poštovani kolege, lijepo vas pozdravljam i želim Vam svu sreću i mnogo daljnjih uspjeha u hpb...jednostavno mi je dosta svega a i dobro se zaradilo
Posts by barbosa 2.0
-
-
ajde dobro, biti će tu još nekih troškova ali to je ok cijena, već sam se usro, 3 god. čekam da se dionica oporavi i sada sve ovo
-
toliko o tome da neće ništa koštati
ODLUKU O OTVARANJU POSTUPKA SANACIJE
1. Otvara se postupak sanacije nad Sberbank d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Varšavska 9, OIB
78427478595, na dan 2. ožujka 2022., u 00:00:00 sati.
2. Hrvatska narodna banka primjenom instrumenta prodaje iz članka 71. stavka 1. točke 2. Zakona o
sanaciji kreditnih institucija i investicijskih društava ("Narodne novine", br. 146/20., 21/22.) prenosi
615.623 (šestopetnaest tisuća šesto dvadesetitri) dionice, oznake vrijednosnih papira: VLBA-R-A, ISIN
oznake: HRVLBARA0000, pojedinačnog nominalnog iznosa od 1.000,00 (tisuću) kuna i ukupnog
nominalnog iznosa od 615.623.000,00 (šestopetnaest milijuna šesto dvadesetitri tisuće) kuna,
Hrvatskoj poštanskoj banci, dioničkom društvu, sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 4, OIB
87939104217.
3. Utvrđuje se da Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 4, OIB
87939104217, stječe i preuzima dionice iz točke 2. izreke ove Odluke.
4. Dionice iz točke 2. izreke ove Odluke predstavljaju 100,00% (sto posto) temeljnog kapitala kreditne
institucije iz točke 1. izreke ove Odluke, uplaćene su u cijelosti te se prenose slobodne od založnih ili
drugih prava zasnovanih u korist trećih osoba.
5. Utvrđuje se da je Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 4,
OIB 87939104217, na ime stjecanja dionica iz točke 2. izreke ove Odluke dužna Hrvatskoj narodnoj
banci iz vlastitih sredstava isplatiti iznos određen Odlukom Jedinstvenog sanacijskog odbora od 1.
ožujka 2022. o usvajanju sanacijskog programa za kreditnu instituciju iz točke 1. izreke ove Odluke -
SRB Decision (SRB/EES/2022/21 ), u roku od 30 (trideset) dana od dana upisa prijenosa dionica iz
točke 2. izreke ove Odluke u središnjem registru nematerijaliziranih vrijednosnih papira u korist
Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo, sa sjedištem u Zagrebu, Jurišićeva 4, OIB 87939104217,
i to na račun Hrvatske narodne banke, IBAN: HR6210010051011111116.također, ovo je bila hitna akcija da se spriječi nesolvetnost fortenove jer oni posluju preko sberbanke, već ječer tisak i konzum nisu mogli izvršavati transakcije jer je sber bila blokirana(današnji večernji)
-
Vjerovatno za 1 kn uz obvezu dokapitalizacije
toga me je i strah, kada nema konkretne info, ovo je ad hoc politička odluka da se ne naruši fin. stabilnost u rh, hpb i rh svakako to mogu sanirati ali kako će se to odraziti na fundamente dionice hpb i hoće li radi ovoga i hpb morati u dokapitalizaciju
*Mark85 80-100 mil. kn dobiti je malo too much...,
Sberbank je u prvih šest mjeseci ove godine iskazao neto dobit od 14,74 milijuna kuna.
-
Europska je komisija također potvrdila odluku o sanaciji koju će provesti HNB.
Odlučeno je da se sanacija provede prodajom; novi vlasnik Sberbank d.d. postaje Hrvatska poštanska banka d.d. Hrvatska narodna banka po nalogu Jedinstvenog sanacijskog odbora prenosi 615.623 dionica koje predstavljaju 100% temeljnog kapitala Sberbank d.d. Hrvatskoj poštanskoj banci d.d.
evo , link sudski registar i izvješće 2020.
Sudski registar - Podaci o poslovnom subjektu
uglavnom, nabrzaka...
Temeljni kapital : 615,623M kn
i 2020. su završili u gubitku 33,655M te tegle neki preneseni gubitak 390M kn
i sada je samo bitan info po kojoj vrijednosti će hpb ući u poziciju
-
kad već spominjete ljudske žrtve.... zar vam nije čudno što je žrtava tako malo? iako je i jedan tragedija. a rusi ispalili ogroman broj dalekometnih projektila. kaj osim vojnih ciljeva diljem ukrajine u gradovima gađaju i bombardiraju prazne 50-60 g stare nebodere!!??
neznam, ali meni taj cijeli (fakat bratoubilački) rat izgleda vrlo (u najmanju ruku rečeno) neobično i čudno.
ne, nije čudno, u ovakvim situacijama se ljudi sklanjaju u skloništa a na terenu su samo borbene snage također zaklonjene
-
Hitna prodaja Sberbanka: Vlada ga želi sanirati, prodaja Kostiću propala! Doznajemo tko je u igri za novog vlasnikaAko bi banka propala, oko 90 posto depozita zaštićeno je sustavom osiguranja do iznosa od 100.000 euranovac.jutarnji.hr
dakle, potrebna je sanacija koja se neće napraviti sama od sebe nego će to netko trebati platiti...da li će budući vlasnik "dobiti" odnosno preuzeti poslovanje s obvezom sanacije ili će agencija sanirati pa prodati ili pak neka treća kombinacija, za sada je još nejasno...sutra bi se trebalo nešto više znati
-
sve to stoji kol.Marin83 ali će potrajati dok se ne vide rezultati asimilacije a i ovo je navrat-nanos bez due diligence nego politička odluka a također se postavlja pitanje troškova sanacije i regulatornog kapitala koji je u propaloj sber banci pretpostavljam spaljen što će svakako utjecati na kapitaliziranost hpb na neko vrijeme što otvara prostor za korporativne akcije za koje sam mislio da su prošlost...nisam baš happy, fakat sam bio komotan u ovoj dioici i nisam se brinuo niti kada je pala na 400 nego sam još sa visokim uvjerenjem kupovao ali sad s ovime
...evo, iskreno, volio bi da do toga ne dođe, ne u ovome trenutku makar, znaš kako se kaže "bog voli hrabre" pa...
-
bšga , onda nema dividende
-
Deutsche Bank AG 10.408 10.408 11.35 10.408 -7.57% 27.99M Societe Generale 23.24 25.64 26.16 23.11 -9.36% 13.5M Intesa Sanpaolo 2.1165 2.2935 2.3375 2.1165 -7.72% 264.9M bome
-
Dax ispod 2% minusa mi na 3%..
Nema nam ravnih
A barem smo u necemu prvi, bas tuzno, kakav je to mentalitet.
danas...dax nešto ispod 3% minusa a mi na -0,5%
...baš je zeznut taj zse mentalitet
-
bome utjecaj na eu tržišta postaje i više nego ozbiljan, mi smo za razliku od eu velikih 0,02 u plusu
-
Džaba kad je u Sberbanci...
jel to za ozbiljno
-
atpl je kraljica tržišta, uvijek je i bila i shodno tome ima i puno short investitora ali ovo zadnje izvješče je toliko fundamentalno ojačalo dionicu da je ova razina 430kn jako dobra kupnja...na žalost, trendovi su takvi kakvi jesu, dosta opreza + nešto trejdera i ježišga...ali trendovi se mjenjaju a fundamenti prije/kasnije uvjek dođu na svoje
-
Pišu engleske novine da je od anboličnih steroidia postao pre-agresivan. Imali ko da prokomentira? A paranoičan je valjda po rođenju.
mislim da nakon ovoga clipa daljnji komentari nisu potrebni
-
godina je super...
2021.
Neto prihod od kamata (13,5)%
Neto prihod od naknada i provizija 16,6%
Operativni prihodi 21,8%
Operativni troškovi (0,6)%
Operativna dobit 22,4%
Rezerviranja 3,7%
Neto dobit 20,1%
Omjer troškova i prihoda (1,8)%
Neto kamatna marža (0,2)%
ali Q4 ...
Q4 2021.
Neto prihod od kamata (9,8)%
Neto prihod od naknada i provizija 0,9%
Operativni prihodi (8,1)%
Operativni troškovi 20,6%
Operativna dobit (28,7)%
Rezerviranja 5,6%
Neto dobit (21,6)%
Omjer troškova i prihoda 13,6%
Neto kamatna marža (0,3)%
-
ja nikad nisam rekao da dionica ne valja ali da sam sa gubitkom kvartala razočaran, to jesam i to bez obzira kako je isti nastao
...neću više pisati, što je - tu je, idemo dalje
-
kol Marin83, ako su kosturi nastali za agrokora onda su se morali i izbaciti i odmah poslje agrokora i koliko se sjećam tada se nešto i otpisivalo a nova uprava je tu već 3 godine i do kada to bi to "nova" još trebalo trajati
i kolega, za mene je sve ispod 30m-40 q dobiti loše, to je minimum kojiko bi 4. rangirana hr i još od države favorizirana banka trebala zarađivati, sve ispod toga je loše, godina je ok, 200m + ali ja sam očekivao više
-
izvješče je loše ma tko god što rekao...4q je teška koma i još gubitak raqzdoblja...loše!...dalje nemam što dodati jer sam u poziciji i fakat sam neugodno iznnađen
-
"Imajući u vidu tu mjeru i moguća kasnija ograničenja u satima pred nama, snažno preporučujemo talijanskim državljanima koji privremeno borave u Rusiji, kao turisti, poslovni ljudi ili studenti, da se organiziraju i vrate u Italiju svim mogućim prijevoznim sredstvima koja su im na raspolaganju", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.
...čemu sad ovo, zašto snažna preporuka da se pod odmah napustiti rusiju svim mogučim raspoloživim prevoznim sredstvima