1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • April 27, 2022 at 7:20 PM
    Quote from brajakica

Kupila gogl po 11,3$ u pon i odmah stavila u toj kolicini nalog na ask 13$

+15% ce biti na panicarima bez razloga u vidjecemo koliko dana.

Trend-frend spika na bulkerima je potvrdena🐰

Tek pocinje glavna sezona u dry bulk bullu i rast vozarina, ne treba se bojati kupovanja nego treba koristiti te poklon dipove, prosli mi je pobjegao za dlaku, malo previse pohlepe😅 :saint:

I na atpl je bila prilika kupiti po 500.

Popodne FFA djetelina🍀☘️ pojacala

rast pa🐃🐂 bikovi preko bare navalili ;(

Display More

Dakle na vajkinzima se zadovoljavamo sa "mizernih" 15% i bavimo se omrazenim trejdom iako tek pocinje rast vozarina?

S druge strane ista ta radnja na atpl je izvrgnuta ruglu, zeke-peke, glave-pladnjevi. Bas zanimljivo :/

• DRY BULK

• looserst
    • April 26, 2022 at 2:52 PM
    Quote from brajakica

Ovaj momak zna koja je muzika za moje usi :love: ;( :saint:

If you’ve been following me recently, you know our best strategy right now is to remain invested in stocks that are great inflation hedges. We need to focus our attention on companies that are profiting from rising prices and rates in a few strategic corners of the market, including food staples, marine shipping, semiconductors and oil and natural gas.

https://investorplace.com/2022/04/a-dive…ll-big-profits/

Da, svaka bi ga majka za zeta poželjela...samo šteta šta piše o kontejnerima i to samo sa godinu dana zakašnjenja ali koga briga, jel tako?

• DRY BULK

• looserst
    • April 25, 2022 at 6:38 PM
    Quote from Milo

Moglo bi biti do kraja i zeleno😂

Aha, moze i hajduk bit prvak X/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • April 23, 2022 at 11:11 AM
    Quote from mitkko
    Quote from my moon

Davno sam rekao da short postaje majka i postao je supermajka. a mi ovce Dolly :). da, sve se svelo na čistu kratku matematičku projekciju, ostalo; analitičari, pokazatelji, strategije, društvene mijene je po strani. čak vjerujem, mada tamo dugo nisam zašao, da je sada lakše trgovati na domaćem tržištu zbog Hysterixa, Drukexa i inog.....

Klasično dijaničarenje ovakvo il onakvo se rasprsnulo pod najezdom korisnika i ta nova najezda stvorila je novi poredak. Sprega pravila rulje i mass medija.

kada savladam short onda će u trend ući nešto treće :)

Svi smo navikli gledati grafove i u pravilu traziti priliku za kupnju... oko nam se za to vremenom vec izvjestilo pa bude isprva neobicno gledati taj isti graf i traziti priliku za short. Sva pravila su obrnuta, a ustvari ista.

Zato za pocetak ima jedan trik koji pomaze sagledati graf drugim ocima... ja to ponekad i danas koristim kada zelim preispitati svoj bias. Naime, na tradingview platformi (ne znam kako je na ostalima) se svaki graf moze gledati i u inverznom obliku - ako se gleda recimo ticker SPY, za inverzni graf se samo upise 1/SPY. Tako je onome tko je navikao ici samo long puno lakse naci priliku za short jer i dalje na ovom inverznom grafu zapravo trazi priliku za long. :)

Spasio si me!

Ja bi okrenuo monitor naopako:S

• DRY BULK

• looserst
    • April 22, 2022 at 7:02 PM
    Quote from brajakica

nitko ne pita dali su ameri otvorili? 🤪🤭 ;(

Otvorili su u crveno ali bikovi na bulkerasima jure u kontra smjeru⛔ 🐂🐃🐂🤪🤠 :S :)

Trend-frend? =O :/ 🐰

I sta kaze zeko 3 sata kasnije? Trend-frend? Otisli bikovi na ispasu :sleeping:

• DRY BULK

• looserst
    • April 22, 2022 at 5:34 PM
    Quote from lebowski

Evo jednog o congestionu u Kini, dry bulk

https://twitter.com/AXSMarine/status/1517448479261569025/

Da se nadovezemo na temu evo jos malo o congestionu:

Port Congestion - A Q1 review of the number of Dry Bulk Vessels — Breakwave Advisors
    Even stronger figures each month in 2022
    www.breakwaveadvisors.com
  • Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • April 20, 2022 at 4:28 PM
    Quote from brajakica

Demand ne raste i nece rasti :S :) 🤭🤣

Ameri kure i oil da bi imali vise

LNGa za prodaju europi.

US power load is close to 5% higher this year relative to last year at the same time. The avg power demand over the last 30 days was 408 GWh (compared to 389 GWH LY, and 371 GWH 2Yrs ago).

Piksi raste, pusti sad detalje 8)

• looserst
    • April 14, 2022 at 9:43 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Kralj svih kraljeva vratio se u zim.

Zanimljivo danas dry rastura i to dobri postotci, a dac i zim u laganom minusu

Sta samo znaci da treba uzeti profit sa bulka i utrpati u ZIM i DAC 8o

Neznam za danaos, gsl i esea skroz pristojno rastu (da nema raspasoja na bulku reklo bi se vrhunski) . Doduse i zakucali su ih prosli tjedan dobro

• LNG

• looserst
    • April 14, 2022 at 8:43 PM

Japanske ideje, zanimljivo:

JGC, Kawasaki Kisen to turn old tankers into floating LNG bases
    Reusing tankers can cut cost of floating gas platforms by 30%
    asia.nikkei.com
  • DRY BULK

• looserst
    • April 14, 2022 at 5:21 PM
    Quote from lebowski
    Quote from looserst

Kako iz nepouzdanih izvora? The kolegica je rekla da se trebalo natrpati vajkinga na 11.40 i da je to dno?

To je bilo u ponedjeljak. Tri dana kasnije, GOGL na 13,23.

Prema pouzdanim izvorima.

Nadam se da ste poslusali kolegicu pa kupili. Ja sam udario po piksiju, jucer je bilo super ali danas lose pa sutim. Cekam sta ce zeko reci

• DRY BULK

• looserst
    • April 13, 2022 at 5:32 PM

Evo dija jednoga nukea na duze staze daje za 26k dnevno

The gross charter rate is US$26,000 per day, minus a 5% commission paid to third parties, for a period until minimum February 1, 2024 up to maximum April 15, 2024. The charter commenced yesterday.

The employment of “Philadelphia” is anticipated to generate approximately US$16.87 million of gross revenue for the minimum scheduled period of the time charter.

The “Philadelphia” is a 206,040 dwt Newcastlemax dry bulk vessel built in 2012

• looserst
    • April 12, 2022 at 5:46 PM
    Quote from lebowski
    Quote from zlocesti

https://www.zerohedge.com/markets/deflat…s-job-inflation

Hoće li ovo pogoditi ZIM i prelazimo li na intermodal kompanije ?

Kina zatvorena, nema promet.

Kina otvorena, ima promet.

Prilično jednostavno.

Uvedimo dodatnu varijablu, vrijeme. Kina zatvorena kratko, congestion u kini. Pa congestion na west coast koji tjedan kasnije. Mozda...

• DRY BULK

• looserst
    • April 11, 2022 at 10:23 PM

Evo jedna zanimljiva inicijativa, kapetan John Konrad Peti bi dao prioritet transportu hrane, buni se na slow steaming, famu oko kontejnera itd. Naravno neoliberalni kapitalizam ne dozvoljava da ovakve price prodju i svaki ce bulk unajmitelj uzeti stagod ako je skuplje. Moze se uvijek i reci lako je njemu sad pricati, kapetan je pa se nakesao i sad tu nama filozofira...

Thread by @johnkonrad on Thread Reader App
    @johnkonrad: Gold stars for @mercoglianos @GMJournalist @FreightAlley @typesfast LarsJensen @man_integrated @loriannlarocco but can we pause the container talk…
    threadreaderapp.com

Dobro je on to stivo slozio, bob geldofski reklo bi se.

Ako nista neki ce nauciti sta je ahod, pan-pan i mayday. Mozda bude deseto pitanje u Tarika za prijeci prag pa se mozete praviti vazni ispred ukucana :S

Mirno more i pazite kako klikate sutra 8o

• DRY BULK

• looserst
    • April 11, 2022 at 5:01 PM
    Quote from tin
    Quote from looserst

Kako iz nepouzdanih izvora? The kolegica je rekla da se trebalo natrpati vajkinga na 11.40 i da je to dno?

Otkrijte nam kolega u što ste vi uložili....pa da i mi malo omastimo brk.

U piksi tankere :S

• DRY BULK

• looserst
    • April 11, 2022 at 4:29 PM
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

Kako stoje vikinzi? Jel se zna sta?

mislim da su izgorili od čekanja da Braemar okrene.........jel več je bilo nekih najava prošli i pretprošli tjedan da bi moglo doči do preokreta.........ali izgleda da su najave došle iz nepouzdanih izvora.......

• looserst
    • April 10, 2022 at 9:55 AM
    Quote from accountant
    Quote from lebowski

Slabo pratim Matson, ali on je američki lajner koji ima prioritet na ulasku/izlasku u američke luke tipa LA/LB. Mislim da je zbog toga i puno skočio. Sad bi mogao pasti jer su Ameri donijeli neki novi zakon o tarifama za prijevoznike i možda obavezi/nešto slično da moraju izvoziti kontejnere, nisam proučavao, moguće da Matson pada brže od ostalih i zbog toga.

Uglavnom, što se tiče big picturea, i dalje je congestion i sve ono što je pridonijelo rastu vozarina na kontejnerašima, a Bog Mintz kaže da dolazi vrijeme za sljedeću fazu ciklusa u kojoj bi mogli profitirati ovi sa stabilnijim biznisima poput GSL-a i DAC-a, kao i ovi što daju kontejnere na leasing Textainer i onaj drugi.

lebowski

mislio si na TGH i TRTN? oni su lease kompanije

ne izgleda dobro, oba su probila k'o od šale 200MA prema dolje na velikim prometima:

TRTN i TGH

pogledajte si svi ovaj uradak , osobito od 2:00 a onda i naglasak na 3:13 i dalje

baš je tema transport: prvo su se strmoglavili cestovni i željeznički indeks, zatim avio prijevoz i konačno spominje i vozarine za shipping

također spominje i ubrzavanje propadanja NASDAQ, skokovito, s gapovima na dolje

sukladno tome i nastavak pada na semiconductors (u gornjem videu od 14:57)

dakle pazite kud s novčekima idete drugi tjedan!

neke dionice i ETF-ovi izgledaju kao da bottomiraju ali kad pogledate indekse, vidi se da je tek počelo

Display More

Paradoks je sta su udarili po TGH i TRTN jer oni (container lessori) imaju daleko najdugorocnije ugovore i trebali bi mlatiti pare dugo dugo cak i ako drasticno padnu vozarine. Ali kad je sentiment bearish a na kontejnerima je od kad su krenule ove drame na kamionima ne bira se nego se rusi sve redom.

Moguce da je ovo temporary sezonski pad, da ce indeksi i rasti radi shangaj congestiona a moguce je da je ovo pocetak kraja jedne lijepe price

Evo jedan clanak na tu temu:

Container shipping at the crossroads: The big unwind or party on?
    The debate heats up on whether this is the beginning of the end of container shipping’s bull run.
    www.freightwaves.com

Mintz se i dalje kladi na gsl, dac, tgh...ja osobno mislim da je ovaj put u krivu pa udarih bijeg, naravno sa otvorenom opcijom povratka :P

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • April 8, 2022 at 4:22 PM
    Quote from mitkko
    Quote from lebowski

Tvoja želja njena zapovijed

Nije to moja zelja, vec samo "legit question". Ja da sam toliko uvjeren u nesto bih odmah sutra zalozio kucu i sve upucao u dionicu, a vec drugi tjedan od zarade kupio dvije kuce. I usput se ne bih svojski trudio svakodnevno druge uvjeravati u to da naprave isto, a zauzvrat nudio "glavu na pladnju".

Offtopic ali evo sad mi jedan preko puta stola govori da je siguran da bitkojn ide na 100k usd. Ulozio je cijelih 2k. :whistling:

Ergo i ja sam pobornik put the money where the mouth is. Od glava na pladnju preferiram janjecu ili ako smo na morskom meniju onda... Daj o cara :love:

• DRY BULK

• looserst
    • April 8, 2022 at 1:15 PM
    Quote from jasko

EU adopts fifth round of sanctions against Russia over its military aggression against Ukraine https://www.consilium.europa.eu/en/press/press…gainst-ukraine/

...into the EU if they originate in Russia or are exported from Russia, as from August 2022

Je brza i lukava ta nasa EU. Do Augusta ko ziv ko mrtav. Nazalost dosta ih nece biti zivo. Isao sam vidjet gdje je domaca ergela pa vidim da se plovi sa istocne strane rusije. Uglavnom imaju se vremena pripremiti na ove zabrane

• DRY BULK

• looserst
    • April 6, 2022 at 10:37 PM
    Quote from brajakica

ffa i vozarine tonu kao kamen a kupci u redovima kupuju i ne pustaju da dionice bulkera ozbiljnije padnu?

Kada opet ovakva prilika i na kojim visinama? :/ :saint:

hugh

Upravo doslo iz Zacksove stamparije ;( ^^ 🤣

While "the trend is your friend" when it comes to short-term investing or trading, timing entries into the trend is a key determinant of success.

https://finance.yahoo.com/news/heres-why…-125012607.html

I <3 GNK ;) :saint:

Display More

Ipak padaju vozarine? I to kao kamen? Wow. Bit ce bolje sad kad je gotov cing ming festival.

Zaks rulz!

• looserst
    • April 5, 2022 at 5:58 PM

Vidi ZIMa sta je pojeftinio. Udara li neko ili se vreba nize :/ grafolozi?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt