1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 12, 2022 at 12:00 PM

Sjedi ministar Filipović Darijo u autu čekajući da se upali zeleno na semaforu.

U traku do njega stane Josipa Rimac sa svojim mercedesom.

Pogledaju se oni međusobno i Josipa koja inače jako voli ministre gospodarstva i dozvole za ventilatore, počne spuštati prozor...

Na to, ministar gospodarstva Filipović Dalobor, sav fasciniran nenadanim činom "kninske kraljice", također počne spuštati svoj prozor, pogleda je onako blago beef kako samo on to zna , lagano joj se nasmiješi i reče:

...Što je, i ti si prdnula ?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 12, 2022 at 11:10 AM
    Quote from plavi01

Prenesenom na zdravo seljački je + ili -

koliko se sijećam, jamstvo je pokrilo i kamatu a čini mi si da si oni to odmah po isplati kredita uračunaju u bilancu ali nisam siguran, tako da ako nije neka "kombinacija" minusa ne bi smjelo biti

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 12, 2022 at 10:15 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from barbosa 2.0

treba malo i pogledati što to odrađuje index i zašto a ne samo površno isticati samo promjene indexaX/

Napišite Kolega, čekamo vašu analizu! :)

hehe, kolega...i ja čekam ali nitko ništa:)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 12, 2022 at 9:55 AM

treba malo i pogledati što to odrađuje index i zašto a ne samo površno isticati samo promjene indexaX/

• barbosa 2.0
    • May 11, 2022 at 11:05 PM

ta likvidnost je po odobrenju EK upumpana po programu "poduzetnik u teškočama" na ugovoreni rok(mislim 01.2022.), pokriven je 100% drž. jamstvom kojega je epilog upravo predmetna obavjest kojom se ukazuje da je drž iskupila predmetno potraživanje

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 10, 2022 at 6:47 PM

ovdje se aludira a neko sivilo i kriminal a tko god da se bavi takvim stvarima i drži takva sredstva u "čarapi" , sigurno to ne drži u kunama...a kada se već piše, da pitaju bivšeg ši župana pauka kojemu je sin izbunario čarapu, što misli o tome :/

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 9, 2022 at 12:11 PM
    Quote from dionicar

TOcnonali tih 70% vjerojatno ima srednju spremu.. ne podcjenjujem ničiji posao ali logično je da si da manje škole i manje plaćene.. nama u firmi ljudi sa višom školom (3 godine veleučilišta ili sveučilišta ) što dođu na razgovor za posao indirektno kazu da se za manje od 5000 kn ne žele ni razgovarati.. ( ne takvim rijecnikom ali ono u stilu kad ih se pita koliku plaću očekujete svatko odgovori "pa ne bih ispod 5000".) A nikad.nisu u struci radili ..

A da ne govorim da nakon god ili 2 očekuju 8000.. ako mi ne možemo dati ima ko može...sve je to zakon ponude i potražnje.. doduše do pred 5 godina su ljudi molili da ih se uopće zaposli pami na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koje je onda iznosilo 2400 kn samo da počnu raditi..

kod nas sustav obrazovanja je em loše postavljen, em je zastario, odnosno ne prati trendove gospodarstva...

naime, problem je upravo u tome što vlada percepcija da kao što sam kažeš"logično je da si da manje škole i manje plaćene"...to nije niti ne može biti prirodno, stvar je primjenjivog znanja i vještina, iskustva a ne "visoke škole" odnosno pečata, ne stvara "pečat" dodanu vrijednost nego djelatnik koji bi shodno istoj trebao biti i plaćen ali nama koji još uvjek imamo soc. gosp. model u kojemu drž. i javni sektor generira skoro polovicu radnih mjesta koji su posredstvom sindikata također i "socijalni" partner, isti svojom zaostalom percepcijom iz nekih prošlih vremena diktiraju standarde i realnom sektoru koji je raznim soc. politikama fiskalno i svakako drugo u bitnome opteretio, destimulirao i ograničio rast tržišnog gospodarstva a time i osobnih dohodaka djelatnika real. sektora.

stoga, stvar je društvenog targeta, što mi kao društvo želimo biti, kao do sada partokracija ili tržišna demokracija, očito jedno i drugo ne ide ?(

pr. australija ima dobar model, sa srednjom imaš dostojanstvene prihode kojima možeš ostvariti standarde za mali miran život...kome to nije dosta, ili plača sam(obitelj, krediti), ili se zaposli i kada pokaže ambiciju tvrtka ga šalje na doškolovavanje kao npr. za status bakalarusa a opet iza 35-40, imaju programe još dodatnog školovanja za dipl. ing, dr, i sl. visoke specijalizacije što naravno prate i dohodci ali ti ljudi sa takvim ambicijama su maheri u svome poslu...ali tamo se u svijet rada mladi uključuju sa 19 a u našem sustavu sa 30...razlike je uopće nepotrebno komentirati...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 9, 2022 at 11:36 AM

eto, kako sam i pretpostavio, od 03.05 kapitalni nije prodavao, dakle 04.05. kada se trgovalo u rasponu 98 - 95kn na prometu 675k kn, večina prodaje je bila radi prebacivanja u atpl po 570...koliko je to preskakivanje bilo produktivno vidimo na tome da se u međuvremenu adpl(očekivano) polako vraća natrag na početne pozicije dok je atpl pala skoro 8% ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 6, 2022 at 11:20 AM

*Yieldchaser, drukaš bez argumenata i to je svakome i više nego jasno i to nije ok a ti sad kako želiš, ja se više ne pecam na te udice X/

...a ratom u ukrajini su mnoge dionice izgubile trećinu trž kapitalizacije i adpl. tu uopće nije izuzetak kojim si sada tu sam sebi radiš neki analitički PR.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 6, 2022 at 10:51 AM

ne znam kako neki mogu tako površno pisati te svoje subjektivne procjene i izmišljati bogtepito kakve potencijalne "probleme" štobibilokadbibilo kao ovo sa kinom i tajvanom...ma daj kolega, ako nemaš što pametno za reći bar nemoj trolati temu glupostima X/

autoindustrija je kraljica industrije, jedino veću dodanu vrijednost radi avio i vojna industrija a poremećaji u autoindustriji se ubrzano riješavaju i u naredne dvije godine autoindustrija će doslovce explodirati a narudžbe za djelove idu bar godinu ranije ako ne i prije i možda bude još 2.kvartal tako-tako a onda kada narudžbe krenu :huh: :)

jedini i isključivi problem i ono što mrcvari dionicu adpl. je taj kretenski državni kapitalni fond koji već mjesecima napikava po parsto kom dnevno kao da namjerno koće rast dionice(možda i da) jer su već mogli rasprodati da su htjeli jer je bilo volumena i to iznad 100kn ali oni 100 po 100kom X/ ali i to će završiti, imaju još dionica za 6m kn i to tržištu nije problem apsorbirati...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 6, 2022 at 10:23 AM

dugoročne prognoze autoindustrije uopće nisu upitne, potražnja za novim vozilima je impozantna ali ih nema radi tih čipova i bogtepito još čega, pa redovi čekanja su preko 6 mj. za nova vozila i to ne pričam o vozilima za priv. potrebe subjekta nego za lising kuće, tvrtke i dr. velike kupce...frendica iz plive wv turana naručenog još u ljeto 2021. dobila tek prošli tjedan...

pa nisu izmislili teleportaciju iz star trecka da bi to utjecalo na proizvodnju vozila i djelova i možda može neko kratko vrijeme biti nekog "mrcvarenja" oko energetske tranzicije ali za adpl. je uopće ne bitno koji je pogonski motor, i dalje će vozila imati karoserijske elemente i interijer

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 5, 2022 at 9:46 PM

ja ne bi imao ništa protiv eventualnog vl. restrukturiranja, mislim da bi tu dioničari dobro prošli...ali ne treba se zaokupljati takvim špekulacijama, nema smisla, bar za sada, odnosno do iza ljeta kada će mnogo toga biti jasnije

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 5, 2022 at 11:49 AM

*StatusQuo, sve to što je kol. parica naveo stoji i sve su to vrhunske dionice ali kolega, ja tu ne vidim neke prinose više od10% i to za cijelu 2022. (ne brojim brodare to može u svim smjerovima) ali to je cijena risk free, izvjesna stabilnost ali manji prinos, međutim sa preuzimanjem rizika exponencionalno rastu i potencijali prinosa a adpl, tokom riješavanja tih trendova koji trenutno opterećuju poslovanje ima višestruko veći potencijal rasta od navedenih risk free dionica...

....nego kada bi trebalo investirat ako ne sada kada su u vrijednost dionice uračunati "faktori koji opterecuju poslovanje" pa i malo više,... i kapitalni i dobavni kanali i sankcije i energetski i narudžbe i svi dr. tržišni poremećaji , za sve to očekujem da će se riješiti i/ili stabilizirati i to vrlo skoro i onda ćemo vidjeti gdje smo :|

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 4, 2022 at 11:48 PM
    Quote from StatusQuo

Ne znam ja ne nalazim neke valjane razloge zbog cega se trenutno baviti adpl od svih otvorenih pitanja koja ih muce i koja se nece tako brzo rijesiti, kada na drugim dionicama se moze uzeti skoro risk free tih 10-20% koje spominjete

ja bi stvarno želio znati koje su to risk free dionice na zse i o kojim volumenima pričamo...sa 100k ok, 5%tu i tamo ali za više od toga, teško...evo, odradio sam zabu, podr, nešto rivp a i adpl sa 105-112, span mi je zbrisao a brodari mi uopće nisu interesantni niti su ikada bili pa niti atpl a i to sve već lupa u plafon

a upravo je adpl risk free, koliko još može pasti, možda 5%...a koliko može rasti....da je kapitalni tako pickasto ne mrcvari, davno bi se odljepila od ovih niskih razina ali uhljebarna ko uhljebarna, tih 6M kn nije neki problem tržištu progutati a mogli su već 3 puta izaći ali oni uvijek nešto moraju gnjiliti i otezati ...

s druge strane, dionica je top5 bluechip, preprodana upravo zbog tog mrcvarenja kapitalnog, fundamentalno izgleda jako dobro a autoindistrija je preveliki i prebitan sektor koji je već predugo u stagnaciji i tu se mora dogoditi rast a ti problemi adpl sa pogonima u rusiji i nisu toliko "veliki" jer participiraju sa do 25% ukupnih prihoda grupe a što je sa ostale tri četvrtine, iskreno, ja bi volio da tih pogona niti uopće nema, da se otpišu i opet adpl vrijedi 50% više nego sada...i u 2q neće biti baš ništa, +/- stagnacija kao i u 1.Q

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 4, 2022 at 12:23 PM

1. pravilo ulaganja "kupuj kad se prodaje, prodaj kad se kupuje"

...na macadu se upalilo zeleno na semaforu na 96 i za razliku od onog ministra gospodarstva damira, damjena, dalibora( :/ ), ja stisnuo gumb :| pa što bude

• Ulaganje u zlato

• barbosa 2.0
    • May 4, 2022 at 12:17 PM

ja sam si kupio UnityBox 100x 1gr. pa nek ga bude zlu ne trebalo :|

• barbosa 2.0
    • April 29, 2022 at 1:38 PM

IZVJEŠTAJ O OSTALOJ SVEOBUHVATNOJ DOBITI

Ukupna sveobuhvatna dobit tekuće godine (38. + 39.; 62. + 63.)

- 158.004.092

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • April 28, 2022 at 4:41 PM
    U Srbiji će se proizvoditi električni automobili. Vučić: Počinje nova era
    U KRAGUJEVCU će 2024. početi proizvodnja električnih automobila, najavila je danas tvrtka Stellantis nakon što je postignut dogovor s vlastima Srbije koja u…
    www.index.hr

evo, i ovo se pokreće, koliko vidim u fi, imaju 80M eur ugovorenih poslova sa Stellantis Grupom

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • April 28, 2022 at 2:40 PM

^^ prića ide dalje...

Da čovjek u Americi nije pritisnuo dugme na semaforu, Hrvatska ne bi imala ministra
    PLENKOVIĆ je gospodarstvo i održivi razvoj dao čovjeku koji u studentskim danima nije znao prijeći cestu bez tuđe pomoći.
    www.index.hr

Zaustavio portir u ministarstvu novog ministra da mu napravi iskaznicu pa mu kaže:

- "Dajte mi vaše ime i prezime!"

- "A kako ću se ja onda zvati?"

^^

• barbosa 2.0
    • April 28, 2022 at 12:50 PM
    Quote from Tozci

https://www.novahrvatskabanka.hr/media/5702/sbe…1_hrv-final.pdf

Za one koji zele znati vise… 😎

...to je prošla godina, problemi su počeli u 2. 2022 početkom sankcija radi agresije na ukrajinu....tada se jaako puno toga promjenilo kao povlačenje depozita, blokada i izgledan stečaj i likvidacija da se hpb tu nije podmetnula... ta bilanca je zastarjela, aktiva je već onda kod spašavanja bila manja za 30% odnosno ispod 8B a i tisak i konzum kao najveći klijenti su nakon svega ovoga u međuvremenu prešli na erste :|

1. Privacy Policy
  2. Kontakt