Ne vidim razloga zašto ne bi prodavali ispod 500.
Žele vanka. Nema likvidnosti i potražnje, a prodavače boli ku*ac. Samo žele izaći.
Na NYSE bi kotirala 1000 EUR, na ZSE može 200-5000. Sve je moguće u ovoj bari od burze.
Ne vidim razloga zašto ne bi prodavali ispod 500.
Žele vanka. Nema likvidnosti i potražnje, a prodavače boli ku*ac. Samo žele izaći.
Na NYSE bi kotirala 1000 EUR, na ZSE može 200-5000. Sve je moguće u ovoj bari od burze.
Koristim ih nekoliko, ukljucujuci Interactive brokers.
Do sada sam dvaput imao hrvatske obveznice, to su bile one od 6+% posto, zadnja je dospijela, cini mi se 2019te, od onda su sve sto smo izdali bili jako losi prinosi, narodna je treca jer je ponovno kamata primamljiva.
normalno da jesi, dionice se nemaju sto usporedjivati sa obveznicama. totalno drugi instrument i namjena, tako da ne vidim bas smisao komentara.
Ovdje je jedini smisao zarada, a sve ostalo su gluposti i politika!
A ulaganje u obveznice je trenutno, zbog inflacije, teški gubitak i pokazatelj nedostatka osnovnog znanja iz matematike.
Falili ste temu.
Idite na SPAN i hvalite se milijardama.
Ovdje je rasprava o Obveznicama. U koji su neki uložili toliko novca da će na 3.65% kamate zaraditi više nego većina na SPAN.
SPAN - nova Bakićeva Barcelona. Tika taka do milijardi. Bit će te svi prljavo bogati.
Da ADRS nema prostora za rast. Majko mila.
Sudeći po bookingu, ove godine će biti više noćenja nego li prošle. Gradi se i novi hotel. Preuređuje stari. Doslovno čim se sagradi novi hotel eto prostora za rasti.
CROMARIS-u treba isto javiti da nema prostora za rasti. Neka se tuna stane razmnožavati. Nestaje morske površine i ljudi više neće jesti zdravo.
Požurite, treba netko obavjestiti Cromaris.
Croatia osiguranje je grob. Tu možda i nema prostora. Ali ove ostale branše mogu eksplodirati koliko još prostora ima.
Ali eto, krenite prodavati onda. I samo što Trezor nije prodao svojih 8%. Jako precjenjena.
Vrijedi barem 5 maraka a ono na 56-58 EUR. Jedva čekam vašu prodaju da me jadnog neukog nahranite na bidu. AKo je moguće ispod 52, bilo bi idealno.
Zajeb*n lik.
Iskusni stari lisac. Zna namirisati paricu.
Ne želim ulaziti u njegove rusko ukrajinske veze jer se želim probuditi živ i zdrav.
Doklegod Kutjevo ovako dobro posluje, neka radi sve šta i do sada
Inače, odličan članak u Nacionalu. Zna sam većinu stvari ali opet su me neke iznenadile. Kakav igrač.
Odličnu je stvar Plava laguna napravila dovođenjem IRONMAN organizacije u Poreč na kraju sezone. Prošle godine nas je bilo 1000. Popunilo sve kapacitete na par dana. Vidim da sada opet organiziraju IRONMAN i druge sl. aktivnosti.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2442683.aspx
A stvarno se isprsio 💪💪💪….. 500 eura…
No dobro, šapnuli su mu da je samo važno sudjelovati. 😁
I tih 500 EUR moguće da mu je AP dao. Da malo pogura nas ovce da ubacimo novce.
Čak i da je to istina u članku je nabacana hrpa nekakvih fajlova pretočenih u obicne gluposti. Pozivati se na RH sudski registar i onda ne navesti ispise iz tog registra o kojima pišeš je neozbiljno. I priča gdje stari Moralić ima stan, na adresi Perkovceva 1 ili 2?! Ono, pišem da nešto napišem, a od svega skupa ništa korisno ne zaključim. Uglavnom, newstrash.
Ma naravno. Sve je laž i urota. Vi znate bolje.
Kakvim Putinovim mesarom?! 😁 Kolega Dr. Kakica, dajte smanjite doživljaj. Ovdje se, cini mi se, formira neki prosjek cijene. Za sto i koga točno, vrijeme će pokazati.
"U Perkovčevoj 2 bila je registrirana i tvrtka IPP i partneri, koja je kasnije promijenila adresu. Danas je u stopostotnom vlasništvu Enverova brata Fikreta Moralića.
Tvrtku su 2008. godine osnovali IPP International Petroleum Products s Britanskih Djevičanskih Otoka s 50-postotnim udjelom te Fikret Moralić i Kemokompleks Envera Moralića, svatko s 25-postotnim udjelom.
IPP International Petroleum Products osnovan je 2001., ali je 2007. godine promijenio ime u LTS Holding, a 2017. prebacio je sjedište iz Britanskih Djevičanskih Otoka na Cipar. Direktori su mu 15, odnosno 13 godina bili ruski oligarh Petr (Peter) Kolbin i švedski odvjetnik Sven Olsson.
U tablici Alcogala, panamske tvrtke specijalizirane za registraciju offshore-tvrtki, koja je procurila u sklopu projekta Pandorini dokumenti, Kolbin je naveden i kao stvarni korisnik LTS Holdinga.
Prema navodima Kolbinovih susjeda, obiteljskih prijatelja i učitelja, koje je u svojoj priči iz Pandorinih dokumenata prenio Washington Post, Kolbin je prijatelj iz djetinjstva ruskog predsjednika Vladimira Putina. U mladosti je bio mesar u Petrogradu, a Washington Post ga je nazvao »Putinovim novčanikom«, odnosno osobom koja za Putina u tajnosti drži veliki novac".
Ne znam zašto se NEXE ne stavi na 6 EUR i završimo sa time. U par sati bi ga pojelo. Ovako tjednima već mrcvarenje. Samo ruši cijenu i gubi vrijeme.
Ostalo mu još 84k komada.
A zašto je Vukadin izašao je nebitno sada. Možda je visio bolju priliku. Možda mu se ne da samo čekati dok NEXE ruši cijenu. Možda misli da će uskoro i CERP krenuti u prodaju kao i svugdje drugdje. Možda mu samo smrdi povezivanje vlasnika Kutjeva sa offshore računima i Ruskim oligarsima. Prvenstveno Putinovim mesarom.
Puno utega ovdje. Ali i potencijala.
Pa tu smo bili kada se je na veliko pisalo o stečaju. Dugovi su vraćeni. Dobivaju se poslovi a dionica tovari.
Teško da će netko ubaciti veće novce i pogurati cijenju. Nema tko se nije opekao ovdje.
A preneseni gubitak i dalje 258 mil kn. Kapital i rezerve: - 86 mil.
Samo kratkoročne obveze 225 mil HRK.
Trebaju mnogo više posla, kao iz zlatnog doba Sanadera, da se IGH pokrene. A toga nema više.
Izašao brodare.
Ovo sa Kinom me muči. Previše se piše o sankcijama Zapada Kini u slučaju vojne pomoći Rusiji,.
Budale će pucati sami sebi u nogu. A u tom slučaju vozarine će samo propasti. Pogotovo sve šta ima veze sa rasutim teretom.
Rekao bih da nitko nije toliko glup, ali opet...
SAD zadnjih 10 godina vraća polagano proizvodnju doma, mi u Europi smo pod vodstvom Njemačke nešto gadno zaje*ali. Izgubili sve bitke ikad a mi njih pratimo.
Iskljućili nuklearke i prebacili se na Ugljen kako bi zaštitili okoliš a mi njih pratimo.
Tragikomedija.
A i ovi što prodaju cerpove dionice igraju podmuklo. Sad nema velikih naloga na asku.
Ne igraju podmuklo nego uhljebi spavaju ili su još na kavi.
Gdje staviti veće novce: 10% apy na kriptovaluti koja može pasti 99% ili 3.25% na državnoj obveznici? hmmm. Težak odabir.
Gdje staviti veće novce: u kriptovalutu koja može pasti 99,99% ali i narasti 1000% ili u državnu obveznicu koja može pasti (i na 0) a nosi samo 3,25%?
hmmm. Težak odabir.
Možda neka kombinacija više klasa imovine (dionice, obveznice, fondovi, kripto...)?
Državna obveznica u Europi ne može past na 0 zbog europskim financijskih institucija i mehanizama. Osim ako Putin baci par bombica. Tada će sve na 0. Ali i pare na banci. Kao što i sa onim novcima ispod madraca nećete moći ništa. Tada samo konzerve vrijede. U međuvremenu, državne obveznice i dalje najsigurnije ulaganje.
Podsjeća na ERNT u najboljim danima.
ERNT ima uglavnom stabilan prihod i dobit. Ovi će imati par godina dobitke pa par godina gubitke. Zavisno o stanju u brodarstvu.
ERNT nema neke značajne rashode. Ovi će se dobro napatiti dok zamjene svih 9 pontona.
Skoro 60 mil EUR.
ERNT ima državu u suvlasništvu. Ovi su prepušteni sami sebi.
I bacite pogled na Potraživanja. Postoji mogućnost da je Vlasnik, pored amortizacije, dobar dio kolača već uzeo preko posudbe ili zajma. Nema mnogo detalja o tome. Tako da je i tu izbjegao dividendu i plaćanje poreza. Mislim koliko god Država pleska njih da će i oni dobro Državu išamarati.
S obzirom da DT već dugi niz godina kroz slične sheme izvlači pare iz HT-a... očito prolazi.
Kakvi kraljevi
+Dodatno, imaju 131m HRK na računu što bi bilo cca 1 EUR po dionici casha na računu. Ovo je spremno za neku žestoku dividendu
Dodajte još 700mil HRK i imaju taman za novi Dok 11.
S obzirom da tog novca nema, idu u zamjenu 2 pontona.
Dva od ukupno devet.
Svaki košta >6 mil EUR. Ajmo zaokružiti 13 mil EUR za 2 pontova ove godine.
Kao i prošle godine tako i ove, sumnjam da će biti dividende dok se Dok 11 ne rješi.
A ovaj ekstra porez šta je izbio 1.2 mil EUR iz džepa je dno dna ove lopovske Države.
Blagi rast prihoda, pad dobiti. Rast obveza i dugotrajne imovine. Mislim kako je izvješće ok. Ništa posebno. Jesmo očekivali neki rast dobit. Nadali se malo jačoj dobiti a i s obzirom na 2 LPG broda, sasvim solidno. Možda. Nisam detaljnije bacio pogled. Niti neka sreća niti tragedija od izvješća.
Treba sjesti i detaljnije ga proći. Tkogod ga je sastavljao barem se potrudio sa masu informacija i objašnjenja.
Display Moreeto, 2025 divka u iznosu 0.004% na današnju ulaznu cijenu. Moram brže bolje rasprodati svu imovinu i kupiti ADPL da ne bih propustio ovu jedinstvenu priliku.
Rast sa 100 kn do 200 bio je expresan u prošlom uzletu.
Bilo je tu i nekoliko dividendi
Samo za hrabre,sa velikim ulogom, investicija otvara vrata raja.
Pogled iz mog dvadesetgodišnjeg igranja na ZSE.
Strpljenje i izdržljivost se traži sve drugo će doći.
Sretno svima
Slažem se sa svime navedeneim. Samo mislim da se ne isplati toliko dugo čamiti u ovoj dionici jer ima mnogo boljih prilika.
Gdje staviti veće novce: 10% apy na kriptovaluti koja može pasti 99% ili 3.25% na državnoj obveznici? hmmm. Težak odabir.
ne uspoređujem kripto i dionice, ulaganje jedno i drugo za sebe u različite stvari, ali profiti s kripta su isto nešto drugo, mijenjaju život, a obveznice onako, natovariš si dugotrajno razmišljanja ko nam državu vodi hoće li išta bit od toga.. samo izvolite, navalite.. nije nikako nagovor pozz
Ne znam Jeli itko ikad popušio pare investiravši u obveznice a znam da je 90% ulagača u kripto.
Ali ova stavka" razmišljanja ko nam državi vodi" hahahahaha. Pa barem znamo tko. I koji sve europski mehanizmi stoje iza nje. U kriptu je to sličica majmuna iza koje se krije anonimni tinejdžer iz maminog podruma.
Možda su nam lopine na vlasti ali radije dam njima lovu nego 99% kripto projekata.
rekordno odlično, samo brana smeta
Brutalna dobit. Očekivao sam dobro ali ovo je odlično.
A brana se lako rješi.
2-3 forumaša skupa gricnu i adio.. pitanje je koliko je to brana a koliko plašljivac da natjera na prodaju.