1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • June 22, 2021 at 3:18 PM
    Quote from diokidina

Vozarina za 2Q su u prosjeku 23tis $.

Za 3Q su preko 25 tis $.

Sta je Q3 vec poceo? :/

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • June 22, 2021 at 12:36 AM
    Quote from KicanCRO

Ma samo cu napisati da su dobre mogucnosti za novogradnju do 2024, taman sad narucite brod a tad ga dobijete. Ah….mozda kupite dionicu jeftinije jednog dana u decembru 2028-e.

Otkrili ste jednu poznanicu u jednadzbi sa puno nepoznanica, novogradnje nema i to je jako bitno :thumbup: ako ste meni preporucili kupnju (?) nema potrebe, na vrijeme sam unutra a neke su zabiljezene u odgovarajucoj temi na forumu.

Long live drybulk...

:sleeping:

• looserst
    • June 22, 2021 at 12:08 AM
    Quote from KicanCRO

Pa ta slikica i je od Joakima. Predviđa sljedece dvi godine BDI-a oko 2800 sto je top, samo eto neki sad vide 3200 i misle da je tih 2800 malo 😂😂. I opet moje rici krivo tumacite, napisao sam da ce BDI ostati takav , malo gore ili dolje, necemo se buniti.

Znaci nema panike, panamaxi i supre do kraja godine padaju sa 30k na 20k, qoute: St Joakim (hvala @mittko i molim da se ime uzvisenog ne spominje uzalud) a atpl ide na cca 700, tu negdje, moze? Da se primjetiti da njegove projekcije (navodno povijesno viskokog bdi) drze capeovi koji se nas (atpl) ne ticu, right? Ostalih 98% analiticara su ionako nebitni, oni imaju ruzicastije cvike od vas.

Ja evo maoprije naletio na onaj vas 1%, koje sam ja j..ne srece 8|

https://www.marsoft.com/post/how-long-…arket-boom-last

• looserst
    • June 21, 2021 at 11:09 PM
    Quote from KicanCRO

Jel mozda negdi pise povijesno najvise ili pise povijesno visoko?

Po cleavesu, ako znate tko su ti i 99 posto svjetskih brodarskih analiticara, bar onih koje ja pratim.

Na grafu vam je njihova prokekcija za 3 godine unaprid, eto jos nesto ?

Bravo kolega, Cleaves da, negdje sam cuo :/ Kojem grafu? Sad ponovo pogledajte Joakimove brojeve i bdi danas pa nam recite je li ostajemo povijesno visoko. Inace te projekcije su vise nego dobre i profitabilne, ja bi ih potpisao odmah. 99% analiticara kaze da ce bdi rasti? :love: :thumbup:

• looserst
    • June 21, 2021 at 10:38 PM
    Quote from KicanCRO

O cemu vi glavu razbijate, budite sretni da mozete dokupiti jeftino do izvjesca. U petak samo lose vijesti, a danas vanka vec zaokret u zeleno. Bdi povijesno visoko i to je realno jedino bitno, uz projekciju da ce takav i ostati.

Povijest traje duze od 10 god pa nije povijesno visoko. I ciju to projekciju?

• DRY BULK

• looserst
    • June 20, 2021 at 12:39 PM
    Quote from Jure
    Quote from Manu

A kratkoročno gledano ovaj oporavak dolara je dobro došao jer će još malo podebljati izvješća za q2. Ne bih imao ništa protiv da još malo ojača do kraja mjeseca, recimo do 6.5kn.

Korekciju BDI je anulirao rast dolara. Protekli tjedan USD/HRK + 2,5 %

Nisu bas stvari tako jednostavne, zar ne? Malo ce fed stisnut i nacrtat 2 tocke pa ce narast dolar pa ce past bdi pa smo mi na nuli i sve super. Vidis i sam koliko to nereda radi na commodities pa se prelije na drybulk pa i na atpl.

S druge strane ne slazem se 100% ni sa st-brajom da pratimo samo dxy, inace se bavimo forexom a ne dry bulkom ;)

Postoji i suply vs demand dio price koji djeluje zdravije. Imamo i kineske kredite koji ne idu u prilog. Treba pratiti sve (ukljucujuci zdravlje kimeskih svinja) :P

Inace za forex,dxy gledao sam ove analize pa bacio oko i sad i evo cak se nekako procjenjuje pad dolara u srednjem roku :/

https://www.fxstreet.com/rates-charts/eurusd/forecast

• DRY BULK

• looserst
    • June 18, 2021 at 4:22 PM

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Ako zaboravim neka me netko podsjeti da iduci put prije FED-a sve prodam :rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • June 18, 2021 at 2:06 PM

Freight futures am update

Capesize down ~7%

Panamax down ~2%

• DRY BULK

• looserst
    • June 18, 2021 at 11:13 AM
    Quote from 5. Element

Kineski komunisti su najjaci debili na svijetu. Kad kupac umisli da moze odredjivati cijenu onog sto kupuje... Hahahahaha. Totalno novu fiziku su izmislili.

Pretpostavljam da znaš hrpu kineskih komunista i radio si nekakav IQ test na nima? Strašno kako "naši" ljudi degradiraju sve ostale, lijepe etikete. Ili misliš da smo mi superpametna i bogata nacija možemo povući npr most Shangai-štazajnamgdje? Trebamo im se diviti a ne ih nazivati debilima

• DRY BULK

• looserst
    • June 17, 2021 at 11:01 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Inflacija je hebena stvar i mislim da ju malotko ozbiljno shvaca. Kada je ekonomija u ekspanziji kupci mogu apsorbirati vece cijene zbog inflacije, ali kada imamo inflaciju u recesiji, vece cijene trziste nece moci podnijeti, a onda ubrzo vidimo veci pad. E sada, pitanje je gdje smo trenutno - u fazi rasta i blagostanja ili u fazi recesije na dopingu u obliku QE-a.

Pogledajte npr. ovaj graf, homebuilder i homebuyer sentiment. Koliko li je samo perspektiva iskrivljenja, ovisno iz kijeg kuta gledas. I sta mislite, sto ce se dogoditi, tko ce biti u pravu, kupci ili graditelji?

pa već sad je iz podataka vidljivo da će inflacija za ovu godinu biti veća nego rast BDP-a.

samo treba proći vremena dok sva dežurna "trkeljala" iz FED-a, ECB-a i sličnih napokon priznaju da se to vidi u podatcima koje i oni vide, a ne samo mi na investing.com 🤷

Quote from looserst

st-brajo

Nije mi jasno koji su brodari vanka odavno reagirali? Pa jucer su bili u plusu koliko danas u minusu. I na sta su reagirali, do danas nije bilo commodities padova osim kineske igre na zeljezu prije par tjedana? Ovo se cini puno ozbiljnije 8|

NMM (konetjneri + bulk) pada već tjednima, a vozarine mu nikad bolje 🤷

Display More

NMM je imao pad sa 34 na 24 usd (otprilike) od kad su isli u dokap za kupnju NM flote, dosta brz pad, specificna situacija. Jucer je bio blizu 30 btw.

Quote from tizian1

Pa bar su vani brodari u zadnjih godinu dana napravili brutalan rast, NMM samo 300% tako da ^^...a ništa nadajte se kratkoročnom padu i malo jeftinoj kupnji, mislim da je poštenije tako napisati.

7% je jeftiniji nego jucer. Da kupujem nebi se bunio :/

• DRY BULK

• looserst
    • June 17, 2021 at 10:46 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Kinezi i dalje stezu. Dosta nezgodan graf.

a moj susjed koji radi u tvornici u Njemačkoj po 4. put ove godine poslan kući, jer nema posla.

s treće strane, u Američkim lukama je zastoj, jer tamo ekipa radije bere "stimmy" nego da rade kao šoferi i skladištari, pa nema tko teret iskrcati.

vanka su brodari već odavno na ovo reagirali, a bojim se da će naša kraljica reagirati istom jačinom kako je i naglo narasla.

al zato bi rast na drugom valu mogao trajati dulje i ići na "povijesne" razine, jer će se javnim radovima po cijelom svijetu kupovati socijalni mir zbog rastuće inflacije (back to globalna Yugoslavija) :S

st-brajo

Nije mi jasno koji su brodari vanka odavno reagirali? Pa jucer su bili u plusu koliko danas u minusu. I na sta su reagirali, do danas nije bilo commodities padova osim kineske igre na zeljezu prije par tjedana? Ovo se cini puno ozbiljnije 8|

• DRY BULK

• looserst
    • June 17, 2021 at 9:31 PM

Vanka potop:

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Razlog:

https://www.cnbc.com/amp/2021/06/17…impression=true

Udarili smo taj 10y rekord na bdi ali sad ce biti malo ronjenja ;(

• looserst
    • June 17, 2021 at 9:57 AM
    Quote from tento

Pada li 440 danas?

S obzirom da ffa padaju nebi bilo iznenađenje, mi uvijek kontra :S

• looserst
    • June 17, 2021 at 12:37 AM
    Quote from 5. Element

Mene samo zanima da li je ova oluja savrsenija od one 2005-2008.

Ako nije, zadovoljit cemo se sa 600-800 kn.

Ako pak jest, onda je 3500 kn, prijasnji rekord, samo usputna stanica prema mnogo vise.

U tome je vic. Ne znamo. Ostaje da sjedimo i ispratimo razvoj situacije.

Koliko je brodova imala atpl kad je bila 3500kn?

• looserst
    • June 16, 2021 at 5:53 PM
    Quote from forumas
    Quote from tizian1

Ne brini, bolje je danas.

Glavno ti je da više raste nego pada kad pogledaš duži period, znaš?!

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

https://www.braemarscreen.com/

Pa nije to bilo s lošom namjerom pisano, već samo kao konstatacija.

Moze li danas dobronamjerni kolega forumas info kako stoje vanka? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • June 15, 2021 at 6:50 PM
    Quote from my moon

Baš sam se mislio pofalit kak sam kupio Pangeu po 4.07 i prodao po 4.14.

no nije to za falit se....

PANL i danas o svom poslu, evo je na 4.8 8)

• looserst
    • June 15, 2021 at 11:03 AM
    Quote from forumas

S obzirom koliko su jučer pali vani, ovdje se ipak dobro drži

Pretpostavljamo da ćeš se javit i sutra ako danas bude raslo vanka sa konstatacijom "Kako je jučer vanka raslo..."

• looserst
    • June 14, 2021 at 10:24 PM
    Quote from tomoto

Što se to vani događa sa brodarima?? Svi redom u velikim minusima...

Nema nekih posebnih vijesti, danas su preko bare odlucili malo igrati potapanje brodova. Takav je (usa) market :rolleyes:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • June 13, 2021 at 11:01 AM
    Quote from tollway

i sam se vrzam oko nje i pratim neko vrijeme, ali prometi su mizerija. nadalje, očekivao se konačno dobar kvartal, a ispao debeli minus! osobno ne znam što ću.... najvjerovatnije (da li i najmudrije) sačekati q2.

ili uzeti 500-600 kom pa šta bude!!?? kao na kladionici?

Pisalo se o redovnom rezimu uskoro? To bi trebalo popraviti promet.

• looserst
    • June 12, 2021 at 11:18 PM
    Quote from Junak
    Quote from looserst

Hipotetski...dode do 520, izade izvjesce sa 40 milja dobiti, bdi je na 3200 sa tendencijom rasta i ti sutra prodajes?

u tom slucaju ne, nisam robot, ali svaki rast nekad mora stati, a racunati da ce nesto u ovom iznimno volatilnom sektoru trajati 2 godine je po meni ludilo. Dovoljno je samo viditi povijest BDIa i onda skuziz da godisnja najveca i najmanja razina su po nekoliko puta udaljene...

ali idemo do 500, 520 pa cemo viditi dalje....

Ma iskreno najvise me zanima kako si dosao do 525? Ako nije TA a izgleda da nije :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt