1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • December 15, 2021 at 9:45 AM
    Quote from Roman
    Quote from looserst

https://www.mining.com/the-slump-in-t…about-iron-ore/

“Some commentators have pointed to the slump in the Baltic Dry Index as a sign that shipping bottlenecks are easing. But we think it is more a symptom of lower Chinese steel output and plunging iron ore prices,” said Capital Economics Chief Commodities Economist Caroline Bain.

For now, China’s iron ore imports have held up relatively well given the downturn in steel production, but stocks at ports are rising and we think it is just a matter of time before imports plunge

Bit će zabave na capeovima :rolleyes:

A vi ste baš u potrazi za crnjacima, pa vadite i bitno i nebitno i čupate iz konteksta. Vidi se da ste konstantno u potrazi za objektivnim i up to date člancima, pa nečiju jednu ili dvije rečenice otprije tri tjedna zdušno s nama dijelite i upućujete nas. Čitam baš sinoć vaš upis na tankerašima i ono što piše u članku je dosta au contraire sa onim što vi iznosite kao siže.

Ne morate se toliko truditi jer je ionako sad sezona kiselih krastavaca i u brodarstvu, kao i opčenito na burzama. I cijene gotovo je sigurno neće poletjeti u nebo.

A bilo bi lijepo da ponekad napišete i koji afirmativan članak ili stavite neki više balansirani unos koji ne bi konstantno potapao brodove. Sigurno postoji neki papir ili branša u koji bi vi uložili. Ne trebate se sramiti da to podijelite s nama.

Display More

"Čitam baš sinoć vaš upis na tankerašima i ono što piše u članku je dosta au contraire sa onim što vi iznosite kao siže." -> ne iznosim ja ništa kao siže, siže je kolega ako bolje pogledate naslov članka, mog komentara na njega nema, samo link na članak.

Na tankeraškom forumu imate miljun superobjektivnih postova pa je baš moj link sa investing.com problematičan? Svi ste brutalno zaradili na tankerima ove godine čitajući pozitivne prognoze?

A ovaj za cape i ore iako nije frišak mi je naletio jutros i postao sam ga. Nebi rekao da je kratkoročan i da danas nije aplikabilan? Vi mi iz njega izvadite slobodno bitan dio. Meni je zanimljiv ovaj jer smo na forumu pričali o ironore stockpiles u Kini i kada bi moglo doći do većeg importa rude.

I još jednom nemojmo precjenjivati forum, nije forum market maker i neće cape ffa pasti radi nekog linka ovdje. Inače mislim da sam postao više afirmativnih članaka nego "crnjaka" ali to je nebitno

Neću Vam savjetovati nikakav papir ni branšu, nije na meni da to radim, ja sam tu radi čitanja i dijeljenja informacija, dobrih i loših a siguran sam da sami znate gdje uložiti svoje novce i sretno Vam!

• DRY BULK

• looserst
    • December 15, 2021 at 8:44 AM
    The slump in the best indicator of China’s commodity trade is all about iron ore
    The Baltic Dry Index suggests that the metal price will consistently trend downwards in the coming months.
    www.mining.com

“Some commentators have pointed to the slump in the Baltic Dry Index as a sign that shipping bottlenecks are easing. But we think it is more a symptom of lower Chinese steel output and plunging iron ore prices,” said Capital Economics Chief Commodities Economist Caroline Bain.

For now, China’s iron ore imports have held up relatively well given the downturn in steel production, but stocks at ports are rising and we think it is just a matter of time before imports plunge

Bit će zabave na capeovima :rolleyes:

• Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • December 14, 2021 at 9:27 PM

"Oil Down Again on Weaker Demand Warning"

Oil Down Again on Weaker Demand Warning By Investing.com
    Oil Down Again on Weaker Demand Warning
    www.investing.com
  • DRY BULK

• looserst
    • December 14, 2021 at 4:12 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from StatusQuo

Ako ode u ovom smjeru i dalje pa i ako ostane, neki ce doslovno moci u 1Q napravit buyback i pokupit bar cetvrtinu firme na burzi s dobiti od ovog kvartala, zanimljiva vremena sta se tice valuacija i percepcije trzista oko istih.

Jednostavno je previse smeca u eteru.

Cak i Tesla pada. I Shitkojin.

Sto je zapravo dobro. Da se virtualni baloni ispusu i izadju iz mode bar na kratko.

Da, samo smo i mi value stocks fanovi na streljani trenutno, kao da smo pupčanom vrpcom vezani sa shitkojne i shitstocks pa se ne mogu ni naslađivati :rolleyes:

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • December 14, 2021 at 1:25 PM
    Quote from plavi01

Iz današnjih novina

Prognoza za 2022 je da vozarine ne će padati.

Čija je to prognoza? Koje novine?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • December 14, 2021 at 1:22 PM
    Quote from accountant
    Quote from BSOD

BLU short, offering neki!

Ako bude prilike!

LAZR obratna situacija, $250 mln buyback

uključit će se i CEO i članovi uprave

kažu da cijena dione ne odražava trenutne uvjete u sektoru, i da je tržište neefikasno

Pokušava se i ZIM tjerati na buyback akciju:

https://seekingalpha.com/instablog/23086003-jm-gonzalez/5673878-open-letter-to-zim-management#comments

Sad zašto ne žele buyback a ok im je davati masne dividende može se samo nagađati :/

• looserst
    • December 13, 2021 at 5:50 PM

Jel to taj bozicni reli? Pas #$@#$#

A tek je ponedjeljak :rolleyes:

• looserst
    • December 10, 2021 at 9:06 PM
    Quote from accountant

respect zlocesti

glede ZIM, to je samo tako jer je općenito dan crvenila, što god pogledam osim, recimo Costco i Oracle, koji rastu

ZIM će odraditi bez brige jer nosi bruto $2.5 dividende (a dogodine nas čeka cca $10-$12 u prvom kvartalu)

teško je pogoditi dno... tvoja poznata: kupujemo li pad ili dip?

recimo da smo sad, za usporedbu, otprilike na cijeni nakon objave izvješća za Q3 a to je bio 17.11.

u međuvremenu prošlo je mjesec dana skoro, a rade tjedno $1 slobodnog novčanog toka i imat će cca $30 po dionici keša na kraju 2021.

sa ST spominju i moguću igru s put/call opcijama i hvatanje pozicija

evo obećajem svečano ako padne cijena ispod $50 da ću prodati CNX i prebaciti u ZIM

možda baš kupim zadnje dionice DBank

Display More

Neces razbojnice! Moje su te zadnje DB 8o

Salu na stranu...iduci tjedan je fed sjednica i opex dan je petak. Idealan scenarij za milenijski potop X/

• DRY BULK

• looserst
    • December 10, 2021 at 7:51 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from stipe_Cro

Nije otvorio, nego je sad tek vidljiv tamo.

Imamo li koji graf kako se kretao jan zadnje vrijeme ?

Pricekaj da Jasko dovrsi pivu pa ce javit. To imaju samo on i Joakim ;)

• looserst
    • December 10, 2021 at 7:23 PM
    Quote from accountant

kakva prilika na ZIM

divka slj. tjedan ex-div day je 15.12.2021.

dakle još tri dana za sakupljanje :love:

edit: all-in u ZIM po $52.50

ili pukovnik ili pokojnik

Ovako nekako? Ode li ispod 50 kako kolegica sa metle kaze eto i mene :S

Files

IMG_20211209_224203.jpg 240.17 kB – 0 Downloads

• looserst
    • December 10, 2021 at 9:14 AM

Za ZIMoljupce evo linkovi na vozarine koje su najrelevantnije za njihovo poslovanje:

Shanghai Shipping Exchange

Xeneta Shipping Index
    The Xeneta Shipping Index (XSI®) delivers the most in-depth and most accurate representation of the container freight market.
    xsi.xeneta.com
    Freightos Baltic Container Freight Index (FBX)
    Latest 40’ container rates according to the Freightos Baltic Index, the world's most comprehensive international freight index.
    fbx.freightos.com
    World Container Index - 09 Dec
    9 December 21: Drewry’s World Container Index increased by 2.3% to $9,262.02 per 40ft container this week. Read the detailed assessment:
    www.drewry.co.uk

(neznam da li će se ovdje refreshati ali radi se o composite indexu, manje je bitan)

Sorry ako spamam ali još se grizem što nisam jače upirao da se poprati ovaj bombončić kad je bio puuuno jeftiniji

• looserst
    • December 10, 2021 at 9:00 AM
    Quote from lebowski
    Quote from looserst

Sestro samo daj zeleno za ukrcaj kad magla prodje 8)

Izgleda da cemo jos neko vrijeme slusati o supply chain problemima. Danas je Mintzmyer drzao nekakav webinar i najzanimljiviji dio je da su poceli pregovarati lineri long term kontrakte,svi su sada spremni platiti vise za imati siguran brod kroz iducih godinu dvije. A trenutno stanje je takvo da od sutra nijedan brod ne krene prema usa west coast iz kine za 2 mjeseca nebi rjesili ove koji su vec u kaliforniji.

Našao sam negdje na bespućima Twittera da ZIM sad ima u floti 122 kontejneraša, a vozarine nisu pale onoliko koliko se očekivalo, nego su se stabilizirale na visokoj razini. LA je prethodna tri mjeseca yoy imao manje istovara kontejnera, tako da se ne očekuje ni završetak congestiona, a čak mi je i drago vidjeti da američki političari nisu nešto posebno sposobniji od naših. Sve u svemu, q4 bi trebao biti bolji od q3 koji je bio fenomenalan, a ako se to nastavi, nebo je granica.

Trgovanje tom dionicom potpuno je drukčija priča. Koliko su razultati i najave odlični, toliko je trgovanje loše. ^^

ZIM operira sa 122 broda ali nisu njihovi. Mudraci iz Izraela su povećavali taj broj kroz godinu. Vozarine su pale cca 15% od peaka ali tu su sad stabilne već neko vrijeme. Novost je da su sad već počeli pregovori između linera i trgovačkih lanaca oko dugoročnih ugovora jer su i ovi vidjeli da je bolje platiti više i imati siguran brod nego čekati na spotu pa šta bude.

Trenutno je problem ovaj DB izlazak na velikom volumenu. Iskrcali su se čim je krenuo breakout, moraju valjda i oni napumpati bilancu pred kraj godine. Sutra isto mogu pokušati DAC i KEN

Pretpostavljam i da tehnički loše izgleda sad sa double top a puno ekipe tradea pa će biti pritiska na cijenu ali neka mid term igra...

Mislim...šta ako stvarno oni kroz 2022 zarade nešto kao 2021?

• looserst
    • December 9, 2021 at 11:04 PM
    Quote from zlocesti

Trenutno je pec taj ZIM

Sestro samo daj zeleno za ukrcaj kad magla prodje 8)

Izgleda da cemo jos neko vrijeme slusati o supply chain problemima. Danas je Mintzmyer drzao nekakav webinar i najzanimljiviji dio je da su poceli pregovarati lineri long term kontrakte,svi su sada spremni platiti vise za imati siguran brod kroz iducih godinu dvije. A trenutno stanje je takvo da od sutra nijedan brod ne krene prema usa west coast iz kine za 2 mjeseca nebi rjesili ove koji su vec u kaliforniji.

• DRY BULK

• looserst
    • December 8, 2021 at 3:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from stipe_Cro

Sad ću iskoristiti jednu brajakicinu.

Kad dođe ljudima iz GuG, bude kupovine...

Ili je njena ona - kad bude CnB. :D

Nego, gdje je kolegica brajakica? Imali smo svojih nesuglasica, ali bilo bi lijepo kada bi se ponovo oglasila, dosadno je bez nje.

Sjetio si me onog starog crtanog kad povuku magarca za rep pa on napravi kaos 8o

P.S. Nadam se da je kolegica ok i uskoro će biti s nama s brdom raketa

• DRY BULK

• looserst
    • December 8, 2021 at 2:21 PM
    Quote from stipe_Cro

A što je to okrenulo?

BCI 5 T/C routes 180000 43030 1706

BPI 5 T/C routes 82500 28992 -283

BSI 10 T/C routes 58328 27721 354

BHSI 7 T/C routes 38200 28246 22

BDI INDEX 3423 +71

Display More

Okrenuli su fjučrsi pa sutra kad budete postali možda bude i koji minus viška na toj listi. Niko više ni ne gleda bdi kao broj, samo se F5 lupa na braemaru i onda se gleda boja.

Crveno=panika, prodaj

Zeleno=party time i rakete

• DRY BULK

• looserst
    • December 8, 2021 at 1:54 PM
    Quote from hugh
    Quote from KicanCRO

GOGL ex-dividend date. Danas.

I na atpl več drugi put ovaj tjedan..... :D......istina da volumena nema i to je još ružniji dio priće, da na 3 i pol kile bdi-a nitko nije zainteresiran za trgovinu...... :/

Super mi je ovo kad atpl ne prati bdi prema gore ali čim malo okrene eto i nje :rolleyes:

No dobro, ionako smo svi (osim mitkka) dugoročni? :S

• DRY BULK

• looserst
    • December 4, 2021 at 3:04 PM

Evo i nasega Ulfa, malo weekend stiva o zeljezu:

Iron Ore: Another Bounce as Demand Is Expected to Recover — Breakwave Advisors
    Prices are continuing their volatile journey
    www.breakwaveadvisors.com
  • DRY BULK

• looserst
    • December 4, 2021 at 12:49 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from looserst

Samo da ga kupite na 10 i krene prema 6 bi to mrtvo hladno gledali?

Koliko je market spreman rusiti brodare pokazuje cinjenica da se gogl nekidan mogao kupiti po cijeni iz tamo negdje travnja, kao da u medjuvremenu nismo imali ni odlicna 2 kvartala, ni tih gotovo 100k na capeovima ni dividende...

Nadam se da necemo testirati kombinaciju pad marketa + pad vozarina jer ce biti krvi do koljena :rolleyes:

Jasno vam je ako uhvatite 2 takva vala 350-500 da imate gotovo duplo vise dionica kada dode na 1000? Ja sam kao i vi los u tome iako sam pokusao (na kraju je ispao burek i vratio sam se hodlanju) ali nekima to jako dobro ide :S

Ma tko zavrti cijeli iznos?

Obicno kako cijena ide gore i broj dionica pada.

Display More

Ma ok,svako ima svoju taktiku i vasa je hodlanje nakon jeftine kupnje. Na kraju se i moja svodi na to. Ali nisam zato kontra ekipe koja trejda i povecava sebi broj dionica ili sprema razliku na racun. Ili jos bolja opcija ako upali vanka: long-short-long. To je kao seks ili gol marka livaje 8)

• DRY BULK

• looserst
    • December 4, 2021 at 9:58 AM
    Quote from lebowski
    Quote from mitkko

U svemu se slažem, samo bih te u dvije stvari nadopunio:

• Ako dionica slabo raste kada vozarine snažno rastu, vrlo je izgledno da će snažno pasti ukoliko vozarine počnu opet značajnije padati. To je osnovna psihologija tržišta. To si sam konstatirao, ali u to ne vjeruješ, a to je po meni jako opasno jer bi te moglo dočekati na krivoj nozi.
    • Spominješ Joakima. On je nagovještao da ćemo Capeove ubrzo gledati puno niže (možda čak u jednom trenutku i na 10.000) u vrijeme kada su oni bili 80.000 USD. Te njegove najave su tada zvučale suludo, nemoguće, i nitko ga nije ozbiljno shvaćao. Zašto misliš da je nemoguće da vozarine opet padnu, možda ne na 10.000, ali padnu. Kako bi me trebala ohrabriti činjenica da su Capeovi sada na 20.000?

Moram se vrlo jasno ograditi jer ćete me opet svi napasti za drukanje samo zato što razmišljam drugačije od većine. Ne navijam za pad, ništa ne prognoziram... samo naglas govorim ono o čemu razmišljam. Nevjerojatno mi je da nitko ne razmišlja o ovim gore stvarima na ovakav način kako sam tu naveo. Ili možda samo ne govore o tome javno?

Svatko s imalo iskustva razmišlja i o padu i o rastu, a razlika u mišljenjima obično se svodi na dugoročnost investicije i vjerovanja u fundamente. Ako se ja slažem s Cleavesom da GOGL vrijedi 18$, jeftino mi gaje kupiti i po 10 i po 6 dolara.

Samo da ga kupite na 10 i krene prema 6 bi to mrtvo hladno gledali?

Koliko je market spreman rusiti brodare pokazuje cinjenica da se gogl nekidan mogao kupiti po cijeni iz tamo negdje travnja, kao da u medjuvremenu nismo imali ni odlicna 2 kvartala, ni tih gotovo 100k na capeovima ni dividende...

Nadam se da necemo testirati kombinaciju pad marketa + pad vozarina jer ce biti krvi do koljena :rolleyes:

Quote from 5. Element

Trziste je jedna amorfna masa bezglavih smusenjaka. Budite uvjereni u jednu stvar: realne valuacije na brodarima generalno necemo gledati, a jednog dana ce se prodavati na 3 booka i 15 godisnjih zarada onda kad bi vec trebale biti u podrumu, dan pred pad u ponor.

Trziste je uglavnom u krivu. Vecina ne zaradjuje.

Nije posao kupiti Atpl na 350 i izaci na 500 i sad pecati na 380. I opet jahati neke valove. Posao je uci na 200 i izaci na 1000.

A jos je manji posao uci na 540 i bezglavo prodavati na 340. Ali takvih je, sudeci po prometima ipak bilo najvise.

Jasno vam je ako uhvatite 2 takva vala 350-500 da imate gotovo duplo vise dionica kada dode na 1000? Ja sam kao i vi los u tome iako sam pokusao (na kraju je ispao burek i vratio sam se hodlanju) ali nekima to jako dobro ide :S

• looserst
    • December 3, 2021 at 2:06 PM
    Quote from accountant

jedino gdje bih stavio i 'zadnje pare' je ova djetelina s četiri lista

ovi bi preživjeli i najezdu skakavaca: djetelina s 4

Ili su njih ostavili za kraj :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt