ma to je špranca, oni pišu isto za sve dionice samo mijenjaju neke osnovne fundamente, valjda imaju neki software koji im povlači i updejta podatke i na kraju te traže da im platiš da ti naprave tehničku analizu
Posts by barbosa 2.0
-
-
hvala kol. StatusQuo, evo sada vidim da od 20.01.2021.
Pod brojem upisa 9 za tvrtku Konsolidator društvo s ograničenom
odgovornošću za upravljačke djelatnosti upisuje se:
Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim
investicijskim fondovima, pod MBS: 081038488, upisan kod:
Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 62573520714
Zagreb, Ulica Andrije Hebranga 34- jedini član d.o.o.
FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje, pod MBS:
081179147, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 88035992407
Zagreb, Marijana Čavića 1
- prestaje biti član društvaonda još bolje, inspire kontrolira svih 15M dionica dlkv (61%) i ovime priće o nekom smanjenju kapitala ili pretvaranju duga u kapital ispod sadašnje nom. vrijednosti 10 kn definitivno padaju u vodu
-
ne trebam, ide mi to sa nepoznanicama kol. tollway i to vrlo dobro, ali ovdje su sve nepoznanice izuzev nominalne vrijednosti fgs-ovog udjela u konsolidatoru što je također nepoznanica jer ne znamo koje su tolerancije ulagači u fgs spremni prihvatiti...
stoga, kolega, jedno je matematika a drugo horoskop, mene horoskop ne ne zanima ja sam više tehnički tip
kol. StatusQuo, nisam uvjeren da je tako, u registru nema promjena a fortenova(konzum) je i jedan od ulagača u fgs i to čini mi se u udjelu 25% te također fortenova je kroz tvrtku dalmarina doo. jedan od osnivača tvrtke konsolidator doo. i mislim da se zamjena udjela inspire i fortenove odnosi upravo na udio u fgs a ne na tvrtku dalmarina koja je vl. 33,3%konsolidatora
-
prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!
kako to računaš, imaš malo previše nepoznanica u računici da bi kalkulirao o "najizglednijim varijantama"...prvo, uopće ne znamo da li je, koji je i koje je vrijednosti taj navodni dug otkupljivan i drugo, na prodaju će biti 66% udjela fgs-a u kapitalu konsolidatora nominalne vrijednosti 100m kn dok 33% dalmarine nigdje nije spomenuto da se prodaje
pričekaj malo sa kalkulacijama, premalo je informacija i bez veze se zaokupljaš špekulacijama, uskoro će GS i onda će se valjda nešto više znati...
-
da, ako su pokrenuli tužbu... koliko sa sjećam, ingra je tada odreagirala i ishodila zabranu isplate kontragarancija u francuskoj banci a jeleni iz habora, bez pitanja i ikakvih konzultacija sa ingrom i tehnikom odmah uplatili nekih 9m eura alžircima...i naravno, ujeo vuk magare, nikome ništa, ode 9m eura u dim
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 11. veljače 2021.
Nema zime za djelatnike zagrebačkog Dalekovoda koji unatoč hladnom sjevernom vjetru brinu o našoj sigurnosti. Naš fotograf fotografirao ih je kako mijenjaju postojeće kabele novima na dalekovodu u Šenkovcu. Treba reći kako naselje nije ostalo bez struje.
-
solidan promet danas, 6.599.784,60 kn u 11.28 a i CROBEX +0,76% 1.827,56
-
kol. Flight, ti jako puno toga vidiš što drugi investitori ne vide, a i interesantno je da si iste stvari vidio i prije mj. dana kada je dionica korigirala 25% i oni kolege koje su tada tvoje "viđenje" shvatili kao nešto stvarno, danas zbrajaju visoke gubitke...toliko o tvome "viđenju"
mrkve, batine, siloviti otkupljivač, mlada...još samo fali šuma strborova i račvasti jezik...ili možda ne fali...
-
manjinski dioničari kolateralno djele sudbinu sa vladajučim konsolidator doo. koji se sastoji od fgs-a i dalmarine u omjeru 66/33% i koji je vlasnik 15 miliona dionica dlkv što je skoro 61% glasova na GS...kako dlkv i nije u financijskom problemu tj. solventan je ali mu fali likvidnosti radi amortizacije i troškova novih projekata, sumnjam da su ulagači u fgs i fortenova preko dalmarine spremni svijesno si spržiti dio fin. imovine od 150 miliona kuna po manjoj nominalnoj vrijednosti od 10 kuna po dionici po koliko je vladajuće društvo stjecalo dok je dlkv bio ili-ili tj u bitno,bitno lošijoj situaciju nego što je danas nakon 5 godina restrukturiranja i vračanja največeg dijela dugova po planu PSN i to pretvaranjem nekog dijela duga u kapital koji je eventualni treći subijekt stjecao po najviše 50lipa za kunu a i veliko pitanje je koliko bi tog i takvoga duga uopće moglo biti
kako god bilo ili će biti, manjinski dioničari dijele sudbinu sa večinskim a koliko je vjerojatno i koliko ima smisla da će večinski svijesno izgubiti na svojoj fin. poziciji i to sad neposredno pred prodaju zbog zatvaranja fgs kako neki likovi tu po forumu insinuiraju, prosudite sami
-
Otkupljeni dug je financijsko restrukturiranje. Piše u članku 3. Poziva na iskaz interesa. Vjerojatno će zauzvrat dobiti mjesto u NO ili upravi i čekati da partner kupi dio fonda. Partner ili oni, a do toga ima dosta vremena
ne znam baš, o ppd-u se u dlkv priča zadnjih god. dana, tamo kao i u svakom većem kolektivu uvijek kruže neke priče koje na kraju ostanu samo "priče"
...ne znam na kojoj poziciji je tvoj insajder ali sam se osobno uvjerio više puta da o samom dlkv, procesima i o dionici oni ne znaju baš nešto, neko pročita članak u novinama ili nečije razmišljnje na forumu i razglasi to po firmi kao gotovu stvar tako da to sa ppd-om treba uzeti sa velikom rezervom
inaće, ne znam baš da se mjesta u upravi i/ili no mogu djeliti samo tako a i takve akcije se trebaju potvrditi sa 2/3 na GS i ako bi eventualan prijedlog išao na štetu pozicije tj. fin. imovine ulagača u fgs onda isti gotovo sigurno niti neće biti izglasan.
-
sutra je 15., uskoro će se vidjeti...nadam se da sam u krivu ali meni ovo sa ovim pozivom najprije djeluje nevješto i nekoordinirano , takve stvari se (ako)rade kada već imaš neku stratešku perspektivu pogotovo u situaciji vl. restrukturiranja i ako će biti "dogodilo se ništa" onda bi razmotrio kompetentnost i kapacitiranost odgovornih osoba...mislim, ne radi se to tako, ne izbijaš sam sebi poziciju javnim pozivom vjerovnicima i eventualnim investitorima da ih pitaš što bi oni htjeli, odgovorne osobe koje znaju i kojima je stalo do tvrtke i uspješnog rješavanja problema se prvo tehnički pripreme, kordiniraju, provedu preliminarne razgovore i tek onda kada točno utvrde poziciju/e eventualno naprave javne objave i to ako baš moraju...
-
inače, te dionice se knjiže kao fin imovina i to bi trebalo biti 10 300 dionica koje su najvjerojatnije stečene dokapitalizacijom po 600kn. 2015.,
u ovakvim slučajevima se imovina stečajnog dužnika prodaje prikupljanjem ponuda putem sudske javne dražbe a ne na TK kako to kolege zlonamjerno insinuiraju a što i sami dobro znaju ali pokušavaju napraviti nesigurnost i nered kako na forumu tako i kod dioničara HPB koji ga posječuju.
inaće meni paše, spustiti ću nalog niže i pričekati "app" ako će biti onih koji su zagrizli na ove neprovjerene i zlonamjerne insinuacije
-
ljudi dajte si sat-dva vremena i truda, pa pročitajte zadnji godišnji FI, kao i ova tri kvartalna, pa ih usporedite ako znate. onda će vam biti jasno zašto ingra toliko raste (a po meni je to rek početak) iako ima samo jedan novi poslić nakon 10 g. barem dvadesetak vas je to napisalo, a siguran sam da nitko nije pročitao izvještaje, a kamoli bilješke. a sačuvaj bože, mišljenje revizora.
druga stvar, ingra i dalekovod se nikako ne mogu uspoređivati niti po djelatnosti, iako spadaju u građ sektor.
treća stvar (da pomognem neznalicama i lijenima) jest da je ingra gotovo očistila bilancu drastičnim smanjenjem dugova prodajom nekretnina i iskupom obveznica laništa, a dok kod dalekovoda to tek predstoji.
i zato tolika neizvjesnost ovdje jer se ne zna tko će i na koji način ući u firmu. nadam se da ćemo za tjedan dana biti pametniji.
prvo, vrijednost dionice ingr raste radi vl. restrukturiranja i konsolidacije a manje radi pr-a koji uprava provodi friziranjem knjigovodstva
pravo stanje kod ingre je da osim što su prodali/zamjenili svu preostalu imovinu osim zgrade u zg, prodali su i sav prihod budućega razdoblja od ugovora za arenu čime su iskupljivali obveznice i sva ta razlika u kapitalu je jednokratne knjigovodstvene naravi uslijed prebacivanja dugova na ovisno društvo lanište doo i umanjenja dijela glavnice i kamata nastalih iskupom obveznica, tu stvarnih novaca nema a bilo bi također interesantno da se napravi revaloriziacija imovine pa da se vidi stvarna bilanca ingre, također, kako je sva ta "dobit" ingre jednokratne knjigovodstvene naravi a ingra nema skoro nikakvu niti strukturnu niti operativnu poziciju na tržištu, pitanje je uopće od čega će u budućnosti prihodovati jer davno je prošlo vrijeme raznih inžinjeringa i developera koji su radiili a proviziju stoga očekujem period stagnacije ukoliko se još jučer ne pokrenu u nekom smijeru.
dlkv je sasvim drugi tip kompanije, dlkv je operativna kompanija u kojoj dodanu vrijednost stvara 850 djelatnika svojim radom i uslijed plana psn postupka, došli su u situaciju da jesu solventni ali nemaju daha, fali im likvidnosti a nemaju više što dati u zalog za refinanciranje obveza osim upravo te referece koju su stvorili zadnjih godina, a troškovi amortizacije i započinjanja radova na projektima su visoki + obveze po planu psn i blagajna se za čas isprazni i stoga traže investitora i to po mogučnosti istog koji bi zaokružio i financijsko te vlasničko restrukturiranje društva koje je eto baš došlo u sasvim pogrešnom trenutku...
kako god, ova god. će biti teška za dlkv ali na dobrom putu je, posla ima, naplaćuje se, ugovara se, obveze se servisiraju, ebitda ...itd. i vjerujem da će se svi ti problemi uskoro riješiti
-
bojim se da ovdje veće ambicije imaju dioničari na forumu nego uprava ingre, mnogi špekuliraju sa obiteljskim vezama ingre i grada zagreba kao da je to gotova stvar ali nije baš tako i stvarno ne vidim što bi to jedna developerska firma malih dioničara mogla ponuditi gradu zagrebu a da grad/ili bandić to nemaju, bandić ima direktno na raspolaganju i svako doba dana i noći takva građevinska imena sa tolikom operativom i ne vidim što tu jedan strukovni outsider kao ingra ima tražiti...
sory kolege, ali tehnički ingra ima smisla tek kao krovno društvo koja okuplja izvođačke strukture radi koordiniranja i izvođenja zahtjevnih projekata na tržištima gdje se može ostvariti veća dodana vrijednost, zadnji takav projekat je bila Arena koja je i tvrtku i dioničare dovela na rub stečaja kao i dio podizvođača i fin. ustanova koji su sudjelovali u projektu,
stoga, iz današnje perspektive, nevezano za vrijednost dionice, koje su to reference, podizvođači, financijeri, naručioci, pogotovo danas u operativno deficitarnoj situaciji, na koje računate da bi eventualno kao podizvođači Ingre trebali odraditi npr posao od 100M i da ingri ostane dobit npr 10%,
-
uz poštovanje grubišiću, članak je jedno obično-ništa, niti jedne jedine relevantne informacije, čak nije niti analitički razrađen...kao da ga je novinarka ulovila negdje usput i kratko joj odgovorio na tih par piranja...
-
ovo je, kao što i sami navode, poziv vjerovnicima i eventualnim investitorima na iskaz interesa u financijskom restrukturiranju tvrtke, kod ingre je to bilo tehnički jednostavnije jer su prodali prihod budućega razdoblja za novi kredit kojime su iskupljivali obveznice, kod dlkv je to kompliciranije, struktura vjerovnika je sasvim drugačija a prihodi zavise od dinamike ugovaranja i poslovanja pa stoga i pristupaju ovako developerski putem predmetnog javnog poziva.
iz istoga se da iščitati da su sve opcije restrukturiranja otvorene pa i unošenje u kapital međutim, za ikakve korporativne akcije je potrebno imati odluku glavne skupštine, dakle ovo je tek poziv za interes i zavisno od interesa, procedura će ići naknadno...
kad se već spominje dokapitalizacija, svi znate da je dlkv, tj. udio FGS-a u postupku prodaje i stoga ja osobno ne očekujem dokapitalizaciju izdanjem novih dionica, jednostavno, u datim okolnostima takva akcija nema smisla a i za akcije toga tipa je potrebna 2/3 večina na gs.