1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhang33

Posts by Arhang33

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Arhang33
    • March 27, 2023 at 10:33 AM

Svi koji imaju dionice i glasali su proziv delista na Skupštini imaju pravo, a Viro obvezu otkupa istih.

To vrijedi u roku 3 mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Jesu li upisali Odluku u sudski registar (rekao bih da nisu) ? Hoće li to biti objavljeno i hoće li objaviti postupak otkupa?

Možda u Hrvatskoj to pravno može biti i 2029 :) Uglavnom, tko prvi vidi ili čuje nešto neka piše.

• Arhang33
    • January 15, 2023 at 7:58 PM
    Quote from Arhang33

...kako rasprava prolazi ono što nam je bilo jednoznačno sad postoji opcija A i B... trebamo neke stvari (moguće) svesti na jedno slovo.

Zaključak:

Kada glasamo "protiv" u Županji mi imamo pravo dionice ne prodati, a ujedno je Viro obvezan otkupiti ih u roku 3 mjeseca (koliko znam odluku da li ćemo prodati ne trebamo donijeti na dan skupštine. znači idemo samo glasati )

Kolega Tollway je rekao svoje iskustvo sa punomoći da je morao doći osobno ili njegov odvjetnik. Iskustvo pomaže da se znamo pripremiti na takve ideje od strane Vira (ako bi pitali Viro: on želi da svi dođemo osobno i da je skupština na Marsu po mogućnosti). To pravno nije ispravno i ne bi smjeli dopustiti da i Viro krene s tom pričom.

Punomoć se mora moći dati bilo kome (osoba treba biti ubrojiva i vjerojatno punoljetna). Moj prijatelj je bio na nekoliko različitih skupština u korist druge osobe i glasao i sve je bilo ok (imao je punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika).

...u pozivu na skupštinu Vira raspisano je što je potrebno navesti u punomoći tako da bez brige. Tko ne može ići neka da punomoć drugome

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Arhang33
    • January 15, 2023 at 7:33 PM

...kako rasprava prolazi ono što nam je bilo jednoznačno sad postoji opcija A i B... trebamo neke stvari (moguće) svesti na jedno slovo.

Zaključak:

Kada glasamo "protiv" u Županji mi imamo pravo dionice ne prodati, a ujedno je Viro obvezan otkupiti ih u roku 3 mjeseca (koliko znam odluku da li ćemo prodati ne trebamo donijeti na dan skupštine. znači idemo samo glasati )

Kolega Tollway je rekao svoje iskustvo sa punomoći da je morao doći osobno ili njegov odvjetnik. Iskustvo pomaže da se znamo pripremiti na takve ideje od strane Vira (ako bi pitali Viro: on želi da svi dođemo osobno i da je skupština na Marsu po mogućnosti). To pravno nije ispravno i ne bi smjeli dopustiti da i Viro krene s tom pričom.

Punomoć se mora moći dati bilo kome (osoba treba biti ubrojiva i vjerojatno punoljetna). Moj prijatelj je bio na nekoliko različitih skupština u korist druge osobe i glasao i sve je bilo ok (imao je punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika).

• Arhang33
    • January 14, 2023 at 11:20 AM
    Quote from tizian1
    Quote from Ardwark

Treba se zaliti na sve.

Nema nista na stranicama secerana.hr

Nema priloga u objavi na zse. Punomoc ni prijava.

A pise da je u prilogu

Upravo tako...baš sam gledao.

Nisu se baš pripremili, ako su tako pripremili i glasanje za delist :-)))

Display More

...inače su bili superloši u komuniciranju sa dioničarima....zapeli u vremenu i prostoru i dioničare drže za berače banana. To je jedan od razloga zašto im nije mjesto kao firmi na burzi. Tko im napiše da nistu stavili prijavnicu i punomoć nek javi u forum da ne pišemo svako za sebe...

• Arhang33
    • January 14, 2023 at 10:12 AM

Mi se svi ovdje "kuhamo" u glavi a u suštini samo je jedan mogući ispravan postupak. Ići na skupštinu i glasati "PROTIV". I to je to! Mislim da ne postoji argument koji može pobiti tu jednu jedinu opciju. Problem svih nas je što smo skupina individualaca. Dajte neki prijedlog kako se ekipirati. Oni koji će ići na skupštinu neka dobiju punemoć (da glasaju protiv) onih koji ne mogu ići. Trebali smo poslati jednu osobu sa 100 punemoći :) E tada ne bi bili skupina individualaca. Taj ili ti ljudi koji idu na skupštinu bi dobili od svakog od nas koji ne idemo 15eura za benzin, ručak i svi sretni. Na skupštini se može dobiti najbolja cijena (nisam siguran da će na burzi ići preko 8.80).., a tko zna možda bude moguće trgovati dionicom i nakon skupštine i cijena će biti malo bolja. Ne prodajite dionice ispod garantirane cijene.

Forum nas okuplja, ali mi je žao što uz svu tehnologiju se ipak teško dogovoriti ovako dopisujući. Kad malo razmislite ekološki: Zar nije suludo da npr. 200 autiju iz raznih dijelova RH ide u jednu točku da bi digli dva prsta...uhh

• Arhang33
    • January 12, 2023 at 12:46 PM

Hoće

Quote from Ardwark

Sigurno ima kupca.

Imao ga je prije predstecajne samo je tada trebalo pricekat da se ista rijesi

Sada kada je rjeseno do ljeta ce i kupac biti znan.

Do tada cekamo. Strpljivo. Cekao sam 2 god, mogu jos 6 mjeseci.

Jer nece kupac uzet viro da ima his i probleme sa dionicarima.

Treba to sve isplatiti pa da je 100% vlasnik

Display More

Ja ne vidim način da se mali dioničar izvuče iz ove priče. Ako odemo u Županju i glasamo protiv dobit ćemo ponudu za prodaju i to je to.

Ako ne odemo u Županju i ne glasamo ostat će nam dionice koje će kompanija možda otkupiti, a načelno i ne mora. Istina je da sreća prati hrabre...i istina je da ne treba uskakati u vlak ludila i prodavati "daj što daš". Dodatni problem je što su mali dioničari skupina individualaca i jedino gdje se ekipiramo je forum.

Da, za kraj najveći problem je što nam fali informacija... Ardwark, imate li neku ideju koje će biti Vaše manevarske mogućnosti za 6 mjeseci? Ako sam dobro shvatio Vi bi dionice zadržali i pokušali sami ispregovarati prodaju van burze?

• Arhang33
    • January 11, 2023 at 11:03 PM

...nema veze koliki je BVPS (na žalost u ovom slučaju). Cijena je određena prema pravilu 3 mjesečnog prosjeka. Društvo je dužno obeštetiti samo ljude koji glasaju protiv. Što je s nama koji ne mislimo ići glasati? Zna li netko reći? Shvaćam da smijemo zadržati dionice s kojima se neće trgovati na burzi...ima li netko iskustva s takvim dionicama.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt