Koje nasladjivanje sa btc i tsla. Ali zato nasi brodovi danas mirno plove, je.. se nama
Posts by looserst
-
-
Nek se sam javi- pola mu praštamo 🥴
Ja sam napisao...ajmo sad svi odmah po bidu iako naši brodari upće nemaju capove zbog kojih vani sve pada...kud svi tud i mujo.
Možda niste primjetili ali ovo danas nema veze sa cape vozarinama
-
Ko je ono nekidan govorio da GOGL neće ispod 8?
Evo ga prije nego je pijetao 3 puta kukuriknuo
-
crni su se oblaci nadvili nad Usa burzu i šire se svijetom i kripto tržištem pa nije za očekivati ni da brodari bolje prođu...... pogotovo ako u vidu imamo i sezonalno loš kvartal........malo vatre i rusi mogu dodati a problem je i što sljedeći tjedan Fed nastupa a očekivanja nisu dobra i sve izgleda kao na rubu provalije pa bi sljedeći tjedan mogli napraviti korak naprijed.........
Uopce to kripto njesra mi je uvreda zdravoj pameti da postoji. Bas bih volio vidjeti pad od 95% na tome da se svi lijepo ispeku i napuste to smece.
Da, samo ce atpl onda biti 1 burek. Nazalost nema nazad, bitkonji i tesle vladaju
-
Sve 5 kolega ali ne ispuhuje se samo prenapuhano nego sve redom. Ja imam samo niske p/e i to value dionice a jucer me dobro nagazilo. Ne mogu biti dalje nego jesam od nekih netfliksa i pelotona pa opet krv.
U ratu bi ovo nazvali neselektivno granatiranje
P.S. ovaj je to lijepo sazeo:
https://www.cnbc.com/2022/01/20/sto…close-news.html
“Until a level is reached in this collapse... fundamentals like bond yields, economic reports and even earnings releases will not likely have much impact. Fear now must be extinguished by some stock market stability before traders and investors again start to consider fundamental drivers,”
ZIM je nedavno imao ATH, možda i početkom tjedna. Bilo je i logično da se malo hladi, a kamoli neće u ovakvim petcima. Uostalom, imaš i jednostavno objašnjenje, hipotetski - Gle, Netflix je pao 25% u jednom danu, malo je to pretjerano, ZIM mi je odradio ne znam, 20% u tjedan dana, ajde da se malo prebacim u Netflix, ćopim neki odbijanac i to. Kao što rekoh, meni je nesigurno biti izvan ZIM-a pa to ne radim, ali ima ih koji rade.
Stvarno mislite da neko pretace iz zima u netfliks?
Neznam, meni je ova korekcija sve manje stealth, bas se dobro vidi na radaru
-
Ne znam koje dione kolega su u tvom portfelju ali meni to izgleda više kao prijateljska vatra nego neselektivno granatiranje. Recimo KO ili P&G se drže sasvim ok, pozitivna nula dok neke padaju i preko 50% u 3 mjeseca. Opet sa druge strane banke tipa JPM su pale i cca. 18% u relativno kratkom vremenu.
Ne mozemo na uzorku od 2 dionice zakljuciti nesto. Evo ja pratim te vase 2 i dizem za jednu. Pogledajmo jucer FCX, ZIM i X. Na kraju krajeva imamo i etfove i indekse pa sta nam kazu QQQ ili RUT...?
-
Bilo je i vrijeme da se neke dione ispušu. Valuacije su u nebu već odavno, konačno izgleda da se "bubble" na tim dionama ispuhuje. Hrpa je diona koje su otišle u nebo a ne zarađuju ništa ili nešto malo samo zbog "vjere" da budu u budućnosti. Ja navijam da se taj pad nastavi sve dok ne budemo više na zemlji sa valuacijama.
Sve 5 kolega ali ne ispuhuje se samo prenapuhano nego sve redom. Ja imam samo niske p/e i to value dionice a jucer me dobro nagazilo. Ne mogu biti dalje nego jesam od nekih netfliksa i pelotona pa opet krv.
U ratu bi ovo nazvali neselektivno granatiranje
P.S. ovaj je to lijepo sazeo:
Nasdaq tumbles 2% Friday, notches worst week since 2020 and falls deeper into correction territoryThe Nasdaq Composite dropped on Friday as sharp losses in streaming giant Netflix dragged the technology-focused index deeper into correction territory.www.cnbc.com“Until a level is reached in this collapse... fundamentals like bond yields, economic reports and even earnings releases will not likely have much impact. Fear now must be extinguished by some stock market stability before traders and investors again start to consider fundamental drivers,”
-
eto, ako niste znaki netfklix je kriv
"Wall Street slide deepens after Netflix disappointment"
Ne pomaze ni to sta je danas Opex datum. Ja na to sra..e zaboravim onda gledam wtf?
Bio netfliks ili opeks, ode portfelj u keks
-
Loš dan za dippere, kolko god dokupljivo postoji niže.
i to u tišini. ne sviđa mi se to.
horor.
Dip unutar dipa unutar jos jednog dipa. Inception
-
Inace jako je vazno da je Scorpio na danasnji dan +4% u 2022. Ta dionica odradi +-10% dnevno svako malo pa je bas sad to reprezentativno. Mozda pocetkom veljace bude ispod zse uzdanice pa cemo biti sretni. Ipak je najljepse kad susjedu krepa krava
-
Zadnjih mjesec dana osim nafte opet brutalno poskupljuje sva metalurgija. Stvarno ružno izgleda koliko to ide gore. Posebno bazni metali. Ne toliko srebro i zlato. A što se tiče eksplozije brodara i dalje rastu kontejneraši.
Da, cash masine i dalje gaze, danas, tj od jucer u ah posebno MATX:
Nije ni cudo:
https://finance.yahoo.com/news/matson-announces-preliminary-4q21-results-210500431.html
-
Medicinska sestra u Vinogradskoj uhvatila pacijente u ljubavnom klinču: ‘Zapamtit ćeš me ku**o!‘Intimu u jednoj od soba na jednom odjelu bolnice u zagrebačkoj Vinogradskoj prekinula im je medicinska sestra koju su potom izvrijeđaliwww.jutarnji.hr
To je to! Proglašavamo pandemiju gotovom a bolnice se vraćaju u staro normalno
Odoh kupit neku kruzer ili avio dionicu...
-
Šta je ovo brate mili
Do nekidan se svi kunu u teški long a sad se prodavalo, čeka se dno, broji dane do olimpijade a Joakim maše zastavicom na startu ko da kreće formula 1?
-
A gdje bi tek bio da zna čime se bave firme kojima trguje
haha, baš
ali koga briga čime se bave dokle god graf izgleda dobro
EDIT: Ali možda je baš u tome i kvaka, jer da zna/proučava čime se ustvari bave i kakvi su fundamenti, možda nikada ni ne bi njima trgovao pa ni ne bi uspio ostvariti toliki prinos?
Btw. on još od kraja 11. mjeseca prošle godine shorta US market, kaže da smo u stealth korekciji pa zato većina još uvijek nije svjesna da je korekcija počela. Jučer je opet postao ovo:
"Tuesday the NASDAQ and NYSE indexes both suffered a distribution day. With few stocks in buyable position and the market under selling pressure, cash is king. We remain on our November 22, 2021 sell signal."
Kaže on od kraja 11 mj u korekciji?
Kod mene je počela ranije
-
Bas sam neki dan kupio njegovu knjigu. Djeluje malo arogantno, ali odlican je.
Vidi ovaj championship, prvi je na listi ove godine, do danas je napravio povrat od 311,9%
Evo ga, sada je i službeno pobjednik 2021 US Investing Championshipa. Lik je ostvario povrat od 334,8% u godini dana! Kapa do poda. Zanimljivo je i da je on, jedan trejder, pobijedio u natjecanju koje u svom nazivu ima riječ "investiranje"
A gdje bi tek bio da zna čime se bave firme kojima trguje
-
Off topic smo. Napisano je u kontekstu i ogradio sam se dvostruko (šala i ljepota u oku promtarača).
Nekome je i Pripjat lijep
Seriju Novine nebi gledao da mi platite, ono malo vremena šta imam za gledanje serija trošim na puno bolje od takvih
možda Netflix?
jučer mi je bila panika doma: izgleda mi riknuo uređaj u TV-u koji se spaja na WiFi
reakcija supruge: KAKO misliš da NE RADI?!?!
prebrikao s UTP kabelom (spojio se žično) i - mir u kući!
A za to vrijeme pobjegla 2 shorta, a?
Bitno da je ONA zadovoljna
-
Lijece li se u splitskoj bolnici samo ljudi iz splita ili u rijeckoj samo iz rijeke? Koliko ljudi gravitira jednoj a koliko drugoj? Ne pokusavam osporiti cijepivo,dapace ali jednadzba ima malo vise varijabli. Slicno je bilo i sa sestrama, splitu kao treba pomoc, ok, ali siri kontekst je da u startu nema sestara per pacijent kao po drugim kbc-ovima itd...
Uglavnom nista kontra cijepiva i splita.
Da se nasalim ja sam mislio da je taj rijecki kompleks splitom vezan samo za sport ili to sto je rijeka onako nelijep grad uz opasku da je ljepota u oku promatraca
Evo konacno ste u necemu bolji i svaka vam cast
nelijep grad? pogledajte seriju Novine, vizure su spektakl. Također riječka okolica je takva da ju Split može samo sanjati i sve to na 100 km od Italije, Slovenije...
Off topic smo. Napisano je u kontekstu i ogradio sam se dvostruko (šala i ljepota u oku promtarača).
Nekome je i Pripjat lijep
Seriju Novine nebi gledao da mi platite, ono malo vremena šta imam za gledanje serija trošim na puno bolje od takvih
-
Kolega Loosert to misli čovjek sa 8 razreda osnovne škole, a što misle doktori ekonomije sa zagrebačkog sveučilišta?
Neznam sta doticni misle ali znam da bi volio da sam i ja isao u tu vasu osnovnu skolu
-
-------- Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 112. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 8 pacijenata . Novi list
Split ima 50% više stanovnika od Rijeke, a imaju dvostruko više hospitaliziranih bolesnika, i pet puta više bolesnika na respiratoru.
Rijeka je visoko procijepljena regija, Split nije. Toliko o cijepljenju.
Al' što je, da je...... ovo je pri kraju, samo se čini da ga nitko neće odsvirati bez znatnog kašnjenja. Otela se kontroli ta spirala. Administracija i birokracija.
Lijece li se u splitskoj bolnici samo ljudi iz splita ili u rijeckoj samo iz rijeke? Koliko ljudi gravitira jednoj a koliko drugoj? Ne pokusavam osporiti cijepivo,dapace ali jednadzba ima malo vise varijabli. Slicno je bilo i sa sestrama, splitu kao treba pomoc, ok, ali siri kontekst je da u startu nema sestara per pacijent kao po drugim kbc-ovima itd...
Uglavnom nista kontra cijepiva i splita.
Da se nasalim ja sam mislio da je taj rijecki kompleks splitom vezan samo za sport ili to sto je rijeka onako nelijep grad uz opasku da je ljepota u oku promatraca
Evo konacno ste u necemu bolji i svaka vam cast
-
Jedini lijek za inflaciju je uvećavanje ponude roba i usluga na tržištu, kroz normalizaciju dobavnih lanaca i produktivnost ili podizanje kamata, vrijednosti novca.
Zvuči jednostavno kad to tako napišete