1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • July 7, 2021 at 7:01 PM
    Quote from trial

Ovi vani otvorili u uglavnom zelenilu. Dobro je.

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Jel netko prognozira i kakvu ATPL divku? Koliko bi mogla biti? Računice valjda već postoje.

Ja razmisljam ovako:

Dobit H1=50mil

Dobit H2=100mil

Dobit total=150mil

Divka (35% na temelju politike)=37kn

Nakon oporezivanja=34kn

Na danasnju zakljucnu cijenu predstavlja prinos od >7%

Molim komentare

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Brunos
    • July 7, 2021 at 10:30 AM
    Quote from JosefBeuys

Tu bi trebala divka neka danas sjest...?

Meni upravo sjela :) PBZ banka

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Brunos
    • July 2, 2021 at 3:38 PM

Danas malo osjetniji rast nakon dugog vremena. Ima li neki poseban razlog?

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Brunos
    • July 1, 2021 at 2:49 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Jel vi stvarno mislite da će Turci plaćati dionicu po 50-60kn???Ma i 40kn je puno.

a tko sam ja da tu nešto mislim, kod nas ti manekenke izgrade, prva dotrči u HŠ i dobije sječku i onda ti ona to nakon ulaganja 50mil.€ s turčinima proda za 100 mil. nekom francuskom fondu u vlasništvu Rotschilda

https://www.poslovni.hr/karijere/celeb…oj-gredi-259969

https://www.vecernji.hr/vijesti/sa-str…avoniji-1183806

https://www.jutarnji.hr/vijesti/najbog…ci-lalic-785680

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…zicije-15066386

eto sve ukratko, i tko sam sad ja da sada nešto tu mislim, ja sam prepustio da za mene misle, Bandići, Kovačevići, Price, Vidoševići, Sanaderi..............................moje je samo da gledam TV Kalendar i temu Nepoznato o poznatome

evo samo jedan mali detaljčić iz jednoga od članaka, tako kratak a tako puno govori

" Pokazuje mi i dio povijesti; odlikovanja koja je dobio od Turske, spomen kojega je njegov djed, koji je bio turski general, dobio još davno, kada je Turska kao vojna sila gospodarila dobrim dijelom južne Europe. “On je bio vojnik, ja biznismen. Vidite kako se stvari generacijski mijenjaju. On je zarađivao oružjem, a ja osmijehom.”

I točno; ono što je nekada pokoravala turska sablja, sada financijski drži turski kapital."

Display More

Ako sam dobro shvatio poantu vaseg odgovora zelite reci da i vise cijene nisu ovdje nemoguce unatoc losim okolnostima trzista?

• Brunos
    • July 1, 2021 at 1:59 PM
    Quote from maratonac

Da sad lupim po bidu, vjerojatno idemo ispod 400 kn. Nije to bit. Problem će bit veći kako cijena dionice raste. Da se nas dvoje, troje kolega koji posjedujemo po par tisućica komada sada odlučimo na prodaju, zatukli bismo cijenu na mittkovu željenu cijenu.

Pa to se sa bilo kojom skoro dionicom moze napraviti prije nego trziste odreagira. Meni je promet na ATPLu zadnjih par mjeseci bio sasvim dovoljan pogotovo u usporedbi sa ostalima na zse. Ali slazem se da je problem izlazna strategija na vecim ocekivanim cijenama. Ja sam u kategoriji 500+ pa razmisljam dali da se pridruzim klubi 1000+ ili da ostanem tu di jesam.

• Brunos
    • July 1, 2021 at 11:35 AM

Moram priznati da ne razumijem jutrosnje kupce koji su nabili cijenu na +10% da bi sada nestali cim se veca kolicina pojavila na prodaji i cijena je opet na 48.

Zasto su to ucinili ako nisu namjeravali drzati visu cijenu i podici prosjek trgovanja uistinu ne razumijem jer je ocito da su mogli postaviti kupovni nalog i brzo bi dokupili ispod 50 jer ima puno prodavaca.

• Brunos
    • July 1, 2021 at 10:31 AM
    Quote from tin

https://www.poslovni.hr/hrvatska/cijen…aksimum-4293517

Mislim da nije vrijeme za kupovinu dionica PTKM....

Ide preuzimanje - sluzbeno objavljen pocetak dubinskog snimanja..

• Brunos
    • July 1, 2021 at 10:04 AM
    Quote from maratonac

Eto, svjedočimo najavljenoj buri.

Ask se sklonio od tih brutalnih naleta...

U zadnje vrijeme i prave vremenske prognoze znaju biti krive za buru na moru pa zato ne cudi da ni za dionice nije uvijek tocna

• Brunos
    • June 30, 2021 at 11:04 AM
    Quote from Flight
    Quote from Parica

Flight,

Zašto bi netko drugi ubirao vrhnje na AP Sveti Vlaho i AP Držić ako su u bareboat charteru koje ATPL plaća 3.850 USD/d.

Pa to znači da na njima sad mlate jeba.čku paru...plaćaju OPEX +ovaj dio za za bareboatcharter...razlika ide njima...jedini "problem" je u otkupnoj klauzuli, ali tu očito nemamo informacija kako je strukturirana. A ionako se otkupna kluzula aktivira tek u lipnju 2023. ("Postojeći bareboat ugovori za m/b AP Sveti Vlaho i m/b AP Držić produljeni su za naredne tri godine počevši od 20. lipnja 2020., nakon isteka perioda trenutnog najma") pa će na njima zaradit poprilično u tom razdoblju...

Ili nešto pogrešno shvaćam?

Al ja ne znam kako to utječe na operativni rezultat kad je to defacto lizing i ta imovina ne pripada njima. Zarađuju oni, ali pitanje je jeli taj iznos najma ugovoren do dospjeća odnosno završetka ugovora ili se mijenja sukladno promijeni uvjeta na tržištu sa određenim vremenskim zaostatkom.

Sumnjam da bi imali takav oblik ugovora prije bih rekao da je 3850 fiksni iznos i da oni na tome sada super zaraduju

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • June 28, 2021 at 9:56 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from MihoMato

Gdje ste to pročitali , ili Vi to napamet zborite ?

U 9. mjesecu mislim skidaju, imate ranije na ovoj temi negdje spomenuto.

Velika je razlika izmedu skidaju i "imaju pravo razmotriti nove okolnosti". Koliko ja znam nitko nije sluzbeno potvrdivao nikakve datume skidanja zabrane.

• Brunos
    • June 17, 2021 at 10:17 AM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Pada li 440 danas?

nemoj tentati, napad

Palo je..

• Brunos
    • June 16, 2021 at 12:52 PM
    Quote from Moller

je li to onda sindikat opet drukao

https://www.nacional.hr/ppd-i-ina-osta…om-investitoru/

Ne znam ali jos jucer je dionica bila sluzbeno u segmentu promatranja na zse zbog medijskih napisa o preuzimanju.

Ja nisam vidio da je uprava sluzbeni demantij poslala. Da li su to duzni napraviti i u kojem roku ako ih zse stavi u segment promatranja?

• Brunos
    • June 14, 2021 at 2:09 PM
    Quote from Kvark
    Quote from gigic23

Dragi Paruca, potpisujem, ali ipak bi rađe upoznao Kvark, a potom bi rado i računicu za Ctobex 10 za rujan sa kraljicom <3 :saint:

Parica vise bi volio kad bi ti rekla za Crobex, nego me upoznat. Halo?! Mogao si bar presutiti. Samo bi me iskoristio. Ah... Znam ja takve...

Vidis kako gigic23 zna da je u rujnu revizija indexa, al tepa svojoj "kraljici". :)) Ah i njemu...

Malo ste me danas u'vatili u djir, al neka, zasluzila sam. :))

Pokusat cu pojasniti kako se racuna poredak dionica u Crobexu pa cete sami zakljuciti kako trenutno stoji Atpl.

Dakle, prvi uvjet je 75% trgovinskih dana u 6 mjeseci (01.03.-31.08). One koje ovaj uvjet zadovoljavaju ulaze u izracun poretka u samom Crobexu.

Atpl definitivno zadovoljava 1. uvjet. Njom se, za sada, nije trgovalo samo 1 dan.

Dionice se u Crobexu rangiraju po vaganom trzisnom udjelu, koji se sastoji od dva kriterija od kojih svaki sudjeluje sa 50%.

1. Kriterij

Udjel u free float trzisnoj kapitalizaciji: (broj izlistanih dionica pojedine dionice x FF faktor x zavrsna cijena dionice) / free float svih dionica u Crobexu

2. Kriterij

Udjel u prometu ostvarenom u unutar knjige ponuda u sestomjesecnom razdoblju = ukupan promet te dionice / ukupan promet svih dionica u Crobexu

S obzirom da je ocito da je promet Atpl jako velik vec duze vremensko razdoblje (danas je bio 1/3 prometa na burzi) te da cijena dionice stalno raste, a to su faktori koji su bitni za ova dva kriterija iznad navedena, ocito je da ce njeno mjesto u Crobexu biti prilicno visoko.

Ako ne bude nekih znacajnih promjena, mogli bi je gledati u Crobexu10 kod iduce revizije. Hint: ETF-7CRO

Display More

imam pitanje vezano za ovo: da li bi to znacilo da bi odredeni fondovi koji imaju u pravilniku/prospektu crobex 10 morali pojacano kupovati atpl u tom trenutku i da li je logicno da to dodatno podigne cijenu od rujna? Da li takvi fondovi smiju unaprijed kupovati atpl npr sada ili moraju cekati da sluzbeno postane dio tog indexa?

• Brunos
    • June 11, 2021 at 7:30 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from Vergilije

PPD i INA nisu prirodni vlasnici Petrokemije, više su to postali silom prilika.

https://petrokemija.hr/Kompanija/Povijest-tvrtke

U sustavu INE puna tri desetljeća djeluje kao INA-Petrokemija.

Od 1968-1998 PTKM je bila u dio INAe.

Ako se dobro sjecam nekada je postojala i posalica: "Za bolju vegetaciju izmedu b... koristite umjetna gnojiva INA Kutina" :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Brunos
    • June 11, 2021 at 7:25 PM
    Quote from jasko
    Quote from tin

rasplamsalo se na futuresima supre za 7 mjesc na pragu 33 000 usd ...a i capovi za 7 mjesec bi mogli danas prijeći granicu od 40 000 usd.

Supramax Jul21 33000

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ova dionica se stvarno razvija idealno predobro da bi bilo istinito ili me samo strah profita??

• Brunos
    • June 11, 2021 at 7:23 PM
    Quote from tento
    Quote from Brunos

Ocito nekima fale novci pa pod svaku cijenu zele izaci pa to stvara nervozu. Cinjenica je da ova dionica vec duze vrijeme ne stvara nikakav prinos nego gubitke pa je se mnogi zele rijesiti i imaju zakljucan kapital. I sam imam ptkm ali mislim da je sada najgore vrijeme za izlaziti jer nema nikakvog interesa na kupnji a plin je skup. Ja se nadam boljim okolnostima i barem 65+ cijeni. Mozda ispadne cekanje Godota ali cekati cu radije nego da izlazim pod svaku cijenu.

Ma kolega bio sam u istoj situaciji, izgubio živce prodao s dobrim minusom uložio u atpl, povratio minus i otišao u plus trenutno 12 posto s trendom daljnjeg rasta. Isto nisam htio prodavati dosta dugo, srećom poslušao neke kolege s foruma o kupovini atpl, evo ovom prilikom im i zahvaljujem.

je i ja sam to razmisljao pa se nisam odlucio. Svaki put kad sam vidio da netko prodaje PTKM u zadnjih par mjeseci sam mislio da sigurno ulazi u ATPL. Ja sam isto usao ali sa dodatnim kapitalom a ne od prodaje drugih pozicija. Glupo zvuci ali rast ATPL je sigurno jednim dijelom potaknuo i pad PTKMa jer to je jedna od rijetkih dionica koje nisu ove godine rasle nego puno padale pa mislim da su ljudi u zelji da pribave kapital namjerno prodavali sto inace nebi. Vjerujem da bi smanjena cijena plina potaknula obrnuti trend a i svi koji smo u ATPLu morati cemo izlaziti u jednom trenutku pa se nadam da ce se taj "oplodeni" kapital poceti vracati u PTKM barem jednim dijelom. To je razlog zasto nisam prodao sa gubitkom.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Brunos
    • June 11, 2021 at 2:45 PM
    Quote from jasko

Tanker Market Earnings https://www.nat.bm/wp-content/upl…rates210611.pdf

Mozda ovo potakne i avionski promet..

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…zavama-20210611

• Brunos
    • June 11, 2021 at 2:40 PM
    Quote from Marin83

Vidim da je ovaj na ASK-u što je držao nekoliko dana nalog od 500 dionica na 60kn izgubio strpljenje i prosuo se na 55,5 kn...sada bi se situacija trebala smiriti.

Ocito nekima fale novci pa pod svaku cijenu zele izaci pa to stvara nervozu. Cinjenica je da ova dionica vec duze vrijeme ne stvara nikakav prinos nego gubitke pa je se mnogi zele rijesiti i imaju zakljucan kapital. I sam imam ptkm ali mislim da je sada najgore vrijeme za izlaziti jer nema nikakvog interesa na kupnji a plin je skup. Ja se nadam boljim okolnostima i barem 65+ cijeni. Mozda ispadne cekanje Godota ali cekati cu radije nego da izlazim pod svaku cijenu.

• Birtija

• Brunos
    • June 11, 2021 at 8:27 AM
    Quote from klinjor
    Quote from Marin83

Lako se provjeri povijest auta, od prometnih, broja kilometara pri svakom tehničkom, bivšim vlasnicima , u koji zemljama je bilo regano,jel ukradeno bilo itd...

https://www.carvertical.com/hr/landing/v3?…swaAss-EALw_wcB

Kako Vi kolega Marin onda objašnjavate situaciju da velika većina krame po salonima rabljenih ima baš prevaljenih baš oko 100000 ? Puni su saloni izvoženih krama koje mi bokci na kraju ponosno pokazujemo susjedima, a kockoglavi vlasnici tih auto kuća zadovoljno trljaju ruke jer "Dok ima ovaca biti će i vune". Naravno, uz sve te današnje moguće i dostupne provjere.

Ova vasa rasprava stvarno ima puno veze s TPNG. Administrator bas radi dobar posao!

• Brunos
    • June 7, 2021 at 10:51 AM
    Quote from LeoNT

Bas gledam, plin je jos uvijek iznad 25 eura/MWh i tako je gotovo cijeli kvartal.

Tezak kvartal za PTKM i vjerojatno jako los financijski rezultat. Vidjet cemo hoce li i kako PPD i INA pokušati ovo iskompenzirati.

Naravno, onima koji vjeruju u spekulacije oko preuzimanja, to nije bitno..

Mislim da je taj los kvartal odnosno posljedice visokih cijena plina vec ugraden u ovu cijenu inace nebi gledali cijene ispod 65 cijelo vrijeme. Ja osobno ne mislim da itko ocekuje dobar izvjestaj za q2 pa sumnjam da ce cijena jos puno nize radi samog izvjestaja. Tu je problem volumena jer trenutno nema interesa za kupnjom i sa par desetaka tisuca kuna cijena lako ode +/- 10% u oba smjera.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt