1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Lurker458

Posts by Lurker458

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Lurker458
    • October 15, 2020 at 11:44 AM
    Quote from accountant
    Quote from Lurker458

Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.

I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).

Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)

kako nema naknade baš nikakve? nije kao na Revolut da prvih x transakcija kupnje/prodaje bude besplatno a onda se plaća?

niti mj. naknade za održavanje nema?

Ja do sada niti jednu naknadu nisam susreo osim Francuskog poreza na kupovinu (0.2%). Nema limita za dnevne transakcije, no tehnicki ne dozvoljavaju scalping (flaggali bi acc ako bi radili automatizirano radili 200-400 transakcija u 5 minuta). Po mojem misljenju tesko da možete rucno raditi tako intenzivan scalping da vas flaggaju.
    Za bilokakvo normalno trgovanje nema naknada.

Oni svoje novce rade na CFD kockarima. Investing im je money loser koji privlaci kockare na CFD.

• Lurker458
    • October 15, 2020 at 10:11 AM

Na trading212 registrirate racun, verificirate identitet, otvorite Investing dio aplikacije ako niste odmah na njemu, odaberte fund account ili deposit funds te upisete podatke sa Revolut kartice (broj, CVV, ime i istek kartice) i ako je sve ok odmah je dostupno za trgovanje.

Slobodno mi se javite u privatne poruke dok cete prebacivat pa vam mogu konkretno odgovoriti :)

• Lurker458
    • October 15, 2020 at 9:53 AM
    Quote from dionicar

i dakle lova se prebaci prvo na revolut pa na trading 212 ? tako sam procitao ovdje ili se varam ?

Cilj svega toga je umanjit gubitak na konverziji kune u USD. Dakle kune na revolut, na revolutu kune u dolare i onda dolari na trading212 (preko virtualne kartice, ili stvarne, bitno je samo da odlaze dolari za kartice)

Revolut nudi odlicne stope konverzije te je dobar intermedij za dobivanje dolara na trading212.

Ako imate devizni u dolarima, probajte direktno sa njega fundat trading212 racun, izbjeci cete posrednika.

• Lurker458
    • October 15, 2020 at 9:47 AM

Zero commision, zero fees na Investing dijelu. Kod CFD dijela placate swap interest ako drzite pozicije.

I placa se porez kod trgovanja u zemljama koje imaju to (to cete doduse uvijek placati neovisno o brokeru). Npr., kod kupovanja dionica na francuskom trzistu, Francuska naplacuje 0.2% poreza. Trgovao sam na njemackom, svicarskom i americkom trzistu i tamo je sve full free (frakcijske dionice i cijele).

Nema troskova drzanja pozicija ili min. mjesecne naknade (Investing dio)

• Lurker458
    • October 15, 2020 at 8:36 AM
    Quote from BSOD

Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.

Hvala.

Otvaranje računa za 5 minuta.

Sučelje super. Web, aplikacija, sve.

Ja sam isto stvarno zadovoljan, zato ih i preporucujem ko da mi placaju haha.

Ima i opcija za podesavanje default charta dok otvarate novi graf - da se uvijek otvori sa vasim odabranim indikatorima, i npr 4h graf sa candlesticksima. Takoder imaju i podesavanje watchlista i svasta dodatno

• Lurker458
    • October 14, 2020 at 10:57 PM
    Quote from emil

Samo da spomenemo. Na Revolut kao i trading 212 niste u biti vlasnik dionica i ne upisuju se u neki SKDD ka okod nas.

kolko se sjecam na Revolutu nemozes niti kupljene dionice prebacit drugom brokeru (ak se nesto nije promijenilo).Za trade212 nenam.

@mitko - revolut radi sam o na mobitelu pa samim time i neka tehnicka analiza mislim da nije bas sjajna. Na standard revoulu nema nicega po tom pitanju

Da, to je dosta bitno za napomenut da je tako kod svih discount online brokera. Upis vlasnistva i to sve su usluge koje kostaju pa su naknade na platformama koje nude takve opcije vece. No, za velike iznose je to nuzno...

• Lurker458
    • October 14, 2020 at 10:24 PM

https://www.revolut.com/en-AU/help/mak…1m%20per%20week.

Prema ovom, ne bi trebalo biti nekih ogranicenja sa strane Revoluta. No, logicno je za ocekivat da ce vas Revolut mozda trazit neku dodatnu verifikaciju ukoliko depozitate vise od 100k$/€ (bezveze govorim cifru). Takoder trading212 isto nema limita koliko sam vidio.

No, kod vecih iznosa dakako da je bolja/sigurnija opcija Interactive Brokers (vise manje svi zero commision online eu brokeraji u backendu koriste Interactive brokerse). Mozda su nesto troskovi transakcija veci, no za longer term je zgodna dodana razina sigurnosti. Za 5-10k $ igre gdje se leti nutra van iz pozicija trading212 je meni super.

Edit: obavezno na trading212 invest dio stranice, ima i cfd koji je igra za sebe.

• Lurker458
    • October 14, 2020 at 9:00 PM
    Quote from mitkko

Bravo za ovu temu, tek sam ju sada skužio. Planiram već nek vrijeme početi vani trgovati (ovo kod nas je mrtvo), ali nikako da nađem pravu platformu. Važno mi je da ima dobre alate za tehničku analizu i automatske naloge. Jel imate kakvu preporuku?

Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.

Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).

Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• Lurker458
    • October 12, 2020 at 12:37 PM
    Quote from st-brajo

kolega azivkovi je li moguće da uvedete u rubriku pregleda pojedine dionice i PEG ratio (TTM)?

vidim da investitori vani prate i njega uz EV/EBITDA.

isto tako, je li moguće uvesti i sortiranje svih izlistanih dionica po EV/EBITDA (TTM), PEG ratio (TTM) i dividendni prinos (TTM)?

također sam primijetio (uspoređujući sa stranicom mojedionice) da market cap pojedinih dionica odudara od njihovih izračuna, pa ako možete to prekontrolirati?

unaprijed zahvaljujem

U istom sam podrucju posla kao i kolega pa znam da bi mu dobro doslo da napisete koji su to tocno slucajevi u kojima se javlja greska (koje firme). Brze ce debugirat :)

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Lurker458
    • October 12, 2020 at 10:38 AM

Sve piše na linku koji je kolega objavio:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Lurker458
    • October 7, 2020 at 11:46 AM
    Quote from Lucijan

Po meni se to PC olakšava. Seli novce gdje je on gazda kad mu je već puč propao.

Adris je dobra firma ali problem je što on ne može biti gazda.

PC - Plinio Cuccurin?

Koja je pozadina oko tog puča? Nisam bas nešto pratio zbivanja oko Adrisa, a zanima me.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Lurker458
    • October 1, 2020 at 4:42 PM

Mi crtamo grafove, radimo TA i duboko promisljamo ne bismo li dosli do nekog dubokoumnog zakljucka. Meanwhile, ovako analiziraju americki milenijalci i zoomeri:

https://www.reddit.com/r/wallstreetbe…ith_a_cute_face

(Btw, moja osobna preporuka je pratit taj sub reddit - presmjesni su)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Lurker458
    • September 25, 2020 at 9:57 AM
    Quote from naim

I konačno, kreditori će djelomično ili u cijelosti reprogramirati kredite. Neće oni potopiti kompaniju jer oni također žive od nje. A na kraju, vjerujem da bi se za ovako potentnu i kvalitetnu turisticku kompaniju našlo zainteresiranih za dokapitalizaciju, al mislim da je to trenutno krajnja opcija i da je validna samo ako uistinu oporavak turisticke potrošnje bude trnovit i dugotrajan.

Podsjetilo me na dobar citat: "If you owe the bank $100 dollars, that's your problem; if you owe the bank $100 million, that's the bank's problem".

• Lurker458
    • September 21, 2020 at 12:06 PM
    Quote from dionicar

kolege, Revolut je zakon. meni bas nedavno sjela dividenda MC donalds na njega a pporez se obracunava automatski - 30%: i kao trebalo bi ga prijaviti i u HR ali je problem sto mi USa ne bude vratila porez - ne mislim onda prijavljivati HR porez i tocka!

Porezna uprava wants to know your location :D

• Lurker458
    • September 19, 2020 at 11:54 PM

To vam je standard sa internetom, pisu se samo losa iskustva dok sve sto je ok prolazi bez spominjanja. Vidim da je dio vezan za CFD - to nikako ne dirat ako nemate iskustva sa polugom, prisilnim zatvaranjima pozicija, margin callovima i slicnim takvim pojmovima.

Na kraju dana svako mora odabrati ono sto mu se cini kao najbolji omjer ulozeno-dobiveno..

Ako pronadete nekog kvalitetnijeg internet brokera - slobodno podijelite :)

• Lurker458
    • September 19, 2020 at 10:14 PM
    Quote from emil

Thx. Znac iprovjereno radi ovo stosi naveo da mogu povezat odnosno slat novce s revoluta na trading212?

Porez? sto neznaju kao da se nije ni desilo? :)

Ja prebacivao HRK na Revolut preko obične kartice za elektronska plaćanja, na Revolutu obavio exchange HRK -> USD, otišao na Trading212, unio podatke virtualne kartice, unio X dolara za deposit te je istih X dolara stiglo na Trading212.

Za porez - američki porez na dividende se automatski skida ako se ne varam (ili to opće ne postoji, zmotao sam se sad full), tu kod nas bi trebalo prijavljivati. Nisam dugo u pozicijama pa nemam prispjeća dividendi haha.

A što se tiče poreza na ostvarenu dobit, treba prijaviti kao i kod nas.

"Išao prebacit neki sitan iznos na taj trading212 s revolut kartice, ali revolut kaže "nepodržan trgovac".

Nikad mi se nije desilo - vjerojatno treba prebacit barem 200-300$. Meni kao Trading212 vendor u Revolutu dolazi Avuscapital, nešt tipa to

• Lurker458
    • September 19, 2020 at 9:59 PM
    Quote from emil

@Lurker458

taj trading- kad kupis postajes vlasnik dionice ili ne ako i kod revoluta? tko stoji iza njega? sigurnost ak propadne platforma odnosno kod kog su mi dionice?

Ista ti je stvar kao i kod Revoluta, samo mislim da Trading212 direktno obavlja usluge kupnje i prodaje dok za Revolut to radi neka druga firma - zaboravio ime i detalje. FCFS garantira navodno do 85k funti. Više detalja na: https://helpcentre.trading212.com/hc/en-us/artic…ety-guaranteed-

Nisi vlasnik kao u HRV kod SKDD već Trading212 (kao i većina takvih sličnih servisa, uključujući i Revolut) tvoje pozicije možda stvarno napravi na tržištu ili napravi nešto tipa tebi prikaže i zabilježi da imas x vrijednosnih papira po cijeni y, no ti papiri nikad nisu bili kupljeni na stvarnom tržištu. Takvi način rada omogućava fractional shares i slične kreacije. Također tu dolaze i black poolovi i ostale financijske kreacije koje su izvan mojeg znanja.

Zato ne preporučam neke ozbiljnije iznose preko tih internetskih brokera. Najbolje je za neke velike iznose preko Interactive Brokersa, mislim da se dionice vode "In Street Name" - dakle, dionice se kupe na stvarnom tržištu. Nisam 100% siguran pa ako neko ima drugih saznanja, nek se javi pa objasni kako funkcionira točno.

EDIT: Upravo našao da su oni zapravo nešto kao reselleri Interactive Brokersovih usluga: https://helpcentre.trading212.com/hc/en-us/artic…es-Trading-212-

EDIT2: Vidim da pitaš za CFD, ima Trading212 Invest i Trading212 CFD. Invest je ovo tradicionalnije, CFD sintetika

• Lurker458
    • September 19, 2020 at 9:43 PM

Iako nije ideja za trgovanje, preporučam da koristite Trading212 platformu. Puno je ozbiljnija i kvalitetnija od Revolutove "jednostave".

Ako nemate USD račun u HRV, onda je zgodno koristiti Revolut da na njega prebacite kune sa HRK računa u domaćoj banci (obavezno položiti kune na Revolut). Tada na Revolutu obavite exchange HRK u USD (relativno zgodan tečaj - možda čak bolji tečaj nego banke daju za mjenjanje kuna za dolare.
    I na kraju na Trading212 staviti deposit funds i odabrati virtualnu karticu koju dobijete u Revolutu (ne morate platiti fizičku karticu, virtualna je besplatna).

Ja barem tako radim za svoje manje iznose. Veći iznosi bi ipak zahtjevali ozbilniju platformu kao što je Interactive Brokers npr.

• Brokeri i brokerske naknade

• Lurker458
    • September 12, 2020 at 5:19 PM
    Quote from Krokodil

Koliko posto je u Agramu provizija?

0.4%/19kn minimalno za male promete, za više promete je mislim da 0.3-0.35%

• Nekretnine opcenito u HR

• Lurker458
    • September 10, 2020 at 12:50 PM

Od nekretnina (barem u ZG) nema ništa pametnoga dok APN ne "prođe". Aktivno pratim stanove u ZG i trenutno je situacija prividno dobra za postojeće vlasnike. Cijene stanova u ok kvartovima se drze i cak blago rastu, no stanovi se ne prodaju vec stoje 3-4 mjeseca. Cak i oni koji se cine kao dobre ponude u odnosu na trenutno stanje.

Koliko je APN prenapuhao trziste govori cinjenica da investitori zgrada povecavaju cijene stanova za 150€/m2 (prije mjesec dana kvadrat bio 1850, trenutno 2020€) u nadi da ce manje investitorski orijentirani kupci kupiti pošto poto. A u cijeloj zgradi od 20 jedinica samo 3 prodana.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt