1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • January 15, 2024 at 11:01 AM
    Quote from verdi

a ko je taj koji ima pare i superiornu vojnu opremu? da li je to nešto što je bogom dano i vječno ili je podložno promjenama?

rusija, kina, iran, sj. koreja, indija i te neke druga liga države sigurno nisu te oko kojih će se okupljati neki "novi svjetski poredak" pa taman da se udruže i 100 x !

• Politika - općenito

• barbosa 2.0
    • January 15, 2024 at 10:26 AM

me kolega, ma kakav "razgovor u nekoj uhljebaškoj kancelariji", ja sam em stari birtaš em kavopija, samo kratki espresso i to više puta dnevno, često i previše...;)

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • January 15, 2024 at 10:18 AM

i orban ima rok trajanja kao i sve na ovome svijetu a novi svj. predak je jedna tako bezvezna fraza koja samo zamagljuje precepciju prekomotne populacije koja nema pametnija posla nego iz dosade se raspravljati o glupostima...nema toga, ima samo jedan svj. poredak a to je onaj gdje kolo vode oni koji imaju pare i superiornu vojnu opremu, ovo sve ostalo su bijedni kratkoročni pokušaji gospodarskih jadnika i outsidera unaprijed osuđenih na propast...

• Politika - općenito

• barbosa 2.0
    • January 15, 2024 at 10:08 AM

*st-brajo, nemoj tako, franckova kava je odlična kava, pogotovo superiore, također franck ima dobar asortiman, jednu stalnu kvalitetu i široku distributivnu mrežu što je najbitnija stvar za kontinuitet poslovanja, julius je dobra kava ali je nježna, odnosno treba je svakodnevno podešavati zavisno o vremenskim uvjetima, illy odlična ali skupa dok lavazza meni osobno ne paše kao niti pascucci a otkriće mi je esse koju već 6mj. imam u uredu, bolja nego u kafiću...

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • January 15, 2024 at 9:53 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from KultLicnosti

Osim pukog ekonomskog interesa, svojstvenog svakom međudržavnom odnosu, kineske investicije rezultat su i specijalnih veza koje mađarski premijer Viktor Orban održava s kineskim režimom. Mađarska ne dijeli skepsu većine europskih država prema kineskim ulaganjima, a u kontekstu sve većih političkih trzavica. Očito, ne na svoju štetu.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…0-osoba-1355428

E da, a da smo mi potpisali onaj prvi ugovor za kontejnerski terminal u Rijeci na zagrebackoj obali sa kinezima… tko zna sta bi se jos napravilo od tvornica, uz zeljeznicu… al nasi politicari znaju najbolje sta treba 🥴.

Aj barem su peljeski most, stigli dati kinezima da odrade nabrzaka…

znaš koliko bi ti se tvornoca izgradilo-niti jedna, samo skladišta...a bome, uz podimljene još uvozit i kineze e samo bi nam još i to trebalo:|

a o toj tvornici u mađarskoj otom-potom, još je to na dalekom štapu, to ćemo tek vidjeti što će biti od svega toga...

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • January 13, 2024 at 5:23 PM
    Quote from darac11
    Quote from salamon

https://seebiz.eu/drustvo/vrhovn…-agrokor/299803

...... Zahtjev za zaštitu zakonitosti, prema odluci Vrhovnog suda, nije osnovan.

Podsjetimo, početkom siječnja objavljeno je da je glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek podigla pred Vrhovnim sudom zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju ‘veliki Agrokor’, u kojem je vještačenje poljske podružnice KPMG-a proglašeno nezakonitim.

U tužiteljstvu su naveli da je zahtjev za zaštitu zakonitosti podignut zbog povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Ne kužim?

Vrhovni sud odbio je zahtjev za zaštitu zakonitosti DORH-a u predmetu Agrokor
    DORH je Vrhovnom sudu podnio zahtjev za zaštitu zakonitosti smatrajuću da se time odstupilo od sudske prakse
    www.jutarnji.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • January 13, 2024 at 9:47 AM

ne znam o čemu tu se tu vodi rasprava...

04.01., 03.OMF je prodao 700kom i pet dana kasnije, 10.01. još 500kom, i to je to, sveukupno u ovoj godini 1200kom ili 18500 eur...i sada tu, bar po meni, raditi neku priću radi 20etak k eur fakat nema smisla...?(

...dionica je ok, revalorizacija je obavljena u največoj krizi, niska zaduženost, fundamenti ok, 0,5bv, bilanca i sektor u oporavku, geopolitičke okolnosti, odnosno okretanje eu vlastitim industrijskom kapacitetima, ugovorenih poslova preko 300m eur, novi proizvodni i modernizirani kapaciteti, započeti novi projekti od kojih največi dio upravo kreće sad u 2024. ...uopće ne navijam ali fundamenti su tu naspram npr eto nekih stečajuša kao igh koji ide skoro po isto, kodt koji uopće nema proizvodnih kapaciteta narednih 10 god. opravdati današnju vrijednost dionice, o koei ne treba trošiti rijeći ali je na 200eur, pa podr, pa banke napuhane da boli, ima toga još puno ali ježišga, trendovi i tržište su takvi kakvi jesu :|

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • January 8, 2024 at 2:49 PM

malo su se zeznuli u matemetici, kažu da je ROE 7 god. ali ako je masni lešinar stekao dugove za 16M eur, njegov pajdo stekao predmetne tvrtke koje u vlasništvu imaju predmetne nekretnine vrijedne 45m eur te ako je po zaključenju transakcije odjednom peruško priznao potraživanja tih istih tvrtki prema fortenoovi i zaključio nagodbu za isplatu fortenove od 26 m eur prema predmetnim tvrtkama, onda ne samo da je ovom transakcijom za 16 m masni stekao nekretnine vrijednosti 45m eur nego mu je još peruško uplatio 26 m eura potraživanja što jednostavnom računicom iznosi plus 10 M eura, dakle ne samo da je za nula eura stekao te nekretnine nego mu je rollupom, odnosno nagodbom za potraživanja tih tvrtki naspram fortenove ostalo, odnosno plačeno mu je još dodatnih 10 M eura na iznos koji je uložio tj. izlešinario kroz otkup dugova kojime je ušao u vlasništvo!

nešto slično je izkorumpirao sa dlkv kada se Habor, kao večinski suvlasnik, sam sebe praktički nulovao sa nakaradnom smanjenjem kapitala i dokapitalizacijom a ovaj se od dlkv naplatio u 100%+ iznosu

i u još jednoj stvari su se zeznuli, neće taj famozni "alternativni" fond imati ništa neposredno s kupovinom fortenove nego će masni napraviti IPO ena tvrtke koju će fond tom ipo kapitalizirati i onda tim "alternativnim" parama, odnosno mirovinama, vujnovac posredno platiti fortenovu<X

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • January 8, 2024 at 8:02 AM
    Quote from zdenkic

Jako narastao broj stranih radnika u Hrvatskoj. Ovo su im plaće - Index.hr

Znaci ja ne mogu vjerovati sta mi sami sebi radimo. Ako ovako nastavimo, za pet godina ce Hrvatska nestat.

ili to ili će posiviti?(

inaće, možda ovo i jesu dohodci tih stranih radnika ali tu treba uračunati i smještaj(150eur), troškove režija i obrok pa na kraju to bude i cca 400eura više za taj poluproduktivni radni resurs , dakle 1050+ eura netto po radniku za nkv i bez znanja jezika i bez ikakvih obrazovnih i društvenih minimalnih standarda dok su naši kv radnici za iste poslove plačeni i 20% manjeX(

• Državni investicijski fond

• barbosa 2.0
    • January 7, 2024 at 11:49 AM
    Quote from accountant

koja je svrha toga

ooo, več dugo ih te pare svrbe i sad su napravili zakonski okvir za posredno isisavanje mirovina pošto neposredno ne mogu jer svaki fond koliko-toliko ipak nekome odgovara za te pare...samo pogledati unazad koje su sve kombinacije gurali na mala vrata a sada su napravili zakon za bankomat za sadašnje i buduće "vujnovce" te kapitalizacije njihovih tvrtki koje redovito po završetku trenda, isisane i ogoljene, idu u stečajeve i likvidacije

• Ulaganje u solarne elektrane

• barbosa 2.0
    • December 27, 2023 at 7:52 PM

samo da prenesem info za kolege koje interesira proizvodnja i prodaja el. energije, dakle samo prodaja a ne model samoopskrbe, odnosno kupac sa proizvodnjom za vlastite potrebe

trenutna otkupna cijena el energije FNE po god. ugovoru za proizvođačka postrojenja, dakle samo prodaja, trenutno iznosi 7centi +pdv, za komparaciju, prošlogodišnja ugovorna otkupna cijena HEP-a je iznosila 13-17 centi + pdv zavisno od ugovora...pa sad izkalkulirajte ROE odnosno, da li vam se uopće isplati...

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • December 27, 2023 at 5:42 PM

porezi mogu biti stimulativni i de-stimulativni, u slučaju nekretnina to bi trebale regulirati lokalne zajednice s time da porez plačaju svi ali po kategorijama, odnosno olakšicama što i sad imamo u našemu poreznom sustavu te također izbjegavati dvostruko oporezivanje odnosno da se na nekretninu može obračunavati samo jedan oblik poreza ili na dohodak ili na m2 ili nešto treće ćime bi se uredilo i iznajmljivanje.

npr. obitelj, dvoje djece neoporezivo stan 100m2 ili kuća150m2, jedno djete 70m2, samci 50m2 stan ili pp. u najmu ako plaća porez na dohodak onda ne plaća na nekretninu, sve ostalo porez na ukupno m2 po oibu...sad tu imamo problem ruralnih sredina i nasljedstva po babi i stričevima ali niti to ne treba izostaviti jer je bolje obračunati porez po oibu pa na neki način prisilit da se ta rascjepkanost nekako destimulira umjesto da se godinama i generacijama tereni i nekretnine ostavinama dijele u nedogled

u svakome slučaju, porez na nekretnine ne mora nužno biti zlo ali mi našoj državi ne vjerujemo i očekujemo samo neku sačekušu kao što je to bilo u legalizaciji a također treba destimulirati ovo spekulativno gomilanje stambenih kvadrata jer je fakat puno previše prisutno i kol. emil, ja na moje zakupe plačam 10% poreza na dohodak i ne bi o ciframa ali to je lijepa količina poreza mjesečno, nije 10% malo novaca ...

također, što se tiće mladih, imaju vrlo širok raspon modela riješavanja stambenog pitanja i na njima samima je da si to riješe a ne na državi, država samo daje regulatorni okvir a mladi nek se pobrinu sami za sebe kao što se je i velika većina nas ovdje pobrinula netko ovako, netko onako.

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • December 22, 2023 at 10:41 AM

sječam se ono kada su se trump i hilary natjecali za predsjednika i kada sam pitao frenda iz us. kako to tamo izgleda i dao mi je je jako dobar odgovor kojime je sve rekao, to ti je, kaže, kao da se u hr. vodi izbor između ondašnjih vesne pusić i keruma...:|

• Birtija

• barbosa 2.0
    • December 19, 2023 at 7:55 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from havi

"Dječji vrtić nije prošireni dnevni boravak za roditelje, već obrazovna ustanova"

ne znam kuda ovo izokretanje stvari naopako vodi, umjesto da djeci približe sve velike svjetske kulturne tradicije upravo obilježavanjem istih, oni djecu zakidaju redukcijom obilježavanja tradicija domicilne i starosjedalačke kulture/religije i to da se tamo nekoj doseljenoj manjini ne bi povrijedili osječaji...pa to mogu samo sociopatski kreteni ili podli interesi...

i ti roditelji koji djecu šalju u taj vrtić da im ih ti i takvi odgajaju, ne znam gdje im je mozakX/

Bavarski premijer naredio postavljanje raspela u javne ustanove. Sud: To je ustavno
    SAVEZNI upravni sud u Leipzigu danas je proglasio ispravnim ukaz bavarskog premijera Markusa Soedera iz 2018. o obvezi postavljanja raspela u javne ustanove.
    www.index.hr

"Raspelo u javnim ustanovama ne krši ustavna prava pojedinca i ne diskriminira druge vjerske skupine", stoji u obrazloženju.

"Vjerska neutralnost države zajamčena ustavom ne znači u isto vrijeme potpuno isključivanje vjerskih poveznica", navodi sud.

Najviši njemački upravni sud je time odbacio tužbu nekoliko bavarskih organizacija poput Saveza za duhovnu slobodu (BFG) koje smatraju da se postavljanjem raspela u državne ustanove krši načelo vjerske neutralnosti države.

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • December 19, 2023 at 3:44 PM

ženini roditelji, stan u rosenheimu 70m2+garaža 1100eur i to još 2015 kada su se vratili doma u mirovinu

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • December 19, 2023 at 12:54 PM
    Quote from emil

zanimljivo

Usporedbe radi, trenutno je prosječna visina stanarine ovog vlasnika nekretnina 7.60 eura po četvornom metru.

izgleda da je novinar zaboravio staviti 1 ispred 7,6 ?(

• barbosa 2.0
    • December 16, 2023 at 10:34 PM

od kud da ti ja to izkalkuliram?(, moje vozilo troši 11l dizela /100km i uopće još ne gledam električne

ali ipak...

....nađi si potrošnju u kw/100km, odnosno gorivo/100km, uračunaj servise, troškove i sve te trošarine i namete, pa ćeš vidjeti

inaće taj up troši oko 18kw/100km, to ti je oko 2,5eur 100km ako ga puniš kod kuće, na punionici će to biti i 5 eur/100km pa ti vidi kolika ti je razlika ako benzinac troši oko 4l/100km

noću je naravno u bitno povoljnije pujenje ali ipak moraš to sam izkalkulirati...

• barbosa 2.0
    • December 16, 2023 at 10:06 PM
    Quote from plavi05

kad na vašu ponudu recimo izbacimo baterijski sustav akumulacije struje i struja direktno ulazi u električnu kućnu instalaciju cijena je znatno manja. Baterija je najskuplja u ovoj priči

pa nije ti ovo "moja" ponuda...to je ponuda ststava sa EcoFlow HR stranice koju si ti naveo

kod mene bi ti takav sustav koštao cca 1200eur sa cfe litijkom 200ah, dakle skoro 3 x manje, ti sustavi idu za vikendice ali to je onda isklučivo of-grid, nema tih smart đinđi utičnica...

a ti možeš ugraditi mikroinverter koji košta nekih 200tinjak eur i dva panela 400w što je još toliko i prikopčati se u kučnu mrežu međutim, ako imaš el.ener. suglasnost i dvosmjerno brojilo onda super ali ako ne, po zakonu to ne bi smio raditi ali ako ipak ugradiš i spojiš predmetni sustav direktno u kučnu mrežu bez smart kontroler utičnica, ako je elektromehaničko brojilo onda će se vrtiti unatrag, ako je elektronsko, onda će ti sve brojati u istu tarifu, dakle onda plačaš HEP-u i preuzetu i svoju proizvedenu el. energiju...a ako ti HEP skuži, e onda si ga...

• barbosa 2.0
    • December 16, 2023 at 9:38 PM
    Quote from plavi05

Na stranicama EcoFlow HR pojavila se zanimljiva ponuda EcoFlow sustav za terase 400W. Solarna elektrana za uštedu struje koju možete sami instalirati na ogradu terase. Neznam da li je zakonski omogućeno korištenje ovog sustava u RH s obzirom da struja ulazi u elektro energetski sustav kućanstva koje je prikopčano na javnu EE mrežu HEPa. Zbunjuje me što se ovakav sustav slobodno nudi za kupovinu. Pitam kolege znaju li o ovome nešto više jer svaka ušteda struje je dobrodošla, naročito u sunčanoj Dalmaciji

2.848,00 €

Kapacitet2048Wh
    Snaga2400W, X-Boost 3100W
    Utičnice4x AC utičnice
    Maksimalni solarni ulaz:1000W
    DC5521 Izlaz2x, 12.6V, 3A, 38W Max
    AC PunjenjeX-stream Fast Charge 2300W, 10A
    Solarno Punjenje11-60V, 15A, jedan konektor 500W; dva konektora 1000W

200ah litijka u 12,6v

mikroinverter

400-800w pv

nominalna ac izlazna snaga pretvarača nigdje nije navedena ali predpostavimo da je najviše 1kw max

kontrola distribucije u kućnu mrežu preko smart utičnica 4 kom.

dakle kolega, ajmo matematiku:

u idealnim uvjetima, 800w x 10 sati x 30 dana x 6 mj = 1440kw, u dalmaciji neka bude i 20% više, dakle oko 1800kw god. proizvodnje...to ti je po trenutnim cijenama el. energije sveukupno protuvrijednost 240eur. godišnje i po tome ti ROE ispada 12 godina...a konstrukciju i repromaterijal nismo niti uračunali...

...i to sam ti izračunao u idealnim uvjetima kao da je sustav on-grid a pošto se ovdje ipak radi o of-grid sustavu kontroliranoim sa 4 smart utičnice slobodno ti ROE prolongiram na nekih 15-17godina a toliko ti baterija neće izdržati, dobro je ako izdrži 10god.

stoga, kada uračunaš matematiku, predmetni sustav ne da uopće nije ušteda nego je još dodatni trošak cca 70etak eur. godišnje

stoga dragi kolega, balkonski sustavi u smislu ušteda u današnjim hr. prilikama su samo prodavanje priće... nula koristi a ako hočeš postići uštede i/ili energetsku neovisnost onda sam on-grid FNE 7+kw...ROE, zavisno od instalirane snage 6-8 god a uz drž. potporu i u pola ranije.

• Darovni ugovor za prijenos vrijednosnih papira

• barbosa 2.0
    • December 14, 2023 at 2:51 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Damir1952

To na stranici SKDD gdje je kalkulator za iznos provizije nisam pronašao.

Najljepše bi vas molio link. A nadalje, jer se svejedno provizija plaća iako se daruju vrijednosni papiri u 1. koljeno konkretno je sin u mojem slučaju.

Nisam do sada tako nešto radio, a nisam baš ni u mogućnosti "trčkarati" od vrata do vrata.

Unaprijed hvala!

Svejedno se plaća, ranije je bilo besplatno, ali sjetili su se i tu uvesti proviziju, ne znam od kada , ali prije nekoliko godina bilo je bez provizije.

i prije se plačala ta naknada za preknjižbu, bila je 200kn a sad je 26,54eur

1. Privacy Policy
  2. Kontakt