1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • May 10, 2021 at 10:35 AM
    Quote from Takujin

kako li je onom koji je u petak u 16:00 prosuo veliku količinu po završnoj 338 =O Mislim čovjek je uzeo svoju dobit ali ipak iz današnje perspektive gledano pogriješio je.

Kažu da nikome nije naškodio profit taking :/

Ja bi se recimo živ pojeo. A opet jedan put će bit u pravu onaj koji proda, prošli petak nije bio taj dan

• DRY BULK

• looserst
    • May 10, 2021 at 10:12 AM
    Quote from jasko

Neke podatke ne smijem objavljivati, a neke smijem kao recimo ovaj...... Zagreb 80,300 2008 Manila 15 Sept Spore-Jpn $10,500 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_18_09_2020.pdf 6 mjeseci kasnije Zagreb 80300 2008 Taichung 10 March Malaysia chopt India aprrox $20,000 http://www.doric.gr/wp-content/upl…_12_03_2021.pdf

S obzirom da ste dobro informirani kolega ja ću i onaj izlet od nekidan shvatiti kao done deal (mislim na reneval kontrakta za panamaxe) 8)

Mirno more!

• DRY BULK

• looserst
    • May 10, 2021 at 8:54 AM

Opet ludovanje na futuresima, capeovi nazad na 45k+, panamaxi na 27k

https://www.braemarscreen.com/

Ako se po jutru dan poznaje... :love:

• DRY BULK

• looserst
    • May 8, 2021 at 8:52 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from looserst

A da pada bdi i da se danas vozi za 5k a ugovor je na 12 sve bi bilo ok? Evo ja prvi pojma nemam kako takav ugovor izgleda i po treci put pitam jel to fiksno zacementirano ili nije?

Postavite si drugo pitanje. Kada su prije deset godina vozarina počele naglo padati, da li je bilo tada brodara koji su imali petogodišnje ugovor sa turbo vozarinama ili se ti ipak korigiralo u skaldu sa situacijom.

Je li mozda neko (aka atpl) spremniji potpisat takav ugovor u 2020 nakon 10 god mrcvarenja da bi uopce prezivio nego neki dry bulker prije 10 god?

Malo previse ja sebi a evo i vama pitanja postavljam.

• DRY BULK

• looserst
    • May 8, 2021 at 8:32 PM
    Quote from tollway
    Quote from 5. Element

Zar nisu ugovori na 5 g?

Ili sam nesto propustio?

ne mislite valjda za ozbiljno da su ugovori na 5 g vezani za nekakvu fixnu vozarinu!!?? tko bi sklapao takve ugovore u tako dinamičnom sektoru da nema nekakve klizne skale?

A da pada bdi i da se danas vozi za 5k a ugovor je na 12 sve bi bilo ok? Evo ja prvi pojma nemam kako takav ugovor izgleda i po treci put pitam jel to fiksno zacementirano ili nije?

• DRY BULK

• looserst
    • May 8, 2021 at 12:05 PM
    Quote from st-brajo

ekipa, kakvo je stanje s ostalim brodarima (tankeri, LNG)?

ima vanka finih pickova šta su podcijenjeni do bola, pa čisto neko razmišljanje šta možemo i tamo očekivati?

Brajo i ja bi mezio ali dok joakim ne da zeleno ne diran nista. Sniman oet :rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • May 8, 2021 at 11:03 AM

jasko

Detaljnije molit cu. Ovi panamaxi su kljuc. Odakle info da ide revizija svako 6mj, koji je izvor itd...?

Unaprijed hvala!

• looserst
    • May 7, 2021 at 10:50 PM
    Quote from Kvark
    Quote from Kvark

Evo, direktore. :))) Kud Vi okom, a ja skokom. :))

Razdoblje 02.01.2018 - 06.05.2021

Atpl vs SBLK vs GNK vs GOGL vs NMM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A mozda, nije trebalo ukljuciti 2018. pa evo i ovaj range:

Razdoblje 02.01.2019 - 06.05.2021

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Dodala sam i ostale. Stvarno dobro izgleda. :thumbup:

Display More

Meni je malo prekricava ova zelena i puno mi je plave ali ok...ako je vama dobro :rolleyes:

• looserst
    • May 7, 2021 at 10:15 PM
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Mozda bi zbog objektivizacije bilo bolje pogledati graf usporedbe sa peer grupom zadnje 3 godine.

GNK, SBLK, SB, EGLE, GOGL, DSX i NMM

Evo, Pepeljuga je napravila zadatak. :))

Razdoblje 04.01.2016 - 06.05.2021

Display More

Super to izgleda nego da su bili neki stock split ili inverse split u tih 10 god?

• looserst
    • May 7, 2021 at 8:24 PM
    Quote from maratonac
    Quote from looserst

Koliko dija ima supri a koliko hendija? Koliko atlantida ima capeova i newcastleova? Lakse im je nac razlike nego slicnosti :D A mozda ce i korelirati, djava ce ga znat :/

Nisam ni naveo da postoje sličnosti. Ali mi nekako zvoni da je cijena korelirala. Kako bi jedan kolega rekao: možda griješim, ne bi bilo... 😁

Evo danas korelacija na zavidnoj razini 8) Ka da su pupcanom vrpcom vezane

• looserst
    • May 7, 2021 at 8:10 PM
    Quote from maratonac

USA brodari su uglavnom negdje na svojim 5-ogodišnjim vrhovima. Neki su ga već i nadmašili, tako da realno ATPL još ima prostora za cca 100% rasta da bi bila tamo gdje su USA brodari sada. Nije baš usporedivo 1:1, ali nije predaleko od neke realnosti.

Može li netko meni za dušu napraviti graf usporednog kretanja cijene dionica ATPL i DSX u zadnjih 10-ak godina. Naime, u vrijeme kad je IB dizao dionicu ATPL do 698 kn, čini mi se, a možda se i varam da su cijene dionica ove dvije kompanije jedno vrijeme poprilično korelirale.

Koliko dija ima supri a koliko hendija? Koliko atlantida ima capeova i newcastleova? Lakse im je nac razlike nego slicnosti :D A mozda ce i korelirati, djava ce ga znat :/

• looserst
    • May 7, 2021 at 5:16 PM

https://www.seebiz.eu/trzista/zagreb…vila-niz/257415

Evo i njih lagano...Groundhog day

• looserst
    • May 7, 2021 at 3:43 PM

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Vani očekivano zeleno na otvaranju, pratimo dalje

• looserst
    • May 7, 2021 at 12:52 PM

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/37758

Kako mi je falilo ovo :P

• DRY BULK

• looserst
    • May 7, 2021 at 12:18 PM
    Quote from migra
    Quote from jasko

Dry Bulk

The dry bulk market has been a theatre for hope and joy since the previous month. But no one is sure if it is only a rehearsal for success or the real show. https://lloydslist.maritimeintelligence.informa.com/LL1136685/Week…irus-quarantine

Maersk managed this not by taking a larger share of the market or from carrying far more containers — its volumes grew by just 5.7%

kako rzmjero mali pomak može imati dramatične posljedice po vozarine,praktičan primjer na kontejnerima.

komentiram to iz razloga jer nakon covida i na dry bulku sljedi isto ili još veći rast demanda.

a sve pri orderbooku zakucanim na pad.

setup za perfect storm je tu,ostaje da ispratimo rasplet,još smo na uvodu pa....

držim da covid(indija) može odgoditi ali nemože spriječiti isporuku pa bi strpljivost sama po sebi trebala opet donjeti bonuse na bonuse...

Display More

Kolega migra u clanku bas i nema optimizma u drybulk dijelu, right? Nabrojani su neki rizici, cisto da spomenemo i taj dio

Inace slazem se da bi copy-paste sa kontejnera bio perfect storm i nadajmo se da ce biti tako ;)

• looserst
    • May 7, 2021 at 11:49 AM

Kladim se da je szaif kupio :D

• DRY BULK

• looserst
    • May 7, 2021 at 7:43 AM

st-brajo

Trenutno nam je jedini neprijatelj...

https://www.cnbc.com/2021/05/06/cra…e-careful-.html

...tvoj prika JC :S

• DRY BULK

• looserst
    • May 6, 2021 at 11:59 PM
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Flight

Greg McAndrew, executive director of derivatives for major shipbroker Simpson Spence Young....

Sad da cu ga traziti po bespucima weba i necu. Tweet je tweet, jbg, nije WSJ slazem se :S

Ma znam da ima na Bloomberg terminalu, al to košta. Mislim, ne znam tko sve settlira takve ugovore i kako se formiraju podaci. Pa pitam.

Od kogjih sve eminentnih trgovaca uzimaju podatke kad izbacuju brojeve nebi znao ali moramo im vjerovat ^^

• DRY BULK

• looserst
    • May 6, 2021 at 11:43 PM

Flight

Greg McAndrew, executive director of derivatives for major shipbroker Simpson Spence Young....

Sad da cu ga traziti po bespucima weba i necu. Tweet je tweet, jbg, nije WSJ slazem se :S

• DRY BULK

• looserst
    • May 6, 2021 at 11:25 PM
    Quote from gigic23
    Quote from st-brajo

a možda netko shorta ugovore? :/

Ni ne slutiš koliko si u pravu :)

Malo informacija od ffa analiticara na ovom tweetu (nadam se da link sljaka):

https://twitter.com/2Contango/status/1390387214408880128/

Ukratko vozi dalje, ok smo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt