1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • March 7, 2022 at 2:49 PM
    Quote from kristofer
    Quote from zlocesti

Kolika je dividenda ?

2%

To ne opravdava rizik izloženosti na marketu. Sorry

Tek 7-8% dividendnog prinosa izgleda prihvatljivo u bilo kojem dividendnom papiru, a i to ako ovo, ako ono

Ovom logikom dionice bez dividende bi bile u vrijeme krize bez ikakve tržišne vrijednosti.Mene kod ove dionice uopće ne zanima dividenda,nego samo i isključivo budući rast prihoda i dobiti. Prema starom dobrom savjetu P.Lyncha u ovakim situacijama jednostavno treba dokupiti dionicu ili ne činiti ništa.Kada je krenula kriza oko pandemije pali smo sa cca.1.500,00 kn na 950,00 kn i vratili se za oko godinu dana na 1.500,00 kn,a nakon toga otišli na cca.2500,00 kn.

Potpisujem i upravo to je moja poanta. Ovdje je divka samo dodatni bonus. I svakako koristim priliku za dokup.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • March 7, 2022 at 2:46 PM

Koji su kamikaze bili ovi jutros na 38x pa to je nevjerojatno!

• Brunos
    • March 7, 2022 at 11:54 AM

Mislio sam na primjerice ERNT i ATPL. ADRS nemam i ne pratim ali moguce da i ta.

• Brunos
    • March 7, 2022 at 11:48 AM
    Quote from zlocesti

Kolika je dividenda ?

2%

To ne opravdava rizik izloženosti na marketu. Sorry

Tek 7-8% dividendnog prinosa izgleda prihvatljivo u bilo kojem dividendnom papiru, a i to ako ovo, ako ono

Mogu se sloziti da dividenda nece biti ogromna- ja ocekujem 3-4% netto u odnosu na 2000kn cijenu. Ali ova dionica ima odlican potencijal u narednom periodu, puno zadrzane dobiti i osigurane dugorocne ugovore koji u principu ne ovise o ovom ratu. Primjerice ne mozemo ju staviti ni u istu recenicu sa ADPL koja je izravno pogodena situacijom. Naravno da u slucaju eskalacije rata i ovdje mogu nastupiti problemi ali mislim da je na ovim razinama cijena odlicna prilika za kupnju ili dokup a divka ce samo biti mali bonus za one koji odluce sada kupiti. Opcenito imamo na zse nekoliko dionica koje su naprosto taoci ovih okolnosti a jedna od njih je KODT.

• Brunos
    • March 7, 2022 at 11:27 AM
    Quote from Marielena

Futuresi rastu, dionica pada.

Uskrs stigao ranije :)

Kupuj dok mozes. Ovdje za razliku od lani postoji ogromna vjerojatnost divke. Tako da oni koji udu na ovim razinama imaju razloga ocekivati znacajnu zaradu i na porastu cijene i na divki jer mislim da ako isplata divke bude recimo u 5.mjesecu da bude to jos puno prerano za izaci iz dionice. Ova stagnacija cijene i kilavljenje u zoni 380-420 unatoc svim dobrim pokazateljima se po meni mora naplatiti u 2.polovici godine. Tko riskira profitira. No risk no reward.

• Brunos
    • March 7, 2022 at 11:15 AM

Moram priznati da nisam ocekivao da ce se kodt/kodt2 moci ove godine kupovati ispod 2000 vise i to uoci isplate dividende. Ali dobro ja sam dokupio jos 20ak komada pa neka bude.

• Brunos
    • March 6, 2022 at 3:15 PM

Mogli bi se panamaxi Atpl-a poceti oslobadati sa dugorocnih ugovora u najboljem mogucem trenutku s obzirom na ovaj kaos s ratom i promjenama uobicajenih ruta. Naime neki su lani pisali kako je steta da su bili pod ugovorima pa se nije mogao iskoristiti onaj lanjski peak. Ali ovo sad bi zaista moglo biti dugorocno razdoblje visokih vozarina i ako barem pola panamaxa uspiju dobro dugorocno ugovoriti to ce biti game changer za cijenu. To je pored svih ostalih pozitivnih pokazatelja jos jedan prilog buducem rastu cijene samo treba biti strpljiv.

• Brunos
    • March 3, 2022 at 5:47 PM
    Quote from KultLicnosti

Nema podrške na kupnji dok ne krenu fondovi a mikro ulagači su ili u brodarima ili su napunili gaće.

Slazem se i mislim da bi mnogi dokupili na ovoj cijeni ali su zaglavili u ostalim pozicijama. Ja danas rijesio svoj HPB pa cu sutra krenuti u dokup mislim da ce najkasnije nakon najave iznosa divke opet na 2500+.

Tako da po meni nema govora da ovo ima veze sa izvjestajem koji je bio sasvim dobar nego jednostavno efekt rata u Ukrajini i nelagode pojedinaca koji su mozda kupovali nedavno na cijenama 2300+ a bilo je dosta kupnje. Moj prosjek ulaska je daleko ispod 2000 pa se ne brinem.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • March 2, 2022 at 5:02 PM
    Quote from Marsonia
    Quote from Brunos

Drago mi je da cijena dionica pokazuje veliku stabilnost unatoc ratu u Ukrajini. Po meni to je dobro i ohrabriti ce vecinu investitora da ju drze dok se ne objave odluke za druge dvije divke.

Mislite da će biti druge dvije divke?

Pa nadam se da hoce ali odluku o isplati ne ocekujem prije jeseni. Netko je jednom napisao da je moguci razlog cekanja i uvodenje eura u Hrvatskoj sto mi ima neku logiku. U svakom slucaju ja ne namjeravam prodavati ni prije ni nakon svibnja/22 jer mi je iznos ove dividende skoro duplo iznad ocekivanja za 2021. a i ulazna cijena (53) mi je daleko ispod razine gdje ocekujem da ce dionica biti nakon isplate dividende (62+).

Presude o slucaju franak i neke astronomske kazne za banke ne ocekujem u narednih 12 mjeseci a drugih rizika ne vidim jer banka i dalje svaki kvartal stvara nemale profite. Dakle holdam.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Brunos
    • March 2, 2022 at 10:03 AM

Onda nista od HPB divke niti ove godine

• Brunos
    • March 2, 2022 at 10:01 AM

Tnx za info iskreno kad je bila objavljena vijest o iznosu dividende zatvorio sam dokument i nisam obracao paznju na te detalje pa sam mislio da su tek sad to napisali. Tnx

• Brunos
    • March 1, 2022 at 12:03 PM

Da ali za razliku od lani ovdje imamo vec dobit na racunu i vrlo izvjesnu divku. Bitna razlika.

• Brunos
    • March 1, 2022 at 12:01 PM

Upravo predlozena isplata divke u svibnju. Do 13.4. Ex.dividend.

• Brunos
    • March 1, 2022 at 10:53 AM
    Quote from Jann
    Quote from mitkko

P/NAV = 0,63 (za primjer: DSX=0,69, EGLE=0,82)

Ovo bih posebno istaknuo jer pokazuje da ATPL nije značajno podcijenjena u donosu na svoju branšu iako sentiment foruma sugerira drugačije. Utoliko ne očekujem ovaj tjedan

Da ali zar nisu te druge kompanije vec isplatile dividendu? Pitam jer ne pratim strane brodare toliko.

Ovdje ako se donese odluka o isplati dividende nastaje sasvim druga prica a i da se ne isplati dionica bi radi toga trebala porasti 100-150kn na sadasnju cijenu.

• Brunos
    • February 28, 2022 at 5:52 PM

Brutala najjaci izvjestaj od svih na zse i hvala prodavacu jutros od kojeg sam dokupio po <390. Jedva cekam divku biti ce sigurno. Vrijedilo je cekati. Sretno svima. Sutra krece up up

• Brunos
    • February 28, 2022 at 3:00 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Etranger

Da li čekaju pa prođe 16 h pa da pošalju izvještaj ???

Ako je dobro ( nadam se ) nemaju što čekat...možda bi nas malo pogurali do kraja rada burze...

Koliko sam do sad primjetio zadnjih nekoliko izvjesca cini mi se da je praksa postala takva da se salje poslje 16 sati

To sam i ja primijetio sve kvartalne izvjestaje obicno posalju malo prije ili nakon 16ih zadnji dan. Tako da ih nisam ni ocekivao odmah ujutro. Nema to veze s time kakvo je izvjesce nego je valjda takva praksa njihova.

• Brunos
    • February 28, 2022 at 2:57 PM

Ekipo kako ocjenjujete utjecaj Sberbanke na Zaba dionicu? Navodno ce Sberbanka propasti ili biti prisilno prodana u vrlo kratkom roku. Mozemo li smatrati da to znaci da dio klijenata odlazi i u Zabu?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • February 28, 2022 at 11:37 AM

Ovo je super rezultat po meni bolje od ocekivanja.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • February 28, 2022 at 11:23 AM

Da li se igdje u izvjestaju vodila rezervacija za ovaj spor?

• Brunos
    • February 28, 2022 at 11:22 AM

Drago mi je da cijena dionica pokazuje veliku stabilnost unatoc ratu u Ukrajini. Po meni to je dobro i ohrabriti ce vecinu investitora da ju drze dok se ne objave odluke za druge dvije divke.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt