nije bio povučen s trgovanja.

Jeli se u takvim slučajevima ne može nazvati brokera i tražiti poništenje transakcije?

Mislim da ne. Ali vam broker u slučaju njegove tehničke "greške" neće naplatiti transakciju i dati će vam još jednu besplatno. Barem tako u mom slučaju. samo treba zvati i kmečati :D

• Dr.Kalica
    • April 28, 2023 at 8:10 AM

Osobno sam nekako skeptičan da će Varge prodati svoj udio. Poprilično sam siguran da CKML neće biti prodana.

Zato mi ovaj medijski članak ide na živce. Mislim da je plačen kako bi netko izašao. Ni prvi ni zadnji put. Ipak je riječ o sedmorazrednom mediju.

Ukoliko pak nekad dođe do prodaje, ićć e preko 14-15 i pri tom čvrsto stojim.

Što se tiče dividende, to ćemo još vidjeti na Skupštini. Da li će mirovinci probaviti.

Zadnjih par godina su išli sa mršavom dividendom pa bi je uvijek digli na Skupštini.

A ako je stvarno ne bude, onda je vrlo izgledna prodaja cijele firme. Vidjet ćemo ubrzo.

Dugo sam već ovdje, sviđa mi je kompanija i dionica. Nemam ništa protiv da držim ovaj papirić još godinama.

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 5:43 PM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from BudFox

Šta mislite, koja bi od tih dionica mogla postići višu cijenu za godinu dana?

S jedne strane akvizicija i širenje.

Sa druge pad vozarina i USD. Sumnjive podjele stanova. Isisavanje dobiti.

Nije baš neka nedoumica.

Nemam nijednu dionicu pa me iskreno zaboli ku*ac.

I dalje ostajem za SPAN.

Ako ATPL završi godinu iznad 60 to će biti pravo čudo i psihijatrijsko vještaćenje za kupce.

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 2:08 PM
    Quote from zlocesti

Da nisam odvozila dva kruga na Opte kupila bih Moje pjesme, moji snovi

Odakle vam ideja o 15 kn ?

Stvarno uspoređujete OPTE i CKML?

Gubitaša i keš mašinu?

Za OPTE, MGMA, DDJH, VART, HŽ. CRAL.. i sl. sra*a ne bih dao lipe.

A u slučaju prodaje CKML cijena će ići iznad 14-15 EUR. Ne mislim sada na ove klošarske pekare i Varga udio. Varge ga mogu prodati za 5 maraka.

Ili je možda gospođa naručila izmišljeni članak da može izaći iz CKML.

U svakom slučaju, svatko tko je pratio ili sudjelovao u samo jednoj akviziciji zna kako se cijena formira.

Ja osobno nemam namjeru kupovati gospođin udio na ovim razinama.

10.40 je max što sam kupio CKML. Neće preko mojih leđa vanka.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 12:55 PM

Naravno da je frustrirajuće. Nisam uspio izaći 6.30 nego mi se još izvršio kupovni nalog na 6.30 pa sam skratio po 6.20-6.25.

Samo platio naknade bzvz.

Ovo ostalo mislim zadržati. Ne mislim više kupovati, neovisno o dividendi.

Ima nekoliko jačih prodavača van TOP10 kao i NEXE koji stalno prodaju. Nema smisla ulijećati opet.

Dok su se oni veći nalozi kupovni nalozi od 5.000 pokazali lažnim. Odmah pobjegli. Ne bi me čudilo da ih je Nexe držao kako bi lakše prodavao nama ovčicama. Sad se spustio na 5.xx

I ovo jeftino ukrajinkso žito im ne ide na ruku u Q2. Radije ću potrošiti na par lajni nego se opet zaletiti ovdje.

• Što smo danas tržili

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 11:26 AM

Eto,

+KTJV... nisam stigao makniti nalog jer je brokeru crkla veza.

Umjesto da skratim ja nadodao. haha. Kakva burza, kakav dan, kakv 5G.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 11:19 AM

Pokušao sam skratiti malo KTJV na izvješće ali crkla brokeru veza.

A vidim da nekima rade i prodaja ide.

kakva burza, kakav 5G ... ser*m se na 5G i ZSE i T-com.

• Što smo danas tržili

• Dr.Kalica
    • April 27, 2023 at 11:05 AM

Skratio IKBA, već godinama je imam. Odlična dionica i firma. Ali jbg, ipak skratio nešto.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt