Koliko bi bilo kad bi stavio Huawei inverter od 5 kW, dobro možda neka druga marka a da je hibridni da se mogu u budućnosti staviti baterije, i nekih 12 panela. Jel to može proć na hepu, natječaju fonda? Jer sam već dobio neke slične ponude. Trenutno trošim 6000 kwh godišnje ali će biti nešto više. Možda da ti pošaljem ponudu na privat koja mi se čini ok pa da usporediš. Ja sam u Puli. Ti si monter koliko sam skužio? Ova tvoja ponuda savjet je dobra ali uzeo bih od 5 kW jer i kad nitko nije doma uvijek radi veliki zamrzivač i hladnjak. Oprosti što malo gnjavim.
Posts by dbuzdon
-
-
Koliko sam skužio natječaj traje dok se ne potroše sredstva. Ali da, u pravu si, Prema dosadašnjoj praksi sve je bilo razgrabljeno u kratkom roku.
Moram provjeriti jeli nužno da projekat napravi ista firma koja i montira FNE.
Čitao sam na drugom forumu da se ne isplati prijeći na trofazno brojilo ako opterećenje po fazama nije ujednačeno. Nisam električar ali npr. moguće je da ako u jednom trenutku trošiš 5 kw a elektrana proizvodi isto 5 kw da ti tih 5 kw nije na raspolaganju baš zbog rasporeda opterećenja po fazama.
jbg, što više informacija skupljaš to neznanje raste.
-
Pozdrav
Ma vidim da se razumijete. Imam jednofazno brojilo zakupne snage 7.7 kw. Orijentacija krova jug, pokrov istarska kanalica. Dobio sam ponude od:
EONa za 3.6 kw elektranu za 4770€. Inverter 1PH Solis s6 3.6kw sa 9 panela.
Petrol 4.94kw inverter Huawei sun 2000 6ktl1 sa 13 panela Luxor hc za 6300€
Svalar doo 5.46 Huawei sun2000-5ktl1 i 13 panela Trima Vertex-S w black frame tsm 420w za 5750€
Uglavnom imam ponude od Enna energije, oni su najskuplji i Tomido iz Pule, isto skupi, i Hvaljen budi doo (solar hr) oni su jeftini ali zbog recenzija nisam siguran.
Sada ipak razmatram prijeći na trofazno brojilo za elektranu od nekih 6 kw. Planiram se javiti za subvencije fzoeu. Vidim da se neki time bave a cijene su dosta različite.
Na što pripaziti, koju opremu i kojeg izvođača izabrati? Preporuke
Hvala