1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • March 10, 2023 at 9:04 AM
    Quote from my moon

Osim nonfarme pametniji očekuju i izvješće "growth in construction".

Tako pročito.

https://finance.yahoo.com/news/construct…-183911607.html

Nevjerojatno je šta su sve njima indikatori.

Sad dakle ako padnu construction jobs dobro je jer misle da će FED pivotirat. Ali ako padnu isti ti construction jobs loše je i imamo recesiju za 3 mjeseca jer su construction jobs rani indikator recesije :/

Ovo je luđe nego skupština dinama

• DRY BULK

• looserst
    • March 3, 2023 at 4:41 PM
    Quote from emil
    Quote from BudFox

Šta mislite da kupimo dip ? :)

Ovaj put preskačem

pazi da previse ne kupis pa od tezine potones jos dublje ...

treba nekad imat i cojones. ali neću puno, hvala na savjetu, prihvaćam!

• DRY BULK

• looserst
    • March 3, 2023 at 4:13 PM
    Quote from emil

Eagle Bulk Shipping (NYSE: EGLE ) izvijestio je o EPS-u u prvom tromjesečju od 2,76 USD, 0,25 USD lošije od procjene analitičara od 3,01 USD

al propast 10% je malo previse

sad je već -15%. ne praštaju preko bare

ovo je već za hazarderski ulet :/

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • March 1, 2023 at 6:58 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tento

Sad moram ići tražiti što piše u tom poglavlju, na stranicama 41-46.

Meni u naslovu piše Prispodoba o 10 djevica :)

Nisam ni znao da ima takva prispodoba ^^

Ja znam samo Ezekiel 25:17

• DRY BULK

• looserst
    • February 10, 2023 at 8:53 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from looserst

Malo weekend stiva od dnord-a, iz prezentacije:

https://t.co/1rLcfDKxd4

Highlits su:

MARKET OUTLOOK IN DRY CARGO

2023 expected to be weaker than 2022

• Main weakness during H1 2023, H2 probably stronger

• Macro economic slowdown limiting growth in commodity volumes

• No longer support from congestion and container spillover

• Coal demand offering less additional support – distance remains high

• Chinese reopening may lead to growth in H2, but property sector will

take time to recover

MARKET OUTLOOK IN TANKER

Strong base case

• Market expected to remain strong and volatile in 2023

• Sanctions leading to longer trading routes and more ballasting

• Oil demand remains relatively strong

• Support from China reopening and increased levels of air travelling

• High risks due to political uncertainty and weaker economic outlook

A da se vidi o kakvim znalicima se radi:

• Best results in NORDEN’s history - demonstrating value of business model

• Large shift in exposure benefitting portfolio value, trading results and future earnings

- Increase in BU NAV, reaching USD +2 billion, equal to DKK 422 per share

• Well positioned to capture dry cargo value in weakening market

- Selling dry cargo vessels at peak assets prices, and fully covered for 2023

- Short position during H2, benefitting from falling freight rates

• Benefitting from increased exposure towards surging tanker market

- Ensuring capacity ahead of time with added optionality

- High tanker exposure benefitting earnings, generating value moving into 2023

• Final dividend of DKK 30 per share; new share buy-back of USD 50 million

• Expecting high profit for 2023 between USD 330-430 million

E da nasi nesto nauce od ovakvih X/

Display More

na koga misliš, na forumaše ili na uprave? :S

Display More

Na uprave nasih plovilica sam mislio. Forumasi ionako sve najbolje znaju. Daj dividende i bajbekove, naruci gvozdje a za vozarine, hedge i ostalo...koga briga 8)

• DRY BULK

• looserst
    • February 10, 2023 at 8:32 PM

Malo weekend stiva od dnord-a, iz prezentacije:

https://t.co/1rLcfDKxd4

Highlits su:

MARKET OUTLOOK IN DRY CARGO

2023 expected to be weaker than 2022

• Main weakness during H1 2023, H2 probably stronger

• Macro economic slowdown limiting growth in commodity volumes

• No longer support from congestion and container spillover

• Coal demand offering less additional support – distance remains high

• Chinese reopening may lead to growth in H2, but property sector will

take time to recover

MARKET OUTLOOK IN TANKER

Strong base case

• Market expected to remain strong and volatile in 2023

• Sanctions leading to longer trading routes and more ballasting

• Oil demand remains relatively strong

• Support from China reopening and increased levels of air travelling

• High risks due to political uncertainty and weaker economic outlook

A da se vidi o kakvim znalicima se radi:

• Best results in NORDEN’s history - demonstrating value of business model

• Large shift in exposure benefitting portfolio value, trading results and future earnings

- Increase in BU NAV, reaching USD +2 billion, equal to DKK 422 per share

• Well positioned to capture dry cargo value in weakening market

- Selling dry cargo vessels at peak assets prices, and fully covered for 2023

- Short position during H2, benefitting from falling freight rates

• Benefitting from increased exposure towards surging tanker market

- Ensuring capacity ahead of time with added optionality

- High tanker exposure benefitting earnings, generating value moving into 2023

• Final dividend of DKK 30 per share; new share buy-back of USD 50 million

• Expecting high profit for 2023 between USD 330-430 million

E da nasi nesto nauce od ovakvih X/

• DRY BULK

• looserst
    • February 9, 2023 at 3:28 PM
    Quote from KicanCRO
    Quote from tenchi0110

Evo stanja BSI-a kroz godine, tj. supramax indexa. Ovo zaokruženo su kineske nove godine...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Odlican graf. Pametnom dosta. U prvom mjesecu pisati da su vozarine lose i govoriti da ce godina biti katastrofa je u rangu pisanja u veljaci da su hoteli prazni i da ce sezona zbog toga biti losa.

Zašto onda niste nakrcani brodarima kada je sve jasno i graf je odličan nego ih imate malo kako kažete? Da sam ja tako siguran udario bi ko krava u djetelinu. Pametnom dosta

• DRY BULK

• looserst
    • February 8, 2023 at 3:05 PM
    Quote from hugh

BCI 5 T/C routes 180000 3927 250

BPI 5 T/C routes 82500 7704 -102

BSI 10 T/C routes 58328 7159 -182

BHSI 7 T/C routes 38200 7865 -1

BDI INDEX 603 +2

eppur si muove

• LNG

• looserst
    • January 25, 2023 at 2:05 PM

Za fanove GLOP-a:

GasLog offers to buy GasLog Partners for $7.70/unit (NYSE:GLOP)
    GasLog Partners (GLOP) +9.6% pre-market Wednesday after GasLog Ltd made an unsolicited non-binding proposal to acquire all outstanding units not already…
    seekingalpha.com

Matica kupije po 7,7.

Svakoga dana u svakom pogledu...sve nas je manje...

• DRY BULK

• looserst
    • January 19, 2023 at 3:12 PM
    Quote from hugh

BCI 5 T/C routes 180000 7404 -1778

BPI 5 T/C routes 82500 9641 -31

BSI 10 T/C routes 58328 7198 -24

BHSI 7 T/C routes 38200 8091 -151

BDI INDEX 801 -73

Pa nekidan vam je kolega napisao da je 900 idealno za ulaz. Šta se mi obični smrtnici imamo uopće misliti na 800 :S

Da nebi bilo da se samo zaj... na temi evo doprinosim sa Eurodry vozarinama:

Eurodry

Neke su baš super, leftoveri iz boljih vremena a neke novije i nisu baš.

Favorit mi je ovaj panamaks, baš ono blessed luck :rolleyes:

BLESSED LUCKPanamax76,7042004TC until Jan-23$8,000
  • Inflacija

• looserst
    • January 12, 2023 at 10:56 PM
    Quote from Junius
    Quote from looserst

Znam da nije topic ali za hazardere koji misle da ce natty g okrenuti i zima pokazati zube...ticker je BOIL. Opasna igra svakako

Gotova je priča sa skakanjem cijene: Sada bi trebala biti ograničena na 180 eura po megavatsatu – ali samo ako se ta cijena na TTF-u drži tri dana uzastopce. Osim toga, da bi se primijenio mehanizam za ograničavanje, cijena na TTF-u mora biti 35 eura veća nego na sličnim burzama za ukapljeni zemni plin širom svijeta.

Dakle kad cijena skoči na 180 eura po megavatsatu, štopaju cijene. od 15.2.23 https://www.dw.com/hr/eu-ograni%C…lina/a-64160314

Zbog ovoga je cijena i prestala divljat, jer više špekulanti nemaju interesa.

Koliko ja znam uveli su osigurac da to sve vrijedi dok...ne vrijedi. A cijena nije pala radi spekulanata nego jer je gas storage pun a zimi ni traga zasada. Bas bi se drzali price capa da recimo kina udari kupovat plin a ursula se smrzne u briselu na -20 stupnjeva

Several conditions were inserted to allay the concerns of members such as Germany, which had argued that the scheme could result in gas shortages next year. These clauses prompt an automatic suspension of the cap and include the dynamic bidding rate dropping below 180 euros per megawatt hour for three consecutive working days, or the European Commission declaring an emergency.

• Inflacija

• looserst
    • January 12, 2023 at 10:27 PM
    Quote from Junius

Cijene plina u Europi pale na razine prije rata u Ukrajini Natural Gas EU Dutch TTF (EUR/MWh) 66.81

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Problem naše države je što nam je 90% populacije funkcionalno nepismeno i nema blage veze o ničemu, osim kuća-poso-kuća. Nije mi namjerna nikog uvrijedit.

Znam da nije topic ali za hazardere koji misle da ce natty g okrenuti i zima pokazati zube...ticker je BOIL. Opasna igra svakako

• DRY BULK

• looserst
    • January 12, 2023 at 8:00 PM
    Quote from jasko

Dry Bulk orderbook update, via BRS                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nije ovaj orderbook ni tako malen kako se prica :rolleyes:

• looserst
    • January 12, 2023 at 2:50 PM

Preko bare CPI 6.5 (as expected)

Sad će malo DXY plesati

• looserst
    • January 10, 2023 at 12:20 PM
    Quote from lebowski

Evo prezentacije STNG jučerašnje na Yubito:

FRO u plusu preko 20% (13,8x). Kažu znalci da je NAV 15,25$, a da se nikad (do najave spajanja s Euronavom) nije trgovao ispod NAV-a. Trgovao se od 1,2 do 1,6 NAV. Ako lažu mene, lažem i ja vas.

Ne lazu vas. Kazu da je to John Fredriksen efekt i da uvijek ide premija na nav 8)

A ima i kceri blizanke, nisu za bacit :*

• DRY BULK

• looserst
    • January 9, 2023 at 4:57 PM
    Quote from lebowski

Evo niza imena iz dry bulka, prezentacije kreću, besplatna registracija:

https://webinars.capitallink.com/2023/company_presentation/P.S. Safe Bulkerse jako hvali Minzmyer, a imaju manje brodove u floti poput ATPL

Da, kao jaje jajetu im je flota sa atpl...osim sta Safe bulkersi imaju samo velike brodove u floti. Niti jedan handy ni supra, samo panamax, kamsare, kejpovi i tako...

Ali glavno da mintz hvali, jeb.. ovo drugo

• DRY BULK

• looserst
    • January 4, 2023 at 12:31 PM
    Quote from jasko

China Discussing Easing of Ban on Australia Coal Imports

Chinese bureaucrats are discussing plans to resume some imports of Australian coal after a more than two-year ban as relations between the nations improve.

The National Development and Reform Commission held talks Tuesday on proposals to allow four major importers — China Baowu Steel Group Corp., China Datang Corp., China Huaneng Group Co. and China Energy Investment Corp. — to make new purchases this year, according to people familiar with the matter, who requested anonymity to discuss private details. Imports could resume as soon as April 1.............. ;)

Mislimo da je ovo pozitivna vijest?! Za bulk pitam naravno. Jasno da je pozitivna za australijske ugljenokope :S

• looserst
    • January 1, 2023 at 5:15 PM
    Quote from lebowski

Nisam vodio detaljnu evidenciju o dividendama ZIM-a, a imao sam ga najviše u onom periodu kad ga je prodavao DB pa je bio na 40$, pa je skočio na 60$, tu sam ga negdje prodavao. Nakon toga sam kupovao DAC, prosjek mi je 70$ pa sam sad u lijepom minusu. Moguće je da su trenutno u minusu svi koji su kupovali ZIM prije godinu dana, ali na ovoj cijeni tržište percipira strašne gubitke ZIM-a tijekom sljedeće godine (sljedećih godina). Bumo vidli. Kupio sam baš u petak 120 komada čisto da ne budem pasivni promatrač, nekih 17,20$ sam plaćao. Sad sam u pušingu 6$. X(

I svakako i dalje preporučam logiranje na Mintzmyer.com i iskorištavanje povremenih trial dvotjednih perioda, tamo je stvarno riznica znanja o brodarstvu.

Evo popisa zim dividendi:

ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM) Dividend History, Dates & Yield | Stock Analysis
    Get the latest dividend data for ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (ZIM), including dividend history, yield, key dates, growth and other metrics.
    stockanalysis.com

...ali svemu lijepome dode kraj pa i tome. One rute na kojima su brali maslo i vrhnje su vec ispod break evena. Tu je i long term graf fbx-a pa se ja pitam koliko ce se tog kesa kojeg imaju na racunu sprziti uskoro. Nije bezveze ta cijena tu gdje je. Na burzi kupujemo buducnost a buducnost ove firme ne izgleda sjajno imho. Sretno hazarderima i mintzu, mozda vam se isplati.

Files

IMG_20230101_170535.jpg 59.85 kB – 0 Downloads

• looserst
    • December 15, 2022 at 10:48 PM
    Quote from zlocesti

Tko dugoročno vjeruje u neodrživost niskih cijena nafte, imati će vjerojatno priliku ući u Oxy oko 55 dolara

Sad nam je 75 USD po bacvici wti nafte niska cijena. A usd skoro ko ojro. Sta jedna godina inflacije napravi, svi imaju nova mjerila.

Ali stoji, jeftino je to. Prije je za pivu od 30 kuna trebalo do hvara skoknuti a sad je toliko u lokalnoj krcmi X/

• looserst
    • December 12, 2022 at 5:03 PM
    Quote from lebowski

Jedina logika koju mogu prozrijeti za daljnji pad DAC-a je ta da svo bogatstvo koje su stekli u ovim debelim godinama sada potroše sami na sebe, dakle na novogradnje i slično, a da mali dioničari ostanu kratkih rukava. Ali meni taj scenarij nije izgledan niti u smislu gomilanja gubitaka, a niti u smislu oštećenja dioničara. DAC je jednostavno konzervativna firma, što je skroz nezanimljivo ulagačima.

A inače, koliko hrvatska burza bila dosadna, toliko je američka na aparatima.

5. prosinca na snagu stupaju sankcije za naftu iz Rusije, očekuje se ogroman rast tona-milja, najavljen prije ohoho vremena, vozarine visoke i ostaju visoke, kad odjednom FRO pada okomito.

Mintz je inicirao kupnju na 13.05$, dva dana nakon što je inicirao tu kupnju FRO skoči na 14.40$, onda sankcije stupe na snagu i FRO pada okomito, ugrabim nešto po 13.30$, ali ode FRO na 12.60$ dan kasnije.

Onda se nešto kao smiri i danas ponovno eksplozivan rast, eno ga na 14.02$. Jesu li to botovi, algoritmi, lajne bijelog na black friday popustu...

Display More

opet se krenuo prepucavati, admine briši.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt