Pa tko kupuje sad 500-600% skuplje kad je to sad službeno gotovo da ide po 0,10?
Danas je na ZSE sve obrnuto.
Pa tko kupuje sad 500-600% skuplje kad je to sad službeno gotovo da ide po 0,10?
Danas je na ZSE sve obrnuto.
Upravo to, ovo malo što se spominje oko korone je samo radi poticaja na cijepljenje kako bi farmaceuti profitirali na cjepivu više nego ikada dosada.
Kad je prošle godine bilo sasvim dobro stanje, onda se zna da ove godine mora biti daleko bolje s obrzirom na dosta veliku procijepljenost i veliko preboljenje, plus covid putovnice što će smanjiti mogućnost zaraze još dodatno.
Pa čak ni na televiziji ili na netu nitko više gotovo ni ne spominje koronu ni sojeve, pa imali smo već ljeto i vidjeli da tada korona gotovo nestaje, a kamoli ove godine kad je još više preboljelo i preko 50% cijepljeno!
Nije valjda da netko prodaje ovo i kupuje DLKV??
Ha-ha, nikakvih novosti oko korone ili kakvih sojeva nema, samo brojke u turizmu svaki dan rastu!
Ovdje nitko ne obraća pažnju na ex-dividned day.
Više nema prava na dividendu, a cijena ostala i dalje ista.
Pretežno uvijek onda ga prate i ostali, to je.
Poraslo bome dobro zadnje vrijeme.
Sad je već blizu razina od prije korone, tako da sad više nije jeftina.
Ali zato se može kupovati jeftino.
Da je toliki promet, cijene bi bile već barem 100% više.
Ovako svatko tko želi može još ući.
Molim pojačati drukanje, jer nam ništa ne prolazi na kupnji.
Prijevoz je podigao cijene svega i to značajno, zato će se i morati korigirati.
Ovo je bio kratkoročni boom, i sad će doći do niveliranja vozarina u skladu ponude i potražnje.
Ništa zabrinjavajuće, ali ove razine su jednostavno previsoke za neki duži rok.
Pa i nije bas tako, ne moze nesto ići do u beskraj...
Ovo je vjerojatno vrh koji je jako brzo i silovito došao, sad bi moglo lagano hlađenje do kraja godine.
Tu piše nešto o tome:
Ja samo iznosim neke činjenice koje neki prešućuju, tako da bi se dobio realniji pregled.
Jer neki su kupovali misleći da će vozarine do kraja godine ići valjda na 60.000, tako da znaju da je ovo zapravo vrh i da će do kraja godine vjerojatno dalje padati.
Pa neka onda svatko računa zarade, projekcije i sl.
Ne iznosite nikakve cinjenice. Sve su to projekcije, misljenja, prognoze. Tvrdnja da ce sigurno doci do pada od 50% je zla namjera, nista drugo. Ovo je dry bulk, rijec sigurno tu nema sta raditi, sigurno je jedino da nista nije sigurno.
To je istina da nista nije sigurno, ni pozitivno ni negativno.
To su projekcije oko 99% analitičara, zato ih navodim kao neki orjentir.
Ja samo iznosim neke činjenice koje neki prešućuju, tako da bi se dobio realniji pregled.
Jer neki su kupovali misleći da će vozarine do kraja godine ići valjda na 60.000, tako da znaju da je ovo zapravo vrh i da će do kraja godine vjerojatno dalje padati.
Pa neka onda svatko računa zarade, projekcije i sl.
Ali neće biti blizu tome, vidjelo se na 1.kvartalu.
Da, nitko nije očekivao da će skočiti toliko, ali i tu je vidljivo da se u drugoj polovici godine očekivao također pad vozarina od nekih 50%, tako da će do njega sigurno i doći.
Nešto o tome ima na:
https://www.marsoft.com/post/how-long-…arket-boom-last
Znači, očekuje se nekih 21.000 za Panamax i 18.000 za Supramax, što je dobro, ali ništa spektakularno kako se predviđalo.
Display MoreBraco mila, sta mi radite?! :))) Ma tko prodaje zadnjih dana, da mi je znati?! :)) Sigurno Moller i Parica ; stari trejderi. :)) Sve cu vas u knjizi procitati. :))
Jdpl mi popravlja krvnu sliku. Dotle je doslo. :)) Daleko je u rastu kraljici odmakao.
Ja sam prestala citati i pratiti kod Paricinog posta prije 10ak dana u kojem je bila konstatacija:
"Nek je godisnja uposlenost flote oko 90% (inace je oko 97%), ATPL ce u godinu dana zaradit oko 215 mil kn". A dalje je u tom postu sve ukazivalo na to da ce dobit biti i znatno veca i to uz napomenu da je ovo racunica bez ikakvog daljnjeg rasta vozarina; da ostanu na ovim razinama. Slijedom ovog, ja cekam dividendu. :)) I to izdasnu. A ti Parice, dobro me se cuvaj, ako ti se prognoza ne ostvari. :))
Cijena je lijepo rasla, sto je bilo u skladu s ocekivanjima. Ne znam sto se dogadja posljednjih dana, ali ja ne vidim razlog da se nesto bitno promijenilo i da se prognoza nece ostvariti. Mala kolebanja bdi-ija nisu utjecala na vozarine znacajno da bi se nesto bitno u rezultatu promijenilo.
Svi nasi brodovi plove i zaradjuju:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Danas gledam i cini mi se da trenutno nema puno onih koji su zeljni prodati. Bilo je tesko gledati one velike kolicine koje su prodavali CO i SZAIF, a sada se cini da cemo se za ostatke morati natjecati.
p.s. Naime, ja sam nakon tog Paricinog posta bezbrizno otisla trositi moj predujam dobiti od Atpl. :))
Nisam mislila da cu nekome faliti pa nisam citala poruke. :)) Osim sto ste pametni i plemeniti ste, vi predivni ljudi. Sad cu se javiti. :))
Stvar je tu u tome da je ova cijena vjerojatno realna, ali predviđanja za sljedeće razdoblje su takva da se do kraja godine predviđa pad vozarina za Panamax i Supramax za 50% - na nekih 20.000 USD i takve će ostati sljedećih par godina:
Iako će se pri njima zarađivati, svejedno neće baš dobro utjecati svakodnevno padanje indeksa.
Znači, nema ništa od daljnjeg rasta vozarina kako su neki očekivali, i to će potaknuti mnoge na izlaz jer neće biti velikog potencijala rasta kako se očekivalo.
Uz to, imamo to konstantno dijeljenje dionica Cerpa, što je također negativan utjecaj.
Dakle, ima dosta negativnih stvari za sljedeće razdoblje, što uz ljetnu letargiju na burzi ne može dobro utjecati na kretanje cijene.
Znači više se nitko ne boji Cerpa?
Ne bih se htio puno mješati tu, ali ista takva stvar je bila i na cijeni od 180, a sad je 400.
Tako da je to malo bitno.
A nitko drugi ionako ne želi prodavati, tako da aska ne bi inače ni bilo da nije takvih.
Ali možda su se i oni već opametili, čak bih rekao i da jesu.
Svaka čast prodavaču na 41,60
Još će opet novi krug do 6x.
Mora tu nešto biti, samo još izgleda ni ovi iz države ne znaju.