puklo:-)...ajde pobornici tehničke analize..do kuda idemo..?
Mislim da je ovo dno.
puklo:-)...ajde pobornici tehničke analize..do kuda idemo..?
Mislim da je ovo dno.
Prije mjesec dana smo govorili da Verige istice ugovor za 15 dana !? Je li mu isteko ? Po koliko vozi na spotu ? Ima li informacija o tome?
Ne znam što su ulagači očekivali ali dividenda je full poštena i realna, problem je što je naša burza nerealna.
Firma dvije godine posluje s gubitkom. Zasto bi pad dionice bio mirakul ? Budućnost firme koja se bavi plastikom u ratnim vremenima i nije bas svijetla. Danas je veća potražnja za čelikom i oklopnim borbenim vozilima. Nažalost.
Položena kobilica za novogradnju Atlantske plovidbe
Tek sad !? Zar nisu trebali zaploviti 2023 ?
Kakvo je ovo ludilo s cijenom !!??
Marko Domijan za Dubrovacki vijesnik
Koja je procjena dokle bi moglo padati?
70 kn možda...
79,00 kn
Ovom kapitalnom se stvarno žuri van Užas
Zna da ide loše izvješće... poslje izvješća bi cijena mogla zaroniti ispod 80 kn...tek u Q2 izvješću će se vidjeti u potpunosti posljedice rata u Ukrajini.
Pa i da ide lose izvješće, ovakvu dionicu prodavati po 80-90 kn je totalna glupost.
Bilo bi lijepo da ne prijedlože isplatu dividende jer bi ta vijest srušila dionicu kroz 2-3 dana sigurno za 20 % a time bi ulaz u ATPL po 400tinjak kuna bio ulaz iz snova. Dividenda sigurno ne bi bila 100 kn a dionica ce se vratiti na 500 do sredine ljeta. Kako god, Win-Win situacija.
Sasvim neutemeljena nagađanja i ovako je dionica podcijenjena....isplatili dividendu ili ne isplatili. Isplata dividende bi mogla privući više investitora što bi bilo dobro za dionicu. Sjećamo se kakav je bio ljetni up na dry bulku prošle godine.Uglavnom mislim da će Q2 izvještaj otkriti neke nove još bolje i znatno više vozarine na pojedinim brodovima što bi moglo dodatno ojačati dionicu....polako se čisti ovaj nalog od 700 kom na asku ostalo još svega 200 kom.
Slazem se da su neutemeljena nagađanja i da je dionica podcijenjena ali postoji neka vjerojatnost da se dogodi i ovaj slucaj. Možda je to samo moja želja za jeftinijim ulaskom ali nemam nista protiv bilo koje opcije. Vidjet cemo uskoro.
Bilo bi lijepo da ne prijedlože isplatu dividende jer bi ta vijest srušila dionicu kroz 2-3 dana sigurno za 20 % a time bi ulaz u ATPL po 400tinjak kuna bio ulaz iz snova. Dividenda sigurno ne bi bila 100 kn a dionica ce se vratiti na 500 do sredine ljeta. Kako god, Win-Win situacija.
Tržište nije ni trepnulo na FI. Sad ce pametne glave reci kako je to vec uracunato u cijenu…. a jucer su se sprdali.
4.4.2022 Nastavak suradnje s HT Mostarom 16 mil kn
25.3.2022 Novi ugovori na domaćem tržištu vrijedni više od 17 mil. Kn
21.1.2022 Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle i HT Mostara 11mil kn
22.12.2021 Novi ugovori vrijedni 38 milijuna kuna Bjelorusija
20.10.2021 Novi ugovori s HT-om Mostar 31 mil kn
15.7.2021 Novi ugovori u području zemljišne administracije 14 mil. Kn / + 612.000 kuna /
9.6.2021 Sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS) / 38 mil kn
8.4.2021 Daljnja modernizacija mreže HT-a Mostar / 7,5 mil. Kn
22.1.2021 Nastavak suradnje s MUP-om (ugovor od oko 35 mil.kn)
4.11.2020. Ugovor u domeni eZdravstva u Bjelorusiji (ugovor od oko 370 mil.kn)
Itd itd.
Ne bih rekao da su zanemarivi poslovi u Bjelorusiji, to su im kapitalni ugovori zato ih i isticu.
Onda cemo od sada, oni vanka mi unutra.
Staro je pravilo: kad fondovi izlaze, bježi skupa s njima. A zasto fondovi ovdje izlaze to trenutno nitko na svijetu ne može shvatiti ni objasniti.
Mozec li mi netko reci koliko imamo brodova u vlasnistvu tj njihova imena.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-2023-20210318
Vrlo optimisticno. Ajde da bas to vidimo. Jaci od luke Koper.
Iskreno očekivao sam 60,00 kn ali to ne umanjuje moje visoko mišljenje o JDGT-u. Možemo to gledati i na nacin da je dividenda 70,00 kn (30+40) sto bi bilo 10 više od tradicionalnih 60.
Lijepo se danas trguje, promet preko milijun kn. Kao u dobra stara vremena.
Imam neki predosjecaj da cemo vrlo brzo jako visko. Sve do 20 kn je odličan ulaz.