1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • June 29, 2023 at 9:25 PM
    Quote from Vergilije
    Quote from Shogun

Cisto me zanima da li ima kakav komentar kolega Vergilije koji je bio na GS s punomocima i imao zanimljiv razgovor s clanovima uprave off the record. Da li se spominjala ova mogucnost dokapa? Da li ce on ucestvovati u dokapu?

Imam osjećaj da napravimo jedan korak naprijed pa dva nazad sa Upravom. Mogu potvrditi da se na skupštinama nije nikad niti spomenula mogućnost dokapitalizacije, službeno ili neslužbeno.

Način na koji je ovo napravljeno smatram vrlo nekorektnim, da se otvoreno pitalo i prezentiralo trebaju nam novci za kupnju brodova/smanjenje dugova/nešto treće te stavio povoljniji model za dioničare, vjerujem da bi svi podržali.

Kao što sam rekao svima koji su zvali, osobno ću pričekati prospekt pa onda odlučiti o sudjelovanju.

Kako kaze onaj klaun... umisto sprida usa nan je sazad :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • June 26, 2023 at 3:43 PM
    Quote from emil

klasika.

BANKE u Njemačkoj podigle su kamatne stope na hipotekarne i kredite za gradnju više no što se očekivalo, a slabo ih podižu na štedne depozite, primijetio je Bundesbank u izvješću objavljenom danas.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Mora i ta sirotinja po bankama od necega zivjeti ;)

Podsjeca malo na gorivo...ono kad skoci barel ne treba im ni 2 dana da dignu cijene na pumpi ali kad pojeftini ceka se tjednima i mantra o skupom mediteranskom trzistu.

Ukratko njemacke banke su cisti buy :P

• LNG

• looserst
    • June 21, 2023 at 1:39 PM

Prati li neko DLNG?

Dynagas LNG Partners LP Reports Results For the Three Months Ended March 31, 2023
    ATHENS, Greece, June 20, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dynagas LNG Partners LP (NYSE: “DLNG”) (the “Partnership”), an owner and operator of liquefied natural...
    www.globenewswire.com

Makljaza u premarketu kako to preko bare biva na losiji report ali ako citamo izmedju redaka:

This decrease is mainly attributable to the increase in the interest and finance costs, net, compared to the corresponding period in 2022, which excludes the effect of the realized gain on our interest rate swap in the period. Including the effect of the realized gain on our interest rate swap, Adjusted Earnings per common unit for the three months ended March 31, 2023 amounted to $0.25.

• LNG

• looserst
    • June 17, 2023 at 6:46 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from looserst

Mulja ili ne mulja jucer breakout na 10x volume, nije dugo trebalo cekati. Drzim i dalje, nekad i corava kokos ubode zrno ;)

Čestitam. Nažalost kod Angeliki ili Vafiasa se mali dioničari rijetko kad dobro provedu. A ima ih sličnih koliko hoćeš. Zato i jesu jako podcjenjeni. Rekao bi najpodcjenjeniji papiri na marketu.

Da,gadno je s grcima, taj navios je patnja i bol radi vjestice.

Skoci li ovo plinsko cudo jos malo ide na bubanj. Lagano grickanje po par desetaka posto vodi do pobjede😎

• LNG

• looserst
    • June 17, 2023 at 10:00 AM
    Quote from Hrx84
    Quote from looserst

Ticker je GASS, LPG brodovi ali nemam gdje nego u ovu temu (doduse mozda vise pripada u jdpl ;)

https://seekingalpha.com/article/460784…-play-available

Isti vlasnik je i u IMPP i oba su strašno podcijenjena. Možda vlasnik mulja.

Nema dividende a i Grci su.

Mulja ili ne mulja jucer breakout na 10x volume, nije dugo trebalo cekati. Drzim i dalje, nekad i corava kokos ubode zrno ;)

• LNG

• looserst
    • May 29, 2023 at 8:35 PM

Ticker je GASS, LPG brodovi ali nemam gdje nego u ovu temu (doduse mozda vise pripada u jdpl ;)

StealthGas: Maybe The Best Net Asset Play Available (NASDAQ:GASS)
    StealthGas may have one of the strongest net asset backings of any stock available to investors on Wall Street. Read why GASS stock is a Buy.
    seekingalpha.com

• looserst
    • May 22, 2023 at 5:13 PM
    Quote from stipe_Cro

Ludilo

Da nisam zapeo u STNG-u sad bih kupovao :D

Imho bolje da ste zapeli u scorpiu

• looserst
    • May 22, 2023 at 3:03 PM
    Quote from stipe_Cro
    Quote from looserst

Jedna za ZIMoljupce:

https://finance.yahoo.com/news/zim-repor…-110000367.html

Bilo je bas lijepo dok je trajalo :S

A i poucno za one koji misle da sunce uvijek sija ;)

Mizeran minus uz relativno ok outlook?

Koliko je pala ima da raste sada.

Display More

Samo naprijed, danas je dobar dip na vidiku ;)

• looserst
    • May 22, 2023 at 2:16 PM

Jedna za ZIMoljupce:

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

Bilo je bas lijepo dok je trajalo :S

A i poucno za one koji misle da sunce uvijek sija ;)

• looserst
    • May 20, 2023 at 2:24 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from looserst

Yea, right:

" Sto veca cijena dionice treba biti glavni i osnovni cilj rada uprave bilo kojeg dionickog drustva. Poslovanje je samo alat u postizanju tog cilja, a ne cilj sam po sebi."

Koji dio nije jasan?

Pa cilj dionickog drustva i jest maksimizacija vrijednosti za dionicare. Prosto ko pasulj. A poslovanje je alat u tome.

Kako to ostvariti, kroz dividende, kupovine dionica i ponistavanje, transparentnost prema investicijskoj zajednici, sve je otvoreno za raspravu, vjerovatno kombinacijom svega. Npr. kupovinom za 1.2 mil eur dionica po 60 eur, 20 tisuca njih, i njihovim ponistenjem, dionicarima se vraca dodatnih 40x20.000=800.000 eur. Stabilizira se cijena i daje kontinuirani rast cijene dionice jer se isti rastuci ukupni BV dijeli na sve manji broj dionica.

I onda dobijes dionicu koja je stvarno investabilna, za razliku od ovog sad koja je cisto trejderska.

Display More

Ono šta vama nije jasno je da se može nabiti cijena dionice dividendom i/ili buybackom a onda ugroziti poslovanje firme, tj. jasno vam je ali baš vas briga i to je ok, želite svoje novce sad dok ih ima (malo se kasno ušlo u atpl očito). Neko ko želi dobro firmi (a na duge staze u koje se kunete i sebi kao dioničaru) bi rekao da je dobro poslovanje, rast, odgovoro upravljanje, transparentnost itd cilj dd-a a maksimizacija vrijednosti za dioničare posljedica tih akcija.

I ne treba objašnjavati buyback i poništavanje, valjda je svima jasno kako funkcionira. Ali bilo dobro uz buyback naučiti i šta je war chest...

Prosto ko pasulj.

• looserst
    • May 19, 2023 at 10:41 PM
    Quote from Bartolomeo
    Quote from looserst

Ja naravno ne potpisujem, stovise kako ste u konsenzusu ocito je da se pisu gluposti :)

Cilj mene kao dionicara treba biti veca cijena dionice ali to ne treba (niti bi smio) biti cilj firme kao takve i moze vrlo brzo dovesti do propasti. Eto mogli su dati 20 eura dividende umjesto 5 i sta onda ako vozarine zarone (a i nisu bajne)? Nabildas cijenu dionice a dogodine te nema (mozda)

Pricate o kvartalnoj dividendi i super, slazem se...samo ja pitam i odakle :rolleyes:

Btw ni druge drybulk firme nisu ni blizu nava, cak atpl dosta dobro stoji

nitko nije govorio o bildanju cijene dionice na takav nacin

Yea, right:

" Sto veca cijena dionice treba biti glavni i osnovni cilj rada uprave bilo kojeg dionickog drustva. Poslovanje je samo alat u postizanju tog cilja, a ne cilj sam po sebi."

• looserst
    • May 19, 2023 at 5:56 PM
    Quote from Bartolomeo
    Quote from 5. Element

Ovo gore navedeno, upravljanje cijenom dionice, s ciljem da bude sto veca, kako bi se maksimizirala vrijednost za dionicare, treba biti jedna od inicijativa za neku iducu skupstinu. Tocka dnevnog reda, pitanje: sto ciniti da bude sto veca cijena? Po meni, uz dividendu, najbolji nacin je kontinuirani otkup i ponistavanje dionica. Naravno, u iznosima koji nece ugroziti smanjivanje duga i obnovu flote.

Ali da se to ustanovi kao trajna politika.

Potpis!!! Dojam je da upravi nije cilj maksimiziranje cijene dionice.Oni imaju jako dobre plaće i bonuse i zadovoljili su se s tim.Doduše, od cijele uprave samo Bilbija ima ozbiljniju količinu dionica i ne znam iz kojeg razloga njemu nije cilj realna cijena dionice.

Kolega Vergilije je napravio jako dobru stvar sa skupljanjem punomoći za zastupanjem na skupštini i sakupio je respektabilan broj i SVAKA ČAST kolega.Možda bi se na nekoj od slijedećih skupština moglo postaviti i pitanje opravdanosti tako velikih plaća i bonusa članovima uprave s obzirom na njihov angažman koji bi trebao biti u interesu svih diomičara.

Ja naravno ne potpisujem, stovise kako ste u konsenzusu ocito je da se pisu gluposti :)

Cilj mene kao dionicara treba biti veca cijena dionice ali to ne treba (niti bi smio) biti cilj firme kao takve i moze vrlo brzo dovesti do propasti. Eto mogli su dati 20 eura dividende umjesto 5 i sta onda ako vozarine zarone (a i nisu bajne)? Nabildas cijenu dionice a dogodine te nema (mozda)

Pricate o kvartalnoj dividendi i super, slazem se...samo ja pitam i odakle :rolleyes:

Btw ni druge drybulk firme nisu ni blizu nava, cak atpl dosta dobro stoji

• looserst
    • May 16, 2023 at 7:27 PM
    Quote from accountant

Ako nekog zanima... Buffett Q1/23

vidim nije lud za bankama ^^

dodao je u zadnja tri dana i OXY nekih 2 i nešto mil novih dionica

“Investing is where you find a few great companies and then sit on your ass.”

— Charlie Munger

Also: sell TSMC, buy banks, sell oil, buy oil, sell banks, buy more banks & of course buy more Apple at 30x P/E

• looserst
    • May 3, 2023 at 8:26 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

i ne samo to: jučer gledao jedan prilog o tome kako u anketama sve manje kupaca govori o kupnji EV vozila, navodeći pritom jedan od glavnih razloga sljedeće:

1. visoka cijena
    2. nedostatak punionica
    3. kratak domet

dakle sve ono što smo znali i prije dvije-tri godine i dalje je tu

danas friška vijest da Tesla diže cijene (ili vraća) skoro svim modelima, na svim tržištima

mislim da špekulanti kolo vode, a ulagači olako odustaju od nafte koje će trebati još dugo, dugo vremena

trguje se na narativ, a ne na realnost.

problem je šta ekipa ne kuži da je financijska poluga sve kraća, a oni uzimaju trejdove kao da smo na 0% FED funds + QE.

btw., OPEC je s razlogom rezao proizvodnju, jer vidi da demand slabi, ali pojedini investitori imaju Xi Jinping-a na "crvenom telefonu" (prvi Sv. Joakim, pa onda i ostali) koji im je "obećao" da će "raspaliti" (tvornice, ne po Tajvanu) u travnju.

sad smo to malo odgodili za svibanj, al bit će to u Q2, 100%.

jedino šta ne kužim kakve veze ovi "zombiji" koje si prethodno naveo imaju veze sa otvaranjem Kine, al valjda tržište zna bolje od mene :S

mislim, sad kad FED ili ECB dižu, najpametnije bi bilo sakriti se u kratkoročne trezorce i držati do dospijeća.

tu se sad zarađuje kako god okreneš, a ovdi moraš tražiti "veću budalu" na sideways marketu :/

Display More

A iz čega vidimo da oil demand slabi? Evo jučer imamo popriličan draw. API, EIA (koliko im je za vjerovati), podatci o letovima itd, sve pokazuje da se nafta prži a nismo ni ušli u driving season. Osim cijene nafte (znam, funny zvuči) sve ostalo pokazuje zdrav demand. Od "opasnih" podataka stoji ovaj Kineski pad proizvodnje prošli mjesec

Meni se čini da je opec sebi učinio medvjeđu uslugu i stvorio atmosferu straha, kao režemo jer pada demand. Na to nadoveži FED, naslove koji počinju sa rec... i dobijemo ovo šta imamo sad X/

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 29, 2023 at 10:47 PM
    Quote from havi

Pa ne znam da je u izvjescima do sada bio spominjan SUPERciklus, al ocekivanja su umjereno optimistična i podrzavaju daljnji rast vozarina u duljem roku. Meni je drago da neki koji su tjednima šutjeli sad najednom imaju potrebu komentirati. To obicno bude dobar buy signal! 😁

Mozda niste bili aktivni tada, superciklus vs port congestion bijase predmet rasprave, doduse na drybulk temi pa mi je drago da su pavlovic & co to sada napisali crno na bijelo. Sa vremenskim odmakom je jasnije. Inace nebitno za samo izvjesce u q1 jer kako i stoji u tekstu radi se o proslim godinama

Ni sad se nebi javio ali u srce me dira kad mi stecajusa radi s minusom :(

I nemojte kolega da vam ja budem ikakav buy ili sell signal, to vam je garantiran put u katastrofu ;)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • April 29, 2023 at 9:39 PM

"Trendovi potražnje na početku 2023. godine nešto su

niži usred makroekonomskih problema, slabih trendova u Kini i nekih izravnih utjecaja uslijed sukoba između

Rusije i Ukrajine, dok zagušenje luka brodovima koji čekaju na ukrcaj/iskrcaj tereta u lukama (koje je odigralo

glavnu ulogu u jačanju tržišta tijekom 2021.-2022. godine), sada ima znatno manji utjecaj."

I voljena stecajusa u izvjescu je proglasila port congestion glavnim driverom proslih godina. Ah, gdje su ta stara dobra vremena kada je to bila hereza napisati jer smo u SUPERciklusu :)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • March 16, 2023 at 5:11 PM
    Quote from Obrazovanje

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako dalje? Kojim smjerom valja poći?

Samo ne putem SVB i Credit Suisse, ostalo je ok 8)

• looserst
    • March 13, 2023 at 3:39 PM
    Quote from BudFox

Jel bi se isplatilo ovo sada kupit, šta mislite?

Ako ne propadne, cijena će se vjerojatno vratiti, bar mislim

FRC

First Republic Bank

18.02-63.74-77.96%

Uzmi i ovu, malo disperzije, nemojte kolega sva jaja u istu košaru 8o

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• looserst
    • March 10, 2023 at 3:20 PM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst
    • Nonfarm payrolls: 311,000 vs. 504,000
    • Unemployment rate: 3.6% vs. 3.4%
    • Average hourly earnings, month-on-month: 0.2% vs. 0.3%
    • Average hourly earnings, year-on-year: 4.6% vs. 4.4%
    • Labor force participation rate: 62.5% vs. 62.4%
    • Average weekly hours worked: 34.5 vs. 34.6

Ovo je sada dobro da nezaposlenost raste? Valjda će onda inflacija pasti...

Evo već USA futuresi okrenuli u zeleno

Mjesovito reklo bi se. Očekivali su 205k kad ono 311 ali da, ovaj uneployment kao malo spašava stvar.

Vjerojatno je danas svaka vijest dobra vijest, kao što je jučer sve bilo crno...klasične market gluposti pa ćemo valjda rasti. Ili nećemo X/

• looserst
    • March 10, 2023 at 2:37 PM
    • Nonfarm payrolls: 311,000 vs. 504,000
    • Unemployment rate: 3.6% vs. 3.4%
    • Average hourly earnings, month-on-month: 0.2% vs. 0.3%
    • Average hourly earnings, year-on-year: 4.6% vs. 4.4%
    • Labor force participation rate: 62.5% vs. 62.4%
    • Average weekly hours worked: 34.5 vs. 34.6
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt