A di je pecat?
pa kod predsjednika Nadzornog odbora...znaš kojega?
naj se ljutit, šalamala, nisam mogao odolit
A di je pecat?
pa kod predsjednika Nadzornog odbora...znaš kojega?
naj se ljutit, šalamala, nisam mogao odolit
HDZ boli briga za male dionicare.
Njihovi glasaci su mozda radnici u Djuri te obican mali covjek koji zeli da HDZ spasava radna mjesta.
Znaci da nije dobro za spasavanje radnih mjesta?😀
nekako mi se čini da HDZ nije tu briga niti za dioničare niti glasače niti nikoga drugoga osim samo za sebe, briga ih je samo koliko će se metnuti u džepeka pa odugovlače da bi dobili na poziciji, isto kao i kod svega drugoga gdje treba stisnuti pečat...
strava. ovo je samo test da li je li informator dobar. izvaditi se iz opte i još jednom pogoditi....bit će prilika još.
2,45 HRK119,90%
ma nešto se interesirao i navodno je taj doge neka zahebancija, neka kao zajednica sa društvenih mreža, inače, intezivno pratim to tržište već par dana...čista kockarnica, nema veze s vezom, pregrijano do bola i sada se odrađuje 3.liga tih "instrumenata" a sam znaš što to znači...
također, moj dojam čitajući forume da su to najvećim dijelom krdo bez ikakvog ek. predznanja što kupuju, niti im je bitno, nego samo "ide to up" i ti i takvi "ulagači" naćešće prakticiraju dva modela - poluga i short u čemu mnogi izgore do kraja te ulaganje malih iznosa u vše novih izdanja ili banalno jeftine coine i čekanje da koji odradi par k% kao eto npr. aktualni doge
sve u svemu, likvidnost je impozantna kao i ponuda i itekako se može zaraditi tko razumije psihologiju tržišta a i po onoj narodnoj- ono malo što uzmeš sa velike hrpe bude puno a malo sa male hrpe je-malo, treba probati, nema tu neke velike mudrosti...
ovo mi sve govori o vašem 'znanju' kolega barbosa
a kriptovalute, blokchain tehnologija tek od nedavno
kolega, ali ja fakat i nemam pojima, tek načelno na osnovu razgovora sa frendovima, ponekog članka i pisanja na forumu dobijam informacije o tom sektoru i definitivno nisam upućen ali niti baš totalni laik, međutim, od kada sam 2018 otvorio račun na bitconanu pa danas kada sam ponukan našom raspravom pogledao par portala i binance, mogu ti reći da sam ostao onako zatečen koliko je to odmaklo od tada...ima toga oho za polovit...
Display Morei tebi sretno sa kripto i spac balonima od sapunice...sve se mijenja i sve ima svoj početak i kraj i baš me zanima kako će to izgledati kada ti baloni puknu, koliko vas će nositi gaće na štapu a koliko će ih zakopavati, također će biti zanimljivo promatrati kako će to izgledati kada krene trend kapitalizacije, kada će se poželjeti pretvoriti sapunicu u konkterni novac, koliko vas i u kojem volumenu će se uspjeti naplatiti prije nego zombi kripto brokeraji okrenu ovu ponzijevu piramidu naopako i samo preko noći nestanu upravo kako nestaje i balon od sapunice...
stoga kolega, mi tu koji smo ostali ćemo ti sačuvati poneku vrijednosnicu pa da možeš još malo zavrtiti ako ćeš imati sreće i pameti da na vrijeme riješiš poziciju prije nego taj pretovateni brod na koji se ukrcavaš potone
kako imaš obraza tako kolegi (kolegama) da ne kažem docirati? i to o nečemu što ne razumiješ
znači Square, Tesla, Dorsey preko Twittera... nastavi niz
počele su ga i banke kupovati, fondovi
možda da proguglaš pojam DeFi Decentralized banking
to što Buffett tvrdi da Bitcoin nema intrizičnu vrijednost, ne znači da će sutra na nulu
no on isto tako kaže da ne ulaže u ono što ne razumije
pa se onda potrudi da saznaš što je to
kriptovalute danas i prije pet šest godina nije isto
što se tiče sapunice i balona, Agrokor je ispao jedna veeelika balončina
a nitko od dioničara to nije htio, niti vidio
samo Borg ekipa
toliko o NAŠEM tržištu kapitala i otkrivanju vrijednosti
kolega, nećemo se razgovarati na taj način, isto ja tebe mogu pitati kako imaš obraza pozivati na experimentalne načine sivog financiranja kojima se zaobilaze regulatori i međunarodni pravni standardi...
ali ipak, da malo objasnim svoje stavove
uglavnom, DeFi Decentralized banking i spac doživljavam kao neki novi klinci , svojstveno svojoj dobi i avangardnim idejama koje dolaze shodno istoj, uslijed potražnje za sektorskim tehnološkim rješenjima i inovacijama te opijeni nevjerojatnom lakoćom stjecanja se eto zaigrali sa revolucionarnim idejama u još za sada NEreguliranom tehnološkom sektoru kao i financiranju istoga, izmislili svoj monetarni sustav i ponudili ga na web nation što je naišlo na iznenađujući odaziv ...ali opet, virtualni kripto sustav je veliko ništa bez transformacije vrijednosti u realne monetarne sustave regulirane od centralnih banaka... koliko će trajati kripto anarhija i što će od svega toga ostati kada se jednom regulira, ostaje da vidimo...
a za btc je meni očito da je balončina, ne mislim na tehnologiju nego na valutu iza koje osim teorije fluida i zakona o očuvanju energije, dakle čiste kinetičke fizike, ne stoji ništa fundamentalno što bi joj davalo kakvu-takvu stabilnost, jednostavno dok ima goriva raste, kada ga nestane onda a i da apsurd bude veći, ove aktualne ekonomske mjere za umanjenje covid krize i stabilnost ek. sustava su još u bitnom pridonijele da se taj kripto balon još dodatno napuše do ovih razina i meni, po zakonima fizike, to samo ukazuje da to neće još dugo trajati, da paralelni monetarni sustavi od kojih jedan nosi samo prava a drugi samo obveze mogu samo kolidirati a koji će opstati a koji ne, nije teško pretpostaviti ali ne bi sada u teoriju i politiku...
i upravo mi je drago da u kontekstu teme spominješ agrokor, pa upravo je agrokor tražio alternativne načine financiranja kroz regresne mijenice što nije ništa drugo nego varijacija DeFi Decentralized banking i svi znamo kako je to završilo...
stoga, kol.accountant, polako, ima nas koji drugačije gledamo na iste stvari i uvijek se možemo porazgovarati o tome ali sa međusobnim respektom i u granicama pristojnosti
i na kraju, kol.propalica, čiji post sam komentirao je dao najbolji komentar na moj, istina, možda malo tendenciozni post
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ce/2268196.aspx
A odavno sam si obećala da neću više viriti u portale
a slatka je rekao bi Plenki
pogle joj zube
možda se jednom i vratim, tko zna. Sve je u kriptu i sitno na US burzi. Sretno vama koji ste ostali.
i tebi sretno sa kripto i spac balonima od sapunice...sve se mijenja i sve ima svoj početak i kraj i baš me zanima kako će to izgledati kada ti baloni puknu, koliko vas će nositi gaće na štapu a koliko će ih zakopavati, također će biti zanimljivo promatrati kako će to izgledati kada krene trend kapitalizacije, kada će se poželjeti pretvoriti sapunicu u konkterni novac, koliko vas i u kojem volumenu će se uspjeti naplatiti prije nego zombi kripto brokeraji okrenu ovu ponzijevu piramidu naopako i samo preko noći nestanu upravo kako nestaje i balon od sapunice...
stoga kolega, mi tu koji smo ostali ćemo ti sačuvati poneku vrijednosnicu pa da možeš još malo zavrtiti ako ćeš imati sreće i pameti da na vrijeme riješiš poziciju prije nego taj pretovateni brod na koji se ukrcavaš potone
Bilo bi lijepo od premijera i vlade da učine napokon nešto dobro za TK a ne da mlate praznu slamu .....
Ne zna taj šta je TK, to su mu napisali i rekli da kaže
da...i meni se čini da taj tip i nije baš toliko bistar niti dominantan koliko se trudi ostaviti takav dojam, ništa sexsistički ali za lidera konzervativno-demokrščanske partije iskazuje nešto puno indikatora karakterističnih za dominaciju estrogena...
Na inicijativu Veleposlanstva RH u Oslu, u utorak, 23. ožujka 2021. godine, održan je radni sastanak s predstavnicom podružnice Dalekovod d.d. sa sjedištem u Norveškoj Marijanom Periša – Dozet, na temu poslovanja u vrijeme pandemije.
redstavnica Pariša – Dozet izvijestila je kako je poslovanje s Norvežanima već dugi niz godina vrlo uspješno, transparentno, profesionalno i korisno za obje poslovne strane. Trenutačno Dalekovod ima otvorena tri velika projekta u Norveškoj, i to u Finmarku (Alta), Rogalandu (Stavanger) te u Haugesundu, i manji projekt na jednoj od trafostanica u Oslu. U navedenim projektima trenutno je uključeno oko 400 radnika.
dobio za uskrs dorinu jadro i dorinu napolitanke, ugodno iznenađenje, preporučam, pogotovo jadro, milka se može sakriti koliko su ove čokolade dobre
Moram priznati da nitko nije nit bilizu tome zašto je Hrvatska tu gdje je. Vjerujte mi da nisu krivi nit partizani, nit ustaše ,nit Tito, nit branitelji, nit HDZ nit SDP. Kriv je ovaj glup i retardiran narod, koji uopce nit ne zna da je glup kao kurac. U sve se razumijemo, a knjigu u životu nismo procitali. Pitajte vi Upravu DDJH-a, primjerice, zasto je to propalo, a on ce reci da je jadan sve napravio sta je mogao, ali da nije išlo. Pa kako će ici kad je covjek zavrsio ekonomiju u Zagrebu sa 56 godina? Jedino nesto pametnih sta ova drzava ima su programeri proizasli iz FER-a, a ostalo su fakulteti za teške debile. Najžalosnije je da se uz takve fakultete jos i kupuju diplome ahahaahah. Uglavnom, nece biti bolje jos 20 generacija. Previše je genija. I sam ih poznam hrpu. Svugdje se mogu naci
kol. alias, stvarno si neugodan, narod se postavlja onako kako može, prilagođava se eko sustavu a hr je tu gdje je zbog rata, zbog toga jer su se braća srbi usrali od višestranačke demekracije i gubitka protekcija koje su do tada uživali i protestirajući "događajima naroda" pokušali anektirati djelove hrvatske u kojima su imali dominantnu poziciju čime su izazvali rat i osim što je ratom razorena država i nastale nemjerljive štete, razoreni su i intelektualni i kulturološki i društveni i politički i svi drugi standardi te je time onemogućena jedna postepena opća tranzicija jer su se na pozicije vlasti nametnule one pljačkaško divljačke strukture koje bi inače u nekim mirnijim, normalnijim okolnostima punile lepoglave i remetince, te i takve strukture su se tokom vremena toliko zavukle i toliko zagadile sve institucije države da danas kroje sudbinu hrvatske po svojim kromanjonskim intelektualnim i svim drugim standardima ako se to uopće može tako nazvati.
Hrvatska nije trula sama od sebe, neki se jako trude da to postane, kod nas su političari preuzeli sve uloge, od zdravstvenih do poduzetničkih, nadam se da vidite tko i kakve projekte odrađuje od svih najnižih lokalnih šerifa i njihovih zamjenika pa do saveznog šerifa, ova je zemlja nakrivo nasađena od samog njenog nastajanja, danas očito i opasno bolesna, a lijeka nema bez obzira koliko se uplatilo u sustav
hrvatska, tj hrvati uopće nisu truli, vidjeli smo to u ratu i nedavno u petrinji ali nas dvoglava partija želi tako prikazati da slučajno ne bi spoznali da se i doma može lijepo i dostojanstveno živjeti i to bez hoštaplera i bitangi koji nam kroje represiju te ih spedalirali u nepovrat, ovako uvijek provociraju neke podjele i izmišljene utakmice ne bi li sami sebi dali na važnosti i tako nas nesigurne i podjeljene što lakše šaltali kako nima paše
također ekipa, bez veze je i neusporedivo komparirati onda i danas i tehnološki i trendovski i geopolitički, bilo je kako je bilo ali ono na što želim ukazati je da ako se onda gospodarski moglo od nule nešto napraviti, pa majkemumile, onda se danas može bar održati ali po dvoglavoj partiji očito ne može niti to nego trebamo biti jadni i nikakvi da oni uzmu svoju proviziju kada nas rasprodaju za male pare svajojakim svjetskim hoštaplerima kao eto što su učinili sa agrokorom i onim lešinarskim fondom i još nas uvjeravaju kako se to super odradili, super za koga, za strane lešinare, ruse i domaću grupu borg koja im je sve to omogučila
Ja sam isto imao marksizam kasnije preimenovan u tips (teorija i praksa samoupravnog socijalizma) i nisam učio da će amerika propasti. Jest bio malo obojan sjevernokorejskim štihom o trulom zapadu ali je predmet bio više manje ok. Ovo više navodim za mladce kojima je mozak ispran kako je prije bilo sve ajme.
Dobrih stvari na masu polja je bilo više nego sad u ajd recimo demokraciji. Npr. nije bilo zse, maje šuput, crkva je bila za stvarne vjernike, puna netržišna zaposlenost, stanogradnja, krediti kojih je inflacija pojela, brodogradnja 7. u svijetu, pliva, podravka, ina itd. To što je benzin bio koji put na par nepar dane, iz kuta ekologije i nije bilo baš bezveze.
O kulturi, knjigama, rnr i filmovima da ne govorim.
Mislim da ja spadam u te "mladce" koje ti spominješ. Na temelju svega šta sam pročito o tim prošlim vremenima uopće ne žalim što nisam živio u to vrijeme. Prvenstveno zato: jer nisam ljenčina, ne očekujem da mi država sve osigura, volim slobodu u smislu da mogu sa autom kada god želim i gdje god želim, trgocvne mi nude veći izbor čokolada, volim pričati otvoreno o svemu bez da završim u zatvoru, ušteđevina mi koliko toliko drži vrijednost, neuspješni biznisi koji su neefikasni ipak propdanu u nekom trenutku... mislim mogu o tome do sutra.
Ono što me šokira da netko tko se zna služiti internetom i još k tome čita ovaj forum, čezne za prošlim vremenima....
mladi kolega, nitko ne "žali" za prošlim vremenima, to je prošlo kao što će i ova vremena proći ali komparirajući mnogo toga, lakše se živjelo i imao si institucionaln red a i kakvu takvu sigurnost i stoga i neku perspektivu...a to da su ljudi onda bile "ljenčine" kako navodiš je potpuna debilana jer eto nova hr država već 30 godina živi od rasprodaje onoga što su te lijenčine izgradile i još uvijek je hr država najveći kapitalist koji što direktno, što indirektno kontrolira preko 50% gospodarstva i nekretnina nekadašnje društvene a danas državne imovine, nadalje, ekonomija je bila planska i proizvodilo se i trošilo domaće a mnogo proizvoda i usluga je išlo u izvoz, pogotovo u zemlje nesvrstanih a gdje smo danas...pa jesi li svijestan da su se onda kao vrh svj. tehnološkog dostignuća u mostaru proizvodili borbeni mlazni avioni i helikopteri i to bez kompjutera a gdje smo danas, spremačice i konobari... imali smo sve svoje a danas ovisimo o kineskim poluproizvodima i egipatskom krumpiru, ingra je gradila atomske bunkere za sadama, brane i elektrane a danas ne možemo jedan most, u iranu se još, nakon 30god. od raspada yu. voze sa jugićima, tenkovi iz đđ, radari iz čajavca, prvomajska, bodogradilišta, tpk, jugoturbina, torpedo, ma da ne nabrajam koliko znanja i iskustva je uništeno, koliko je bikova zaklano da bi neki hdzovac odrezao sebi samo jedan šnicl...kažeš sloboda, pričati otvoreno, zatvor...itekako je bila sloboda ali je bio i red, nije se smjelo kleti partiju, imati drogu i oružje i previše krasti i to je bilo to, sve ostalo si imao slobodu činiti što te volja, putovati si također mogao koliko si htio i to po svuda a nismo niti oskudjevali u modernim vozilima tko ih si je mogao priuštiti, moj otac je od 1968 vozio mercedasa a u sarajevu su se proizvodili golfovi i opeli u cg., renoi u citroeni u slo. ... a i u trgovinama smo imali hebački izbor, pogotovo hrane dok je za neke pomodne trendi stvari i elektrotehniku ipak trebalo potegnuti do trsta...stoga mladi kolega, tko god ti govori da je onda bilo ekonomski ili ideolo lošije, ili je bio pdkapacitirani nesposobnjaković ili laže, !
ali da se u politici pakiralo i podmetalo i slalo na goli otok one koji su izlazili iz zadanog sustava što idelogijom ili krađom i korupcijom, to je, međutim, politikom se bavilo 1% tih i to je bio njihov izbor a nekom normalnom puku koji je samo radio svoj posao i poštivao pravila igre se tako nešto nije moglo dogoditi, upravo suprotno, nije bilo niti ovrha, niti neke policijske represije, niti nekih kazni niti pdv-a niti nikakve čižme kao što je to danas!
uopće nisam nostalgičar ali komparirajući ekonomski i društveno je onda ipak bilo bolje.
još malo novog o jednom koji je držao ljestve
Prestrašno, cijeli vrh države, od vlasti, sudstva, HNB-a, nadalje, svi su sudjelovali u megakrađi. Ovo je presedan kleptokratske vlasti neviđen na ovim prostorima.
Slijedeci put kad mi dodje neki racun odmah saljem nazad poruku - Mozete Vi to izdrzati, imate velike zarade, ne vidim da ste gladni. Problem rjesen!
Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, ne vidim da su gladni
evo kol. Sheriff, ja sam se opet nasmijao tome o "hrvatskom građevinama" a kad sad otvorim bilo koji javni portal i počnem čitati samo naslove dođe mi da #$%&