1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • January 21, 2022 at 12:19 PM

ma, rusi nam se smiju kako gutamo senzacionalističke novinarske navlakuše sa vijestima sve redom iz "visokih neimenovanih izvora" X/ doslovce proizvode senzacije iz ničega i onda razrađuju sa analitičarima, vojnim stratezima i svakakvim drugim kakti "kompetentnim" sugovornicima a ljudi prestrašeni gutaju navlakušu sve više i jače samo bijednog kliika na članak radi

evo čak je i jutarnji objavio ironičan text kako mediji napuhuju i konstruiraju gluposti po svj. portalima

Medijski rat Rusije i Zapada: ‘Fantaziraju o nekim invazijama, a planove crtaju u Paintu‘

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 11:04 PM
    Quote from Brunos

Pogledajte sto se sprema u Ukrajini zar mislite da ce se Dax zeleniti ako krene rat?

ja tamo vidim samo običnu predstavu, foliranje, nikakaku invaziju a još manje rat

nešto je tu drugo u pitanju a ovo gomilanje vojske koje traje već godinu i više dana je neko skretanje pozornosti, zaokupljanje pažnje dok se na drugoj strani odrađuju pravi targeti...rusi, da su htjeli anektirati separatistički dio ukrajine su to već na mnogo konkretnije načine to mogli i učiniti kao što su anektirali krim a najavljivati invaziju godinu dana prije i davati vrijeme da se suprotna strana pripremi i naoruža pa poslati svoju vojsku u sačekušu i masakar te još izazvati gospodarske sankcije i osuđujuću reakciju cijelog svijeta može samo totalni degenerik a što mislim da putin svakako nije...budemo vidjeli, mene dere filing da se tu nešto drugo iza brda valja i da je ovo sa ukrajinim tek egzibicija :|

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 6:45 PM

ono što bi bilo jako dobro da se smanje te geopolitičke napetosti bi možda bilo uspostava odnosa us i kube, em bi to bilo prirodno, em bi im oboma koristilo, em bi putinu izbilo asa iz rukava ako računa na kakvu kombinaciju sa kubom

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 6:23 PM

*havi, ne treba vjerovati niti jednome, treba vjerovati samo sebi a sa svima održavati tehnički dobre odnose ali nikako preko dostojanstva nacije

* KultLicnosti, 150k vojnika pod modernom opremom i naoružanjem je hebena sila i bez problema bi mogli odraditi svaki svoj target ma što on bio ali zadržati odnosno, održati to, e to je već sasvim druga stvar i uz svu potporu separatističkih subjekata, to će biti teško i skupo i sa dalekosežnim geopolitičkim poslijedicama

*plavi05, ako "zapadni svijet" isključi kinu iz narudžbi roba i dobara odnosno stisne kakve trgovinske sankcije, kina je izgorila skupa sa rusijom...pogle samo tursku koja je u odnosu na eu bila ono što je kina za globalno, gdje su sad

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 12:40 PM
    Quote from Roki

Hvala na odgovorima. Mislio sam da možda netko ima iskustva sa time pa zna točno, ovako ću radije sačekati tjedan dana.

Razmišljajući o tome sjetim se sad da je 23.3.2020. bio ponedjeljak iza onog potresa u ZG i to je ako se ne varam bio dan kada je crobex bio na dnu. Tih dana se protrgovalo s morem dionica. Moguće da će još netko čekati pune dvije godine pa kapitalizirati dobit. Znači krajem 3. mj 2022. god bi se mogli očekivati poveći prometi na ZSE.

to ti je baš relativno...mnogi, slobodno procjenjujem i velika večina, su već kapitalizirali odavno a ja npr, uopće još ne razmišljm iako sam hpb kupovao i po 390 tada

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 12:24 PM
    Quote from Roki

Kolege, može mala pomoć od upućenih vezano za izbjegavanje plaćanja poreza nakon držanja dionice od 2 godine.

-Kupnja obavljena 16.3.2020.

-Koji je prvi datum kada mogu prodati bez plaćanja poreza, 16.3.2022. ili 17.3.2022?

Doslovno ću prodati na prvi mogući dan bez da moram platiti porez.

ako su ti dani toliko u pitanju, prvo točno utvrdi u poreznoj da li se stjecanje smatra danom kupovine ili danom kada su dionice u skdd preknjižene na tebe odnosno danom namire 2 ili 3 dana kasnije i od tog dana moraju proći pune dvije godine odnosno ako si stjecao 16.03. 2020. onda je dvije godine svakako isteklo dana 17.03.2022.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • January 20, 2022 at 12:05 PM

institucije države kao habor, ne samo da su se pravile mutave na ovu otimačinu priv. kapitala nego su još, svojom odlukom odlučile pogodovati kvarnoj lešinarskoj kombinaciji i spaliti 50 miliona kuna iz državnog proračuna ...ako ovo nije korupcija, ne znam što je a index radi afere od šupljih priča kao mjesto stanovanja nekih tamo političara

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • January 18, 2022 at 11:05 AM

Marin83,

Quote from SIMKE

Prvih 50 dioničara ima 97.8% dionica ili 1976914. Od tog broja 14 dioničara su privatne osobe i oni imaju 18844 dionica. Sve ostalo su fondovi, Banke , odiguranja ili slično..

Ukupan broj dioničara je narastao ma 767 što je 179 više nego prije godinu dana.

Broj dionica kod privatnih osoba je povećan za cca 30000 kom

Od privatnih dioničara u top 50 pojavilo se nekoliko vrlo zanimljivih osoba koja se pojavljuju na nekoliko dionica u top 10 koje su vrlo praćene..

Po meni sve djeluje vrlo pozitivno za stabilnost i daljnji rast..

pridodajmo tome aktualni plan otkupa 1% dionica i ff će biti još i manji

• barbosa 2.0
    • January 17, 2022 at 8:09 PM

kol Hrx84, jel peče keš pozicija...znam ja kako je to... a o fundamentima crobexa bi se svakako dalo raspravljati ali PREcjenjen sigurno nije, pogotovo sad pred 2x, odnosno, uvozni i domaći pad vrijednosti novca, skori ulazak u šengen kao i eurozonu, rast bdp-a, očekivanje kraja pandemije i stabilizaciju gospodarskih poremećaja uzrokovanih istom kao i očekivanje dobre sezone...a i mi tu uvjek kasnije palimo stoga...bujemo vidjeli :evil:

• barbosa 2.0
    • January 17, 2022 at 4:38 PM
    Quote from Roki

Koliko god volio gledat burzu u zelenom ipak mi je jeftini dokup najdraži. Tako da ako imate HPB na nišanu, budite sretni da ljudi hoće prodat. I ja bih kupovao da nisam previše izložen bankama na zabi...

bome, zaba blizu 70 kn na 1,02 bvps...ako je to neki indikator onda hpb na 0,61 bvps ima još podosta lufta za doseći...

inaće, nama ng. rally uvijek kreče tu negdje oko 15.01. a oko početka 02. kada bude jedno 10etak% rasta se priključuju oni koji crnjače u kešu tako da ovaj target od kol. NaBiduAsku

Quote from NaBiduAsku

prema ovom ima još lufta do 2350... nakon toga do 5500 nema otpora

uopće nije neobjektivan i to vrlo skoro ako je suditi po današnjem prometu 15M :S

• barbosa 2.0
    • January 16, 2022 at 9:20 PM
    Quote from Ledica

20. 12. 2031.

Za sve ostale aktivnosti i dalje vrijede pravila zabrane okupljanja više od jedne osobe, zabrana izlaska iz domova nakon 16 sati kao i obavezna Covid potvrda za prelazak ceste.

ovo zadnje...jel se to se valjda misli na staračke domove ili... :|

• barbosa 2.0
    • January 16, 2022 at 6:06 PM

a da mi njih na bauštelu pa da imamo kave-takve koristi :S

• barbosa 2.0
    • January 16, 2022 at 5:54 PM

kol.Infinity, pa bemu miša, nije zatvor besplatan, pa tko će to hraniti ?(

• Birtija

• barbosa 2.0
    • January 16, 2022 at 5:41 PM
    Quote from deny_09

Jesam cijena je cca 600.000,00. Mentalni sklop mi ne dopusta toliko baciti na cestu...😉.

ima ih i jeftinije, pogotovo rabljenih ali takva vozila se kupuju na lizanje na firmu da ti ulazi u troškove i to je čisti status pa razmisli koju sliku šalješ o sebi i da li se vidiš u tome a tu su i vrlo visoki troškovi ?(

• barbosa 2.0
    • January 15, 2022 at 3:53 PM
    Quote from Nex

Mislio sam na stupanj ekonomske razvijenosti, BDP.

a tko je uopće industralizirao bivšu državu nego sk, tko je postavio društvene i gospodarske norme nego sk, tko je postavio kružno i plansko gospodarstvo nego upravo sk i da ne nabrajam....koje tvrtke danas u hr su gospodarski lideri nego upravo tvrtke iz bivšeg sistema a slovenci, za razliku od nas, nisu imali 5 godina rata i skoro potpunu gospodarsku i društvenu devastaciju u kojoj su do izražaja došle neke polusvijet strukture koje nikada nisu smijele doći na pozicije moči i kojih se nismo riješili još dan danas nakon 30 godina...također, kada su todorića satrali, nije šteta u njiemu nego u svim tim dobrim tvrtkama koje je sanirao i organizirao pod krovno društvo i koje su bile nositelji regionalnih gospodarstava a koje su šutke razbijene i prepuštene nekome ne znam kome... e to ti je kolega razlika onog i ovoga sustava, onaj je izgradio a ovaj ruši!

ps. nemojte me sad razvlačiti po ideološki, boli me dupe za ideološki, ovo su samo činjenice

• barbosa 2.0
    • January 15, 2022 at 2:02 PM
    Quote from tollway

kolega.

spomenuli ste tri regije koji su bastioni HDZ-a od stoljeće sedmog!! a gotovo stalno su i na vlasti. kako to da bogata slavonija postaje sve pustija, jadnija i siromašnija, a dalmacija sve bogatija kako pokazuju brojke iz popisa? samo na račun turizma? na vjerujem. a kvalitetnu slavonsko-baranjsku zemlju nema tko obrađivati već se budzašto prodaje strancima. a u cijeloj SZ HR gotovo da nema komadića neobrađene zemlje iako je tri klase nekvalitetnija!

kolega, mislim da hdz organizaciju doživljavamo malo pre više a i baš zato nam i je ovako kako je a što se tiće tih ruralnih županija, nije samo stvar u kvaliteti resursa nego u radnim mjestima i dodanoj vrijednosti, mi u hr, izuzev zg, ri, vž i dr. ind. razvijenijih gradova nemamo gosp. subjekata koji bi generirali veći index dodane vrijednosti od polj. proizvodnje i ugostiteljstva i turizma, u stvari vrlo su slabo zastupljeni jer nam je socijalističko gospodarsko nasljeđe što ratom što korupcijom i pogodovanjem skoro u potpunosti devastirano a novih subjekata nema baš nešto i u tome je problem ruralnih županija...nema posla a kad nema posla nema niti ljudi a kad nema ljudi-nema ničega, pridojma tome poltički intervencionizam i nepotizam, i imamamo upravo ovakav rezultat, zadnji neka ugasi svijetlo ?(

• barbosa 2.0
    • January 14, 2022 at 1:47 PM

e, ježiš ga onda...

inaće, lika i slavonija su fakat zapostavljene ali dalmatince uopće ne žalim, ništa se tamo neće promijeniti dok dobro žive od 2mj. rentanja i rasprodaje didovih kamenjara i izmjena gup-a odnosno polj. u građ. zemljište a i svaki si je već kupio stan u zg kojeg renta ili mu nije sila pa je prazan...

• barbosa 2.0
    • January 14, 2022 at 1:10 PM
    Quote from havi

sela i mali gradovi propadaju, to mi je jasno, rijetko tko ce danas htjet zivjet negdje gdje mu treba pol sata autom do vrtica , sat do posla , da

nema doktora, skole kina kazalista i slicno.

Mozda bude scenarij da ce u velikim gradovima cijene nekretnina vise manje ostat iste ili nesto malo past, dok izvan njih bude veci pad posto i sada ima puno praznih gospodarstava ..

e, sad si ga fulao...ne možemo generalno gledati ali ja iz prve ruke svjedočim da nije tako, ima svega ali manji gradovi, bar u okolici zg, imaju čak bolju javnu uslugu od npr. zg...u vrtićima ima mjesta, kod obiteljskog doktora si u zakazanom terminu, kino i kazalište je na 20esetak min a i kada si zadnji put bio, sva javna usluga kao gruntovna, sud, porezna, osobna, registracija vozila i sl. je skoro odmah, bez čekanja u redovima, uglavnom nema plačanja parkinga niti pauka...ima tih prednosti još puno a kao nedostatak je upravo daljina radnog mj. ili fakulteta, bolnice ili nešto takvoga u zg što se itekako da riješiti boljim javnim prevozom, pogotovo modernizacijom želježnice koja je danas na razini od prije 100god.

ne bi ti ja više u zg. da je ne znam što, to je postala psihijatrija samo takva, počev od prometa pa i (ne)kulture stanovnika, nervoze, non-stop neki presing, sve je skuplje i tako to...

• barbosa 2.0
    • January 14, 2022 at 12:33 PM
    Quote from Marin83

Malo je momentum na HPB izdušija sa 850 kn na 800kn...kako bilo sad je prilika za nešto dokupit pri nižim razinama, pogotovo jer nema guranja na bidu.

prirodno "disanje" tržišta... "zdravo" za trend i dobro za "trejd" 8)

inaće, indikarori i tehnički i fundamentalni su "bomba", tehnički trend je ko iz knjige a fundamentalno je 500kn idpod BV, očekuje se dobro godišnje Fi, dividenda i još ječerašnja najava 1% otkupa vl. dionica a FF po mojim procenama jedva 2% a biti će i manje:)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • January 13, 2022 at 5:11 PM

a može biti i poništavanje i povećanje kapitala...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt