1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • July 24, 2021 at 12:41 PM
    Quote from Manu
    Quote from looserst

https://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CNM%2CSB%2CSBLK%2CSHIP%2CDRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK%2CGOGL/view/v1

Crveno .... :cursing: . .

Crveno, ali ovaj put ne preveliko. Inače ova velika korekcija proteklih dana je zbog aktivacije novog kineskog crnog labuda. Žele ograničiti rad čeličana do razine iz 2020. a već u prvom polugodištu imali su skok od 12% u odnosu na godinu ranije.

Ova njihova logika nije mi baš jasna jer bi u tom slučaju logično bilo očekivati novi skok cijene gotovih čeličnih proizvoda zbog smanjene ponude što onda opet vodi ka većim maržama čeličana koje bi nastavile raditi. Može se također dogoditi da se dio njihove proizvodnje nadoknadi negdje drugdje.

Nebi se slozio da je radi kineza ova korekcija. Zadnji put su tim igrama uspjeli bar na kratko spustiti cijene rude i futuresi su padali. Ovaj put nista slicno. Korekcija djeluje kao market stvar i nema fundamentalno pokrice. Ako bdry raste a bulk dionice padaju nema veze sa kineskim labudovima. Logicno bi bilo ocekivati gap up dionica, skok nazad na cijene od prije mjesec dana ali recimo mi to mr. marketu.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 24, 2021 at 12:34 PM
    Quote from lebowski

Reklo bi se iz intervjua da nemaju strateškog partnera nego ciljaju sve. A reklo bi se i da ne računaju na neku veliku dobit iz poslovanja po rečenici:

Trenutne vozarine su zadovoljavajuće te pokrivaju sve troškove i financijske obveze.

Tako bi se dalo izmedju redaka iscitati ali ja njemu ne vjerujem nista.

Ali ako smo dobro iscitali njegove misli...namecu se 2 pitanja:

- cemu dokap sad ako nije pripremljen teren za nekoga?

- koliki bdi treba da jdpl zaradi koju kunu? 5000???

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 24, 2021 at 12:18 PM

Ne znam da li je neko vec stavio link na izjave druga brane?

Direktor Jadroplova o dokapitalizaciji, financijama, stanju i budućnosti tvrtke: Planiramo obnovu flote i razvoj novih projekata u brodarstvu
    Splitski brodar "Jadroplov", kompanija koja je u posljednjih 25 godina prošla sve poslovne faze, od razvoja i rasta flote, profita i zaposlenih, do trenutaka…
    more.slobodnadalmacija.hr

Meni osobno najzabavniji dio:

Kako smo uspjeli?! Ne znam više ni sam, trudom i zalaganjem. Znanjem. Dokazali smo i da kompanija u državnom vlasništvu, uz dobro upravljanje, može opstati i na izrazito lošem tržištu.

Evo i bahatosti koju je neko spominjao:

Planiramo graditi nekoliko novih brodova za sipke terete i veće nosivosti, još ćemo vidjeti, od jedne do tri novogradnje.

Jos mu nisu rekli da su brodovi duplo skuplji nego prije 6 mjeseci sa tendencijom rasta cijena?! A brod ce dobit 2025 kad mu ponovo budu lanjske vozarine. :rolleyes:

I Q2 heads up:

Trenutne vozarine su zadovoljavajuće te pokrivaju sve troškove i financijske obveze. Očekujemo ovakvo tržište u idućih 12 mjeseci, te možda nešto niže u periodu nakon tri godine.

I sad mi ocekujemo da ispale nekih 15 milja dobiti za Q2 :/

• DRY BULK

• looserst
    • July 23, 2021 at 4:15 PM

https://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CNM%2CSB%2CSBLK%2CSHIP%2CDRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK%2CGOGL/view/v1

Crveno .... :cursing: . .

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 8:28 PM
    Quote from mitkko

Izgleda da ipak postoji interes potencijalnog strateskog partnera.

Što se tiče potencijalnih ulagača, Kovačić nam je otkrio da postoji iskazani interes, ali da nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera.

'Prethodnih mjeseci imali smo nekoliko upita o privatizaciji društva, međutim u ovom trenutku nemamo ni s jednom zainteresiranom stranom postignut dogovor o strateškom partnerstvu ili bilo kakav drugi dogovor', rekao nam je Kovačić.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-20210722/print

"Iskreno vjerujem kako su pred društvom mirna mora, jer ovaj proces, kao finalni stadij restrukturirana, predstavlja jezgru dugoročne stabilnosti, prosperiteta i razvoja tvrtke", ističe u objavi predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.

Mitkko tako ti mi po splitu lazemo 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • July 22, 2021 at 7:54 PM
    Quote from Marin83
    Quote from looserst

Kakvi smo za kladionicu kome je namjesten dokap?

Nominirani su (zasada):

- Atlantska

- Tankerska

- Skver

- Neki fondovi

- ...

Pobjedniku pripada pravo izbora iduce dionice na zse koju ce neki cerp, fgs i slicni sje..ti

Display More

Kolega jel se vi sjećate prije dvadesetak dana kako se drukalo?! "tuuu, tuuu, ćuuu, ćuuu ide vlakić, ukrcajite se. Tko zadnji magarac." I uvik na iste fore padate,ajd ovaj put nije velika šteta, samo su vam uzeli 1.5 miljuna kuna na +35 kuna razinama. Ove koji su danas kupovali ne žalim.

Display More

Ne kuzim ko je magarac i na sta je pao? Mozda imam oportunitetni gubitak ako sam kupovao :/ na 11

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 6:51 PM

Kakvi smo za kladionicu kome je namjesten dokap?

Nominirani su (zasada):

- Atlantska

- Tankerska

- Skver

- Neki fondovi

- ...

Pobjedniku pripada pravo izbora iduce dionice na zse koju ce neki cerp, fgs i slicni sje..ti

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 6:22 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Sheriff

Pa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).

Timing je zanimljiv, mozda i razuman. Za male nikad dobar jer im razvodni cijenu. Ali špekuliram da to naprave nakon q3 ili q4 sa dobrim izvjescima cijena bi bila puno veca i pitanje koja bi bila premija onda.

Kako se spekuliralo vrlo nedavno o dokapu od 10kn ovo je neloše. Spominjao se i stecaj.

Pitanje je da li ce dokap uspjeti, vjerovatno je izvjesce ok i kak se kaze, glavni kupac vec vrbovan.

Upravo tako, bio je planiran dokap po 10kn i to pretvorbom duga, dakle, bez svjezeg kesa u bilanci. Ovo sada je nebo i zemlja. I opet ne valja. Jos jucer se pisalo kako dionica nista ne vrijedi, kako je book negativan, a vidim i danas se tako pise, i sada kada firma objavi dokap za 25 kn, sada ne valja sto nije za 50, i opet se svi osjecaju prevareno i drugi su im krivi. Svasta.

Prica je tu puno sira, ali tko to ne zeli shvatiti ne vrijedi mu ni crtati.

Display More

Samo da nije tajming los radi debeljaka, drugo bi im oprostio. Volio bi jednom i vidjet formulu kojom su dosli do "najmanje 25". Bas me zanima zasto nije 23 ili 37, vijecu mudraca valjda 25 zvuci gordo i mocno :/

A i ta drzava...dobili su neocekivanih 45 milja od maminja danas i sad im jos treba dokap jadroplova a vrijeme je godisnjih odmora :rolleyes:

• Što smo danas tržili

• looserst
    • July 22, 2021 at 3:50 PM
    Quote from maratonac

Nije li se ovdje navijalo opako na rast JDPL? Tobože, TA pokazivala rast do 63 kn dok je u isto vrijeme grah pokazivao na pad ATPL.

Sad više ništa ne razumijem.

Rugas se ti, a? Kakav TA kad doleti vijest o dokapu?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 11:58 AM

Branu treba upoznat s onom vjesticom iz navios maritimea. Imaju isti modus operandi, mogli bi razmjenit iskustva, pojest kojeg jastoga na jahti na nas racun, otvorit bocu dingaca i tako... :rolleyes:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 10:53 AM
    Quote from BabaLuji

Da je sacekao izvjesce cijena bi porasla pa je mogao i ocekivati iznad ovih 25 kn da ce nesto biti. Treba i toga branu malo ova ekipa iz policije kad bude opet oko banovine ukrcat u svoje odaje... mozda se namjerno spusta za nekoga, velika transparentnost je u igri moze 25 a moze i 1000 pa sad kako mi kazemo. Tajming mu je top za ovakav debilizam

uskok je ionako dole ovih dana :S

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 10:35 AM

Daj brate zadrane ili dubrovcane, nikako skver. To je zabijanje brokve u kapsil :cursing:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 10:21 AM
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Drzava je jedva docekala da skoknu vozarine i odma rjesavanje vruceg krumpira. Nije se moglo pricekati da se firma konsolidira koji kvartal pa onda to odradi kako treba? :rolleyes:

Je, baš netko u državi prati vozarine....

Pisalo je nekidan na index.hr 8o

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 10:16 AM

Drzava je jedva docekala da skoknu vozarine i odma rjesavanje vruceg krumpira. Nije se moglo pricekati da se firma konsolidira koji kvartal pa onda to odradi kako treba? :rolleyes:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 22, 2021 at 10:01 AM

Pa gdje sad druze branimire

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • July 21, 2021 at 9:55 PM
    Quote from mariv002

ne bi li pred izvješće, za koje se očekuje da bude dosta dobro, trebao opet prema 5?

Ide pangea prema 5. Tamo gdje joj je i mjesto realno. Bude li uskoro opet po 4 natrpat cu se panla ko luka ploce kokaina

• DRY BULK

• looserst
    • July 21, 2021 at 5:12 PM
    Quote from bubimir
    Quote from looserst

A brod je brod, tocno?

... ever greater numbers of containerships...

Kontejneršip... :/

ne bih znao, niti je bitno koji brod...bitnije je pitanje , tko snosi troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?

Kako je nebitno?? Mozda i kruzeri ne mogu u dubrovnik, pa nece bdi rast radi toga :rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • July 21, 2021 at 4:52 PM
    Quote from bubimir
    Quote from BudFox

Jel to znači da će vozarine još porasti? 8o

Gdje nam je general budućnosti kada ga trebamo ^^

ne znam za generale, ali vjerujem da će ovaj problem ubrzo biti riješen (jer mora biti)..."zabrinjavajuće je vidjeti da se situacija još ne popravlja", rekao je Turloch Mooney, pomoćnik direktora, pomorstva i trgovine u IHS Markit, za Splash. „Pouzdanost rasporeda još uvijek je na nižem nivou nego prije pandemije. Uzimajući to s vrlo velikim rastom veličina poziva, mnogi terminali rade punim kapacitetom i s kontinuiranim problemima s premještanjem opreme, teško je u kratkom roku primijetiti značajno poboljšanje situacije. "

Sjeverna Amerika zabilježila je najveće pogoršanje s brodovima koji su u prosjeku proveli 33 sata na sidru u svibnju 2021. u odnosu na prosječno samo osam sati u svibnju 2019. Podaci za lipanj i srpanj još nisu dostupni, ali će vjerojatno pokazati pogoršanje situacije.."

Quote from bubimir
    Quote from BudFox

Jel to znači da će vozarine još porasti? 8o

Gdje nam je general budućnosti kada ga trebamo ^^

ne znam za generale, ali vjerujem da će ovaj problem ubrzo morati biti riješen (jer mora biti)..."zabrinjavajuće je vidjeti da se situacija još ne popravlja", rekao je Turloch Mooney, pomoćnik direktora, pomorstva i trgovine u IHS Markit, za Splash. „Pouzdanost rasporeda još uvijek je na nižem nivou nego prije pandemije. Uzimajući to s vrlo velikim rastom veličina poziva, mnogi terminali rade punim kapacitetom i s kontinuiranim problemima s premještanjem opreme, teško je u kratkom roku primijetiti značajno poboljšanje situacije. "

Sjeverna Amerika zabilježila je najveće pogoršanje s brodovima koji su u prosjeku proveli 33 sata na sidru u svibnju 2021. u odnosu na prosječno samo osam sati u svibnju 2019. Podaci za lipanj i srpanj još nisu dostupni, ali će vjerojatno pokazati pogoršanje situacije.."

A brod je brod, tocno?

... ever greater numbers of containerships...

Kontejneršip... :/

• looserst
    • July 17, 2021 at 12:30 PM
    Quote from stipe_Cro

Dosadan si looserst. Nadimak ti puno govori o pogledima na stvari :)

Hvala kolega. Doprinjeli ste temi

• looserst
    • July 17, 2021 at 12:16 PM
    Quote from 5. Element

Ako izvjestaj bude stvarno dobar, a nekako je u zraku da ce tako biti, onda se mijenja kompletna slika oko buducih ocekivanja, sav oprez koji je sad prisutan pada u vodu, a krecu projekcije sve jedna veca od druge, stampedo...

I na Mojedionice ce se azurirati BVPS, ttm, sto je za vecinu ulagaca onaj CnB temeljem kojeg donose odluke o k/p.

Sta stvarno vecina kupuje na temelju mojedionice parametara? Ne zaj..as me?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt