1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • November 21, 2021 at 9:34 PM
    Quote from BudFox

Strani brodari ocito ne dijele optimizam koji vlada na ovoj temi. U petak su brodari vani gotovo svi redom pali, bez obzira na rast Cape-ova (Panamaxi i Supre su isto pali u petak), a DSX ispod 4$ i ispod SMA200 po prvi put nakon koliko ono?! Mozda oni vide nesto na horizontu ili je obrnuto!?

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Dija je sa svojim tce tamo gdje joj je i mjesto i odvojite je od ostatka flote. (Da ne kazem s kime bi je usporedio 8o )

• DRY BULK

• looserst
    • November 21, 2021 at 7:46 PM
    Quote from lebowski
    Quote from looserst

Nitko ozbiljan ne ocekuje da ce cijena prevoza teu-a ostati ovakva ili rasti jos 2 godine. Da je tako nebi se gore spomenuti zim trzio na p/e=1. U 8 ovakvih kvartala bi zaradili cca 100 usd per share a cijena je sada 57. Sapienti sat. Druga je stvar sta se lako moze dogoditi da se cijene kontejnerskih vozarine nikada vise ne vrate na predpandemijske razine ali o tom potom. To da sa kontejnera na bulk stize primjetna kolicina tereta okacite macku o rep.

Znači, cijena dionice određuje budućnost cijena vozarine, a ne obratno. Zim je prije tri dana bio 50$, prije mjesec i pol 60$, a negdje između pao je na 40$. Vele znanci da je u trenutnu cijenu uračunat keš koji imaju na računu i zarada tijekom sljedećih do 9 mjeseci, a nakon toga je sve besplatno.

Tko vjeruje da će cijene kontejneraša ostati visoke? Oni koji sad po tim "suludim" cijenama rade dugoročne ugovore.

Oni koji su vjerovali da je ta cijena rezultat congestiona i da će se congestion riješiti do studenog očito su prodali/shortali.

A prije toga su na forumu napisali: To da će congestion trajati do studenog okačite mačku o rep. I još su dodali sapienti sat.

Razdvojite carriere i linere.Zim ima dugorocne ugovore prema nmm, gsl, atco...

Naravno da je sve vezano za congestion, pa ne odbrojavaju se bezveze kontejnerasi na sidru u la portu.

Ko je prodao i shortao neznam, sretno mu :*

• DRY BULK

• looserst
    • November 21, 2021 at 4:20 PM
    Quote from Milo

https://www.klix.ba/biznis/rast-ci…stina/211119142 po njima konjtenjeri će se isplatiti voziti, još dvije godine....🤔

Nitko ozbiljan ne ocekuje da ce cijena prevoza teu-a ostati ovakva ili rasti jos 2 godine. Da je tako nebi se gore spomenuti zim trzio na p/e=1. U 8 ovakvih kvartala bi zaradili cca 100 usd per share a cijena je sada 57. Sapienti sat. Druga je stvar sta se lako moze dogoditi da se cijene kontejnerskih vozarine nikada vise ne vrate na predpandemijske razine ali o tom potom. To da sa kontejnera na bulk stize primjetna kolicina tereta okacite macku o rep.

• DRY BULK

• looserst
    • November 21, 2021 at 12:21 PM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

A tko ce voziti rasuto? 🤪😁

Another dry bulk owner looking into taking advantage of the record high container rates...
    "Genco Shipping owner of 43 vessels may be weeks away from class approval of plans to carry boxes on deck and in cargo holds"

I njemackoj prijeti mracna duga hladna zima😰cijene struje i tamo divljaju.

Oni barem imaju elektrane na ugljen da prezive,samo da se sjete napuniti skladista🤔😁

Mokri snovi da ne utjecu kontejneri i da nece svakim danom vise.

Pa da ponovimo post od 24.09.2021

Prije 2 mjeseca, tada je CEO genca ocekivao da ce za par tjedana imati potrebne dozvole sto znaci da vec mjesec dana voze kontejnere.

Gdje ima volje(velike zarade) nade se i nacina.

Ovo sa kontejnerima ce trajati jos min 2 godine.

To znaju i bulkerasi pa se pametno prebacuju da to iskoriste.

With 43 bulk carriers, this big shipowner is going to use bulk carriers to load containers!Pending approval of classification society.

"We may still need a few more weeks."

To je isteklo prije mjesec dana;)

Some observers also discovered that Swire Bulk's ships have always carried a small number of containers.

King Frederickson's Golden Ocean Group also stated that it is actively studying the technology of using bulk carriers to transport containers

Taiwan's Zhengde Shipping said that 5 of its 18 bulk carriers can load containers on deck, enjoying record freight ratesWith

https://min.news/en/economy/936…e296079a0a.html

Display More

Ajde bas cemo vidjeti u gnk q4 reportu koliko su kontejnera prevezli. Da je tako lako na bulkera staviti kontainer shoes i obuciti posadu vec bi svi to napravili. Dio tereta koji je isao kontejnerom, ova riza i coca cola u vrecama na bulkerima su promili tereta.

Kontejneri su pomogli sa port congestion i guzvom u skverovima

I odakle to da ce "ovo sa kontejnerima trajati najmanje 2 godine"? Koje ovo i zasto 2 god?

• DRY BULK

• looserst
    • November 20, 2021 at 10:25 AM
    Quote from brajakica

$ZIM

Kontejnerasi rasturaju.

i neki bulkeri su se prebacili na kontejnere.

Znaci da ce sada jos i vise :/ :)

Ima dosta zanimljivog za procitati

Najvaznije nema znakova pada demanda. ;)

Kada se neizbjezno kineski zmaj opet probudi nakon epizode "kruha i igara" biti ce opet i suza ;(

We continue to view fundamentals as favorable,” Destriau said. “In the immediate term, supply chain challenges are persistent and there are no near-term signs of import weakness.

https://www.freightwaves.com/news/how-to-ma…stuck-at-anchor

Display More

Vise puta je demantirano da bulkeri voze kontejnere, ako se to i dogodilo radi se o sporadicnim slucajevima:

Star Bulk rules itself out of race to ship containers on bulkers - Splash247
    Petros Pappas-led Star Bulk has ruled itself out of the race to ship containers on bulk carriers. Container analysts at Alphaliner had reported this week:…
    splash247.com

IMA znakova pada demanda iako donji indeks nije direktno ZIM related (ZIM se nebi trebao ni naci u ovoj temi):

Files

IMG_20211120_102126.jpg 47.17 kB – 0 Downloads
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • November 19, 2021 at 9:23 PM
    Quote from bubimir

da,.. protiv brojeva se ne moze. .Otto und seine Kameraden befinden sich im Juni 1944 auf dem Rückzug. Adolf Hitler persönlich hat Orscha zu einem festen Platz bestimmt, der um jeden Preis gehalten werden soll. Der zweiten Kompanie wird befohlen Stellung zu beziehen und die Stadt zu verteidigen.

Bubimire...brate mili...stvarno si osebujan lik

• Rasprave o tehničkoj analizi - teorija i praksa

• looserst
    • November 19, 2021 at 6:25 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Bas super da si minervinija stavio, lik mi je antipatican do bola (neznam zasto :/ ) i sjetio se da je nedavno bilo ruganja kad je ulagao u upstart a da nema pojma cime se firma bavi:

Kad znas TA lako je :D

Bas sam neki dan kupio njegovu knjigu. Djeluje malo arogantno, ali odlican je.

Vidi ovaj championship, prvi je na listi ove godine, do danas je napravio povrat od 311,9% :)

https://financial-competitions.com/

Display More

Ocito je dobar, protiv brojeva se ne moze. Znam da ga podj..aju cim nesto krivo kupi a na ovaj upst je bilo toliko dobrih baza da smo se danima kreveljili

(Poradit cu na svojoj toleranciji prema antipaticnim likovima :rolleyes: )

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • November 19, 2021 at 6:12 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Kolega Mittko biti će vam lakše ako proučite što je KPK odlučila na 6 plenumu prije par dana. Jer tamo se određuju trendovi, ne treba gatati u šalicu kafe. ;)

Ima jedna izreka:

"Show Me The Charts and I‘ll Tell You the News."

Kazem, tesko je o tome diskutirati sa nekim tko nema makar osnovno znanje o TA.

Evo i jedan edukativni video koji vrlo jednostavno objasnjava osnovni postulat trejdanja. Video je kratak, a matematika jednostavna, pa tko voli...

Display More

Bas super da si minervinija stavio, lik mi je antipatican do bola (neznam zasto :/ ) i sjetio se da je nedavno bilo ruganja kad je ulagao u upstart a da nema pojma cime se firma bavi:

Kad znas TA lako je :D

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • November 19, 2021 at 5:08 PM

Evo ZIM na 58. Treba ponovo crtati. Fundaments win :S

• DRY BULK

• looserst
    • November 18, 2021 at 10:38 PM
    Quote from Hrx84

Kao što se drybulk brzo ohladio tako očekujem hlađenje i na containershipu. Nadao sam se da će izdržati koji mjesec duže ali nije.

Očekujem prosjek 20k na capovima dogodine te 15 na panamax/supramax.

Brodari mi čine oko 5% imovine trenutno (nmm i panl), namjeravam ostati u oba samo zbog preniske valuacije.

Harpex vec malo pada, posebno neke rute iz kine. To je i ocekivano jer je prosao sezonski peak na kontejnerima. Druga je stvar da su svi sa vecim dijelom flote na long term kontraktima od 2-3 godine i da ce masna lova kapati najmanje toliko drugo. Sad sta ce market na to reci ostaje vidjeti, nije bas sklon ni kontejerima u zadnje vrijeme

Te bulk vozarine koje ste napisali uopce nisu lose ali ta vam je prognoza ono vakula je reko' :S ko zna kakve ce biti vozarine dogodine bogat je covjek

• DRY BULK

• looserst
    • November 18, 2021 at 4:36 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from looserst

GRIN

https://finance.yahoo.com/news/grindrod-…-210500411.html

Ocekivano dobar

Handysize and supramax/ultramax TCE per day of $25,919 and $29,934, respectively(

Da jako dobro izvjesce ali i on s premarket +8% sad u minus, ne mozes protiv trenda nikako da ne znam sta objave.

Neznam da li ima veze sa grin ali njima je opex dan sutra (zapravo subota) i obicno se market cudno ponasa par dana ranije.

• DRY BULK

• looserst
    • November 18, 2021 at 10:00 AM

GRIN

https://finance.yahoo.com/news/grindrod-shipping-holdings-ltd-unaudited-210500411.html

Ocekivano dobar

Handysize and supramax/ultramax TCE per day of $25,919 and $29,934, respectively(

• DRY BULK

• looserst
    • November 17, 2021 at 3:30 PM

Evo i dija:

https://finance.yahoo.com/news/diana-shipping-inc-reports-financial-133600353.html

• looserst
    • November 17, 2021 at 1:18 PM
    Quote from accountant

ZIM Q3/21

dakle, pogodio sam da će EPS biti >$12 8)

prodao dio iznad $54

nekako su i dalje slabi brodari, pa da me ne iznenadi

treba bukirati pinku dok je ima hahaha

vidjeti ćemo kad krene red. trgovanje na što će to ličiti

Display More

Mudro kolega. U zadnje vrijeme su skloni zakucavanju na dobar report. Vise je to pravilo nego iznimka. Ali ovo je bomba od zarade, bit ce zanimljivo. Pivo i kokice pa da vidimo :S

• looserst
    • November 17, 2021 at 1:06 PM
    Quote from looserst
    Quote from zlocesti

Tri života imate svi vi kada to sve stignete pratiti,

Pogledala sam ponovno ZIM, po definiciji uptrenda papir još nije u padu, nego u povlačenju. Dip

Dok cijena ne padna ispod prethodnog HL

Al' mi se ne sviđa ta nesposobnost cijene da premaši prethodni vrh

Danas je ER pa ce premasiti...ili nece :/

Evo ZIM-a:

ZIM Integrated reports Q3 EPS $12.16, consensus $9.25

53.55 +3.45 (+6.89%)

Pre-Market: 07:05AM EST

Da Tesla ili neko precijenjeno EV gov.o izbaci ovakav Q3 tržio bi se na 25k usd valjda :rolleyes:

Sad da vidimo kako će se igra odigrati kad otvore

Ah da, zaboravio i ovu sitnicu

ZIM Integrated to pay $2.50 per share interim dividend in December

• DRY BULK

• looserst
    • November 17, 2021 at 11:15 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from jasko

Prosjek vozarina za 11. mjesec.............

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

da, ovo je sve jako dobro još uvijek... a bit će i odbijanac, pa će se to malo i popraviti. Uglavnom od danas sam krenuo u šoping, kupovati ću svakih 20 kn niže. I svakih 5 kn na JDPL.

Uvijek su mi bile drage te taktike, skupljanje kao hrčak kod pada sa predefiniranim levelima :thumbup:

• DRY BULK

• looserst
    • November 17, 2021 at 9:09 AM

SBLK Q3:

Star Bulk Carriers Corp. Reports Net Profit of $220.4 Million for the Third Quarter Of 2021 and Declares Quarterly Dividend of $1.25 per Share
    ATHENS, Greece, Nov. 16, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Star Bulk Carriers Corp. (the "Company" or "Star Bulk") (Nasdaq: SBLK), a global shipping company...
    www.globenewswire.com
    Daily Time Charter Equivalent Rate ("TCE") (3)$30,626
    Earnings / (loss) per share basic $2.16

Dodajmo tome buyback na 22 USD i 1.25 kvartalna dividenda.

• looserst
    • November 17, 2021 at 9:07 AM
    Quote from zlocesti

Tri života imate svi vi kada to sve stignete pratiti,

Pogledala sam ponovno ZIM, po definiciji uptrenda papir još nije u padu, nego u povlačenju. Dip

Dok cijena ne padna ispod prethodnog HL

Al' mi se ne sviđa ta nesposobnost cijene da premaši prethodni vrh

Danas je ER pa ce premasiti...ili nece :/

• DRY BULK

• looserst
    • November 16, 2021 at 9:33 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from accountant

Dobro kolega zašto ste onda zaboga ulazili u Navios?

Ozbiljno pitam, kako sada znate sve to a u vrijeme kupnje niste? Ili ste kupovali radi niske valuacije.

Zbog niske valuacije u odnosu na ostale.

Koliko god mi se ne sviđaju neke stvari oko naviosa kombinacija kontejneraša i bulkera do nekidan je bila odlična. I sad bi bilo sve ok da su dugoročno ugovorili ove bulkere na spotu po 25-35k bar godinu-dvije. Ili da je onakav market ostao bar par mjeseci ali nije

Ili da su dali normalnu dividendu a ne 0.25 ili da nije bio ATM u najglupljem trenutku ili da...

Mislim da se varate da bi bilo drugacije da su ugovorili bulkere na long term. Bar danas marketu to nije bitno. Potopi sve sta plovi je modus operandi trenutno

• looserst
    • November 16, 2021 at 9:02 PM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

Malo je još rano

Možda pričekati do 47 dolara, pa onda vidjeti hoće li se odbiti ili dovršiti SHS

I to je moguće

Prekinut je uptrend, ovaj leg je podbacio

Jel rano još uvijek?

Ja još dodao ispod $48

Sutra?

$52, $53... tko će ga znati

Procjene zarade za kvartal su oko $9-$10

Ja tipujem na nešto više. Možda i $12

Display More

Kladim se na 11 eps i naravno pad dionice. Zasto? Jer oni to tako rade :rolleyes:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt