1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 57
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 12:08 PM
    Quote from maratonac

Uuu, koji alfa muškarac... 🤣🤣🤣

Pozovi si Eltona Johna da ti udovolji tvojim mokrim snovima...

aaaa...sada je meni jasnije zašto je tebi bitna velićina, dakle tajna je u Eltonu Johnu :) ...sory kolega što sam tako oštro reagirao, ja sam onako tradiconalniji i konzervativniji u skladu sa svojim godinama i ponekad zaboravim u kakvim trendovima sada živimo...evo pusa i zaboravljeno:*

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 11:52 AM
    Quote from maratonac
    Quote from barbosa 2.0

čuj njega X/, uopće nisi skužio, jel da...s tehnikom ili sirovom kinetikom, u čemu je za "tebe" razlika, isto ti je sa 5cm više ili manje, to sa veliko-serdnje malo uopće nije naš muški problem, nama je uvijek ok.

Kak ti s malim možeš znati kak je meni... 😁🤣

da se ovako razgovaraš sa mnom oći u oći, sad bi klečao i pjevao na mikrofon!

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 11:41 AM
    Quote from maratonac
    Quote from barbosa 2.0

ne postoji premali-preveliki, uopće bezvezna dilema iz naše muške pozicije 8)

Evo jednog tehničara... 😁

čuj njega X/, uopće nisi skužio, jel da...s tehnikom ili sirovom kinetikom, u čemu je za "tebe" razlika, isto ti je sa 5cm više ili manje, to sa veliko-serdnje malo uopće nije naš muški problem, nama je uvijek ok.

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 11:31 AM

ne postoji premali-preveliki, uopće bezvezna dilema iz naše muške pozicije 8)

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 10:11 AM
    Quote from Marielena

A meni se cinilo po pisaniji jucer da vama ovdje dosta zena, pa sto je vazno sto im se svidja😆

kolegice, od kuda sada takav zaključak, pa jedva da smo ih se i dotakli, mislim od svih postova tek par puta i to tek u kontekstu... :rolleyes:

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 12:35 AM

ja sam kuju prošetao oko 10, cigara uvijek mora biti a sada si radim fajrund, dižem se prije 6

adio!

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 12:22 AM

nema jačeg aerobnog treninga a poslije si miran ko bubica par dana, može se ne znam što događati a ti ravnodušan koncetriran i sve se odbija od tebe

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 12:16 AM
    Quote from mitkko

Ja ti idem u teretanu ujutro u 6 prije posla, i tako 6 puta tjedno, i tako zadnjih 5 godina. Tako rješavam stres.

Ovaj modafinil te drži budnim, jače je od kave. Nije baš legalno, možeš ga dobiti samo na recept, ali ajde. Dobra je stvar ako ga povremeno koristiš.

ok je teretana ali sparing stari moj, to je ono pravo!

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 30, 2021 at 12:10 AM
    Quote from mitkko

Btw, šta misliš kako sam došao do onog "sigma male" - sve preispituješ, tražiš sebe, u jednom trenutku pomisliš da si lud jer se u ništa ne uklapaš, a onda naiđeš na takve zanimljive stvari :)

da, mene isto iznenadile neke podudarnosti, međutim, nije da se nisam uklapao ali fakat nikada u životu nisam imao strpljenja baviti se interesima i temama grupe, prvi pravi posao koji mi je stari našao je bio u končaru na borongaju koji sam napustio nakon 3mj na rubu psihičkog sloma, to je bilo neizdrživo...za nepuna dva mj. sam za hep, kao obrtnik (naravno uz poguranac) imao grupu bosanaca iz prijedora koji su krčili raslinje ispod dalekovoda oko pakraca i daruvara i doslovce uživao i u poslu i prirodi i bome vrućim ljetnim noćima u lipiku također:) ,... kupio golfa za jedno ljeto...tu sam skužio da nisam baš nešto za organizirane sustave i društvene norme, da ne podnosim autoritete i da mi je najbolje kada radim po svome a i da su mi najbolji frendovi isto posebni svaki na svoj način...ima to smisla sa sigma kategorizacijom :thumbup:

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 29, 2021 at 11:14 PM
    Quote from mitkko

Kolega barbosa 2.0 , daj se molim te uključi u ovu raspravu gore o temi što se smatra financijski bogatim, odnosno koliko ti novaca treba za lagodan život. Vidim da si stavio onog "confused" lika pa me zanima šta misliš o tome - više, manje, promašena poanta, drugačija ideja ostvarivanja prihoda, drugačija alokacija imovine...?

ma znaš što, to ti je relativno, non-stop se mijenjaju standardi kako skupljaš kilometražu a mijenjaju ti se i prioriteti i ambicije...ono što ti mogu reći iz vl. iskustva je da me sa 24god. prvi puta posr.lo, i mercedes i zdijela maraka i vrhunski komad koju sam kasnije oženio i onda reset, pa do 2000. kiselkasto da bi onda ponovo krenulo i opet 2005. reset koji je kratko trajao i od 2008 do danas se nekako to ustabililo i uravnotežilo...iz svega toga ti mogu reći da nije dobro biti pre bogat, bolje neka sredina, da nazovem "dostojanstveno" bogat jer te ljudi a i sam sebe iskrivljeno percipiraju, imovina opterećuje xx problema i psihijatrija koje normalni ljudi niti ne znaju da postoje a i što si stariji to ti i ambicija slabi a imovina obvezuje...zato sam i stavio "confused", pazi što si želiš, hebene pare i usamljenost ili neke dostojanstvena imovina i normalno iskreno obiteljsko i prijateljsko okruženje...

stoga, moje je mišljenje da je imovina u okviru 400-500k eur jedno sasvim dobro bogatstvo, jedna dobra sredina kojom ne gubiš kvalitetu života a sve preko toga previše zaokuplja i opterečuje, naravno, pri tome ciljam na "osobnu" imovinu a ne na tvrtke, obiteljske biznise tj neko srednje+ poduzetništvo o kojemu sad ovise xx radnih mjesta a time i sudbina a to je pak priča za sebe...

• Birtija

• barbosa 2.0
    • April 29, 2021 at 8:15 PM

zanimljivo ovo sa sigma muškarcima, nisam niti znao da ta kategorija postoji 8)

:thumbup:

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 28, 2021 at 8:42 PM

kol.BudFox vrlo objektivno komentira aktualnu temu oko eventualne dividende, bilo je svega prijašnjih godina i prodaje nekretnina i brodova i gubitaka i iako je činjenica da su vozarine nešto više nego prijašnjih godina a samim time i očekivanja većih prihoda, marži i profitabilnosti, sumnjam da bi se već ove godine a kamo li tek u prvom kvartalu mogao dogoditi takav preokret u poslovanju da bi se 2022 isplatila makar i simbolična dividenda...

što se 2021. tiče, uz sve revalorizacije imovine i moguće pozitivne tečajne razlike i cijene goriva, prošla, 2020. je završila sa 53M gubitaka a dividenda se inaće isplačuje iz dobiti prethodnog obračunskog razdoblja a ne iz tekućega, stoga, očekivati dividendu iz 2020.god koja je završila sa prenesenim gubitkom je stvarno ne ozbiljno i ne objektivno očekivati...možda za 3-4 godine ako se dobri tredovi nastave i poslovanje konsolidira...

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • April 27, 2021 at 9:28 PM
    Quote from Ledica

Ništa ne kužim, može pomoć ?

možda doktorica ava karabarić može dati suvislo objašnjenje predmetnog texta :/

inaće, kako sam ja to shvatio i koliko mi moji intelektualni kapaciteti dozvoljavaju , smatram da se autor elokventno osvrće na pragmatično definiranje sukusa tradicionalnih angažmana retroaktivnih obrazaca disfunkconalnih ekonomskih utjecaja divergencija na oscilatore kod evaulacije generalnih studija neposredne koristi poboljšanja...također i uljudni jelen s kojime sam se konzultirao aktivno ukazuje na mogučnost prisutnosti kovergencije akumulacije aprecijacije delegiranja sadržaja ekonometrije , ali on je želio ostati disktektan jer time zalazi u područje faktora i metodologije motivacije brutto deviznih standarda... 8)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • April 27, 2021 at 7:32 PM

a da da poslovni subjekti postave pitanje koliko vrijedi rad i troškovi utrošeni za obračun i prikupljanje pdv-a za državu

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • April 26, 2021 at 3:40 PM
    Quote from Manu

Znači da su hrvatski dioničari diskriminirani u odnosu na slovenske lex Agrokorom a i jedni i drugi su u EU. A hrvatski Ustavni sud je unatoč tome odlučio da je zakon u skladu s ustavom. A osim toga ni svi hrvatski dioničari nisu jednako prošli jer su s nekima imali posebne dogovore uz otkup njihovih udjela. Sve to je poznato još od ranije. Puno posla za više sudske instance EU koje ne bi bile pod kontrolom hrvatske politike,

Ustavni sud nije odlučio da je "zakon u skladu s ustavom", to je pogrešno, odlučio je da "I. Ne prihvaćaju se prijedlozi za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom"

a do kuda licemjerje može ići, vidi se iz predmetnog rješenja Ustavnog suda

Samim otvaranjem postupka izvanredne uprave nad povezanim i ovisnim društvima u imovini vanjskih dioničara i/ili članova tih društava ne događa se »apsolutno ništa« jer zadržavaju svoje dionice i/ili poslovne udjele, mogu s njima trgovati tijekom cijelog postupka (što dioničari u slučaju koncerna Agrokor, prema tvrdnjama Vlade, intenzivno i čine), te mogu»u cijelosti i nesmetano« ostvarivati svoja članska prava (glasati na skupštinama, sudjelovati u ostvarenoj dobiti i slično; v. točku 21. obrazloženja ovog rješenja).

Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske broj: U-I-1694/2017 i dr. od 2. svibnja 2018. i dva izdvojena mišljenja

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • April 26, 2021 at 3:17 PM
    Quote from Paulie

Slovenija, BiH i Srbija, svi dioničari zadržavaju svoje udjele i Fortenova je uzela samo Agrokorov udio u kćerima, Jedino je u Hrvatskoj Fortenova uzela 100% svake kompanije. EU i EK unatoč brojnim pritužbama još uvijek drže oči zatvorenima na ovaj kriminal i nepravdu.

Apsurda glede, Agrokor je imao 48% u Ledu, manjinski dioničari su pokradeni za svojih 52%. Agrokor je imao 70% u Mercatoru i stvarno bio većinski za razliku od LEDO-a, ali manjinski dioničari ne gube ništa.

Hrvatski sudovi tužbe drže u ladicama i namjerno opstruiraju žalbe, čak je i IT javno napisao da njegova žalba 3 godine stoji u mračnoj ladici.

Ovo je najmračnija i najkorumpiranija članica EU-a bez konkurencije. Uistinu se ne treba čuditi što su sve burze u svijetu na najvišim razinima u povijesti, a ZSE je 3x slabija nego 2008. Ovdje zaštite malih dioničara nema, samo pljačka i korupcija.

da apsurd bude veći, pa zar nije zabrana tužbi dok traje postupak lex otimačine, koliko znam, postupak još traje a peruško je još uvjek "izvanredni povjerenik za Agrokor"

članak 7.

Od dana otvaranja postupka izvanredne uprave pa do njegovog završetka nije dopušteno pokretanje parničnih, ovršnih i postupaka osiguranja, kao ni postupaka izvansudske naplate, protiv dužnika i njegovih ovisnih i povezanih društava, osim postupaka koji se odnose na sporove iz radnih odnosa. Prethodni postupci koji su u tijeku u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave prekidaju se.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• barbosa 2.0
    • April 23, 2021 at 8:39 PM
    • Apr 13th 2021
    Quote from barbosa 2.0

također će biti zanimljivo promatrati kako će to izgledati kada krene trend kapitalizacije, kada će se poželjeti pretvoriti sapunicu u konkterni novac, koliko vas i u kojem volumenu će se uspjeti naplatiti prije nego zombi kripto brokeraji okrenu ovu ponzijevu piramidu naopako i samo preko noći nestanu upravo kako nestaje i balon od sapunice...

i sad reci da nisam vizionar... ali ajde, bar ovaj puta, nulovanje todexa nije oplelo po nama nego po turcima...ali ipak :(

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • April 18, 2021 at 10:59 AM
    Quote from Paulie
    Quote from D_artagnan

Bolesno je vidjeti na kolikim je ZSE niskim razinama u odnosu na druge od 2007. I onog pucanja na tk.. neznam koliko od drugih utjece promjena sastavnica indexa na realnu sliku, znam da je kod nas INA bila dosta digla i utjecala, da nije nje koliko bi bio index??1.300??

ZSE 5.400 ...... 1.800

DAx 13.000 .... 15.000

DOW 13.000 .... 34.000

Nijedna druga burza nije vidjela toliko lopovluka, kriminala i prevare manjinskih dioničara kao ZSE, tako da ovo nimalo ne čudi.

Nego, ima još nešto što bi bilo zanimljivo usporediti, a to je broj izlistanih i aktivno trgovanih izdanja 2007. i sada.

Kladim se da DAX i DOW imaju više izdanja nego što su imali 2007., i da je ZSE jedna od rijetkih burzi u svijetu koja ima čak i bitno manji broj izdanja nego prije 15-ak godina. To sve govori o Hrvatskoj i ZSE.

Probajte se samo sjetiti koliko je dionica delistirano u zadnjih 10-tak godina, počevši od Agrokorki, Franka, raznih hotelskih grupacija, itd. Meni iz glave pada na pamet barem 15-20 izdanja.

Display More

upravo to, smisao tržišta kapitala bi trebao biti-platforma za prikupljanje kapitala poslovnih subjekata od investitora koji su na osnovu stanja kompanije i njenih planova i/ili projekcija u iste spremni investiratati, međutim očito, kako bi to inače trebalo biti, u hr su i to uspjeli postaviti sve doslovno naopako pa tako TK ispada da prava koja stjecanje u nekim zdravim tržišnim uvjetima donose prosperitet i zadovoljstvo u hr donose samo problem i/ili gubitak

drugo, regulacija, em trg. sudovi i sudovi općenito svojim presudama generiraju pravnu nesigurnost, em regulatori ne rade doslovce ništa da bi otklonili razne poteškoće, prepreke i svakakve druge devijacije koje u bitnome utječu na pravnu sigurnost i tokove novca nego upravo suprotno, iste svojom inertnošću i netransparentnošću kompliciraju i destimuliraju kao npr. komplicirani obračun porez na kap.dobitke u obračunskom razdoblju 01.01-31.12 bez mogučnosti prenošenja gubitaka i/ili režim pomaka cijene dok svj. tk imaju tokene i trgovanje na 5+decimala...itd. ima još puno

i treće, kuna, tečajne razlike, transakcijske naknade i općenito kompliciranost pristupu TK eurozone kao i obratno a koje u bitnome odbijaju eventualne investitore da ulože svoje novce a upravo su ljudi i neometan, jednostavan pristup tržištima osnova koja sve pokreće, sve ostalo dolazi prirodno samo po sebi!

dakle, pravna sigurnost, regulatorna i fiskalna jednostavnost kao i otvorenost prema drugim tržištima u smislu neometanih tokova novaca su osnovni uvjeti u egzistiranju unutar globalnog financijskog ekosustava, gdje je zse i hr u tome, jako dobro znamo kao i kako će to završiti ako se, još jučer, ne provedu nužne reforme radi prilagodbe globalnim trendovima!

• Manipulacije cijenom dionica

• barbosa 2.0
    • April 17, 2021 at 8:27 PM

upravo to kol. Marin83, dotični je svojim nalozima simulirao "iskrivljenu" sliku tržišta a ne manipulirao i zato mu ne mogu ništa, ali kada uz predmetnu simulaciju agresivno meteš ponude na kupnji ili prodaji i odmah novce ili dionice stavljaš kao "otpor" na tržište ili pak to radiš sa kontroliranim gubitkom kao prije nekog vremena na dlkv, onda se to zove manipulacija tržišta koja je po zakonu kažnjiva ali tada hanfa, unatoč brojnim prijavama, kao niti zse, nije/su poduzela/i baš ništa !

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• barbosa 2.0
    • April 17, 2021 at 4:25 PM

dvoumio sam se da li da linkam tu ili u krypto ali ipak se radi o dioničkim tržištima stoga:

Nešto što se naziva SPAC postalo je standard u svim spajanjima i preuzimanjima. Što je SPAC? Pa, ništa, manje-više to je prazan ček unutar školjke. Ali onda se uključuju Alex Rodriguez ili Paul Ryan i odjednom kompanija posebne namjene za preuzimanje (special purpose acquisition company) navodno vrijedi 300 milijuna dolara.

• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 57
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt