Dobit je ista kao u 1.kv., trebala je biti puno viša nego u prvom.
Posts by forumas
-
-
Cijena je sad 1.200% iznad cijene dokapa ...
-
Izvjesna kolegica u zadnje vrijeme piše negativno bez pokrića, prema vlastitim željama na hrpi dionica, ne znam kako bi se to moglo protumačiti ili nazvati??
-
Odlično da se može kupovati po 40 sad tik pred početak rasta vozarina.
Vjerojatno je to Atpl potaknula da netko sruši i ovo.
Do kraja godine moglo bi biti veselo s obzirom na očekivani rast vozarina koji treba krenuti sad već gotovo svaki čas.
-
Pa iskreno ne znam kako bi bilo moguće da dobit ne bude velika ako su vozarine ovoliko visoke, a troškovi već gotovo potpuno poznati.
-
Trenutne vozarine su zadovoljavajuće te pokrivaju sve troškove i financijske obveze.
To financijske obveze bi bile upravo dobit tj.visak sredstava.
S obzirom da plove po spotu, a vozarine su ovoliko visoke , moraju imati i to dosta visoku dobit, jednostavno ne može biti drugačije
-
Prije par mjeseci drukalo se da vrijedi 0 kn, pa onda možda 10, pa sad eto minimalna po kojoj se može dokapitalizirati 25, što bi značilo da je to s dobrim diskontom i da vrijedi puno više od toga trenutno, a svakim danom sve više.
Ove godine dobit vjerojatno iznad trenutne cijene na burzi, brodovi i ostalo znači dolaze badava...
-
Ili netko navlači da se skupi nešto aska, pa da to pokupi prije novog uzleta?!
-
Izvješće za 1.kv. je bilo lošije upravo zato jer su vozarine porasle značajnije tek pri kraju kvartala, a voze isključivo po spotu.
Zato će ovo sada biti iznad očekivanja, a ono sljedeće još više, itd...
-
Znači s oprezom se čekaju izvješća za brodare sad kad su vozarine na maksimumu u zadnjih više od 10 god??
-
Brodari su sad u povijesnom uzletu koji se čekao više od desetljeća i sad je napokon stigao…
A s obzirom da Jdpl vozi po spotu, dobit za ovaj kvartal i ona buduća bit će maksimalna moguća i bolja od svih drugih brodara.
Samo dobit za ovu godinu će biti ovih trenutnih 30-ak kn po dionici.
Dakle Nav će biti negdje iznad 50 kn.
Pa ćemo vidjet kako se kupci neće nadmetat u ovom dokapu, dakle ulog će im se isplatiti u jednoj godini …
Dovoljno je pročitati mišljenje i očekivanje uprave koje je navedeno i u ovom pozivu.
Do izvješća je tek par dana, a možda tada napokon neki progledaju:
"Iskreno vjerujem kako su pred društvom mirna mora, jer ovaj proces, kao finalni stadij restrukturirana, predstavlja jezgru dugoročne stabilnosti, prosperiteta i razvoja tvrtke", ističe u objavi predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.
-
Kako smo i mislili, kupnje više nema.
Ne znam samo tko jučer nije htio prodati po 80+??
-
Pa tko bi rekao da bi neki tu išli tako beskrupulozno drukati.
Pa kako više ijedan brodar može u stečaj ako zarađuje toliko da mu se vrijednost kapitala skoro podupla svake godine??!!
Neki još ne shvaćaju koliko brodari zarađuju samo u jednom danu.
Takvi neka čekaju izvješće pa neka onda računaju...
-
Pa NAV će vam za godinu dana biti 100% viši nego sada, zato ga nema smisla spominjati kad se zna kolike će biti zarade.
Znači JDPL će zaraditi vjerojatno oko 40 kn po dionici, ATPL možda oko 150 kn po dionici, a brodovi svaki dan sve skuplji.
-
kad prođe dokap JDPL će definitivno biti zdravija kompanija... ja samo ne bih bio tako siguran da će cijena biti viša od tih 25 kn. Pozdrav, neću više obećajem. Sretno svima, biti će tu još napucavanja.
P.S. Imam 5 dionica Jdpl, kupljenih jako nisko po bidu. Vise nije proslo. Maknula sam sve naloge sa kupnje nakon sto sam procitala FI za 1Q 2021.
Nije vam se svidjelo izvješće??
Možda vam ovo bude, jer voze po spotu pa će rezutati biti daleko najbolji od svih ostalih brodara na ZSE.
Samo ovaj kvartal možda i 10 kn po dionici, u cijeloj 2021. vjerojatno taman ovih 40 kn kolika je cijena na burzi.
Dakle samo dobit će biti kolika je cijena, a gdje su brodovi kojima vrijednost raste iz dana u dan???
Sljedeće godine dobit još viša...
Tako da teško da će i dokap ići po 25, biti će vjerojatno više zainteresiranih sada kad je stiglo novo doba za brodare nakon 13 godina.
-
Pa je li 25 minimalna cijena, dakle može i 40 ako će firma super poslovati kao što i hoće.
Je li na PTKM išlo po 10 kn, a nakon toga cijena na burzi je otišla odmah na 70-80 kn?
Na DLKV isto po 0,10 (sadašnjih), a na burzi 0,75 kn .
Upravo zbog neutemeljenih drukova neki su i ostali bez dionica po 34 kn danas.
-
Do tad će izaći izvješće i ako bude dobro onako kako se predviđa, cijena u ponudi bi mogla biti poprilično dobra.
Ali nije ni bitno, jer neće tu uložiti neki sitni špekulant koji će prodavati kunu skuplje nego po što je on kupio dionice, već te dionice neće lako vidjeti burzu.
Šteta za one koji su prodavali ovako nisko danas zbog nečijih neutemeljenih drukova.
-
Pa ovo izvješće će biti strašno dobro jer voze sve po spotu valjda.
Tako da bi cijena mogla daleko iznad minimalne, jer će samo zarada u jednoj godini biti tolika.
-
Ako kažu da je 25 minimalna, onda znamo da je stanje sada jako dobro, jer samo prije koji mjesec svi bi se rugali da im se spomenulo.
Vidjeli smo npr.PTKM, cijena nakon dokapitalizacije otišla 700% gore, u DLKV očekuju da će biti isto u negdje.
Tako da će ovdje možda već do kraja godine biti oko 100.
-
Nakon tog sređivanja firme cijena bi tu mogla otići i na 3-znamenkastu vrlo brzo.
A neki to shvatili kao nešto negativno??
Sigurno će oni koji ulože 50 mil. prodavati na burzi s par posto zarade ( a možda ih plate i oko ovih 40 kn s obzirom na odlična očekivanja u poslovanju - to i piše u pozivu)