1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • October 1, 2021 at 11:06 PM
    Quote from Hrx84

Zanimljivo mi je da ovdje kod nas svi gledaju i znaju samo drybulk, containership nitko nije gledao. Nitko ni da spomene Cmre, Dac, Zim, Gsl, Atco... Ovi su imali jaču 2021 od drybulka.

Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci

Prosla baba sa kolacima :sleeping:

ZIm nema flotu. Nema mozda 1-2 broda svoja,sluzbeno 0. Nedavno je naruceno nekih 12 fensi brodova sa seaspanom sa lng pogonom. Zim je malo drugacija prica od svih ostalih brodara, linera itd.

Moj generalni komentar je svima koji sada gledaju kontejnere da se prebace na drugo ?( proslo je to vrijeme

• DRY BULK

• looserst
    • October 1, 2021 at 10:49 PM
    Quote from brajakica
    Quote from looserst

DA! S druge strane topic je bulk bez cenzure... :/

Hvala na iskrenom odgovoru,isto mislim i ja za Vas. Ja cu Vas staviti na blok listu jer nista za sebe korisnog nisam od vas procitala. Voljela bi da i Vi mene vise ne citate i da se pohvalite da ste me blokirali.

Sretno

Citam sve i svasta,Vas i takve kao Vi koristim kao signale na zse. Ne blokiram, nikada dovoljno beskorisnih informacija 8)

Good luck :*

(ima li ikakve nade za ovaj forum)

• DRY BULK

• looserst
    • October 1, 2021 at 10:30 PM
    Quote from brajakica
    Quote from looserst

Nije Vam palo napamet da neko stvarno moze imati dionice i kriticki razmisljati o posjedovanju istih uzimajuci u obzir dobre i lose vijesti pri tome ne ocekujuci da piskaranje na forumu dize ili spusta cijenu?

(GW je gigawatt)

A recenica je bezuspjesan pokusaj najduze bez zareza ali pokusat cu ponovo 8)

Visekratno ste bili neobjektivno pesimisticni a ako ste ipak dionicar to bi granicilo sa...

Objektivan doinicar se rodi jednom u deset godina, preuzimam rizik da niste taj i da sam pogrijesila jer su mi sanse 1:1mil?

Ja nisam objektivna dionicarka ali su mi postane velike kolicine informacija provjerljive i zadnjih mjeseci su pravilno predvidjele kretanje vozarina i cijene atpl.

Nekima sam dobronamjerno pri atpl 400 na temi tpng skrenula paznju da je atpl za sada bolji izbor.

Za "nagradu" me neosnovano napadaju i savjetuju da se maknem a Vi ste im se prikljucili.

Mislite da bi se kvaliteta komentiranja i kvaliteta informacija popravila na bolje ako se odjavim ili preselim na drugi forum?

Display More

DA! S druge strane topic je bulk bez cenzure... :/

• DRY BULK

• looserst
    • October 1, 2021 at 9:30 PM
    Quote from brajakica
    Quote from looserst

Meni se cini da cemo danas imati pravi stress test. Svi futuresi su crveni,nasdaq,russell... a ffa i bdi ce gore. Da vidimo moze li se odvojiti zito od kukolja, da li bulk i tankeri, energija mogu ostati zeleni i prate relevantne indekse i vijesti ili rone skupa sa teslama i slicnim prenapuhanim glupostima. Dosta bitan trenutak reklo bi se, pivo i kokice u 15:30 :/

Po meni Vi nemate dionice ili bi eventualno zeljeli kupiti ako bi pala cijena jer opetovano izmisljate crnjake od kojih nema nista i za njih nema temelja.

Svakodnevno stizu pozitivne vijesti koje povlace za sobom rast cijene atpl pa i danas na novi vrh 520.

Ali nastavite jer nam je zabavno i netko ce mozda kupiti sa nekim malim popustom a netko prodati nesto jeftinije.

I Idemo dalje..... 😁

Ugljen je jedan vazan teret za dry bulk cije pracenje sa podsmjehom komentirate na threadu atpl a ja ocekujem od njega velike pozitivne efekte zato ga dodatno pojacano pratim.

Ispratimo do proljeca tko ce se zadnji smijati... 😁

INDIA's coal-fired power producers have an average of just 4 days worth of fuel consumption on hand * Stocks are rated critically low at 104 out of a total of 135 power plants (77%)
    * Stocks are rated critically low at 127 GW out of total of 165 GW of capacity (77%

Display More

Nije Vam palo napamet da neko stvarno moze imati dionice i kriticki razmisljati o posjedovanju istih uzimajuci u obzir dobre i lose vijesti pri tome ne ocekujuci da piskaranje na forumu dize ili spusta cijenu?

(GW je gigawatt)

A recenica je bezuspjesan pokusaj najduze bez zareza ali pokusat cu ponovo 8)

• looserst
    • October 1, 2021 at 8:52 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from looserst

Brajo oće li koji sektor po tebi preživit ili je masakr neminovan? Mislin da znaš na šta ciljan...

ha, a brodari su zadnji put fino nafrknuli kad su se likvidirale mjesečne opcije.

po meni, NMM je prilika, al moraš imat čelične živce za istrpit gazdaricu.

samo nek više pospaja ove ostale firme u NMM, pa bi onda to tribalo počet rast 🤷

Ovo smo ka u q4 usli pa smo resetirani i mozemo dalje gore ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • October 1, 2021 at 8:06 PM
    Quote from Philidor

Jučerašnji zaključak da je ask prazan osim naloga strašila na 520 kuna smatrate ispravnim? Protrgovano je 3.200 dionica danas uglavnom po asku, a cijena je narasla manje od 2% uz prodaju cijelog "naloga strašila" za koji ste implicirali da zapravo niti ne prodaje. Uz sve to, danas se drastično promijenila situacija na bidu i ja sam komentirao kakvo je stanje bilo taj dan, a činjenica je da je bio prazan, tko je htio prosut 1.000 komada mogao je zatući cijenu na 470 kuna bez problema.

Ne trudi se druze. Ona je usla na 350 ili koliko vec. Ona zna, broji stanice, prati ask i bid, ugljen jede za dorucak, prodaje na 1200 za 6 mjeseci, stavlja kontejnere na bulkere, najjaca je. Ti si mali crv

Ali cekaj, ti si usao na 190 kn?! Ouch...

• looserst
    • October 1, 2021 at 7:51 PM
    Quote from accountant
    Quote from accountant

Divota kako PANL i NM reagiraju kasnije od peer group

Tako stigneš reagirati kad vidiš što druge dionice 'igraju'

eto, točno kako sam rekao

prodajem PANL na $5.30

NM držim još malo pa ćemo vidjeti

gledam i ZIM Integrated Shipping.. jel netko njega spominjao ovdje? rastu k'o ludi, pogledajte zadnju polugod. prezentaciju, vrlo su okretni

a taman bi dionica trebala okrenuti downtrend u kojem su par dana

Display More

ZIM je svakako oversold ali zadnjih dana se pise o padu vozarina. Na indeksu se bas i ne vidi, tek stagnira ali ekipi je to dovoljno za malu paniku (za zim je bitan fbx inace). Trejd da, samo naprijed. Za long neznam iako ce oni u q1 isplatiti mozda i 15-20 usd per share dividende (20% withold drzavi izrael). Ja sam odigrao igru na 25-60, sad bi uletio opet ako jos krkne dole, inace oko 50 pasivno promatram :/ . Pitao sam na forumu gleda li neko davno ali muk i tisina je bila :rolleyes:

• looserst
    • October 1, 2021 at 1:30 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from BSOD

Bit će klanje na otvaranju.

Bid je prazan svugdje.

a market makeri moraju lividirat dionice preostale iz neiskorištenih kvartalnih opcija.

brace for impact

Brajo oće li koji sektor po tebi preživit ili je masakr neminovan? Mislin da znaš na šta ciljan...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • October 1, 2021 at 11:15 AM
    Quote from zlocesti

No, nagovorili ste me.

Vrag stanuje na forumu dakle.

Pa ću vas pozdraviti za neko vrijeme :S

Jer čvrsto odlučila živjeti u celibatu, dok shit ne lupi u ventilator. A nagovorili me :S

Atlantska plovi na izvanrednim vozarinama, a potopiti je mogu samo olujni vjetrovi sa vanjskih tržišta.

Sad kad si unutra ocekujemo redovito crteze ;) Dobrodosla ti nama :thumbup:

• DRY BULK

• looserst
    • October 1, 2021 at 11:10 AM
    Quote from Marielena
    Quote from looserst

Meni se cini da cemo danas imati pravi stress test. Svi futuresi su crveni,nasdaq,russell... a ffa i bdi ce gore. Da vidimo moze li se odvojiti zito od kukolja, da li bulk i tankeri, energija mogu ostati zeleni i prate relevantne indekse i vijesti ili rone skupa sa teslama i slicnim prenapuhanim glupostima. Dosta bitan trenutak reklo bi se, pivo i kokice u 15:30 :/

Treba razumjeti zasto Nasdaq i Tesla padaju, a BDI raste.

Moze na burzi iracionalno u jednom trenu sve pasti, ali onda znate sto kupujete i zasto u padu, a sto ne.

Kolega jasko,

Imate li mozda podatke o trenutnim spot vozarinama za clean tankere.

Jednog dana cu shvatiti sta ste zeljeli s ovim postom. U medjuvremenu neka stovani kolega jasko da clean tankeri spot... :S

• DRY BULK

• looserst
    • October 1, 2021 at 10:58 AM

• looserst
    • September 30, 2021 at 3:58 PM
    Quote from NaBiduAsku

ne znam, rijetko šortam... ali me zanimalo čuti mišljenja drugih, kad krene kriza koji je best sell.

tesla i arkk. to ionako kupuju jazavci ;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • September 30, 2021 at 3:55 PM
    Quote from zlocesti

Ekipa, pogriješila sam topic.

Mislila sam na tržišni ciklus u cjelini

Brodari nekako prkose, al' uvijek netko ostane ugasiti svjetlo

BTW, jučer su valjda vozarine za capesize otišle 10% gore, supre i handy nisu ?

Ne kvari zabavu, još ti nisu rekli da na atpl temi smiješ samo pozitivno pisati? Kako to misliš nisu supre i handy rasli?

Ne smaraj nas sa ciklusima do Q2 2024 8o

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • September 30, 2021 at 11:21 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from looserst

Tanker? U hr škveru? Veselo

pa nakon Berge Istra i Berge Vanga, bio bi red da dobijemo i Berge Dalmacija :S

Onda se snima još 1 dokumentarac? Najveće katastrofe... ||

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • September 30, 2021 at 11:01 AM
    Quote from diokidina

Stari Pavlovic ce narucit tanker i pogurat HR brodogradnju. To je neminovno. Iza njega stoji drzava sa jamstvima.

Cujem da je digao pomorcima place 10%.

Nadzorni odbor je birao prema svojim zahtjevima.

Tanker? U hr škveru? Veselo

• DRY BULK

• looserst
    • September 30, 2021 at 9:40 AM
    Quote from jasko
    Quote from bubimir

Target Price 12.83 usd...dok psi laju,karavana prolazi

U najnovijem izvješću od 29.09. nasljednik Joakima, Peter Michael kaže da je target 18 usd....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Dok je bio Joakim glavni TP je bio 19, čut će me ovaj Peter Michael! :cursing:

• DRY BULK

• looserst
    • September 30, 2021 at 7:40 AM
    Quote from bubimir
    Quote from looserst

Ovo ubija. Cape 30k gogl 10 usd. Cape 60k gogl 10 usd. Drugi su jos i gori :rolleyes:

Target Price 12.83 usd...dok psi laju,karavana prolazi

Po kome je to target?

• DRY BULK

• looserst
    • September 29, 2021 at 7:23 PM
    Quote from Marielena
    Quote from 5. Element

Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.

Vani postoji mogucnost shorta.

E pa? Kakve to ima veze? Odjednom se pojavila mogucnost shorta, jucer kad je raslo nije je bilo? Neko ceka bdi na 5k da shorta bulk dionice?

• DRY BULK

• looserst
    • September 29, 2021 at 6:53 PM
    Quote from 5. Element

Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.

Sve brodare? Kontejnere, tankere, bulk i lng sa par milja? Pa nije nasdaq zse. Neki nemaju bas tako mali promet. Zanimljivo cak ne prate russell 2k. Nista mi vise nije jasno :/

• DRY BULK

• looserst
    • September 29, 2021 at 6:33 PM
    Quote from StatusQuo

Ovaj dry bulk vanka je nemoguc za pretpostavit u kojem ce smjeru

Ovo ubija. Cape 30k gogl 10 usd. Cape 60k gogl 10 usd. Drugi su jos i gori :rolleyes:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt