bio je ovdje jedan kolega koji je neki dan na cijeni preko 70 kn savjetovao drugima da kupuju ni više ni manje nego po asku.......pa bi ja dobronamjerno savjetovao druge kolege da ne slušaju takve (nemojte ni mene nego prvo razmislite, makar vam ja sigurno takvo nešto u tom trenutku ne bi savjetovao).........ja ga neču imenovati da ne zaradim isključenje a moderatora molim da pusti ovaj post bar na jedan dan jel mislim da ima onih kojima su ovakvi osnovni savjeti potrebni......i da, nemojte nikada zaboraviti na tajmnig pri kupovini ili prodaji dionice.......
unaprijed zahvaljujem moderatoru......
Uvazeni kolega, mislim da nas je jucerasnji nagli propad sve iznenadio. Ako nije i ako ste vi svi znalci da predvidate kada ce nastupiti rast i pad ne znam zasto uopce gubite vrijeme pisuci na forumu.
Vas komentar me podsjetio na komentar roditelja kad dijete padne s bicikle i onda mu roditelj kaze jesam ti rekao da ces pasti? Dakle uvijek je lako biti general nakon bitke.
Spomimjete da ste davali savjet nemojte kupovati preko 70. Pa evo ja nisam kupovao preko 65 pa sam svejedno zavrsio u lijepom gubitku (ne radi nicijeg savjeta nego svoje odluke) Ako mislite da ste ranije od ostalih znali sto ce se dogoditi zasto niste govorili prodajte na 60 svi. Ima ovdje na forumu puno kolega koji daju pametne savjete i argumentiraju svoje procjene. Mislim da nije u redu onda sa naknadnom pamecu prokazivati nekog tko ne pogodi dogadaj ili cijenu pa ispadne da je navlacio namjerno ostale. A osobito ne odmah iduci dan. Ako se u periodu od narednih 4-6 mjeseci cijene brodara ne vrate na razine kakve su bile sada (nakon jos 2 financijska kvartala) i ako u 2023. ne nastupi ponovni rast svjetskih vozarina smatrati cu da je ovo bila losa investicija. U meduvremenu ne pada mi na pamet kriviti druge za tajming svog ulaska ili izlaska jer je to ovisilo samo o meni i mojoj procjeni i hrabrosti. A da se moglo kroz godinu brutalno zaraditi i ovdje i na ATPL moglo se!